Şimdi Ara

16mm buji anahtarı hakkında soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
18.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gavurlar ratchet diyor.

Türkçe karşılığı tork anahtarı mı emin değilim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

16mm buji anahtarı hakkında soru

Gavurlar ratchet diyor.

Türkçe karşılığı tork anahtarı mı emin değilim
    lokma kolu var bende ucu kare demekki giren yerde kare. ama linkteki farlı gibi. hiç bir resimdede göstermemişler aksilik gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuri787878

lokma kolu var bende ucu kare demekki giren yerde kare. ama linkteki farlı gibi. hiç bir resimdede göstermemişler aksilik gibi.

Alıntıları Göster
    Diğer ucu kare zaten.

Evrensel olarak.Hepsine uyar sanırım.

Ben de emin değilim ama

Bu tarz işler aslında çok zevkli ama maalesef uğraşıcak yer yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Diğer ucu kare zaten.

Evrensel olarak.Hepsine uyar sanırım.

Ben de emin değilim ama

Bu tarz işler aslında çok zevkli ama maalesef uğraşıcak yer yok

Alıntıları Göster
    arabanın bujilerini söküp bakmak istedim ama malzeme bilgisi olmayınca zor oluyor. elbette zevkli misal kurum yapmışsa bi temizler takarsın faydalı olur araç için. yağ yakıyordu bakalım ne alemde merak ettim sanayiye bir buji içinde gidilmez şimdi 20 km :)

• quote:

http://www.sanalpazar.com/Rico-12-Buji-Lokmasi-16mm-Hizli-Kargo__isp7580249 linkteki lokma anahtarı ne ile çevireceğiz.

Buradaki lokmayı bağlayacağınız cır cır veya kol 1/2'' ölçüsünde olmalı. Eğer elinizdeki anahtarın ölçüsü uygun değilse ara adaptör almalısınız.

Elinizdeki anahtar basit lokma takımlarından ise 1/4'' dir. O zaman 3/8'' buji lokması alıp, 1/4'' i 3/8'' e dönüştüren adaptör alıp kullanmanız gerekecektir.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerosen

quote:

http://www.sanalpazar.com/Rico-12-Buji-Lokmasi-16mm-Hizli-Kargo__isp7580249 linkteki lokma anahtarı ne ile çevireceğiz.

Buradaki lokmayı bağlayacağınız cır cır veya kol 1/2'' ölçüsünde olmalı. Eğer elinizdeki anahtarın ölçüsü uygun değilse ara adaptör almalısınız.

Elinizdeki anahtar basit lokma takımlarından ise 1/4'' dir. O zaman 3/8'' buji lokması alıp, 1/4'' i 3/8'' e dönüştüren adaptör alıp kullanmanız gerekecektir.

Saygılar...
    elimdeki basit 1/4 cırcır. elimde adaptör çeviri hepsi var. olur mu yani çeviri ile.

• quote:

elimdeki basit 1/4 cırcır. elimde adaptör çeviri hepsi var. olur mu yani çeviri ile.

Adaptörle olur, elinizdekiler tabi uygun ölçüdeki adaptörler ise.
  • quote:

quote:

Adaptörle olur, elinizdekiler tabi uygun ölçüdeki adaptörler ise.

Alıntıları Göster
    takım olarak almıştım 4 parça 3e8 vs var
  • yani ben adaptörleri birbirine geçire geçire yapıcam peki en uçtaki 1/2 olmak zorunda değilmi ? bu şekilde uyar mı? yani elimdeki cırcır 1/4 bunun ucuna sırasıyla hangisi gelmeli.
  • quote:

1/4'' i 3/8'' e çeviren varsa 3/8'' buji lokması alıp kullanabilirsiniz. Ama takınlarınıza dikkat edin 1/4''i 3/8 e çeviren olacak 3/8''i 1/4'' e değil.

Aynı sette 1/4'' i 3/8'' e ve 3/8'' i 1/2'' e çeviren varsa 1/2'' buji lokmasıda kullanabilirsiniz.

Saygılar..
  • quote:

quote:

1/4'' i 3/8'' e çeviren varsa 3/8'' buji lokması alıp kullanabilirsiniz. Ama takınlarınıza dikkat edin 1/4''i 3/8 e çeviren olacak 3/8''i 1/4'' e değil.

Aynı sette 1/4'' i 3/8'' e ve 3/8'' i 1/2'' e çeviren varsa 1/2'' buji lokmasıda kullanabilirsiniz.

Saygılar..

Alıntıları Göster
    saygı bizden teşekkür ederim kafa karıştı daha doğrusu elimde olmayınca hayal edemedim takım arabada kaldığından bakamıyorum çeviriciler aldım ama tam emin olamadım ürünü de aldım ama iptal edebilme şansım var şuan. sabah bu yazdılarınıza bakarak bir deneme yapayım. son uç 1/2 olacak kesin değilmi? lokmanın girişi 1/2 yazıyor çünkü üründe. yarın yazarım olursa :)

• quote:

saygı bizden teşekkür ederim kafa karıştı daha doğrusu elimde olmayınca hayal edemedim takım arabada kaldığından bakamıyorum çeviriciler aldım ama tam emin olamadım ürünü de aldım ama iptal edebilme şansım var şuan. sabah bu yazdılarınıza bakarak bir deneme yapayım. son uç 1/2 olacak kesin değilmi? lokmanın girişi 1/2 yazıyor çünkü üründe. yarın yazarım olursa :)

Göstermeden anlatmakta zor oluyor. Evet en son 1/2'' olan parça erkek olmalı.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 22 Temmuz 2013; 2:40:22 >
  • quote:

quote:

Göstermeden anlatmakta zor oluyor. Evet en son 1/2'' olan parça erkek olmalı.

Saygılar...

Alıntıları Göster
    adaptörler işimi gördü oluyor. cevaplar için teşekkürler.

• quote:

Alıntıları Göster
    ucunu gördüğün üzere anahtar başlıklı basit bir anahtar ile cevrilir ingiliz anahtarı dahil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

ucunu gördüğün üzere anahtar başlıklı basit bir anahtar ile cevrilir ingiliz anahtarı dahil.

normal açık ağızda kuvvet uygulanabilir mi yada çevrilebilir olduğunu bilmediğim için sormuştum.
  • quote:

Alıntıları Göster
    buji biraz içeride olduğu için birde uzatma adaptörü takman gerek lokma ile cırcır arasına dostum, birde kendin söküp takacaksan yeni buji (yaklaşık 270 derece) zaten üzerinde gösterir eski buji ise yaklaşık 30-35 derece sıkılır normal bir somun sıkıyormuşsun gibi sakın abanma bir çocuğun tüm gücü ile sıktığını düşün sana öyle diyim, ayrıca hepsi eşit miktarda sıkılır. gevşek bırakırsan mermi gibi fırlar buji çok sıkarsanda bir sonraki seferde kaynar sökemezsin çok uğraştırır seni...

• quote:

quote:

normal açık ağızda kuvvet uygulanabilir mi yada çevrilebilir olduğunu bilmediğim için sormuştum.

söküşüp takılır mesele olmaz ama en ieali tork anahtarı iledir oda 200lira civarı bir fiyatı var aslen her tamir işinde tork anahtarı kullanmak gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

buji biraz içeride olduğu için birde uzatma adaptörü takman gerek lokma ile cırcır arasına dostum, birde kendin söküp takacaksan yeni buji (yaklaşık 270 derece) zaten üzerinde gösterir eski buji ise yaklaşık 30-35 derece sıkılır normal bir somun sıkıyormuşsun gibi sakın abanma bir çocuğun tüm gücü ile sıktığını düşün sana öyle diyim, ayrıca hepsi eşit miktarda sıkılır. gevşek bırakırsan mermi gibi fırlar buji çok sıkarsanda bir sonraki seferde kaynar sökemezsin çok uğraştırır seni...

teşekkürler bilgi ve uyarın için daha önce mafsallı buji anahtarı aldım bir adet buji söktüm ve diğerini sökerken mafsallı kol kırıldı. buji söküp taktım bir sefer o da bir adet fırlama olmadı tatlı sıkı yaptım kapadım. fırlama olayı gevşek ise olur içerideki basınca dayanmaz bu doğru. eski bujileri geri takacağım bujilerin durumlarını merak ettim bakmak istiyorum yoksa 20bin açmaya gerek yok bir miktar yağ yakmasından korkuyorum bujiler yağlanır yolda falan kalırız ama az ihtimal bu . km de 15 gram yağ gidiyor.

• quote:

İşinizin görülmesine sevindim.

Saygılar...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.