Şimdi Ara

10000 TL bütçe ile sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi geceler. Monitör dahil olmak üzere yeni bir oyun sistemi kurmayı planlıyorum. Kasa olarak Phanteks Eclipse P400S'i halihazırda satın aldım. Fakat diğer parçalara bir türlü karar veremiyorum. Intel'in her ne kadar genel olarak daha iyi oyun performansı verdiğini bilsem de, Ryzen bazlı bir sistem düşünüyorum. Aklımda olan model ise Ryzen 7 1700x. Ekran kartı konusunda RX Vega'yı bekleyebilirim, fakat 1080 Ti mümkün olursa bütçeyi az biraz daha zorlayabilirim. Düşündüğüm kart ise MSI GTX 1080 TI Gaming X.

Maalesef madenciler yüzünden ekran kartı fiyatları uçtuğunu hepimiz biliyoruz, aslında kararsızlığımın nedeni biraz da bu. SSD fiyata dahil olabilir ya da olmayabilir, elimde biraz eski model de olsa yedek bir adet SSD bulunuyor. Kulaklığa gerek yok, klavye ve mouse olarak aklımda bazı modeller yine bulunuyor.

Özellikle anakart, güç kaynağı, monitör ve bellek konularında tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca sıvı soğutmanın da faydalı olacağını düşünüyorum. Kullanılacak ekstra fanlar önerirseniz kesinlikle hayır demem.

Tüm yorum ve fikirlere açığım, hepinize iyi forumlar dilerim.

Güncelleme: Ekran kartını MSI 1080 TI Gaming X olarak uygun bir fiyata satın almış bulunmaktayım. Böylelikle kasa ve ekran kartı aradan çıkmış oldu. Geri kalan bütçe ise zorlayabildiğim kadarı ile 7500-8000 TL civarı. Bu bütçe içinde sizin işlemci, anakart, güç kaynağı, monitör, bellek, hdd ve soğutma önerilerizi bekliyorum. İçine SSD de sıkıştırabilirsek güzel olur, olmazsa da canımız sağolsun. :)

Güncelleme 2: Şu ana kadar satın aldığım parçaları şöyle sıralayım. İleride 1080 TI SLI yapmayı düşündüğüm için sizin buna uygun monitör ve güç kaynağı tavsiyelerinizi bekliyorum. Monitör, işlemci soğutucu ve güç kaynağı toplamı için yaklaşık 5500TL, duruma göre 6000TL'lik bir bütçe ayıracağım. Geri kalan parçalar da artık bir şekilde satın alınır. :)

Kasa : Phanteks Eclipse P400S Tempered Glass
    Anakart : Asrock X370 Taichi
    İşlemci : Ryzen 7 1700x
    Ekran Kartı : MSI Nvidia Geforce GTX 1080 TI Gaming X
    Bellek : GSkill 2x8GB Flare X DDR4 3200MHZ CL14

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naroku -- 10 Ağustos 2017; 6:50:32 >

• Monitör konusunda nasıl bisey bakıyorsunuz ne bileyim 4k,2k falan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mümkünse 4k, en olmadı bütçeyi biraz daha zorlayabilirim. Monitörün ileriye dönük olması çok daha mantıklı geliyor çünkü.
  • 10000 TL bütçe ile sistem tavsiyesi

Toplam=9535TL

NOT= Monitörde g sync bulunmaktadır.

https://youtube.com/watch?v=YL7VKvRHXuM

• ugurbaba10 kullanıcısına yanıt
    Öneriniz için çok teşekkürler.

Aslında şu an ryzen 1700x ve msi 1080 ti gaming x'i birlikte 5000 tl gibi nispeten cüzzi bir fiyata satın alabiliyorum. Monitör bakımından 4k olup 60hz olması daha sağlıklı olabilir diye düşünüyorum. Çünkü ne hikmetse 2k monitörler daha dahalı. 4k'nın oturması doğal olarak biraz daha zaman alacak, bu yüzden monitör konusunda uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum. Soğutucu olarak sıvı olmasa da Noctua NH-D15 gibi çok başarılı bir model bulunuyor, fakat boyutu beni biraz korkuttu açıkçası. Anakart için ise x370 modelleri önerenleri sıklıkla görüyorum, acaba bu anakart ile ne gibi farkları var, bir bilginiz var mı? Ayrıca bütçe olarak eğer değecek ise 11000 TL civarlarına çıkabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naroku -- 9 Ağustos 2017; 5:22:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naroku

Öneriniz için çok teşekkürler.

Aslında şu an ryzen 1700x ve msi 1080 ti gaming x'i birlikte 5000 tl gibi nispeten cüzzi bir fiyata satın alabiliyorum. Monitör bakımından 4k olup 60hz olması daha sağlıklı olabilir diye düşünüyorum. Çünkü ne hikmetse 2k monitörler daha dahalı. 4k'nın oturması doğal olarak biraz daha zaman alacak, bu yüzden monitör konusunda uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum. Soğutucu olarak sıvı olmasa da Noctua NH-D15 gibi çok başarılı bir model bulunuyor, fakat boyutu beni biraz korkuttu açıkçası. Anakart için ise x370 modelleri önerenleri sıklıkla görüyorum, acaba bu anakart ile ne gibi farkları var, bir bilginiz var mı? Ayrıca bütçe olarak eğer değecek ise 11000 TL civarlarına çıkabilirim.

Nerden satın alıyorsunuz amazon'dan falan mi ?

Monitör konusuna gelirsek hem 27 inch olucak hem g sync olucak hemde 1 ms 144hz QHD monitör olucak dell markasını ayrı kenarda tutuyorum fiyatı da 2800 TL olucak bulursan böyle monitör haber et.

4k monitör alacaksın 27 inch freesync verim alamayacaksin. Noctua nh d15 ise hayvani büyüklükte ve küp gibi ağır ayrıca hiç estetik değil almadan önce bunları düşün dezavantaj kasana sığacak mi ? Soğutması iyi orası ayri. Anakart x370 ile b350 arasında dişe dokunur farklar yok. Ha tamam daha fazla port var vrm kaliteli ivir zıvır. Önerdiğin anakart 3200mhz da sorunsuz çalışıyor.

Sorularını yanıtlayabildiysem ne mutlu bana. Karar senin.

• ugurbaba10 kullanıcısına yanıt
    Bir tanıdığım vasıtası ile ekran kartını almış bulunuyorum. Anakartı ise Asrock X370 Taichi olarak satın aldım. Aslında şunu söylemeyi unuttum, ileride 1080 TI SLI yapmayı düşündüğüm için bu şekilde toparlıyorum, paylaşmayı unuttum kusuruma bakmayın. Düşündüğümden belki biraz daha pahalıya gelecek, ama değeceğini düşünüyorum. Güç kaynağını da ona göre almayı düşünüyorum. Şu an bellek olarak GSkill'in Flare X ve Trident Z 3200 modelleri arasında kaldım. Ryzen 7 1700X ise aklıma baya bir yattı, 1700 alıp silikon şansına pek bırakmak istemiyorum. Sanırım işlemci, bellek, monitör, soğutucu, hdd ve ssd bütçe toplamını şu an için 7500 TL'ye kadar zorlayacağım. Anakart, ekran kartı ve kasayı 4500 TL civarı bir miktara denk getirince biraz daha zorlayayım dedim. Peki SLI sisteme geçtiğim zaman monitör değiştirmem gerekir mi? Öneriniz için tekrardan teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.