Şimdi Ara

SSAA nedir ( araştırdım bulamadım )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar metro last light ssaa 4x açınca kasıyor nedir bu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

SSAA Nedir?

SSAA, "Spor, Sağlık, Sanat ve Ahlak" anlamına gelir ve dört temel değeri temsil eden bir kavramdır. Bu değerler şunlardır:

• Spor: Fiziksel ve zihinsel sağlığı geliştirmek için bedensel aktivite.
    • Sağlık: Bireylerin fiziksel, zihinsel ve sosyal esenliğini korumak.
    • Sanat: Yaratıcılık, ifade ve estetik takdir yoluyla insan deneyimini geliştirmek.
    • Ahlak: Toplumsal uyum, adalet ve etik davranış için değerler ve ilkeler.

SSAA, bireylerin dengeli ve bütünsel bir gelişim yaşamaları için gerekli görülür. Bu değerleri hayatlarına entegre ederek, daha sağlıklı, yaratıcı ve etik bir yaşam sürmeyi amaçlar.

SSAA 4X, SSAA'nın pratik uygulamasına odaklanan bir program veya yaklaşımdır. Bu program, bireylerin yukarıda belirtilen dört değerin her birinde becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bende bilmiyorum ama muhtemelen köşe yumuşatmadır fxaa msaa gibi bişeydir
  • O ayarda çoğu tek gpulu en üst seviye kart bile kasar hocam çünkü ssaa msaa nın daha gelişmiş bir türüdür ve msaa dan daha çok fps kaybına yol açarken daha kaliteli görüntü almanızı sağlar.

Msaa çoklu örnekleme

Ssaa süper örnekleme

Her ikiside grafiklerin köşelerindeki tırtıkları azaltmaya yarar ancak msaa performansdan ssaa kadar götürmez maksimum kalite için ssaa kalite/performans oranını korumak içinde msaa performansın daha yüksek olması içinse smaa/fxaa seçeneklerini tercih ediniz.
  • super sampling aa sanırım açılımı
  • Kendi bench toolu ile Gtx 780 ti ekran kartımla test ettim ssaa açıkken ortalama 51 fps veriyor kapattığınızda bu rakam 80 fpsye çıkıyor aradaki fps farkı azımsanmayacak türden değil nerden bakarsanız yarı yarıya bir kayıp söz konusu.Bench toolu kaç x ssaa açıyor bilmiyorum ama yakından bakıldığında hafif tırtıklar hariç çok fark yok kapalı ile boşuna bu kadar fpsyi heba etmenin bence hiç gereği yok.

Kaldı ki bu bench toolu oyundan sadece bir kesiti içeriyor daha kastıran ve daha çok fps verebilen sahnelerde mevcut bu nedenle ssaa açık 51 fps versede bu ayarlarda oyun içi yeri gelir 30 fpsyi yeri gelir 70 fpsyi görebiliriz bu nedenle ssaa açık oynamak şu anki tek gpulu kartlar için biraz uzak görünüyor tabi 30 lu fpslerde oynamayı seven daha doğrusu yeterli görenler için açık oynamakta sakınca yok nede olsa fps-göz algısı kişiden kişiye değişen bir durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 12 Ağustos 2014; 2:07:59 >

• SSAA (Super Sampling Anti-Aliasing) kısaca frameleri kullandığınız çözünürlüğün daha üstünde render edip tekrar kullandığınız çözünürlüğe downsampling yaparak görüntüdeki kırılmaları düzeltmeye çalışır. Yani siz 4x SSAA açınca eğer 1080p kullanıyorsanız görüntüyü 4k da render etmeye çalışmasından dolayı o kadar büyük bir fps düşmesi yaşıyorsunuz.
  • Ne kadar sağlam bir bilgisayarınız olursa olsun SSAA kullanmak mantıksız bence. SMAA kullanmak varken özellikle.
  • Mesela çoğu oyunda köşeli bir cismin yanından geçerken köşelerde çapraz, paralel çizgiler belirir.
    Ssaa bunu mümkün olduğunca azaltıyor.
    Fakat üst seviye bir ekran kartınız yoksa bu ayarlarla oynamanızı tavsiye etmem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım arkadaşlar teşekkürler. Kapattım ayarı fps 20den 55 civarına çıktı. Ve kapalı olduğu halde kenarlarda hiç kırık farkedemiyorum. Sanirim bu köşe yumuşatma biraz takıntı meselesi. Çünkü farkı anlamak zor heleki diğer ayarlar 1080pde sondayken. Bir de oyunun heyecanının arasında bunu görene de helal olsun diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0D5961688 -- 12 Ağustos 2014; 2:57:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: msahin55

Anladım arkadaşlar teşekkürler. Kapattım ayarı fps 20den 55 civarına çıktı. Ve kapalı olduğu halde kenarlarda hiç kırık farkedemiyorum. Sanirim bu köşe yumuşatma biraz takıntı meselesi. Çünkü farkı anlamak zor heleki diğer ayarlar 1080pde sondayken. Bir de oyunun heyecanının arasında bunu görene de helal olsun diyorum.

Ekran'nın çok büyük olmadığı sürece çok fark yaratmıyor. Yani baya dikkat etmen lazım farkı görmek için.
    Ben her zaman kapalı tutmayı tercih ederim, kullanırsam tek kullandığım kenar düzeltme FXAA olur, o da düşük ayarlarda. (SSAA'dan daha basit bir kenar düzeltme yöntemidir, aynı derecede etkili değil, ama performansını çok etkilemiyor)

• quote:

Orijinalden alıntı: IG

quote:

Anladım arkadaşlar teşekkürler. Kapattım ayarı fps 20den 55 civarına çıktı. Ve kapalı olduğu halde kenarlarda hiç kırık farkedemiyorum. Sanirim bu köşe yumuşatma biraz takıntı meselesi. Çünkü farkı anlamak zor heleki diğer ayarlar 1080pde sondayken. Bir de oyunun heyecanının arasında bunu görene de helal olsun diyorum.

Ekran'nın çok büyük olmadığı sürece çok fark yaratmıyor. Yani baya dikkat etmen lazım farkı görmek için.
    Ben her zaman kapalı tutmayı tercih ederim, kullanırsam tek kullandığım kenar düzeltme FXAA olur, o da düşük ayarlarda. (SSAA'dan daha basit bir kenar düzeltme yöntemidir, aynı derecede etkili değil, ama performansını çok etkilemiyor)

23.6 monitörle oynuyorum. Bende genelde fxaa kullanırım zaten. Ssaayi sadece bu oyunda gördüm farklı bir şey sanmıştım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IG

quote:

23.6 monitörle oynuyorum. Bende genelde fxaa kullanırım zaten. Ssaayi sadece bu oyunda gördüm farklı bir şey sanmıştım

Çoğu oyunda vardır, sadece verilen adlar farklı olabiliyor (Bazen tamamen yanlış adlar veriliyor)

Örneğin, Battlefield 4'te güya MSAA olarak geçen teknik aslında SSAA'nin bir farklı türüdür.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.