7800x3d için sıvı soğutucu önerisi
Merhaba,
Eski işlemcim varken ARCTIC Liquid Freezer II 120 kullanıyorum, yazın sıcak havalarda 75 derecelere dayanıyor. DeepCool LT520 RGB 240 mm almayı düşünüyorum.
Performans artışı yeterli olur mu ? Benzer fiyat aralığında başka soğutucu önerebilir misiniz ? Kasama 360mm sığmıyor, o sebeple 240mm almam gerekli.
Teşekkürler.
Corolla Hybrid mi ? 1.6 LPG Mi
Merhaba arkadaşlar,
60 Yaşındaki babam 12 yıldır kullandığı Albea'sını satıp yeni bir araç almak istiyor. Maksimum bütçe 1100 olacak şekilde corolla'lar hoşuna gitti. 100 bin KM civarı 2019-2021 arası hybird corolla mı önerirsiniz ? batarya sorun çıkarır mı ? alınca en az 5-10 yıl kullanacak ve yılda en 15 bin km civarı yol yapıyor. En önemli konu sorunsuzluk ve daha ekonomik olması.
1.6 LPG li ile aynı motora sahip 2015 avensis kullanıyorum ben de, bildiğimiz araç ve memnunuz. Ancak hybrid almak daha mı mantıklı kararsız kaldık. Hybrid'i garantiden dolayı servise götürme zorunluluğu ve hacimden dolayı vergi maliyeti de var.
Şirket aracı olarak 10-15 bin km civarı 2020 hybrid kullandım . Araç güzel ancak uzun vadede sorun çıkarır mı bilgim yok.
Merhaba arkadaşlar ,
2006 Laguna 2 aracımı bugün satmış bulunmaktayım. Severek aldım ve severek kullandım. Ancak eski olduğu için değiştirmek istedim.
Bütçem 750k ancak temiz güzel bir araç gelirse pazarlık payıyla 850 civarına çıkabilirim ancak bu rakamdan daha fazla para harcamak istemiyorum.
Laguna'dan sonra yol tutuş, ses izolasyonu ve konfor olarak tatmin edecek ve kronik sorun çıkartmayacak araç ne önerirsiniz ? aracı iki kişi kullanıyoruz, çok büyük bir arabaya ihtiyacım yok ancak küçük araba sevmiyorum fazla; bu zamana kadar hep D segmenti kullandım.
(Laguna 3 ve latitude hariç) 2014 Model üstü olmasını istiyorum, tercihen benzinli ( hiç LPG takılmamış ) bir araç istiyorum. VAG grubu istemiyorum. i10 polo gibi küçük araç istemiyorum. Otomatik olursa daha iyi olur ancak manuel olması da sorun değil. Performans olarak uzun yolda üzmeyecek 130-140 HP üstü olursa güzel olur.
Aklımdaki araçlar ve kafamda soru işaretleri:
2015 Sonrası Astra K Hatchback 1.4T 150HP ; motorda kronik sorunları varmış. 100.000 KM altı da alabiliyorum ama sorun yaşamaktan korkuyorum.
2014 Sonrası İnsignia 1.6T veya 1.6 CDTİ ; aracın sürüşü sert ve konforlu olmadığından bahsedilmiş. Ayrıca bazı kronik sorunları ve piyasasının yavaş olması.
Latitude 2.0 Dci ; 1.7 ton çok ağır bir araç ve piyasası yavaş. Onun dışında çok beğeniyorum.
2010 sonrası Laguna 3 2.0 Dci ; Laguna'nın tadı damağımda kaldı daha donanımlı ve güncel olan laguna 3 düşünüyorum ama piyasası yavaş ve eski olduğu için KM yüksek ve temizini bulmak zor. Fiyat olarak bütçemin altında
Megane 4 1.3 tce : bütçem içinde ekransız boş paketleri var, donanımsız olacağı için pek kafama yatmadı
Guiletta 1.4 mutiair 170 HP : güzel ve seri bir araç . Donanım, konfor olarak zayıf ve piyasa-parça bulma durumu nasıl bilmiyorum.
Merhaba,
2006 Laguna 2 aracım var . Klima sorunsuz çalışıyordu ama devir yükselince kompresörden elektrikli testere Gibi ses gelmeye başladı ama soğuk üflemesinde sorun yoktu. Klimacıya götürdüm bir valf değiştirdi . Orada test ettim sorun yoktu, ancak yola çıkıp geri ikamet ettiğim şehre gelirken farkettim ki 2000 devri geçince klima devreden çıkıyor fan üflemeye devam ediyor . Neden olabilir ?
edit: parça değişimi sonrasında kompresör ün üstündeki kırmızı gaz girişine cihaz bağlayıp bir ayar da yaptı . Sadece parça değişi olmadı
PC'ye ve Playstation'a bağlanamıyormuş. Xbox'u olanlar için güzel fırsat bence.
X670E SSD Tavsiyesi
Merhaba,
z490 platformdan; AMD'ye gecmis bulunmaktayım. 7800x3d işlemci aldım anakartım x670e , ancak işletim sistemim uzun zamandır format atmaya üşendiğim için emektar samsung 860 evo sata ssd'de kurulu.
Yeni platforma geçerken işletim sistemi için de yeni bir ssd almak istiyorum. 500 gb veya fiyatına göre 1 tb yeterli olacaktır .
İlla piyasadaki en hızlı ssd olsun diye bir takıntım yok. PCI-express 5 ssd almama gerek var mı sizce ? Veya 4.0 yeterli olur mu ? Fiyatı uçuk olmayan ssd tavsiyesinde bulunabilir misiniz ?
600 - 700 K arası D Segmenti Araç Tavsiyesi
Merhaba,
Şu anda 2006 Laguna 2 Faz 2 aracım var. Araçtan memnum, bir sıkıntısı da yok beni uğraştırmıyor. Model yükseltmek amacıyla satarak daha yeni 2010 model üstü bir D segmenti araç almayı düşünüyorum.
Aslında insignia 1.6t almayı düşünüyordum ancak forumda bir arkadaşın açtığı konuyu gördükten sonra kararsız kaldım.
Tercihim manuel ama bu segmentteki araçlar otomatik çoğunlukta oluyor. Araç temiz olursa otomatik de alabilirim.
Yakıtı çok önemli değil, daha çok önem verdiğim konular ses yalıtımı, donanım ve uzun yol performansı.
Seçeneklerim arasından hangilerini önerisiniz ?
insignia 1.6t veya 2.0 cdti
mondeo 1.6 ecoboost
508/c5 2.0 Hdi veya 1.6 thp ( iki motor da fazla tutulmuyor sanırım, 1.6 hdi'Ler de performans olarak tatmin eder mi bilemedim )
lattitude 2.0 dci ( yol tutuşu sorunlu diye duydum )
Avensis 1.6 ( temizleri bütçemin dışında kalıyor sanırım )
bu ve benzer araçlarla tecrübesi/bilgisi olan arkadaşlar tavsiyelerini paylaşabilirler mi ?
donanımı ve performansı üzmeyecek c segmenti araçlar da olabilir. vw grubu araç kesinlikle düşünmüyorum.
Huawei Matepad 11.5 Prime Video Sorunu
Merhaba ,
Bugün yeni Huawei Matepad 11.5 aldım. Kutudan çıkınca gelen güncellemeyi yükledim.
Amazon prime video kullanırken ses sürekli takılıyor. Petal search'den yüklediğimde direkt giriş bile yapamıyorum.
Eski sürüm Apk bulup yükledim. Giriş yapıyorum ama onda da aynı sorun var. Neden olabilir nasıl çözebilirim bilgisi olan var mı ? İnternette biraz araştırdım ama hiç bir bilgi bulamadım.
Araç İçi Temizleyici Önerisi
1250 TL verip sözde detailing yaptırdığım oto temizleyici sadece koltukları ve döşemeleri temizleyip iç dış yıkadığı için iş başa düştü.
Aracın içindeki plastik aksamları, bardak koyma yeri, ön konsoldaki saklama gözleri, klima ayar tuşları, hava menfezleri , kapının içindeki saklama gözleri, kol dayamanın içindeki saklama gözü, bagajın içindeki plastikler vs. vs plastik aksamları, fırça kullanıp köpürterek temizlemek için aşırı pahalı olmayan ama iş görecek temizleyici önerisi verir misiniz ?
Araç içi temizleyici bir sürü çıkıyor internette ama hepsi daha çok döşeme ve koltuk temizleyici gibi. Genel amaçlı temizleyici önerilmiş bir kaç yerde ama onun da iş görecek ortalama fiyatlı olanını bulamadım.
Xiaomi Poco X5 Pro Nasıldır ?
Merhaba,
Şiket telefonu olarak İp11 kullanıyorum, kişisel telefonum Huawei Mate 10 lite. Kişisel telefonumu değiştirmek istiyorum. Aslında Mate 10 Lite'dan memnunum zaten işimi görüyordu ancak ekranı kırıldı. Dokunmatiğinde vs. sorun olmamasına rağmen belirli bir süre böyle kullandıktan sonra yaptırmak istedim. Telefoncu ekran orjinal vs. demesine rağmen yan sanayi ekran takmıslar dokunmatik çalışmadı geri verdim vs. vs. uğraştırdı ve telefondan soğudum hazır da eskimişken yeni bir telefon almaya karar verdim.
Kamera olarak çok aşırı bir beklentim yok zaten fotoğraf için iphone kullanıyorum , benim için önemli olan performanslı olması donup kasma yapmaması, şarjının uzun gitmesi, hızlı şarj olması ve güzel bir ekrana sahip olması. Mesela Mate 10 lite 5-6 sene kullandım . Alacağım telefonu da uzun süre kullanmak istiyorum.
Bütçe olarak daha düşük telefonlara da baktım, Note 11 Pro var mesela ama 5G olmaması sebebiyle kararsız kaldım.
Sizce Poco X5 Pro alınır mı ? Daha düşük modeller de işimi görür mü hangi modelleri önerirsiniz ?
Not : yıl sonuna doğru şirket telefonum ip 14 ile değişeceği için kişisel telefon olarak üst model bir telefona para harcamak istemiyorum.
Edit : Merak eden arkadaşlar için; Poco F4 aldım. Son mesajda izlenimlerimi paylaştım.
Meslek: Elektrik Elektronik Mühendisi
i7-10700 | MSI Z490 A-PRO | 2 X 16 GB 3600MHz Corsair Vengeance RGB Pro | MSI Suprim X RTX 3070 Ti | MSI MPG A850G 850 W | MSI MAG FORGE 100R | MSI Optix G241 23.8" | Razer Diamondback - Chroma | Razer KBD Blackwidow | Razer Barracuda X |
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.955
İkinci El Bölümü Mesajları: 287
Konularının görüntülenme sayısı: 109.329 (Bu ay: 907)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.435 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic