Şimdi Ara

Aracımı Sattım , Yeni araç Tavsiyesi ( 800K Civarında)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2006 Laguna 2 aracımı bugün satmış bulunmaktayım. Severek aldım ve severek kullandım. Ancak eski olduğu için değiştirmek istedim.

Bütçem 750k ancak temiz güzel bir araç gelirse pazarlık payıyla 850 civarına çıkabilirim ancak bu rakamdan daha fazla para harcamak istemiyorum.

Laguna'dan sonra yol tutuş, ses izolasyonu ve konfor olarak tatmin edecek ve kronik sorun çıkartmayacak araç ne önerirsiniz ? aracı iki kişi kullanıyoruz, çok büyük bir arabaya ihtiyacım yok ancak küçük araba sevmiyorum fazla; bu zamana kadar hep D segmenti kullandım.

(Laguna 3 ve latitude hariç) 2014 Model üstü olmasını istiyorum, tercihen benzinli ( hiç LPG takılmamış ) bir araç istiyorum. VAG grubu istemiyorum. i10 polo gibi küçük araç istemiyorum. Otomatik olursa daha iyi olur ancak manuel olması da sorun değil. Performans olarak uzun yolda üzmeyecek 130-140 HP üstü olursa güzel olur.

Aklımdaki araçlar ve kafamda soru işaretleri:

2015 Sonrası Astra K Hatchback 1.4T 150HP ; motorda kronik sorunları varmış. 100.000 KM altı da alabiliyorum ama sorun yaşamaktan korkuyorum.

2014 Sonrası İnsignia 1.6T veya 1.6 CDTİ ; aracın sürüşü sert ve konforlu olmadığından bahsedilmiş. Ayrıca bazı kronik sorunları ve piyasasının yavaş olması.

Latitude 2.0 Dci ; 1.7 ton çok ağır bir araç ve piyasası yavaş. Onun dışında çok beğeniyorum.

2010 sonrası Laguna 3 2.0 Dci ; Laguna'nın tadı damağımda kaldı daha donanımlı ve güncel olan laguna 3 düşünüyorum ama piyasası yavaş ve eski olduğu için KM yüksek ve temizini bulmak zor. Fiyat olarak bütçemin altında

Megane 4 1.3 tce : bütçem içinde ekransız boş paketleri var, donanımsız olacağı için pek kafama yatmadı

Guiletta 1.4 mutiair 170 HP : güzel ve seri bir araç . Donanım, konfor olarak zayıf ve piyasa-parça bulma durumu nasıl bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalım -- 12 Eylül 2024; 19:54:47 >

• 308 ehdi bakıyorum bu aralar benzer bütçede. fikir olabilir belki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam tavsiye için ; e-hdi ve hdi farkları nedir ? Atakum'da yaşadığım için şehir içi kısa mesafe sık kullanıyorum aracı, EGR DPF vs. sıkıntı çıkarır mı ? 1.2 turbo benzinlerini düşünmüştüm ama onlar sıkıntılıymış sanırım biraz

• kartalım kullanıcısına yanıt
    ehdi daha verimli yakıt daha düşük. ehdi turbo güncellendi sağıyla soluyla oynanmadıysa taş gibi motor. hdi 92 ehdi 115 beygir. ehdi 6 ileri manuel. hali hazırda 207 hdi kullanıyorum 200 bin km oldu geçen gün egr arızası yaktı onun da soketi temizlediler geçti. 308i nasip olur da alırsam dpf bozulursa iptal ettiririm muhtemelen onarımı çok pahalı yoksa değişime giderdim

bunlarda blue hdi motor var onlar dert adblue belası var direkt iptal ettirmek lazım. ama şanzıman tam otomatik aisin 6 ileri.

ehdi motoru istanbul izmir arası otoban 4 kere deneyimledim klima açık araç yüklü 180 sabit 6.9 yaktı yol bilgisayarı verisi. bana yetti fazlasıyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.ksk -- 12 Eylül 2024; 20:39:17 >
  • Sizin bütçenize yakın bir bütçe ile bende arayış içerisindeyim 900-950 civarında bir araç düşünüyorum. İsteklerimiz aynı sayılır bende küçük araç sevmiyorum konu açayım diyordum gerek kalmadı takipteyim:)

Opel Astra ağabeyimin arkadaşında var subap, üst kapak kaynaklı 60 bin civarında bir harcama yaptı haziranda araç LPG'li ve 80 bin km olması lazım aracın geçmişini bilemiyorum her araç öyle diyemem tabi ancak böyle bir örnek yakınımda var maalesef.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam denk getirebilirseniz 2015 sonrası makyajlı kasa 1.6 otomatik toyota auris bakabilirsiniz, ekonomik, sorunsuz, masrafsız, konforludur, tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaqwear Z kullanıcısına yanıt
    100 daha koyarsanız clio tce düşünün derim sıfır araç her zaman daha iyidir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 6-10 yaş arası araçlara o paraları vermem ben, tabi herkesin kişisel tercihleri siz sormussunuz bizde kendimizce cevap veriyoruz.

Almak istediğiniz araç hatchback olması sorun değil gibi ve sıfır clio i20 vs rahatlıkla alınabilir.

• Yaklaşık 4 sene önce sizin gibi bir durumda kalmıştım ve Peugeot 508 1.6 BlueHDI aldım. Sizin bütçenize de 2.0 HDI versiyonlar bulunabilir diye düşünüyorum. Eğer bulursanız bende olan 1.6 BlueHDI versiyonu da tavsiye ederim. Benim kullandığım versiyon olan 1.6 BlueHDI' larda kronik sorun olarak AdBlue deposu var. Bir de araçlarda Head-Up Display arızalanabiliyor dikkatli olmak lazım. Harici kronik bir sorunu yok 508 in.

Ekstra olarak Laguna 3'e değinmek istiyorum. Bazen gümrük girişli 2013-2014 makyajlı kasa Laguna 3'ler ilana düşebiliyor. Çok astronomik fiyatlar istenebiliyor ama çok güzel araçlar ama son sahibi olma ihtimaliniz var.

• Bu tercihleriniz içerisinde insignia 1.6 cdti ve astra iyi bir tercih insignia 1.6 t motor sabıkası iyi değil
    Megane hb veya sedan motor ve şanzıman güzel sizi üzmez
    Latitute eski kalır devamı yok bulaşmayın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • blueSKYLINE kullanıcısına yanıt

Biraz inceledim hocam, aynı motoru kullanan avensis'ler de hoşuma gitti. Sadece belirttiğim fiyat aralığında avensis eski kasa oluyor , auris de düşük donanımda oluyor. Bunlar dışında istediğim gibi denk getirebilirsem mantıklı geldi. Motorun sorunsuz olduğunu zaten biliyorum daha önce toyota kullanıyordum ustam bu araçlardan çok önermişti bana. Sadece performansı nasıldır acaba ? Atmosferik olduğu için hantal kalır mı sizce ?

• kikiemre61 kullanıcısına yanıt

Öncelikle teşekkürler . Hatchback olsa bile i30 veya megane hb gibi biraz daha geniş bir araç olmasını istiyorum. İnternette hangi araca baksam herkes bir sorunundan bahsetmiş.

Ben bu arabayı alınca 1.5 yıl civarı kullanacağım ve yapacağım maksimum yol 20-25K KM . Araç bendeyken sorun çıkarmaması öncelikli kriterim, bu açıdan forumdaki arkadaşlardan yorum almak istedim biraz.

Evet hocam avensislerde de bu 132 hp lik valvematic motor kullanıldı, ama toyota o motoru avensiste hep manuel getirdi diye biliyorum, siz de takdir edersiniz ki günümüzde c segmentinde bile manuel zor gidiyorken d segmentinde daha da zor yoksa avensis de çok güzel bir model zaten d segment. Ama sizin de söylediğiniz gibi hem aurise göre eski kasa olması hem de bahsettiğim motorun avensise biraz az geleceğini düşünmemden dolayı (çünkü avensisin kasası biraz daha ağır) avensisi önermem.

Hocam aslında aurisin en boş paketi bile düşük donanımla gelmiyor bir standartı var İngiltere üretimi olduğu için, yerli corollalarda öyle değil mesela, ama tabii ki daha dolu donanımları da var onlar da biraz pahalı :)), ama benim demek istediğim aurisin en boş paketindeki donanım seviyesi çoğu modelin orta donanımına denk geliyor, o anlamda avantajlı aslında.

Performans sorunuza geleyim, ben bu aracı bizzat kullanıyorum bir önceki aracım 1.6 tdci dizel 115 hp 270 nm torklu focus 3 kasa manuel şanzıman idi, o alt devirleri çok güçlü olan motordan sonra direkt bu 132 hp 160 nm torklu atmosferik benzinli ve cvt tip multidrive s otomatik şanzımanlı üniteyi lpg ile deneyimliyorum şu an ve şehir içinde inanın ilk gaz tepkileri şaşırtıcı derecede iyi, normal şehir içi kullanımda bir eksikliğini hissetmedim aksine bu multidrive s şanzıman ile çok akıcı bir sürüşü var önceki aracıma göre, yani şehir içi için gayet tatmin edici geldi bana, uzun yolda ise durum yine şaşırtıcı derecede iyi, normalde daha önce atmosferik benzinli 1.6 manuel araçlar kullandım (focustan önceki aracım öyleydi mesela) 124 hp idi ve o şanzımanla dik bir yokuşta 3. Vites 5 bin devirle hızdan düşmeden 100 civarı hızla biraz fazla motor gürültüsüyle çıkmak zorunda kalıyordum, focusa geçince 5. Vites 2200 devirle 100 civarı hiç hızdan düşmeden ve sessiz sayılabilecek şekilde çıkabiliyordum, şimdiki 1.6 132 hp valvematic motorlu cvt tip otomatik şanzımanlı aurisle ise şanzımanın sonsuz oranlı olmasının ve 132 hp 160 nm torklu motorun avantajıyla 3750 deviri geçmeden yani çok az motor sesiyle sessiz sayılabilecek bir şekilde çıkıyorum, focusla ses oranı aynıdır yüksek ihtimalle çünkü dizelin 2200 civarı deviri ile benzinlinin 3750 deviri aşağı yukarı benzer yükseklikte ses verir diye düşünüyorum çünkü o focustan sonra çok fark hissetmedim, hatta benzinlide titreşim ve sarsıntı olmadığı için dizelden daha iyi bile olabilir o anlamda,

Performans için bir ipucu daha olsun, bu bahsettiğim yokuş ciddi dik bir rampa ve araçta bagaj dolu 5 yetişkin varken bu şekilde ve performansın durumu bu, ben de şaşırdım önceki atmosferik 5 bin civarı devirle çıkıyorken bunun yaklaşık 1500 devir daha az motor devri ile çıkamasına ama gayet memnunum bu durumdan dolayı, zaten turbo benzinli bir motor da olsa muhtemelen 2500 3000 devirde çıkardı yüksek ihtimalle maksimum torklarına göre düşük devirdeki, çünkü 200 nm olan 3000 devir çevirirse 250 nm olan 2400 2500 falan çevirir aşağı yukarı tahmini olarak konuşuyorum.

Millet gidip eski tip 5 ileri otomatiği çok uzun oranlı yokuşta bağıran boyası kronik kavlayan içi dışı eski modern olmayan motoru 125 hp güçsüz en dolu donanımında dahi sadece sürücü tarafı camı tam otomatik açılan diğerleri basıp beklemeli civiclere para veriyor, ondansa auris çok çok daha mantıklı, dediğim gibi donanımı en boşunda bile avantajlı 4 cam tam otomatik, genelde japon grubunda olmaz, ayrıca içindeki multimedia ekranının büyüklüğüyle sürücü yol bilgisayarının çözünürlüğüyle grafikleriyle bir üst neslin araçlarından bile geri kalmıyor.

Durum bu şekilde biraz uzun oldu ama ciddi düşünüyosanız diye tecrübelerimi aktarmak istedim, velhasıl kelam bir deneyimleyin görün kesinlikle tavsiye ederim aurisi.

Dip not: İç ekran yenilik vs buna benzer konularda bahsettiklerim kendimin de kullandığı makyajlı kasa içindi bu arada. Makyajlı makyajsız kasada iç dış görünüm olarak ciddi fark var, makyajlı kasada led stoplar bile en baz donanımda standart geliyor mesela, aslında makyajsız da motor mekanik kasa anlamında çok iyi olsa da makyajlıda bu iyi kasa ciddi anlamda yenilenip modernleşiyor diye düşünüyorum, zaten makyajlı ve makyajsız kasanın farklarını sarı sitedeki ilanlarda incelerken görürsünüz   .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueSKYLINE -- 14 Eylül 2024; 19:7:5 >

• blueSKYLINE kullanıcısına yanıt

Hocam öncelikle detaylı yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bana güzel fikir vermiş oldunuz.

Şirket aracım 2020 CVT hibrit corolla. Ses yalıtımı çok iyi değil ve bazen uzun yolda durduk yere 5000 devir üstüne çıkıp bu şekilde gidiyor, özellikle hız 140'ları geçtikten sonra en ufak rampada devri bir anda inanılmaz artırıyor . Sizin bahsettiğinize göre aurisde bu durum farklı .

Avensis de dediğiniz gibi kafama yattı ancak kasanın ağır olması ve otomatik olmamasından dolayı 1.6'sından çok emin olamadım. Sattığım aracım da 5 ileri 115 Hp 151Nm 1400 KG araçtı ve LPG'de yokuşlarda hantal kalıyordu. Aracın eski olmasının yanı sıra hantal olduğu için de satmıştım.

Auris'leri inceleyeyim dediğiniz gibi güzel bir model denk getirebilirsem düşüneceğim. 2016 2017 modellerinde orjinal ekranı üzerinden android auto veya car play oluyor mu bu konuda bilginiz var mı acaba ?

Bir de alternatif benzer model araç olarak ; F20 116i 4 silindir 136HP 8 ileri ZF araç nasıldır bilginiz var mı ? LPG siz olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalım -- 14 Eylül 2024; 19:33:46 >

• 2018 üzeri 1.6 e-torq egea hb/sw öneririm. En azından modelli ve elden çıkartması kolay olur. Tork konvertörlü aisin 6 ileri şanzımanla geliyor ve motor şanzıman uyumu çok iyi. Ama performans ve yakıt konusunda lpg yoksa üzebilir.

• drknl35 kullanıcısına yanıt

Yorumunuz için teşekkürler

Hocam aracı maksimum 2 yıl kullanacağım ( süre daha kısa da olabilir ) sonrasında yurt dışı planım olduğu için mecburen satacağım. Dediğiniz Laguna'ları çok beğeniyorum hatta yurt dışına taşınırsam muhtemelen 2.0 dci fap olanlarından alırım  türkiye'de dediğiniz gibi gümrük girişliler fiyat çok yüksek oluyor ve istediğim fiyata satarken zorluk çekebilirim diye düşünüyorum. Şu anda ilanda da yok hiç malesef.

2.0 HDİ 508'leri biraz araştıracağım, ilana baktığımda istediğim temizlikte çok az var ama güzel bir araca benziyor.

• Sánchez kullanıcısına yanıt

1.6 multijet önerir misiniz peki hocam ? önceki aracım da 115 HP 1.6 atmosferikti ve bana bayağı hantal geliyordu .

1.3 multijet kiralamıştım daha önce trim sesi vs. olarak fena değildi ama yol tutuşunu pek sevmemiştim diye hatırlıyorum.

sedanları ben de yol tutuşu konusunda beğenmiyorum. hb/cross/sw yurt dışı pazarı için de üretiliyor. en basiti arka frenler disk standart olarak geliyor. sedan frenleri beni korkutuyordu. hbde böyle bir şey yaşamadım. en az urban paket olmak kaydıyla net alınır. 1.6mj zaten kendini kanıtlamış bir motor. yalnız otomatik şanzıman e-torq gibi tork konvertörlü değil Fiatın DCT dediği çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla geliyor. Ben bu şanzımanla ilgili de olumsuz yorum görmedim. Yüksek model düşük km temiz hb/sw tam f/p olur.

• 2015 model makyajlı kasa 1.6 benzin Avensis için bir arkadaşla anlaştım. Pazartesi alacağım bir aksilik olmazsa. Fikir belirten, yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.