|
Bildirim
|
Arkadaşlarım, kardeşlerim, 41 yaşında bir abiniz olarak kısaca özetliyeyim:
- İlişkilerde güven esastır ve karşılıklı güven iyi bir şeydir fakat tebdirli olmak her zaman daha iyidir. Özellikle tanımadığınız insanlarla parasal ilişkilerde son derece ihtiyatlı olun. - Bu tür büyük meblağlı alışverişlere mümkünse tek başınıza gitmeyin. Ve mümkünse bu sizden büyük ve tecrübeli biri olsun Bunun 2 açıdan faydası vardır: 1- iki çift göz herzaman bir çift gözden daha iyidir. Sizin göremediğinizi o görebilir veya sizin aklınıza gelmeyeni o düşünebilir. 2- alışveriş bitip parayı aldığınızda uğrayabileceğiniz muhtemel soygun-kapkaça karşı da iyidir. - Heyecan ve acele yapmayın. Gaza gelmeyin. Size bir şey önerildiğinde hemen cevap vermeyin. Önce bir düşünün. Tereddütte kaldığınızda muhakkak müsade isteyin ve biraz uzaklaşarak telefonla bir tanıdığınızı veya yakınınızı arayıp danışın. Size o anda iyi niyetli ve mantıklı gelen öneri bir tuzak olabilir. - Bankada hesabı olan herkesin şubesinde bir müşteri temsilcisi vardır. Bu temsilciler sizin için ve size yardım etmek için oradalar. Para işlemleri ve transeferlerinin, alışverişlerin nasıl olması gerektiği konusunda size yardımcı olacaklardır, sizi garantiye almak için gerekli herşeyi yapacaklardır. Bu çek olur, bloke olur veya başka birşey olur. -Sadece bu konularda değil, diğer her alanda da büyüklerinizin nasihatlarına, önerilerine kulak verin, ciddiye alın. Tecrübe kolay kazanılmıyor ve çoğu zaman bedeli ağır oluyor. O bedeli ödemiş insanlar varken bir de siz ödemeyin. |
Komik... |
8-9 kez araç alıp sattım olmaz,olamaz denilecek olay başıma geldi sonuncusunda.
Arabayı gördüm beğendim,satıcı aracın devri eşinde olduğu için eşi,minik kızları noterde noterin kapanmasına 20 dk kala satış yapıyoruz. Ben memur,satıcı memur.Ben devri ver sonra gidip paranı havale yapayım dedim.Yada tam tersi gel paranı ofisimden havale yapayım sonra devrini ver dediğim halde.Uşak aşırı garanticiliğe kaçtı "yok abi noterde telefondan havale yaparsın "dedi. iyi dedik. El kadar tlfdan havale yapıyoruz.İbanın sonlardan bir rakamını yanlış girmişim . Onay sms i de eşimin telefonuna gidiyor.O beni arayıp sms şifresini veriyor.50 bin para hooop başka birinin hesabına oturuyor. Tabi bilmiyoruz.Ben metni imzaladım tam eşi de imzalayacak.Çocuk dur bi kontrol edeyim hesabı dedi.Etti ahada hesapta yok diye şaşırdı. Sonra benim internet şubesine girip kontrol edince gerçeği öğrendik. Orada düştü bizimkisi yere.Ter bastı.Giden benim para.Adam panik atakmış.Üstünü başını soydu noterde.Noter kapanmak üzere. Neyse uzatmayayım.O saatte banka şubesine gidilir.Yanlış havale yapılan bayanın kimliği zorlukla öğrenilir.O bayan gidip evinden alınır imza attırılır.Para beyfendinin hesabına geçer. Oooof of ne gündü. Yani diyeceğim o ki.İstediğin kadar garantici ol.Bela bulaşacaksa bulaşıyor. |
Adamlar alıcıyken farklı, satıcıyken farklı renge bürünüyor.
Amma çok bencil tip varmış aramızda.. |
geçen çokyakın bir tanıdıgımın 50 milyarlık opelini satacak parayı eft yapalım satıştan sonra ,adamlar senetde imzalıyorlar . sonra ne eft falan yok.adamlar aldıktan 15 dakka sonra başkasına ssatıyorlar. adamların üstüne birşey yokki senedi tahsil edesin. şu an çocuk rezil olmuş durumda.
aman diyorum çok sakat bu işler. parayı almadan imza falan atmayın yalan olursunuz. |
Xd
hocam senin sıfır araba almaktan başka bir yolun yok,yada eş dosttan alıp satarsın anca.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Wittmann -- 3 Eylül 2011; 13:03:06 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmosphere -- 3 Eylül 2011; 13:30:01 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ugur851 -- 3 Eylül 2011; 13:25:54 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihg70 -- 3 Eylül 2011; 13:32:53 > |
|