İlk kez araç alacağım. Arabalardan hiç anlamam hevesim de yoktur.Ama alma ihtiyaçı doğdu artık. C segment Touch paket vs yeni yeni bakıp öğreniyorum. NOT. Sadece otomatik bakıyorum Dostlarım arasında i20 al mutlaka diye ısrar eden bir güruh var. Ve benim de gönlüm şu an için i20 den yana. Peugeot 308 almamda ısrar eden biri var fakat pek olumlu şeyler duymadım sağlamlık ve motor açısından özellikle bu konu hakkında fikirlerinizi merak ediyorum, pek ısınamadım da. Bir de megan bakıyorum. Bu araba da kafama yattı. i20 ve megan arasından hangisinin ne tip avantajları var? Tabi 308 de var listede gönülsüz de olsam. Şehir içinde kullanacağım. Hafta sonundan hafta sonuna anca binerim. Aktif kullanmayacağım yani. Bekarım, aile arabası vs tercih sebebim değil. Arabadan hiç anlamadığım için görüşleriniz benim için çok önemli. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakalsız messi -- 17 Ağustos 2024; 16:22:55 > |
İlk kez araç alacağım bilgim yok bütçem 750k
-
-
Bende 800 liraya araba bakıyorum. Hedef listemde bmw 116d, egea hatchback ve seat leon var. Senin baktıklarını kendimce yorumlayayım belki faydam olur. Bu arada ailem galericidir birsürü araba kullanma fırsatım oldu.
1) Hyundai i20, kore grubu iyidir tavsiye ederim. Yalnız benim tercihim her zaman kia'dan yana olurdu. Bana daha konforlu geliyor ama çok ta farkları yok. İ20 beğendiysen hayırlı olsun. Benzinlileri fena yakar mutlaka dizel al. Otomatik şanzımanlarıda iyi çalışıyor yalnız biraz yavaş.
2) Peugeot 308 bence bu araçtan uzak dur. Fransızları oldum olası sevmem. Mekanik olarak sana sürpriz açabilir. Özellikle 1.2 puretech motordan kesinlikle uzak dur. Paranın dizeline yeteceğini düşünmüyorum, belki 208 dizel otomatik bakılabilir ama oda çok ufak.
3) Megane, yine tavsiye edeceğim arabalardan. Yani teneke tabi ama parasına göre güzel. 1.5 Dci motor artık rüştünü ispatladı. Dct şanzımanla uzun süre ekonomik masrafsız gezersin. Parçaları ucuz. Sadece bununla kaza yapmak istemezsin. Beğendiysen tavsiye ederim.
Ben sana tavsiyem 700 liraya kia ceed 1.6 crdi otomatik veya skoda fabia 1.4 tdi otomatik olurdu. Umarım gönlüne göre araba bulursun.
-
eyvallah dostum bakıyorum dediğin arabalara.
Bu arada bizim bütçeye 116 110 vs almak mantıklı mı? Bende gördüm bir iki tane çünkü 2010 model
-
Sanayiciyle kanki olunulur
-
116 110 yazarak hangi arabayı kastettiğini ben tam anlayamadım. Bmw 116i 120d vs kastediyosun sanırım. Valla hocam yüksek km bmw'ye bulaşılmaz. Bunların motorları kayışlı değil zincirli oluyor ve ağır bakımı çok masraflı oluyor. Çünkü parçaları çok pahalı. Bmw alınacaksa kesinlikle max 100bin km öneriyorum. Üstüne bulaşılmaz. Eğer bütçeni 750'den 850'ye çekebilirsen 100bin civarlarında biraz tramerli zf8 şanzımanlı f20 lci kasa 116d bulunabiliyor.
-
eyvallah dostum
-
1.5 Blue DCI Megan. Motoru kurşun geçirmez. Supranin motoru nasıl yüksek beygirlere çıkmasıyla nam salmışsa, 1.5 DCI da çok uzun kmler boyunca sorun çıkarmamasiyla nam salmış bir motor. Meganlar iç hacim olarak da gayet yeterli. İ20 çok küçük bir araba. Megan bir de çeyrek altın gibi. Bugün ilana at düzgün bir fiyat yaz 1 haftaya satarsın. Özellikle de yazdığım gibi DCI motorlu olanlarını. Piyasadan inan haberjm yok, 750 liraya 1.5 DCI megan geliyor mu bilmiyorum ama geliyorsa direk al geç -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X