Merhaba arkadaşlar, 60 Yaşındaki babam 12 yıldır kullandığı Albea'sını satıp yeni bir araç almak istiyor. Maksimum bütçe 1100 olacak şekilde corolla'lar hoşuna gitti. 100 bin KM civarı 2019-2021 arası hybird corolla mı önerirsiniz ? batarya sorun çıkarır mı ? alınca en az 5-10 yıl kullanacak ve yılda en 15 bin km civarı yol yapıyor. En önemli konu sorunsuzluk ve daha ekonomik olması. 1.6 LPG li ile aynı motora sahip 2015 avensis kullanıyorum ben de, bildiğimiz araç ve memnunuz. Ancak hybrid almak daha mı mantıklı kararsız kaldık. Hybrid'i garantiden dolayı servise götürme zorunluluğu ve hacimden dolayı vergi maliyeti de var. Şirket aracı olarak 10-15 bin km civarı 2020 hybrid kullandım . Araç güzel ancak uzun vadede sorun çıkarır mı bilgim yok. |
Corolla Hybrid mi ? 1.6 LPG Mi
-
-
100bin kmde hibrit alıp 10 sene kullanacaksa muhakkak batarya riski olacaktır. 100bin kmdeki hibrit corolla da bireysel kullanıcıdan kolay kolay gelmez
Belli bir yaştan sonra araca binip inmelerde zorlanıyorlar, benim babam 70 yaşında, aracı değiştirecek olsak corolla gibi basık, yerden bir araç asla tercih etmezdik. B suv belli bir yaş sonrası en güzel tercih bence. Seat arona, mg zs gibi araçlara da bakmanızı öneririm düşük km
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Corolla güvenli liman, arkadaşım 2009 model fd6 civic 1.4 hybrid kullanıyor 250 bin km de öyle bakım yapan biriside değiş taş gibi hiç bir şey yok. Uzun yola da gidiyor geliyor bana mısın demiyor ki
2009 senesi Honda nın ilk hybrid denemeleri motordan bahsediyoruz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Almantapar tayfadan uzak durun yeter. Onun yerine octavia alırım muhabbeti passat alırım muhabbeti
70-100 arası hocam genelde kilometreler. Çoğu şirket aracı çıkması muhtemelen . Kendi şirketimde de 2020 corollalar değişiyor şimdi oradan çıkan bir araç denk gelirse o da olabilir.
Kaç km civarı batarya masraf açabilir ? Babam çok seçici olduğu için elektrikli araç almayacaktır ve vw grubu almak istemiyoruz. Egea cross 1.5 hybrid nasıldır peki bilginiz var mı ?
-
Teşekkürler hocam, yurt dışında insanlar hala 2000 civarı prius'ları kullanıyor ve bataryaları yeni yeni değişiyor diye biliyorum. Yine de bir kroniği vs. var mıdır sormak istedim. Dediğiniz biraz daha güven verdi.
-
çok uygun bir araç denk gelmediği sürece vw grubu almak istemiyoruz hocam zaten, teşekkürler
-
Hibrit al geç Toyota da hata olmaz
Batarya değişim masrafı 2bin dolar civarı, korkulacak bişey değil. Bi turbo revizyonu + triger değişim masrafı kadar tutar. Alacağınız aracın garantisinin devam ediyor olması önemli, 5 seneden sonra her sene para ödeyerek +1 sene uzatacaksınız batarya garantisini
Egea crossta 1.5 hybrid 130hp, aynı motorun 160hp sini alfa romeoda kullanıyorum 1 seneden fazla süredir. Şanzımanlar aynı zaten. Egea cross yarı hibrit, toyota ise tam hibrit. Toyotanın 4lt yaktığı yerde egea cross 6lt yakar. Toyota hibriti de 3 sene kullandım bu arada. Bana sorarsan egea cross'un sıfırı aşırı pahalı, 2. ellerini hiç bilmiyorum. Güzel değer kaybı oluşmuşsa bakılabilir.
Toyota hibritlerdeki sürüş konforu şanzımanı olan tüm arabalardan daha iyidir. Ama dediğim gibi araç yere çok yakın
Yaklaşık 4 yıllık hibrit Corolla kullanıcısıyım. Al geç pişman etmez
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Corolla hybrid alıp rahatınıza bakabilirsiniz hocam 1100e düşük km dream bulursunuz aracın geçmişine baktırın şirket çıkması olmasın araç yılda 15bin km yaparsa net aküsü de rahat 10 15 yıl gider bir korkunuz olmasın arkadaşım tanıdığım 30 yildan beri toyotada çalışıyor şimdiye kadar 2019dan beridir hiç Akü değişmemişler sel su hasarı hariç
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 6 Ekim 2024; 23:56:19 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2020 hybrid var km 165000 de 2 senedir sıkıntısız biniyoruz.
-
Kaç km dir biniyorsunuz hocam
Daha doğrusu kaç km de aldınız. Bende 140 bin bandında bakıyorum biliyorum birşey olmaz yok o km çok yüksek diyenler var.
Kiralama şirketlerinin Corolla Hibrit araçları 200 bin km üstüne çıktı, 300-400 bin km'ye gelen araçlar var bataryaları orjinal hala. Ayrıca bataryada km sınırı yok yaş sınırı var o da 10 yıl. Güncel fiyat ile serviste şu anki ücreti ile 2500 TL'ye periyodik kontrolünü yaptırırsanız 15 bin km/ 1 yıl garanti altına alınabiliyor. Periyodik bakımı serviste yaptırmamışsanız bir de kirli ise hibrit batarya filtresi değişir ( bakımda değişiyor zaten) o kadar.
-
Biz aracı yaklaşık 120.000km de aldık
şu an yanlış hatırlamıyorsam 155binde
araç kardeşimin aracı ama bende çok kullanıyorum
araçları değiştiriyoruz bazen
bu kmye kadar bir sıkıntı yaşamadık
akü değişti sadece
bakımları afaki pahalı değil özel serviste 3-3.5 arası yaptırabiliyosunuz
gidişi bayağı başarılı
baz donanımlı araç ama çarpışma önleyiciye kadar var baya dolu
araç kaza bela bakımından temizse 140 çok değil
olumsuz yanı ise yalıtımı.
uzun yolda araç resmen uğulduyor
yavru kurta dönüşüyor
-
Seçeceğiniz aracı kullanım tercihiniz belirleyecektir.
Çok fazla şehirlerarası seyahat yapıyorsa Hybrit'in avantajı ortadan kalkıyor demektir.
Şehirlerarası yollarda ve otoban hızlarında küçük hacimli turbolardan fazla yakar.
Ama şehiriçinde. özellikle de dur kalk trafikte ekonominin dibine vurur.
1.6 Valvematik LPG kullanıcısıyım. Özellikle alacağınız araç LPG'li ise kit marka modeli ve taktırıldığı yer de önemli.
-
Şu test videosunu seyredin. 1 aylık. Corolla Hybrid modeli için. Artıları ve eksileri bu videoda.
Oğuzhan YILDIRIMyoutubeTrendyol Mağaza Linki: https://www.trendyol.com/magaza/m-m-1010710 Arkadaşlar herkese selamlar, öncelikle kanala abone olup videoyu beğenirseniz sevinirim. Kanalın büyümesi için desteklerinize ihtiyacım var. Instagramda 54oguzhanyildirim hesabına hepinizi beklerim orada 84.8 bin kişiyiz.https://www.youtube.com/watch?v=wutYoHGvOHU
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Almantapar tayfadan uzak durun yeter. Onun yerine octavia alırım muhabbeti passat alırım muhabbeti
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X