Arkadaşlar sıfır getz alıcaz hangi motor seçeneğini önerirsiniz genelde şehir içinde bayan tarafından kullanılacak ve çok km yapacağını sanmıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
benzinli motorlar kullanması daha kolay ve hatalara karşı daha toleranslı olabilen motorlardır.
1.4 iyi bir tercih olur
Ben dizel düşünüyordum. Hatta benzin+LPGnin yanından bile geçmem diyordum. Ama şuan 2 gündür 1.4 benzin+LPG kullanıyorum. 2006 model ve çok çok memnunum. Dizelin bakımları korkuttu benim gözümü. Kısacası ben tavsiye ederim. Performans olarakta çok başarılı bir motor,97 HP..
arkadaşlar performanstan çok ekonomik olması bizim için daha önemli sitedeki verilere göre en ekonomiği dizel olan diye hesapladım ama yanlış hesaplamışta olabilirim. hesaplarıma göre
1.4 olan 7.5 lt x 3 tl = 22.5 tl
1.4 + lpg 8.5 x 1.7 = 14.5 tl
1.5 olan 2,5 x 5.5 = 13.75 tl
bu durumda en hesaplısı dizel olan oluyo eğer hesaplarım doğruysa.
performans ve ekonomi dizelde beraber
yeni kasa dizellerde zincir triger olduğu için artık bakımlarıda çok uygun
o yüzden dizel al derim
eğer manuel kullanabiliyorsa tabii
otomatik için benzinli alman gerekiyor
quote:
Orjinalden alıntı: psionicstorm
arkadaşlar performanstan çok ekonomik olması bizim için daha önemli sitedeki verilere göre en ekonomiği dizel olan diye hesapladım ama yanlış hesaplamışta olabilirim. hesaplarıma göre
1.4 olan 7.5 lt x 3 tl = 22.5 tl
1.4 + lpg 8.5 x 1.7 = 14.5 tl
1.5 olan 2,5 x 5.5 = 13.75 tl
bu durumda en hesaplısı dizel olan oluyo eğer hesaplarım doğruysa.
Yanlız şuda var. Hyundai'nin dizelleri şehiriçi 5.5 LT den fazla yakar.
Benzinli ve dizel ikisinide tercih edebilirsin.Hyundai motorları çok seri ve performanslı...
Geçenlerde bir tane getz den geldi yolda ışıklardan beraber döndük.Ben basmaz diye düşük devirden hızlandım.Getz bi bastı peşinden bende 2 vitese kadar kafa kafaya gittikNe zaman 3 e attım farkı açmaya başladık.
Yani Era da olsun getzde olsun sınıflarında seri ve performanslı yakıtlarıda ideal abartılı değil.
getz lpg daha tasarruflu dizeli herkes kullanamaz yani bakamaz dizelde belli bir devirin altına düşmeyeceksindevemlı 1750d/dk ile 3000d/dk arası kullanacaksın 1750 altına düşersen mazot pompası zorlanır bozulur yenisi 3200tl nerede bunun ekonomikliği çalıştırırken 60 sn bekliyeceksin stop ederken yine aynı yılda 10000 km geçmiyorsan benzinli al. Dizel hem masraflı hemde kullanması zor. Ama lpg çok daha hoş olur eğer karşı değilsen....
1.5 CRDİ VGT derim
o kilometre alınırsa elbette dizel seçilmesi faydalı olabilir pek çok kişi için.Fakat.... Ama herkes sıfır araç alamıyor.İkinci eldede dizel motor çok riskli çünki dizel motoru bilinçli kullanan tüketici çok az olabilecek arızalarda rakam çok büyük olabilir..