Şimdi Ara

megane 2 1.6 mi ? yoksa 1.5 dci mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
3.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hb dusunuyorum . benzinli olarak degil lpg kullanacam . bu araci lpgli kullananlarin yakit degerleri ne civarda dizelin yakit degeri ne civarda ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 ay önce megane 2 hb 1.6 aracımı sattım, yaklaşık 1.5 sene kullandım. Yakıt olarak şehir dışı ortalama 110 km hız ile yakıt tüketimi 21 kuruş, şehir içi 32 kuruş , karma tüketim ise 27 kuruş civarlarında idi, tabi mevsime ve kullanıma göre yükselip düştüğü oluyordu, mesela bir defasında uzun yolda az yakmak için 90-95 km hız ile gittim ortalama 18,5 kuruşa kadar düşmüştüm. genel olarak 115 hp 'lik motora göre uygn tüketimi vardı. benzinde ise şehiriçi 45 kuruş, şehir dışı 28-30 kuruş yakıyordu. şahsen benzinlinin 4 bin devirden sonra kükreyen sesi için benzinlinden şaşmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

3 ay önce megane 2 hb 1.6 aracımı sattım, yaklaşık 1.5 sene kullandım. Yakıt olarak şehir dışı ortalama 110 km hız ile yakıt tüketimi 21 kuruş, şehir içi 32 kuruş , karma tüketim ise 27 kuruş civarlarında idi, tabi mevsime ve kullanıma göre yükselip düştüğü oluyordu, mesela bir defasında uzun yolda az yakmak için 90-95 km hız ile gittim ortalama 18,5 kuruşa kadar düşmüştüm. genel olarak 115 hp 'lik motora göre uygn tüketimi vardı. benzinde ise şehiriçi 45 kuruş, şehir dışı 28-30 kuruş yakıyordu. şahsen benzinlinin 4 bin devirden sonra kükreyen sesi için benzinlinden şaşmam
    1.6 benzinli megane 3 sene kullandım lpg siz. Yakıtı fazla değil lpg de hiç üzmez. Gidişide güzel ama, pedala rahatla basmak istiyorum dersen dci.

• 1.5 yildir dci hb kullaniyorum. 80 bg olanlardan. Adam gibi kullanilirsa sehiricinde 20 kurus yakiyor. Uzun yolda da eger rampa falan cikmiyorsan 100km/3 litre yakiyor 90 km sabit hizla. 12-13 kurusa tekabul ediyor bu da.
    Ama ben mesela uzun yolda basabildigim kadar basarim 100 160 arasi. 25 dan fazla yakiyor. Tamamen kullanima bagli bir durum

• BreakBeaT kullanıcısına yanıt
    90 km sabit hızla 3 lt mi yakıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

Duz yolda yol bilgisayarinda oyle gosteriyor hocam. Yol bilgisayarida fazla sapitik degil. Asagi yukari tutturuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BreakBeaT

quote:

Duz yolda yol bilgisayarinda oyle gosteriyor hocam. Yol bilgisayarida fazla sapitik degil. Asagi yukari tutturuyor.

anlık mı ortalama mı 3,0 lt gösteriyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACCENT ERA 1.4 MÜ YOKSA 1.6 MI ??
    17 yıl önce açıldı
    1.6 Crdi, 1.5 dci Kadar İyi Mi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dizel gibisi yok hocam ya ben dci alırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: U.C.Y

Dizel gibisi yok hocam ya ben dci alırdım.
    1 yıldır hb dci kullanıyorum yakıttan son derece memnunum... İstanbul'da her gün trafik içinde kullanıyorum yakıt hiç sıkıntı yaratmıyor...
  • quote:

quote:

quote:

Dumduz yolda sabit 90la gittigim sure boyunca anlik hep 2.7 ile 3.4 arasi oynuyor. Ortalamasi 3 yapiyor. Diger turlu ortalamayi olcemem bunun kalkisi var durusu var yokusu var, viraji var

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dumduz yolda sabit 90la gittigim sure boyunca anlik hep 2.7 ile 3.4 arasi oynuyor. Ortalamasi 3 yapiyor. Diger turlu ortalamayi olcemem bunun kalkisi var durusu var yokusu var, viraji var

yolun eğimi sürekli değişkendir yağmur suyu tahliyesi için. yol bilgisayarını düz bir yolun başında 90'la giderken sıfırlarsınız, 10 dk sonra ortalamaya bakarsınız, aynı yolun dönüş yönünde de ölçerseniz ikisinin ortalaması doğru sonucu verir

fabrika verisi 4lt iken sizin 3 lt yakmanız biraz yanıltıcı olabilir

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yolun eğimi sürekli değişkendir yağmur suyu tahliyesi için. yol bilgisayarını düz bir yolun başında 90'la giderken sıfırlarsınız, 10 dk sonra ortalamaya bakarsınız, aynı yolun dönüş yönünde de ölçerseniz ikisinin ortalaması doğru sonucu verir

Neyse hocam ben tecrubemi aktardim. Siz verilerle kafaniza uygun bi araba bulursunuz. Iyi gunler. Bendr zaten en sakin kullanimda oldugunu belirttim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Neyse hocam ben tecrubemi aktardim. Siz verilerle kafaniza uygun bi araba bulursunuz. Iyi gunler. Bendr zaten en sakin kullanimda oldugunu belirttim.

Ben benzinli 2003 model megané I 1.6 16V şu anda babamın kullandığı arabayla 5 yetişkin bagaj full ankara'dan konya'ya 5,2 lt/100km ortalama ile gelmiş birisiyim, o sakin kullanımın dibine vururum yani (lpg yoktu, halen de yok)

1.6 hdi c-elysse ile de kış lastikleri varken ankara-konya-burdur-afyon-ankara yaptım, 1130km yol 1 depoyla, deposu 45 lt 100 km'de 4 lt'den daha az yapıyor ortalamaya vurunca (ankara ve konya'da 1'er gün şehir içi de var)

demek istediğim 3 litre ve ona yakın değerleri anlık ortalama ile görmek mümkün ama uzun yolda bu araba sakin kullanımda 3 lt yakıyor diyemezsiniz demek istediğim o ama renault'un dci motoru ile bahsettiğiniz araç sakin kullanımda 4 lt'yi geçmez onu biliyorum. uzun yolda 60 lt ile 1400 km yapan tanıdıklarım da var

k4m kodlu 1.6 litre 16 sübaplı atmosferik benzinli motoru da hem performans hem ekonomi olarak çok başarılı bir motordur ve renault turbolu benzinli motorlara geçene kadar fluence ve megané III'te de kullanmıştır.

• Arif kullanıcısına yanıt
    110-120 gibi sabit hızlarda kaç lt yakıyor acaba?

• Demekki benim 93 model 1.4 astram cok iyi yakiyormus. Sehir ici (konya) ne kadar agresif kullanirsam kullanayim 100 km de 10 litreyi gecmiyor lpg'de . sehirler arasi ise sabit 90 la gidersem 8-9 litre yakiyor. Acikcasi yakittaki kriterim benim suan kullandigimarac olan astra. 93 yilinin teknolojisi ile uretilmis bir motor nasil olurda 2005 yili uretilen aractan az yakar. Tamam birisi 1.4 birisi 1.6 ama ne bileyim bu kadar yil farki . kaldi ki benim aracta duz sistem lpg var sirali bile degil

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Raven

Demekki benim 93 model 1.4 astram cok iyi yakiyormus. Sehir ici (konya) ne kadar agresif kullanirsam kullanayim 100 km de 10 litreyi gecmiyor lpg'de . sehirler arasi ise sabit 90 la gidersem 8-9 litre yakiyor. Acikcasi yakittaki kriterim benim suan kullandigimarac olan astra. 93 yilinin teknolojisi ile uretilmis bir motor nasil olurda 2005 yili uretilen aractan az yakar. Tamam birisi 1.4 birisi 1.6 ama ne bileyim bu kadar yil farki . kaldi ki benim aracta duz sistem lpg var sirali bile degil
    Az da olsa gazcıysan 1.6 Benzinli tercih et Dci'nin koltuğa yapıştırmasına bakıp uçuyorum sananlara bakma 1.6 115 HP Motor 1175 Kg'lık Hb megan'ı güzel ivmelendiriyor.1.5 Dci ise yeterli 0-100 14 Sn Top speed 170 Km civarlarında Ayrıca LPG İle 1.6 Dci'den fazla yakmaz LPG Fİyatları oldukça düşük Bence 1.6 + LPG Çok mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: FursionnMann

Az da olsa gazcıysan 1.6 Benzinli tercih et Dci'nin koltuğa yapıştırmasına bakıp uçuyorum sananlara bakma 1.6 115 HP Motor 1175 Kg'lık Hb megan'ı güzel ivmelendiriyor.1.5 Dci ise yeterli 0-100 14 Sn Top speed 170 Km civarlarında Ayrıca LPG İle 1.6 Dci'den fazla yakmaz LPG Fİyatları oldukça düşük Bence 1.6 + LPG Çok mantıklı.

Alıntıları Göster
    Hocam ben de Megane 2 HB otomatik düşünüyorum. Ayırdığın bütçe ne kadar? İyiden iyiye hoşuma gitmeye başladı bu araç ama bütçemi aşıyor. Bir de kullanan arkadaşlara sorum olacak. Yol tutuşu nasıl aracın? HB çok oturaklı ve yol tutuşu çok iyi gibi duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tugtim

Hocam ben de Megane 2 HB otomatik düşünüyorum. Ayırdığın bütçe ne kadar? İyiden iyiye hoşuma gitmeye başladı bu araç ama bütçemi aşıyor. Bir de kullanan arkadaşlara sorum olacak. Yol tutuşu nasıl aracın? HB çok oturaklı ve yol tutuşu çok iyi gibi duruyor.

Hocam megane 2 yol tutuş fazla bekleme bastığın zaman gitmem demez ama frenleme ve yol tutuş c sınıfı araç için kötü konfor bakımından iyi onu belirteyim bir de dci için yakıt önemli eğer dandik mazot kullanılmışsa motoru elinize alırsınız ama yakıt bakımından ekonomik güvenlik bakımından düşünülmesi gereken bir araç

• megan dci ler yakıt konusunda sınıfında en iyilerindendir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim1976

megan dci ler yakıt konusunda sınıfında en iyilerindendir.
    1.5 DCİ öneririm çünkü Turbolu araç kullanmak çok farklıdır 1.6 GDİ 135 BG motora geçiçence anladım aracımdan şikayetçi değilim performansı aynı atmosferik motor gibi ne kadar devir o kadar güç... Hatta Eski aracım 1.9 TDİ Caddy'den 2.3 sn daha erken 100 Kmh hıza ulaşıyor ama Caddy'nin 1750 devirde verdiği 250 tork bambaşka birşey idi...Yokuşlarda eğer 1750 devirden aşşağı düşmez ise devir kesinlikle vites küçültme ihtiyacı duymuyorduk bu yüzden 1.5 DCİ derim...

Karar senin hani beğenmez isen tutulmayan bir araç değil satar 1.6 LPG takılı olanı alırsın yada biraz daha koyar başka daha iyi yüksek model bir araç alırsın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.