Şimdi Ara

megane 2 1.6 mi ? yoksa 1.5 dci mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
3.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Öncelikle eski model alacaksanız km düşürme, turbo arızası riski vs. sebeplerle dizel önermem, orjinal araç bulmak çok zor. Yaklaşık 3 sene dizel hb kullandık. Sedanlar yerli, hb ithal olduğundan hb kasanın malzeme ve işçilik kalitesi daha iyi. Yol tutuş olarakta beklentimin çok üstünde çıkmıştı (renault'tan beklentim baya düşüktü, onun da etkisi vardır) . Dezavantajları ise piyasasının yavaş olması ve arka tasarım (genelde beğenilmiyor).
  • 2001 model K4M 1.6 16V LPG. Sakin kullanırım:
    Genel olarak 100 km de LPG tüketimi ortalamam:
    Şehir içi yaz kış değişmekle beraber 10-10.5
    Şehirler arası 7.3.
    Tecrübelerime göre bir simit depo (37lt) ile şehir içi 370 şehirler arası 520 km kadar menzil var.
    Araç yeni ise dizel tabiki daha iyi.
    İkinci el riskli, dizel ise daha da riskli. Megane 2 2000- 2006 arası riskli, dizel olunca daha da riskli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

2001 model K4M 1.6 16V LPG. Sakin kullanırım:
    Genel olarak 100 km de LPG tüketimi ortalamam:
    Şehir içi yaz kış değişmekle beraber 10-10.5
    Şehirler arası 7.3.
    Tecrübelerime göre bir simit depo (37lt) ile şehir içi 370 şehirler arası 520 km kadar menzil var.
    Araç yeni ise dizel tabiki daha iyi.
    İkinci el riskli, dizel ise daha da riskli. Megane 2 2000- 2006 arası riskli, dizel olunca daha da riskli.

Eger lpg de ki yakit degerleriniz bu ise cok cok iyi. Bende zaten dizelin yipranmis olmasi sebebiyle benzinli dusunuyorum. Tesekkurler
    Ancak sizinkisi megane 1 degil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Raven -- 3 Haziran 2015; 7:41:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 dci candır ya az yakar çok kaçar onun keyfini aldıktan sonra 1.6 benzinli tat vermez diye düşünüyorum. Uzun süre Clio 3 1.5 dci 80 hp kullandım yakmıyor kokluyordu
  • Black Raven kullanıcısına yanıt
    K4M motor 16V dir ve Megan 1 Faz II (2001 -2002) de kullanılmaya başladı, Megane II de de kullanımı devam etti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

K4M motor 16V dir ve Megan 1 Faz II (2001 -2002) de kullanılmaya başladı, Megane II de de kullanımı devam etti.

2004-2006 arasi almayi dusunuyorum bunlardada ayni motor mu var ?

• Up

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Raven

Up

2007 megane 2 hb otomatik vites 1.6 16v privilege lpgli aracım var
    Bakımları tam
    Şuan istanbul Hadımköy küçükcekmece arası haftasonu trafiğinde yol bilgisayarı ortalamam 7.5 - 7.6 litre
    Lpg de kuruş hesabı yaparsak 21-23 krş arası yakiyorum.

En son 80 tl lik lpg ile 403 km'de gaz bitti 19 küsür kuruş yapıyor buna 2 kuruşta benzin koyarsan 21 22 krş civarı birşey oluyor lpg yi 2.03 - 2.13 den alıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: by_MuKa

quote:

Orijinalden alıntı: Black Raven

Up

2007 megane 2 hb otomatik vites 1.6 16v privilege lpgli aracım var
    Bakımları tam
    Şuan istanbul Hadımköy küçükcekmece arası haftasonu trafiğinde yol bilgisayarı ortalamam 7.5 - 7.6 litre
    Lpg de kuruş hesabı yaparsak 21-23 krş arası yakiyorum.

En son 80 tl lik lpg ile 403 km'de gaz bitti 19 küsür kuruş yapıyor buna 2 kuruşta benzin koyarsan 21 22 krş civarı birşey oluyor lpg yi 2.03 - 2.13 den alıyorum

Verdiginiz degerler cok iyi . kaldiki otomatik olmasina ragmen

• Bir sey daha soracagim. Simdi hb ile sedanin ic genisligi hacmi vs ayni degilmi. Tek fark bagaj degil mi

• Valla 1.6 115 hp manuel sedan var bizde lpg'li. Kış ayında 22 23 kurus sehir içi. Yaz ayında tam 20 kurus şehir içi. Ama aile arabasi gihi kullanılıyor hirpalama zorlama gaza gelme yok. Uzun yolda 16 kurus yakıyoruz 90 100 110 km hızlarla. Sahil yerlerinde 17 kurus oluyo vites bazen 3e kadar düştüğü için. Defalarca test ettik. Her pompada test edetiz hep aynı pompadan alırız.
    lpg ankara shell litre fiyatı 2.30 tl

Hangisinin temizini uygun olanını bulursan ondan al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TALENJEKTAZİ -- 6 Haziran 2015; 20:14:06 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.