Şimdi Ara

100m uzaklığa network nasıl kurulur?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 100m uzaklıktaki bir bilgisyarı nasıl ağa bağlarız? Sinyal 100m de zayıflar mı?araya yükseltici gibi bir cihaz mı koymak gerekir? yoksa kablosuz network mü kurmak mantıklı olçur?

• Bildiğim kadarıyla yeni kablolarla 150m'ye kadar kesintisiz kablo döşeyebiliyorsun, eskilerle de 100m'ye ulaşabilirsin ama çevre koşullarına göre (manyetik alan vs.) kayıp olabilir.

Saygılar
  • //ekonomik bir cozum ariyorsan ve eger kablo cekebiliyorsan kablo cek derim... alternatiflerinin arasinda kendi evinin catisina bir verici canak anten karsi tarafa da alici canak anten baglama $ansinda var.. Bu i$lem biraz pahali... 1000$ civarinda maliyeti var... boyle bi i$e giri$eceksende cisco nun wireless urunlerini oneriyorum (www.cisco.com.tr).. digerlerinden verim alamazsn bant geni$liginde onemli cunki... yada daha ucuz urunler ariyorsanhttp://www.deponet.com.tr/ adresine , wireless urunler kismina bakabilirsin...
    //birkac link de verim okursun..:
    http://forum.iyinet.com/archive/index.php/t-834.html
    http://www.hardwaremania.com/forum/archive/index.php/t-6837.html

• kablo cek
    kablonu da elektrik hattının biriaz uzagından cek. 100 mt teorik mesafedir, bu mesafeyi bazen kısaltman yada uzatman mumkun. Bu tamamen senin network unun stabile olup olmaması ile ilgili. eger baglantın yavas olursa araya bir swich koy
  • Eğer makinadan makinaya cros bağlantı yapılırmı diye soruyorsan mümkün değil swich siz olmaz. _png_ arkadaşımızında dediği gibi

100-150 metre rahatıkla destekler.
  • Abi bu kadar uzun kablo dan dolayı hız kaybı olur mu?Acaba
  • eğer coaxial kablo (RG-58) ile yaparsanız 100 (ortalama sınır 150 metre) metre üstüne rahat kıçarsın ama şimdilerde bnc girişli ethernet ve hub bulmak imkansız gibi ama çıkma yada 2. el işini görebilir.hız tabiki 10mbps olur.AUI girişi olan bir ethernet kart ve vampir konnektör ile 10base5 bir network kurarsan rahat 500metreye ulaşırsın.

http://www.lpt.com/windowsnetworking/regusers/thin.htm

10Base2

Also known as Thin Ethernet or Thinnet 10Base2 is a IEEE standard for baseband Ethernet at 10MBps over thick coaxial cable. 10Base2 has a maximum distance of 185 meters.
    Thin Ethernet is five millimeters in diameter and used to connect machines up to 1,000 feet apart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmengi -- 4 Eylül 2004, 4:38:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O kadar mesafede tabiki hız kaybı olur ama bu ne yapacagına ve ne kullanacagına bagli. Çoğu programda hissetmezsin bile. Kablosuz network kurmayı aklında çıkar. Daha onların kapasiteleri 100mt yi bulmadı varsa bile fiyatı duyunca dudağın uçuklar + En dandik ve uyduruk kablo network (10Mbit hariç ) wireless den iyidir. Wirelerin geneli 11Mbps yada 54Mbps dir haberin olsun.
  • noktadan noktaya lazer ışığı gönderme yöntemiyle kablosuz bağlantılar var.Ama kim getiriyor bilmiyorum açıkçası.
  • arkadaşlar kablo ile 100m ye cekseniz bile internett te sorun yasarsiniz... cünki biz okulllara resmi kurumlara sürekli ag kuruyoruz...

gecenlerde bizzat ben kurdum bir okula

3 bilgisayar vardı.. ikisi birbirine yakındı. herneyse 3.süne 45m kablo cektik. agı sorunsuz kurduk. fakat internet cok yavasliyor...

kablo uzadıkca direnc artıyor...

100m de sanırım internette cok sorun yaşarsın. ama onunda caresi var..

direnc kanunlarına göre. kablo uzadıkça direnç artıyor... ama kablo kalınlıgı arttıkça ise direnc azalıyor.

kablolar genelde standart yani kalınlığını artıramazsın. ama şöyle bişey yapılabilir... 100 metrelik üc tane kablo kesersin ve aynı renkleri koblo uclarında birleştirirsek bize 30m lik kablo direncini verir...

bunu kafenin birinde denedim. ana makina adsl ye baya uzaktı bizde iki kabloyu birleştirdik. sonuc düzeldi...

teşekkür etmene gerek yok. bizim görevimiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pinusnigra -- 5 Eylül 2004, 2:07:11 >

• repeater la halledebilirsin.
  • Arkadaşlar, kurulacak sistemde adsl bağlantı da olacak, bağlantı ne kadar yavaşlar, başka kullanımı önleyecek bir sorun çıkartır mı?(uzun vadede)
  • mavi diş olayını kullan 200 metre kapastesi var.
  • sen cat 7 kablo kullan mesafeyi ise 100 metreyi geçme hele bide internet adsl kullnacaksan zaten otomatikman 10/100 e düşecek bağlantın uzaktan antenle olursa maliyeti çok yüksek olur bide zaten kablonun verdiği hızı vermez bu arada pclerin powerlerine çok dikkat et bu kablo elektrikle çalışıyor buna güç gönderen cihazın da kapasiteisnin iyi olması gerekiyor..

adsl için Tweak Power pack 2005 programını kulanarak ve hizli ttnet adsl hız arttırıcıyı kullnarak hızını arttırabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: theshiver

repeater la halledebilirsin.

+1
  • 400 metrelik ağ kurdum cat 5 kablo ile.... 90 metrede bir switc war

kablosuz ağa gelince : wifi aletlerine ufak bir modifiye yaparak bunların mesafelerini 4-5 km ye kadar çıkartabiliyoruz noktadan noktaya

ama a rada duvar bina vs engel olmamalı saygılar
  • repeater ile halledebilirsin..100 m sonra switch-huc veya repeater kurarsan olur...Yada fiberoptik kablo kullan 5 km git istersen (biz döşedik ne kayıp ne bişi) kablosuz istiyorsan eğer önün boş ise 2 çanakla halledebilirsin 150 myi..yani karşılıklı olarak çanakları gördürebilirsen kablosuzda kurarsın..ama aralarında ağaç duvar vs vs varsa her sinyalin düştüğü yere bridge kurmak zorundasın
  • yüzmetreye swich aracılığıyla kusursuz ve sorunsuz bir ağ kurabilirsin. ben bizim 2 bina yandan kablo çektim hemen hemen 100mt kadar ama problemsiz kullanımıyorum. onlarla oyun bile oynuyorum. lagme yoq :)
  • VPN yapın...
    Aralarında 2km mesafe olan 3 firmayı VPN ile birbirine bağladım.Ortak programları var ve şu anda sorunsuz kullanıyorlar.Tabi herbiri sabit IP li ADSL bağlantısına sahipler.
  • merhaba benim ki cevap değil ama acil yardım gerektiren bir soru...
    CAT7 kablosu kullanarak ethernetden 550m uzaklığı olan ağda 10gbps bir hıza cıkabilirmiyim. ethernet repeater kullanarak tabi
    cevap verirseniz mutlu olacağım:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.