Şimdi Ara

100Mbit VDSL2 de maksimum alınabilecek hız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    VDSL2 bağlantıda protokollere harcanan kayıp aşağı yukarı yüzde olarak nedir?
    Yani hatta tam olarak 100Mbit tanımlanmışsa teorik olarak hız testlerinde alabileceğimiz maksimum değer nedir? Bir de test sunucularının çoğu zaman uploadı yetersiz geliyor sanırım, o yüzden sağlıklı bir test yapamıyorum. 100Mbit kullananlar nereden test yapıyorsunuz çoğunlukla? Az önce speedtestteki tüm yerel sunucuları denedim. Çoğunda 40-60Mbit arası aldım. Bir tek istanbulda bir sunucuda 83Mbit gördüm. Ankara'dayım.

• pardus indirmeyi deneyin

ftp://depo.pardus.org.tr/iso/guncel/

idm ile öyle test yapabilirsiniz

• ghostile G kullanıcısına yanıt
    vodafone sunucusundan ankara 97mbps aldım vdsl2 de modem arayüz değerlerinizi koyarsanız yardımcı olabiliriz.
  • Tüm adsl ve vdsl hatlarında ortalama %10 ile %15 arasında kayıp yaşarsınz. Speedtest vb.. sitelerde net sonuç alamazsınız.
    Büyük boyutlu dosyalar ile daha net ölçüm yapabilirsiniz.
  • vdsl2 tekniği ilk çıktığında 100mbps hızlar sağlanamıyordu. Bu hızlara ulaşmak için neredeyse kusursuz bir altyapı ve çevresel şartlara ihtiyaç vardı. geçen zaman içerisinde vdsl2 tekniği geliştirildi. şu anda "vdsl2 vectoring" ismi verilen yeni bir modülasyon tipi kullanılıyor. ancak bu sayede 100mbps lik hızlar artık alınabiliyor. teknik detaylar için google da arama yapmanızı tavsiye ederim. şuanda TT'nin altyapısına kurulumunu yaptığı sistemde bu zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 19 Şubat 2014; 14:03:37 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: faststyla94

pardus indirmeyi deneyin

ftp://depo.pardus.org.tr/iso/guncel/

idm ile öyle test yapabilirsiniz

idm kurup denedim şimdi. Ortalama 10mb /sn ile indirdi. maksimum 11mb/sn gördü. yaklaşık 2-3dk da indi dosya. Normal IE ile download ettiğimde 5.25mb/sn üzerine çıkmıyor. Bu durumda hız normal gibi diye düşünüyorum, yanılıyor muyum?

• quote:

Orijinalden alıntı: exileteam

vodafone sunucusundan ankara 97mbps aldım vdsl2 de modem arayüz değerlerinizi koyarsanız yardımcı olabiliriz.

Ankara vodafone ile 60mbit çıktı şimdi tekrar yaptım.

Modem değerlerim aşağıdaki gibi. Teşekkürler.

VDSL Training Status: Showtime
    Mode: VDSL2 Annex B
    VDSL Profile: Profile 17a
    Traffic Type: PTM Mode
    Link Uptime: 0 day: 2 hours: 7 minutes

VDSL Port Details Upstream Downstream
    Line Rate: 2.103 Mbps 100.121 Mbps
    Actual Net Data Rate: 2.047 Mbps 99.976 Mbps
    Trellis Coding: ON ON
    SNR Margin: 31.0 dB 14.7 dB
    Actual Delay: 0 ms 0 ms
    Transmit Power: -11.4 dBm 14.5 dBm
    Receive Power: -21.0 dBm 9.3 dBm
    Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
    Total Attenuation: 9.0 dB 5.1 dB
    Attainable Net Data Rate: 24.260 Mbps 131.284 Mbps

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TTNET hipernet HIZ ÇOK DÜŞÜK
    10 yıl önce açıldı
    superonline 500 Mbps hız sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Tüm adsl ve vdsl hatlarında ortalama %10 ile %15 arasında kayıp yaşarsınz. Speedtest vb.. sitelerde net sonuç alamazsınız.
    Büyük boyutlu dosyalar ile daha net ölçüm yapabilirsiniz.

Dediğiniz gibi speedtestte düzgün sonuç çıkmıyor galiba. Şimdi pardus indirirken 10-11 mb/sn leri gördüm.
    555 51 66-69 ara hız tanımlaması yaptırın hakan bey veya oktay bey söyleyin
  • Turkforce T kullanıcısına yanıt
    100Mbit değerini mb/sn ye çevirdiğimizde 12.5 mb/sn ediyor. %10-15 kayıp olduğunda 10-11 mb/sn görebileceğimiz maksimum değer oluyor bu durumda.
    15-16mb/s görüyorum ben pardus idm programı ile 100mbps de bide modem değiştirin tavsiyem huawei h655 ttnet veriyor hediye fiber abonelerine
  • exileteam E kullanıcısına yanıt
    Ben hipernetteyim şu an. Aslında apartmandaki T21 fiber kutusuna bağlıyım fiziksel olarak ama tarife olarak aktif değil sanırım şu an, o yüzden hipernet olarak geçtim. Hipernete geçince telekomdan Zyxel VMG3312-B10A vermişlerdi. Onu kullanıyorum şu an. İleride fibernet e geçiş yaparlar muhtemelen otomatik olarak , o zaman modem için bir şansımı denerim.
  • Teorik olarak vdsl2 ile 250 mbite kadar hıza ulaşabilirsiniz. Bizde Maks 100 veriyorlar. Fiber saha/bina dolabı yakında kayıpsiz alabilirsiniz ama yine teorik olarak. Modeme kayıpların eklenmiş hali kadar hız tanımlanması gerekiyor. Speestestin sunucuları sizin uploadinizi kaldırmıyor diye bir şey yok. Sizin gibi 10.000 kisiyi de kaldırır aslında ama Türkiye'deki bir sunucuda denediyseniz problem Ondandir. 80-90 mbit upload gorebilen de var cunku.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    hat değerlein tamam dostum 100 mbps alıyorsun zaten.

Bunu destekleyen siteleri bulmak şimdiki sorunun
  • Insanlar 100 mbps kullaniyor ya. Ben hala 2 mpbs maksimum hız aliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostile

100Mbit değerini mb/sn ye çevirdiğimizde 12.5 mb/sn ediyor. %10-15 kayıp olduğunda 10-11 mb/sn görebileceğimiz maksimum değer oluyor bu durumda.

teorik olarak imkansiz dediginiz sey.

100 Mbps = 100.000.000 bps dir. bunu MB ye cevirdigimizde ortaya cikan sonuc 11.92 MB/s . ki bu kayiplari hesaba katmazsak, DSL teknoljisinde de bu miktar yaklasik %10 civarinda, 10-11 MB/s elde edilebilir. Anlik olarak o degerlere ulasma transfer onbelleklemeden dolayi yasanabilir, bunun disinda sıkıştırılabilir dosyalar aktarilirken hiz daha yuksek cikabilir, ama baglanti hizi daha yuksek degildir. Ha bir ihtimal de, aldiginiz hizmet 100 dur, ama ttnet arada bir yaptigi degisikliklerde hizinizi 150 civarina ayarlayip oylece unutmus da olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zengier

quote:

100 Mbps = 100.000.000 bps dir. bunu MB ye cevirdigimizde ortaya cikan sonuc 11.92 MB/s . ki bu kayiplari hesaba katmazsak, DSL teknoljisinde de bu miktar yaklasik %10 civarinda, 10-11 MB/s elde edilebilir. Anlik olarak o degerlere ulasma transfer onbelleklemeden dolayi yasanabilir, bunun disinda sıkıştırılabilir dosyalar aktarilirken hiz daha yuksek cikabilir, ama baglanti hizi daha yuksek degildir. Ha bir ihtimal de, aldiginiz hizmet 100 dur, ama ttnet arada bir yaptigi degisikliklerde hizinizi 150 civarina ayarlayip oylece unutmus da olabilir.

Ben de 10-11 mb/sn yazdım zaten siz de aynı şeyi söylemişsiniz anlamadım neden imkansız olduğunu Yanlış anlama var sanırım. Bir de 11.92 mb/sn yi nasıl hesapladınız? Aşağıda bir çok online site var çevirim yapan. Hepsinde 12.5 mb diyor.

http://www.translatorscafe.com/cafe/units-converter/data-storage/calculator/megabit-to-megabyte/

easycalculation.com
    Online Bandwidth Calculator | Convert Data in Byte, KB, MB, GB
    http://easycalculation.com/bandwidth-calculator.php

www.unitconversion.org
    Megabits to Megabytes Conversion Calculator
    http://www.unitconversion.org/data-storage/megabits-to-megabytes-conversion.html

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zengier

quote:

Ben de 10-11 mb/sn yazdım zaten siz de aynı şeyi söylemişsiniz anlamadım neden imkansız olduğunu Yanlış anlama var sanırım. Bir de 11.92 mb/sn yi nasıl hesapladınız? Aşağıda bir çok online site var çevirim yapan. Hepsinde 12.5 mb diyor.

http://www.translatorscafe.com/cafe/units-converter/data-storage/calculator/megabit-to-megabyte/

easycalculation.com
    Online Bandwidth Calculator | Convert Data in Byte, KB, MB, GB
    http://easycalculation.com/bandwidth-calculator.php

www.unitconversion.org
    Megabits to Megabytes Conversion Calculator
    http://www.unitconversion.org/data-storage/megabits-to-megabytes-conversion.html

kusura bakmayin, yanlis mesaji alintiladim. ben 100 mbit ile 15-16 gordum diyen exileteam arkadasa cevaben idi o ya . :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 20 Şubat 2014; 12:25:17 >

• zengier Z kullanıcısına yanıt
    ttnet değil servis sağlayıcım fiznet 100mbps paketi kullanmaktayım bakmadım modem arayüzüne ama sanırım dediğiniz gibi olmus olabilir lakin pardus ile indirme testi yaptım şuan 13.856mb/s idm programı ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: exileteam

ttnet değil servis sağlayıcım fiznet 100mbps paketi kullanmaktayım bakmadım modem arayüzüne ama sanırım dediğiniz gibi olmus olabilir lakin pardus ile indirme testi yaptım şuan 13.856mb/s idm programı ile

Biz de 800k gorunce sevinelim ya .. off :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.