Şimdi Ara

300 Mbps modemlerden 65 mbps hız alıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
18.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 300 MBPS WİRELESS N Teknolojisini barındıran 3 adet router denedim 3 farklı tablette hız 65 mbps ile 72 mbps olarak değişiyor. bir türlü üzerine çıkamadım, bant genişliği 20-40 - 20 olarak denedim, şifreleme sistemlerini değiştirip denedim en son 72 mbps de kaldı. Veri alışverişi ve internet paylaşımı için kablo gibi stabil çalışan bir kablosuz ağ kurmanın derdindeyim yardımcı olursanız sevinirim.

Kullandığım cihazlar.

HUAWEİ hg253i WİRELESS N FİBER ROUTER ( İNTERNET DAĞITICI ANA MAKİNE. )
    DARK WRT 302 300 MB WİRELES N AP

MODEMİN 1 METRE YANINDAN TABLET TELEFON BİLGİSAYAR İLE MAX 72 MBPS BAĞLANTI KURABİLİYORUM. AMACIM 35 METRE KARŞILIKLI BİRBİRİNİ GÖREN BU İKİ CİHAZDA MİNİMUM 150 MB BAĞLANTI KURABİLME..

• 1. Modemde 20mhz değil 40mhz veya yoksa auto 20-40mhz gibi bir ayar varsa ona geçeceksin çünkü 20mhz ile 300mbps hıza çıkamazsın, 20mhz ile max hız 150mbps dir, çoğunluk 144 ila 130mbps de takılır, hatta cihaz kalitesiz ise genelde 72mbps de kalır çünkü 2. anten ya göstermeliktir yada diğer anten ile paralel bağlıdır, gerçi 2 durumdada göstermelik oluyor v.s.
    Modemde yaptığın bu değişiklik sonrası modeme restart atman gerekebilir.

2. Eğer bağlandığın aygıtlar destekliyorsa ki çok eski değillerse hepsi N modunu destekliyordur, modemde varsa sadece N modunu seçmen gerek, N modunda VPA2 dışında şifre koyamazsın ve zaten bugün için kişiselde en güvenliside odur.

3. Modemde yaptığın 40mhz ayarından sonra : Ağ ayarlarından da Wifi alıcıların yapılandırma ayarlarına girip onlarında 40mhz kullanabilmelerine izin vermen yani 20mhz e ayarlı veya autoda ise kendin 40mhz e (yada ilgili ayarda ne varsa 20/40mhz gibi) ayarlaman gerek.

Ancak 300mbps kullanabilmek için alıcıların router yada modeme belli bir mesafede olmaları yada alıcıların ev kullanımı için en azından 2x2 veya 2x3db gibi antenlere sahip olmaları gerek.

Bu alıcı anten kısmı önemli çünkü tek antenli alıcılar 150mbps ye kadr hız sağlayabiliyorken çift antenliler 300bps veya üzerine çıkabiliyorlar hatta bugün n modunda 450mbps hız veren çok ucuza 3 antenli routerlar mevcut ama yinede alıcılarında bu hızlara destek veren modeller olması lazım v.s.

Birçok kişi wifi alıcıda anten görünce ohooo bu süper çeker kafasında ama genelde db ye göre çekiş artar yani her anteni olan yada 2-3 anteni olan cihaz iyi çekmek durumunda değil, bu antenleri ne için kullandığına bakmak gerek, iyi çekim isteniyorsa high gain ibareli ürünlere bakılır, high performance yazanlar yüksek çekim gücü yerine hıza oynarlar yani özelliklerini sitelerinden kontrol etmek veya anlamıyorsanız her pc parçasında olduğu gibi en azından almayı düşündüğünüz cihazın nette incelemelerini bulup testlerine bakmanız gerek v.s.

Wifi ile bugün için halen çok yüksek hızlardaki ac destekli sistemler le dahi gbit ethernet ile yarışılamıyor ancak 300mbps wifi hızı ile 100mbps ethernetle yarışılabilir fakat wifi hızı 130-144-150mbps gibi değerlerdeyse yarışılamıyor çünkü wifi de belirtilen hız gerçek dünyada etraftaki birsürü sinyal kirliliği içerisinde en iyi ihtimalle yarısı kadar olabiliyor çoğu zamanda yarısına bile ulaşamıyor, yani 300mbps hızla dosya transferi yapmaya kalktığında 100mbit ethernetten 10 ila 30% daha yukarı hızlı olabilirsin, 100mbps ethernet hızını 300mbps wifi ile 3 e katlayamıyorsun v.s.
    quote:

Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

1. Modemde 20mhz değil 40mhz veya yoksa auto 20-40mhz gibi bir ayar varsa ona geçeceksin çünkü 20mhz ile 300mbps hıza çıkamazsın, 20mhz ile max hız 150mbps dir, çoğunluk 144 ila 130mbps de takılır, hatta cihaz kalitesiz ise genelde 72mbps de kalır çünkü 2. anten ya göstermeliktir yada diğer anten ile paralel bağlıdır, gerçi 2 durumdada göstermelik oluyor v.s.

2. Eğer bağlandığın aygıtlar destekliyorsa ki çok eski değillerse hepsi N modunu destekliyordur, modemde varsa sadece N modunu seçmen gerek, N modunda VPA2 dışında şifre koyamazsın ve zaten bugün için kişiselde en güvenliside odur.

3. Modemde yaptığın 40mhz ayarından sonra : Ağ ayarlarından da Wifi alıcıların yapılandırma ayarlarına girip onlarında 40mhz kullanabilmelerine izin vermen yani 20mhz e ayarlı veya autoda ise kendin 40mhz e (yada ilgili ayarda ne varsa 20/40mhz gibi) ayarlaman gerek.

Ancak 300mbps kullanabilmek için alıcıların router yada modeme belli bir mesafede olmaları yada alıcıların ev kullanımı için en azından 2x2 veya 2x3db gibi antenlere sahip olmaları gerek.

Bu alıcı anten kısmı önemli çünkü tek antenli alıcılar 150mbps ye kadr hız sağlayabiliyorken çift antenliler 300bps veya üzerine çıkabiliyorlar hatta bugün n modunda 450mbps hız veren çok ucuza 3 antenli routerlar mevcut ama yinede alıcılarında bu hızlara destek veren modeller olması lazım v.s.

Birçok kişi wifi alıcıda anten görünce ohooo bu süper çeker kafasında ama genelde db ye göre çekiş artar yani her anteni olan yada 2-3 anteni olan cihaz iyi çekmek durumunda değil, bu antenleri ne için kullandığına bakmak gerek, iyi çekim isteniyorsa high gain ibareli ürünlere bakılır, high performance yazanlar yüksek çekim gücü yerine hıza oynarlar yani özelliklerini sitelerinden kontrol etmek veya anlamıyorsanız her pc parçasında olduğu gibi en azından almayı düşündüğünüz cihazın nette incelemelerini bulup testlerine bakmanız gerek v.s.

Wifi ile bugün için halen çok yüksek hızlardaki ac destekli sistemler le dahi gbit ethernet ile yarışılamıyor ancak 300mbps wifi hızı ile 100mbps ethernetle yarışılabilir fakat wifi hızı 130-144-150mbps gibi değerlerdeyse yarışılamıyor çünkü wifi de belirtilen hız gerçek dünyada etraftaki birsürü sinyal kirliliği içerisinde en iyi ihtimalle yarısı kadar olabiliyor çoğu zamanda yarısına bile ulaşamıyor, yani 300mbps hızla dosya transferi yapmaya kalktığında 100mbit ethernetten 10 ila 30% daha yukarı hızlı olabilirsin, 100mbps ethernet hızını 300mbps wifi ile 3 e katlayamıyorsun v.s.

Bravo dostum. Cok iyi aciklamissin.

Bir zamanlar ben de takilmistim bu onuya. Hatta benim Wireless 802.11n destekli network adapterlar eskiden 72 Mbps gosterirken simdi 65 Mbps, basligi acan arkadasin dedigi gibi. Sebebinin ise senin anlattigin sekilde oldugunu
    nette ogrenmistim onceleri.
  • şifreleme biçimin eas yap tkip olmayacak
  • şu an aes şifreleme sistemi kullanıyorum. ayrıca tüm şifreleme modlarını denedim, bant genişliği 20 de. yinede olmadı.
  • evet kullandığım cihazlar Wireless n destekli yani en azından 150 mbps hız almam lazım ama 72 kbps nin üzerine çıkmıyor. kullandığım cihazlar ipad2 - lg g2 - asus tablet - pc
  • bence sonun modemde SUPERONLİNE wireless n desteği olduğunu söyledi ama tam olarak kendileride bilmiyor ayarlarını deneme yanılma. en son aradığımda kanal değiştirerek denemem gerektiğini söylediler. 1 den 13 e kadar denedim eve bazı kanallarda 54 mb ve daha azına düştüğünü gördüm ama yukarı çıkmadı.

Ayrıca elimde bulunan dark wrt302 ap cihaza ev içinde 15-20 metre mesafeden 135 mbps hız ile bağlanabiliyorum. öğrenmek isteğim bu hızı modemler otomatik vermezmi ne gibi ayarları var nasıl yapacağım bilemiyorum. Superonline bile destek vermiyor.
  • Modemde, b/g/n desteği işaretli, kanal manuel en yüksek hızı veren 7. kanalda sabit, şifrelereme türü wpa2 - aes şeklinde seçili dana ne yapmam lazım...
  • Müdür şöyle bişey de var şimdi Huawei i internette aratıyorsun 3- 5 link çıkıyor Dark ı aratıyorsun 50 60 liralık bir cihaz çıkıyor .Şimdi sorarım sana orjinal Cisco lar 125 mbit lik cihazları 100 200 doalra satarken 300 mbit cihazın 60 lira olması normal mi ? bence çektiği kadar idare edicen çok kasmıcan bağlantın kopmuyorsa bunada şükür dicen geçicen

www.newegg.com
    Cisco Small Business WAP121-A-K9-NA Wireless-N Access Point w/ PoE - Newegg.com
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16833150172
    şu bile Cisco'nun en basit seviye cihazı yurt dışındaki fiyato 92 dolar 300mbit aktarım kapasitesi var gözüksede rj-45 bağlanıtısı 10/100 mbit hesabı sen yap.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla gerçekten bende bu işten soğudum. Acaba bendemi sorun var ayarını yapamıyorum diye günlerdir kasıyorum. Ama görüyorumki 300 mbps bağlantı hayal hatta 150 mbps bile hayal gibi sadece görüntü. İnsanları kandırıyorlar sadece hevesim kırıldı olduğu gibi bıraktım. Eğer bir fırsatını bulursam kablo çekmeye çalışasacağım...
  • Kablo en birinci yöntem hele cat6 çektin mi tamamdır
  • alarslan2004 A kullanıcısına yanıt
    1. Modemde 20mhz değil 40mhz veya yoksa auto 20-40mhz gibi bir ayar varsa ona geçeceksin çünkü 20mhz ile 300mbps hıza çıkamazsın, 20mhz ile max hız 150mbps dir, çoğunluk 144 ila 130mbps de takılır, hatta cihaz kalitesiz ise genelde 72mbps de kalır çünkü 2. anten ya göstermeliktir yada diğer anten ile paralel bağlıdır, gerçi 2 durumdada göstermelik oluyor v.s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 4 Ocak 2018; 3:42:45 >

• yukarıda arkadaşlar gereken her şeyi anlatmış bende denediğimde şifreleme türünü sadece aes yapınca pcden 300 mbps görüyorum. diğer pcden max 150 desteklediği için onda 150 görüyorum. ayrıca telefonumda xperia z2 ama max 72 mbps görüyorum çünkü tek anteni var sanırım telefonun. belki yeni telefonlarda 300 görülebilir. xperia z2de 5ghz ac desteği var ama 2.4 ghz tek anten olduğu için böyle sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

Bravo dostum. Cok iyi aciklamissin.

Bir zamanlar ben de takilmistim bu onuya. Hatta benim Wireless 802.11n destekli network adapterlar eskiden 72 Mbps gosterirken simdi 65 Mbps, basligi acan arkadasin dedigi gibi. Sebebinin ise senin anlattigin sekilde oldugunu
    nette ogrenmistim onceleri.

• huaewi 658 v2 modem ile tüm cihazlarda 65mbps hız görünmekte fakat cep telefonumdan kişisel bağlantı noktasını açtığımda laptop da ki hız 72 mbps görünmekte, huaewi modem de bir srun varki hız 270mbps olması gerekirken maalesef 65 mbps yi hiç bir cihazda üzerine çıkmıyor. modemin arayüzünde bunun ile ilgili ayar bulamadım
  • engin_er_26 kullanıcısına yanıt
    alarslan2004 A kullanıcısına yanıt
    LivingDeads69 kullanıcısına yanıt
    GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Superonline Hg255s modem kullanıyorum, 50 mbps ve 100 gb AKK. Konuyu görünce ayarlarımı kontrol ettim ve söylendiği gibi wifide 65 Mb/s hız gözüküyordu. Kablosuz ağ ayarlarını resimdeki gibi yaptığımda bağlantı hızının 150 Mb/s 'ye çıktığını gördüm. İnternet paketimden dolayı 50 mbps üzeri hızı test edemiyorum. Aşağıdaki resimde 11n MCS ayarını sürekli değiştirerek en stabil olanı seçtim. Pc için birden fazla seçenekte yüksek hızlar almama rağmen Galaxy tab A6 da en yüksek hızı 11n MCS'yi 7 seçtiğim zaman alabildim. 7'den sonrasını (8,9,10,11,12,13,14,15) seçtiğimde ağa bağlanılıyordu fakat internet erişimi gerçekleşmiyordu. Daha önceki ayar OTOMATİK idi ve hız 65 Mb/s olarak gözüküyordu.

Bu ayarları yaptıktan sonra Galaxy tab a6 da internetin daha hızlı çalıştığını farkettim. Örneğin, letgo uygulamasında ilanlar açılırken baya kasıyodu, şuan uygulamayı açtığım anda tüm ilanlar anında açılıyor.

Sizin de işinize yarayacağını düşünerek paylaşma ihtiyacı duydum. Umarım faydalı olur.

Yukarıdaki ayarları yaptıktan sonra bilgisayarda 65 Mb/s gözüken bağlantı hızı, 150 Mb/s olarak gözükmeye başladı.

Elimdeki cihazlarla yaptığım hız testi sonuçları;

Pc wifi hız sonucu

Pc kablo hız sonucu

Galaxy Tab A6 wifi hız sonucu

İphone wifi hız sonucu

• lodos denizcisi kullanıcısına yanıt
    Selamlar Hocam sırf bu yorumu yazmak adına üye oldum dediğin şeyler bende de birebir aynıydı söylediklerini yaptım seninle aynı sonucu aldım teşekkür ederim.
  • Asosyal-Sosyalist A kullanıcısına yanıt
    Rica ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bi deneyim bakalım bunu.
  • Bıktım bu hg255 den açıkçası. Odada 25 mb olan internetimi yan odada 2-3 mb görmek lanet birşey bakaanız arada bir duvar 5 metre mesafe var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bant genişliğim 20-40 mhz deydi. Bunu 40 mhz yapınca wifi hızım 72 den 150 ye çıktı. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.