100W Baseus Powerbank ile Huawei Matebook D14 şarj ederken %50 seviyede powerbank kendini kapatıyor
-
-
100w toplam güç verebilir ama saniyede ne kadar güç aktarabilir buna baktınız mı? toplamda 100w verebilir ama aşırı zorlandığında ısı koruma devresi varsa otomatik kesecektir. 65w saatte güç çeken bir notebook için küçük bir powerbank.
-
Bilgisayarın yanında 65W adaptör çıkmıştı evet demek ki powerbankten de 65W şarj alıp ısınıyor olabilir. Bunu engellemenin hiçbir yöntemi yok mudur peki?
-
Bir de anlamadığım şey devre kesici otomatik kestikten 24 saat sonra devam edecek mi diye baktığımda da devam etmiyor. Mesela %50'de kesildi 1 gün sonra kalan kısmı hala kullanammıyorum. Powerbank'ı şarj etmeye çalıştığımda da şarj olmaya %50'den başlıyor.
-
başka birşeyi şarj ediyor mu? %50 nin altına indiremiyorsanız üründe de arıza olabilir.
-
100W Baseus Powerbank'in Huawei Matebook D14'i %50 şarj seviyesinde iken kapanmasının birkaç olası nedeni olabilir:
- Aşırı Isınma: Powerbank aşırı ısındığında, kendini korumak için otomatik olarak kapanabilir. Özellikle yüksek güçte cihazları şarj ederken veya uzun süreli kullanımda bu durum daha sık görülebilir. Bu durumu engellemek için powerbanki serin bir ortamda kullanmaya çalışın ve doğrudan güneş ışığına maruz bırakmaktan kaçının.
- Aşırı Akım Koruması: Powerbank'in aşırı akım koruması devreye girerek, cihazı ve kendisini zarardan korumak için kapanabilir. Bu durum, Huawei Matebook D14'in daha fazla güç çekmeye başladığında veya aniden yüksek bir akım talebi olduğunda olabilir. Bu durumu engellemek için daha düşük güç çıkışı olan bir powerbank kullanabilir veya daha düşük bir şarj hızıyla şarj edebilirsiniz.
- Kapasite Sorunu: Powerbank'in belirtilen kapasitesini sağlayamaması veya daha düşük bir kapasiteye sahip olması durumunda, %50 şarj seviyesinde kapanabilir. Bu durumda, powerbank'i test etmek için farklı bir cihazda veya farklı bir adaptörle şarj etmeyi deneyin. Eğer sorun devam ederse, powerbank'i değiştirmeyi veya iade etmeyi düşünebilirsiniz.
- Firmware veya Donanım Sorunu: Powerbank'in firmware veya donanımında bir sorun olabilir. Bu durumda, powerbank'in yazılımını güncellemek veya garanti kapsamında değiştirmek için üreticiyle iletişime geçebilirsiniz.
Bu sorunları engellemek veya çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
- Powerbank'i serin bir ortamda kullanmaya çalışın ve aşırı ısınmayı önlemek için güneş ışığından uzak tutun.
- Powerbank'in maksimum çıkış gücünü destekleyen bir adaptör kullanın ve cihazı daha düşük bir güç seviyesinde şarj etmeyi deneyin.
- Powerbank'i tamamen şarj edin ve daha sonra Matebook D14'i şarj etmeyi deneyin. Eğer sorun devam ederse, farklı bir adaptör veya powerbank kullanarak test edin.
- Powerbank'in garanti kapsamında olup olmadığını kontrol edin ve gerektiğinde üreticiyle iletişime geçin.
-
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Dün denediğim bir kaç kombinasyon sebebiyle cihazın sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. Powerbank'ı tam şarj ettim, bilgisayarı hiç karıştırmadan sadece Samsung A34 telefonu şarj etmeye çalıştım yine benzer şekilde %45 seviyelerinde kendini direkt kapattı. Kablo telefonun kendi kutusundan çıkan sorunsuz bir kablo. Yani açıkcası telefonu bile şarj ederken bu sorunu yaşatması pek mantıklı gelmiyor bana.
Benzer içerikler
- bu yazılım oyunla aynı anda kullanılamaz virtual controller
- youtube altyazı türkçe olmuyor
- ağ güvenlik anahtarı doğru değil
- jfp1 nedir
- laptop power tuşu olmadan açma
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
- secure boot nedir
- bilgisayar otomatik kapatma
- komut istemi
- udf dosyası nasıl açılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X