Şimdi Ara

100w led güç kaynağı için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

elimde 100w değerinde led mevcut ürün özelliği olarakta 3.5 ah 30-36 V çalışma gücünde bunu besleyebilecek bir güç kaynağı arıyorum bulamıyorum .

bu değerlere yakın olarak 2 adet adaptörü örnek 18.5 3.5ah notbook şarj cihazı alıp seri bağlasam verimli çalışırmı ledlerde 1 2 volt fazla güç sıkıntı verirmi?

tavsiye edebileceğiniz güç kaynağı varsa yardım almak isterim teşekkürler.

• Elektrikçilere baktınız mı? Belki şerit led trafoları gibi uygun bir trafo bulabilirsiniz belki?

Amper değerini sağladıktan sonra sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Ledi dirençle bağlayın sıkıntı olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jumar

merhabalar.

elimde 100w değerinde led mevcut ürün özelliği olarakta 3.5 ah 30-36 V çalışma gücünde bunu besleyebilecek bir güç kaynağı arıyorum bulamıyorum .

bu değerlere yakın olarak 2 adet adaptörü örnek 18.5 3.5ah notbook şarj cihazı alıp seri bağlasam verimli çalışırmı ledlerde 1 2 volt fazla güç sıkıntı verirmi?

tavsiye edebileceğiniz güç kaynağı varsa yardım almak isterim teşekkürler.

switchmode kullan daha verimli
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    standart led trafolarında öle bir çıkış yok baktım.
  • seri bağlamayı denedim denedim işe yaramadı ... :)
  • Powerled sürücü almanız gerekiyor. Ayrıca o lambayı soğutmanız gerekmekte, fanlı P4 işlemci soğutucusu öneririm. Led ile soğutucu arasına termal macun sürmeyi de unutmayın.

http://www.ebay.com/itm/100W-LED-Driver-Light-lamp-Driver-with-Heatsink-Power-Supply-30-36V-85-265V-AC-/151084342043?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item232d541b1b

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 14 Şubat 2014; 2:46:45 >
  • Önemli olan 36-37Volt 3-4 amper akımlı güç kaynağı bulmaktır.Bence 2x18,5V adaptör olması gerekirdi acaba bağlantı da bir hatamı yapıldı?Bilinir ki seri bağda artı-eksi şeklinde olmalı,ihtimal ki siz bu iki adaptörü parelel bağladınız.Bu sebeple de çalışmadı.
    Soğutucu çok güçlü olmalı katılıyorum,bende 10Wattlık led var,orta boy soğutucu falan yetmiyor.

Kaynak olarak 3 adet PC PSU'nun 12V çıkışlarını seri bağlayarak da 36V elde edebilirsiniz.Bu konuda benim açtığım başlıklar içinde(en ucuz,en verimli,en kolay güç kaynağı yapımı başlığında)ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Güç Kaynağı Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle soğutucu konusunda sıkıntım yok , dediğiniz gibi üstünde yumurta pişecek şekilde ısınma yapıyor gerçekten güçlü soğutucu lazım led olmasına rağmen.

seri ve paralel bağlama şekillerini biliyorum hata yapmış olamam sanırım + - + - seri bağlama - - + + paralel bağlama seride voltaj artışı paralelde amper artışı diye biliyorum

bi yazıcı adaptörü buldum 31.5 v 3.17 amper muhtemel olacaktır satın alımı yaptım elime geçer geçmez deneyip sonuçlarını bildireceğim teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Önemli olan 36-37Volt 3-4 amper akımlı güç kaynağı bulmaktır.Bence 2x18,5V adaptör olması gerekirdi acaba bağlantı da bir hatamı yapıldı?Bilinir ki seri bağda artı-eksi şeklinde olmalı,ihtimal ki siz bu iki adaptörü parelel bağladınız.Bu sebeple de çalışmadı.
    Soğutucu çok güçlü olmalı katılıyorum,bende 10Wattlık led var,orta boy soğutucu falan yetmiyor.

Kaynak olarak 3 adet PC PSU'nun 12V çıkışlarını seri bağlayarak da 36V elde edebilirsiniz.Bu konuda benim açtığım başlıklar içinde(en ucuz,en verimli,en kolay güç kaynağı yapımı başlığında)ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

3 adet pc psu sunu modifiye etmeden seri bağlarsanız kısa devre olur. Çünkü şasileri aynı zamanda toprak hatta bağlıdır yani ortak şasi mantığı ile çalışacağından seride kısa devreye geçer. Çözümü devre kartını metal kasadan yalıtmaktır. Ayrıca 3 taneye gerek yok, çıkışlardan +12 ve -5 v'yi alırsanız 17 v elde edersiniz. 2 tane seri psu olursa 34v olur zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

3 adet pc psu sunu modifiye etmeden seri bağlarsanız kısa devre olur. Çünkü şasileri aynı zamanda toprak hatta bağlıdır yani ortak şasi mantığı ile çalışacağından seride kısa devreye geçer. Çözümü devre kartını metal kasadan yalıtmaktır. Ayrıca 3 taneye gerek yok, çıkışlardan +12 ve -5 v'yi alırsanız 17 v elde edersiniz. 2 tane seri psu olursa 34v olur zaten

Öncelikle şu linkini vereceğim konu başlığını benim açtığımı ve PSU'ların nasıl seri bağlantı yapılması gerektiğini açıkladığımı,ayrıntılı bu açtığım bölümden öğrenebileceğinizi belirtirim.Sonra yine bir yanlış bildiğinizi de düzeltme ihtiyacı duydum.Bu yanlışınız;
    -(eksi)5V çıkışın bu şahısın talep edeceği kadar amperaj verememesidir.
    Tavsiyem,yarım yamalak bilgilerle ancak zararınız olur.

Edit=yazıya binaen sinirlerim gerildi ki,link vermeyi unuttum.
    İşte link;
    http://forum.donanimhaber.com/m_82476730/f_//tm.htm#82476730

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 14 Şubat 2014; 22:13:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Öncelikle şu linkini vereceğim konu başlığını benim açtığımı ve PSU'ların nasıl seri bağlantı yapılması gerektiğini açıkladığımı,ayrıntılı bu açtığım bölümden öğrenebileceğinizi belirtirim.Sonra yine bir yanlış bildiğinizi de düzeltme ihtiyacı duydum.Bu yanlışınız;
    -(eksi)5V çıkışın bu şahısın talep edeceği kadar amperaj verememesidir.
    Tavsiyem,yarım yamalak bilgilerle ancak zararınız olur.

Edit=yazıya binaen sinirlerim gerildi ki,link vermeyi unuttum.
    İşte link;
    http://forum.donanimhaber.com/m_82476730/f_//tm.htm#82476730

Öncelikle açtığınız konuyu okudum, çalışmalarınız için sizi takdir ederim...

Ancak üslubunuzdaki sertliğe bir anlam veremedim, sinirlerinizi bu kadar gerecek bir suç mu işledik???

Bir de sizden ricam, madem açtığınız başlığı referans gösterecek kadar bu konu hakkında iddialısınız, +12 ile -5v çıkışından elde edeceğimiz 17 voltun max. akımını yazar mısınız?

Bilgimin yarım yamalaklığından öte benzer çalışmalar ile tecrübe ettiğim sonuçları yazmaya çalışmıştım... iyi geceler.

• malisert32 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler bilgiler için açtığınız başlık gerçekten faydalı en sonunda çözümü hurdacıdan buldum ve sanırım en az maliyetliside buoldu bu gibi bir led çalıştırmak için son derece ideal bir adaptör 5 liraya denk geldi üstünde yazdığı kadarıyla hp marka bir yazıcının adaptörü 3.17 amper 31.5 volt yaklaşık 100w benim için neredeyse biçilmiş kaftandı bende aldım ve şuan çalıştırdım gayet güzel oldu açıkcası. verdiğiniz bilgiler içinde çok teşekkürler illaki ara voltajlara ihtiyacım olacak bir iş olur. iyi geceler.
  • kerem kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim tavsiye için arka kısmına büyük amfi soğutucu paneli koydum saatlerdir çalıştırıyorum şuana kadar ısı problemi olmadı , olursada panele fan eklemeyi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jumar

teşekkürler bilgiler için açtığınız başlık gerçekten faydalı en sonunda çözümü hurdacıdan buldum ve sanırım en az maliyetliside buoldu bu gibi bir led çalıştırmak için son derece ideal bir adaptör 5 liraya denk geldi üstünde yazdığı kadarıyla hp marka bir yazıcının adaptörü 3.17 amper 31.5 volt yaklaşık 100w benim için neredeyse biçilmiş kaftandı bende aldım ve şuan çalıştırdım gayet güzel oldu açıkcası. verdiğiniz bilgiler içinde çok teşekkürler illaki ara voltajlara ihtiyacım olacak bir iş olur. iyi geceler.

Bende teşekkür ederim.Faydalı olabildiysem ne mutlu bana.Kolay gelsin.

Not=Bu ısınma olayına çözüm bulmak amacıyla 12V doğru akımı 20-30 Khz.de frekanslayıp power led'e vermeyi düşünüyorum.Amaç;belki aynı ışık şiddeti aldığım halde ısınmayı azaltır yada yok edebiliriz.Tabi henüz denemedim,deneyince sonucunu paylaşırım.

• malisert32 kullanıcısına yanıt
    haberdar ederseniz sevinirim , umarım başarılı olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.