Şimdi Ara

Bu motor için kaç amper güç kaynağı kullanmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: doknisot Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu motor için kaç amperlik bir güç kaynağı kullanmalıyım? Motor aşırı yükte çalışmayacak ama uzun süreli aralıksız çalışacak. Ayrıca 2000 devire de çıkmayacak 1500 devirde işim fazlasıyla görülüyor üst devirlerde işime yaramıyor. 24 volt kullanmayı düşünüyorum
    Edit. Motor 100watt'a kadar çıkabilmekte yazmışlar.
    Bu motor için kaç amper güç kaynağı kullanmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 17 Ekim 2019; 19:11:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ürünü ne amaçla kullanacaksınız? Uzun süreli kullanımda ısınma olacaktır buda motorun verimini etkiler.Hatta motor sargılarını dahi yakabilir.Size tavsiyem belirli aralıkla çalıştırmanız.Kullanacağınız amaca göre sürücü devresi ile kullanmalısınız.Güç kaynağı kullanımına gelecek olursak yükteki akımı ve nominal çalışma gerilimini referans almanızı öneririm yani örneğin 24v yükte 5 amper çeken bir motor için minimum 120w lık bir güç kaynağı gerekli.Tavsiyem her zaman bir üst watt da kullanmanız.Bu durumda 150w lık güç kaynağı işinizi görecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratilmaz

Ürünü ne amaçla kullanacaksınız? Uzun süreli kullanımda ısınma olacaktır buda motorun verimini etkiler.Hatta motor sargılarını dahi yakabilir.Size tavsiyem belirli aralıkla çalıştırmanız.Kullanacağınız amaca göre sürücü devresi ile kullanmalısınız.Güç kaynağı kullanımına gelecek olursak yükteki akımı ve nominal çalışma gerilimini referans almanızı öneririm yani örneğin 24v yükte 5 amper çeken bir motor için minimum 120w lık bir güç kaynağı gerekli.Tavsiyem her zaman bir üst watt da kullanmanız.Bu durumda 150w lık güç kaynağı işinizi görecektir.
    Kasanın içine fan yuvası koymuştum, o zaman bir fan da kullanmam gerekecek

• GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla bilgisayar kasası soğutmak için kullanacaksınız.Tam olarak anlamadım ama galiba fan büyük.Bu durumda bahsettiğim şekilde dışardan harici bir güç kaynağı ile besleyin.Yoksa bilgisayara zarar verebilir.Bir de havayı içerden dışarıya doğru versin tam tersi olarak değil.Tam tersi olarak yaparsanız zamanla dışardaki toz vs. uzun vadede kasanın içine dolacaktır.

• quote:

Anladığım kadarıyla bilgisayar kasası soğutmak için kullanacaksınız.Tam olarak anlamadım ama galiba fan büyük.Bu durumda bahsettiğim şekilde dışardan harici bir güç kaynağı ile besleyin.Yoksa bilgisayara zarar verebilir.Bir de havayı içerden dışarıya doğru versin tam tersi olarak değil.Tam tersi olarak yaparsanız zamanla dışardaki toz vs. uzun vadede kasanın içine dolacaktır.
    Yok hocam motoru bir parçayı çevirmek için kullanacağım
    Manyetik karıştırıcı yapıyorum
    Motoru aoğutmak için de fan yeri koymuştum makine kutusunun arkasına 12cm'lik. 24v 12cm fan alıp fan koyacağım motoru soğutmak için
    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTMU0rRx69LC7Zb10ttRj6RGl2spIbk_lvnAwfmEKKnSSXSC57B
    Arkada fan olacak gibi düşünün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 19 Ekim 2019; 17:17:51 >

Şimdi anladım.Güzel bir proje.Ne amaçla kullanacaksınız?

• quote:

Şimdi anladım.Güzel bir proje.Ne amaçla kullanacaksınız?
    Bu yıl tatlı diye alıp ektiğimiz biberler 1. Sınıf cin biberi çıktı babam bakıp bakıp sövüyodu bende bunları değerlendiririm dedim
    Fermante edip suyunu çıkardım 3 litre sos çıktı. Şişeleyince çökmemesi ve tadının iyice pekişmesi için 1-2 gün aralıksız karıştırılması gerek. Youtubeda tabasco fabrikasının nasıl yapılıyor belgeseli var oradan izleyebilirsiniz.
    Beklediğimden daha güzel çıktı tabasco seneye daha fazla biber ekip yapacağım. O yüzden makinesini de yapayım dedim.
    Bu manyetik karıştırıcılar profesyonel cihaz olduğu için çok basit güçsüz olanları bile çok pahalı. Şu an kendi imkanlarımda en ucuz cihaz fiyatına çok profesyonel güçte bir cihaz yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 19 Ekim 2019; 18:41:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Biberlere bak sen Yokluk insanı mucit yapar diye okumuştum bir yerde sen de bu durumdasın şu anda 😄 Daha fazla yardım edebileceğim konu varsa burdan veya özel mesaj ile ulaşabilirsin.

• quote:

Biberlere bak sen Yokluk insanı mucit yapar diye okumuştum bir yerde sen de bu durumdasın şu anda 😄 Daha fazla yardım edebileceğim konu varsa burdan veya özel mesaj ile ulaşabilirsin.
    Tamamdır hocam çok teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.