Şimdi Ara

1020 kamera kalitesi olarak 930'dan geri mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 1 ay önce büyük umutlarla aldığım 1020 telefonumda kamera konusunda hayal kırıklığı yaşadım. Telefondan performans açısından gayet memnunum ancak Camera Grip ve Tripod kullanan birisi olarak çektiğim fotoğrafların kalitesine önem veriyorum. Bazı 1020 ile çekilen fotoğraflara rastlıyorumda sanki benimkisi 1020 değil, ayrıca arkadaşımın 930'undaki kamera kalitesi daha iyi geliyor gözüme.. Yani bir tarafta 20MP bir tarafta 41MP varken 20 ile çekilen nasıl kaliteli çekiyor anlam veremiyorum. Lumia Camera'da fotoğraf ayarlarım iso100-Duruma göre odak sonsuz-Ufak parlaklık ayarı vs.
    Fotoğraf ayarlarımda mı bir yanlışlık var acaba yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim telefonum 1520, 930 ile aynı kameraya sahipler. 930'daki OIS daha başarılı. Bu yüzden blurlanmadan fotoğraf çekebiliyorsunuz. Ayrıca 930 fotoğrafta son modaya uydu yani aşırı kesin görüntü ve canlı kontrast. L1020'de ise tıpkı Nokia 808'de olduğu gibi doğal olma yaklaşımı var. Bir de sensorden kaynaklı daha fazla zoom yapabiliyorsunuz. Ben telefonumu almadan önce örnek fotoğrafları ve videoları incelemiştim ve 1520'ye karar verdim. ( 808 kullanıcısıydım bu arada )

Peki ne yapmalısınız? Lumia Creative Studio ile çektiğiniz fotolara keskinlik ve canlılık ekleyebilirsiniz. Böylece aradaki fark rahat rahat kapanacaktır.

• Çektiğin fotoğrafları eklersen daha iyi yardımcı olunur L1020 daha iyi 930'dan lakin 930'da biraz daha fazla ek seçenekler var L1020'den en çok şikayet ettiğim konu kontrast oranı düşük bence olması gerekenden oda ufak ayarlarla gideriliyor sorun değil bence.
  • kişi ceza yemiş biraz zor ekler 7 gün bekleyin :)
  • Bende hala istediğim sonuca varamadım bi türlü. Ayarlarını ya yapamıyorum yada başka birşey var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ciko28

Bende hala istediğim sonuca varamadım bi türlü. Ayarlarını ya yapamıyorum yada başka birşey var.

Ya 1020 ile çekilen bazı fotoğraflara bakıyorum sanki benimki 1020 değil bence biz ayarları yapamıyoruz. Şöyle bir 1020 rehberi yok ki, ayarlar hakkında fikir edinsek..

• Hala megapiksel ile fotoğraf kalitesi ölçen var. Fotoğraf kalitesi çeken kişiye bağlı birazda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: wearethechampions1

quote:

Bende hala istediğim sonuca varamadım bi türlü. Ayarlarını ya yapamıyorum yada başka birşey var.

Ya 1020 ile çekilen bazı fotoğraflara bakıyorum sanki benimki 1020 değil bence biz ayarları yapamıyoruz. Şöyle bir 1020 rehberi yok ki, ayarlar hakkında fikir edinsek..

Aynen hocam. Geçen bir arkadaş şu manzarayı çek bir bakalım 41 megapixelin marifetini diye fakat biraz mahçup oldum. İso ayarlarıyla fln oynadım malesef yine yapamadım.. Biri aydınlatırsa iyi olacak gibi. Çektiğim zaman sanki samsung s2 s3 serisiyle çekilmiş gibi gözüküyor bana.
  • Aklımda L1020 alma planları vardı, bu yorumlar beni düşündürdü, örnek fotoğraf koyabilirseniz çok iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdyek

Aklımda L1020 alma planları vardı, bu yorumlar beni düşündürdü, örnek fotoğraf koyabilirseniz çok iyi olur.

Hocam alın aklınızda bişi kalmasın sadece ben beceremiyorum yoksa forumda paylaşılan resimler açık ve net...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: abdyek

Aklımda L1020 alma planları vardı, bu yorumlar beni düşündürdü, örnek fotoğraf koyabilirseniz çok iyi olur.

Hocam alın aklınızda bişi kalmasın sadece ben beceremiyorum yoksa forumda paylaşılan resimler açık ve net...

Paylaşılan fotoğraflarını toplu bir yerde varsa linkini alabilir miyim?
  • Ohoo kullanmayı bilmeyen adamlar gelmiş 1020 gömüyor... 1020 hala en büyük sensörlü telefon (808 hariç) En önemlisi kamera merceğinin camını temizleyin.
  • Odağı sonsuz yapmayın, otomatikte dursun.
  • Şu beğenmediğiniz fotoğrafları eklerseniz daha iyi yardımcı olunur manuel ayara alışmak biraz zaman alıyor.
  • Valla bu konuyu kaç kere gündeme getirdim ama hep tepki aldım. L 1020 kulübünde dedim. Biri telefon alacakmış onda gündeme getirdim tepki yedim. İster telefonda ayarlar ile oyna ister bilgisayara at ayar yap fark etmez. Tekrar diyorum 1020 kamerası iyi ama en iyisi değil. 1520 den iyi. 930 ile kıyaslıyamadım. Ama gerek bilgisayarda ayarlar ile oynama olsun gerek tv ye görüntüyü aktar note 4 ve samsung edge kamerası çok daha iyi. Bu arada l 1020 sahibiyim tüm ayarları kullanmayı da biliyoruz. Ama nedense insanlarda telefonuna laf söyletmeme takıntısı var. Gelir gene - puanlar. Yeni alacaklara diyorum kamera diye 1020 almayın 2 sene öncesi teknolojisi en baştan. Başkalarını dinleyip alırsanız buyrun alın ben görevi mi yaptım. Ama aldıktan sonra dediklerimi anlarsınız. Ama illa wp olacak ise 930 bilmiyorum ama l 1020 en iyisi

• BordoFedai B kullanıcısına yanıt
    Kamerayı bir kenara bırakalım dediğiniz gibi artık cihaz güncel değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BordoFedai B kullanıcısına yanıt
    Bunları yazması kolay iyi güzelde hani örnek fotoğraflar nerede telefonun ekranından bakmak ile kalite anlaşılmaz herkes yazıyor ama ortada örnek fotoğraflar yok otomatik moda alıp çekerseniz belki note 4 daha iyi çekebilir ona birşey demem lumia 1020 alacak kişi manuel ayar kullanarak çekim yapar zaten amaç bu tepki almanın sebebi budur madem yazıyorsun kanıtla bunları bu kadar basit
  • 1020 fotoğrafta en iyi lumia

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Bunları yazması kolay iyi güzelde hani örnek fotoğraflar nerede telefonun ekranından bakmak ile kalite anlaşılmaz herkes yazıyor ama ortada örnek fotoğraflar yok otomatik moda alıp çekerseniz belki note 4 daha iyi çekebilir ona birşey demem lumia 1020 alacak kişi manuel ayar kullanarak çekim yapar zaten amaç bu tepki almanın sebebi budur madem yazıyorsun kanıtla bunları bu kadar basit

Örnek gündüz çekimim hocam. Artı telefonda 5mp pcye aktardığımızda 38 mp olması gerekiyor dimi. Fakat ben pcde 38 mp olan resmi göremiyorum nedense. Yani sadece bir tane var oda 1,60 Mb boyutunda.
     1020 kamera kalitesi olarak 930'dan geri mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciko28 -- 2 Ağustos 2015; 21:02:59 >

• ciko28 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayara bağlayınca telefonu önce pictures sonra camera roll kısmında görmen lazım hem 38mp olan fotoğrafı hemde 5mp olanı ikisi ayrı ayrı oluyor yani telefon iki fotoğraf çekiyor sen istediğini kullanıyorsun eğer bu kısımda sadece 5mp olan var ise lumia cameranın ayarlarına gir oradan 38+5mp şeklinde ayarla.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.