Şimdi Ara

1020 kamera kalitesi olarak 930'dan geri mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Bilgisayara bağlayınca telefonu önce pictures sonra camera roll kısmında görmen lazım hem 38mp olan fotoğrafı hemde 5mp olanı ikisi ayrı ayrı oluyor yani telefon iki fotoğraf çekiyor sen istediğini kullanıyorsun eğer bu kısımda sadece 5mp olan var ise lumia cameranın ayarlarına gir oradan 38+5mp şeklinde ayarla.

Hocam dediğiniz şey zaten ayarlı fakat camera roll kısmında sadece bir fotoğraf var. Lumia Camera ayarlarında; JPEG (5MP+34MP) yazıyor. Hemen altında ise JPEG (5MP) + DNG (34MP)
    En boy oranı 16:9.. Anlamadım bizim 38 MP nerde :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciko28 -- 2 Ağustos 2015; 21:18:14 >
  • ciko28 kullanıcısına yanıt
    Orası muamma Garip herşey ayarlı ise görünmesi lazım önizlemesi olan fotoğrafın yanında görünmeyen resim simgesi olması lazım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Orası muamma Garip herşey ayarlı ise görünmesi lazım önizlemesi olan fotoğrafın yanında görünmeyen resim simgesi olması lazım?

Bi kaç çekim yaptım şimdi daha yeni gördüm. 5 MP 1.60 MB civarındayken diğeri 6-7 MB civarında... Bi türlü şu iso falan çözemedim hala hocam, normal tık bas yapıp çekiyorum :D
  • ciko28 kullanıcısına yanıt
    O zaman normal çekimlerini beğenmemen gündüzleri iso ve enstantane sürelerini değiştirerek çekimler yap aradaki farkları gör en basitinden
  • 38 mp sel olan var. Resmin adının yanında hight gibi bir şey yazar. Ama dnr formatında çekti isen goremeye bilirsin. Ama o 10mb dosyanın da note 4 kadar güzelliği yok. Kanıt isteyenlerede yapmaya çalışacam ailemden uzak yaşadığım için şu an zor. Ama yarın izmire gidedeceğim bacanağa uğraya bilir isem 2 telefondan çekip yollamaya çalışırım. Şimdi whats Up dan gelen resimler var ama onlar adaletli olmaz. Ama size tavsiyem telefon satan bir avm ye gidin kıyaslayın makineleri. Şu ana kadar kıyasladığın teller iyiden kotuya sıralar isem. Samsun s6-note 4 - l 1020 - 1520 - iphone 5s - 4s. samsungun diğer modelleri de var s5 falan ama s5de şunu fark ettim s5 kamera omru az. Kamera omru de ne diyenler için. Aldığın bir telefonun kamerası zamanla kalitesini kaybeder. Ve s5 ilk aldığımızda benim 1020 ye kafa tutar iken telefonun kamerasının zamanla kalitesizleştiğini gordum.
    Bu kadar telefonu nereden buldun diye sorarsanız. 1020 benim 1520 kardeşim. Note 4 ve iphonelar kuzenlerim ve bacanak (istanbulda iken aynı evde yaşıyorduk onlar uni öğrencisi ben meslek gereği )s6 iş arkadaşı (patron :) ) s5 kankada. S6 hariç tüm telefonlar ile ayrıntılı inceleme yaptık. S6 yı eline al inceleme gereksimi duymazsınız bile. Benim tel 41 mp sel ise o herhalde 80-90 denk gelir. Valla telefon sahibi olanlara bir şey diyemem ama yeni telefon alacaksanız kardeşim gidin bir mağazaya bakın. Alın elinize inceleyin. Ben aldığımda en iyisi 1020 idi ama 2 sene önce. Bu arada s6 edge. Dorumlarda herkes den ayrı bir laf çıkar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: BordoFedai

38 mp sel olan var. Resmin adının yanında hight gibi bir şey yazar. Ama dnr formatında çekti isen goremeye bilirsin. Ama o 10mb dosyanın da note 4 kadar güzelliği yok. Kanıt isteyenlerede yapmaya çalışacam ailemden uzak yaşadığım için şu an zor. Ama yarın izmire gidedeceğim bacanağa uğraya bilir isem 2 telefondan çekip yollamaya çalışırım. Şimdi whats Up dan gelen resimler var ama onlar adaletli olmaz. Ama size tavsiyem telefon satan bir avm ye gidin kıyaslayın makineleri. Şu ana kadar kıyasladığın teller iyiden kotuya sıralar isem. Samsun s6-note 4 - l 1020 - 1520 - iphone 5s - 4s. samsungun diğer modelleri de var s5 falan ama s5de şunu fark ettim s5 kamera omru az. Kamera omru de ne diyenler için. Aldığın bir telefonun kamerası zamanla kalitesini kaybeder. Ve s5 ilk aldığımızda benim 1020 ye kafa tutar iken telefonun kamerasının zamanla kalitesizleştiğini gordum.
    Bu kadar telefonu nereden buldun diye sorarsanız. 1020 benim 1520 kardeşim. Note 4 ve iphonelar kuzenlerim ve bacanak (istanbulda iken aynı evde yaşıyorduk onlar uni öğrencisi ben meslek gereği )s6 iş arkadaşı (patron :) ) s5 kankada. S6 hariç tüm telefonlar ile ayrıntılı inceleme yaptık. S6 yı eline al inceleme gereksimi duymazsınız bile. Benim tel 41 mp sel ise o herhalde 80-90 denk gelir. Valla telefon sahibi olanlara bir şey diyemem ama yeni telefon alacaksanız kardeşim gidin bir mağazaya bakın. Alın elinize inceleyin. Ben aldığımda en iyisi 1020 idi ama 2 sene önce. Bu arada s6 edge. Dorumlarda herkes den ayrı bir laf çıkar

Siz daha kamera konusunda amatörsunuz ve ayarlari tam bilmiyorsunuz. Test sitelerine bakin gerek 1520 gerekse 930 note4 ve s6 dan gece cekimi olarak fazlasiyla öndeler. Günduzleri her telefon az cok iyidir onemli olan gece cekimleti ve 1020 hepsinden iyidir. Kendim note4 z2 g3 1520 830 kullandim en iyisi 830 du kamera olarak note4 bence fiyasko resimleri bilgisayara atinca bunu daha net anliyorsunuz.

• Bacanağın dukkandan çıkmadan 1020 ve onun note 4 ile acele resim çektim. Resimlerde hiç bir oynama yoktur. Şu an düğüne gideceğim. Gece onlarda kalır isem gece çekimi de çekip yollarım. Amatör diyen arkadaşlara da merak etmeyin note 4 den tek resim yollayacağım 1020 den iso ayarlarının hepsini pozlama suresinin hepsiyle resim yollamaya çalışacağım. Resimleri bluetoothe ile note 4den kendime yolladım. Yuklemeler cepten dir. İlk 3 resim l 1020 den birazdan atacağım 3 resim note 4 d
     1020 kamera kalitesi olarak 930'dan geri mi? 1020 kamera kalitesi olarak 930'dan geri mi? 1020 kamera kalitesi olarak 930'dan geri mi?

• İki resim yollamış. Şimdi ki ilk resim gene 1020 diğer 3u note 4. Bu arada çekilme saati 17 10 falan dı . Mp olayını buradan pek anlayamazsınız çünkül 1020 buyuk boy resmi cepten sosyal paylaşım sitelerinde yukleyemiyorsunuz. Anca pc den yüksek kaliteli resme alıp upload edeceksiniz. Ama inanın ondada bir tık daha zoom yapabiliyorsubuz görüntü gene bozuluyor . Şu an gostereceğim tek şey canlılık. Artık telefona kar vermek isteyen gitsin bir buyuk telefon bayisine alsın eline tüm telefonları kendisi karar versin. Hayırlı olsun alacağı telefon şimdiden.
     1020 kamera kalitesi olarak 930'dan geri mi? 1020 kamera kalitesi olarak 930'dan geri mi? 1020 kamera kalitesi olarak 930'dan geri mi? 1020 kamera kalitesi olarak 930'dan geri mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BordoFedai -- 4 Ağustos 2015; 18:26:34 >

• BordoFedai B kullanıcısına yanıt
    Çok ilgnç 1020 hem soluk hemde sarımtrak çekmiş Note 4 resmen tokatlamış. Sendeki görüntülere bakınca bendeki L920 bile ondan iyi foto çekiyormuş onu anladım.

Telefonunuzda donanımsal bir sıkıntı olabilir mi ? Ben zamanında mağazada 1020 ile birkaç çekim yapmıştım kamera kalitesi olarak pek bir sıkıntı görmemiştim. Ama dikiikatimi çeken şey her foto çekmesinin ardından 2 saniye telefon bekletiyordu. Fotoğrafı işlemesi uzun sürüyordu. Hantal kalıyordu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BordoFedai B kullanıcısına yanıt
    1020 hayal kırıklığı gibi duruyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanımsal sıkıntı yok. Bir ara bende düşündüm aynı şeyi başka 1020 ler ile kıyasladım aynı. Amber guncellemesi var iken bu sarılık yoktu. Black ile çok bozuldu denim ile biraz duzeltiler. Sarılığı gidermek için ya ortam ayarını değiştiriyorum manuel yada kırp duzeltten düzeltiyorum. Bu sefer ise keskinlik bozuluyor. Hatta birazdan düzeltipte yollarım. Sarılığa doğallık diyenler çıkacak ama alakası yok. Sarılığın bir avantajı var resimlerin gok yuzu kısmına bakarsanız 1020 daha iyidir. Hayır bende 1020 sahibiyim insanlar niye inatlaşıyor. Diğer insanları 1020 almaya yonlendiriyor. Gunahtır ya

• Bunlarda kırp duzeltten otomatik düzeltme ile yolladığım resimler. Aynı resimler sadece tek düzeltme tuşuna bastım. Bu arada resimler tam güneş altında değil. Saat 17 civarında. Gece bacanakta kalacağım ev içinde ve o sokağın ışıklandırılmış haliyle tekrar çekip yollayacağım diğer resim
     1020 kamera kalitesi olarak 930'dan geri mi? 1020 kamera kalitesi olarak 930'dan geri mi? 1020 kamera kalitesi olarak 930'dan geri mi?

• Bunlarda l1020 . Birazdan dugunden gece çekimi yollarım flash lı ve flashsız. Gece çekimleri güzel evet ama note4 yanımda olsa idi birde onun flashsızına bakardık (flash ile 1020 tabiki daha iyi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BordoFedai -- 4 Ağustos 2015; 23:21:14 >

• Sevgili arkadaşlar hala olayı kavrayamamışsınız.
    Lumia 1020 bas-çek fotolarda herzaman iyi sonucu vermeyebilir
    Bu telefonun amacı zaten manuel ayarlar yapılarak fotoğraf çekmek adamlar bu manuel ayarları boşuna koymamışlar
    Kim ne derse desin 1020 hala en iyi resim kalitesi sunan telefon (808) hariç.

İsterseniz kullanıcı kulübünde paylaşılan resimlere bakabilirsiniz.
     1020 kamera kalitesi olarak 930'dan geri mi? 1020 kamera kalitesi olarak 930'dan geri mi?
     1020 kamera kalitesi olarak 930'dan geri mi? 1020 kamera kalitesi olarak 930'dan geri mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak** -- 4 Ağustos 2015; 23:30:44 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.