Şimdi Ara

1060 6gb i5 8400 stuttering sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aslında evin elektriginde sıkıntı olabilir çünkü bundan önceki bilgisayarımıda bu sorun yüzünden satıp bu bilgisayarı almıştım.
    Undervolt'dan anlamıyorum pek ama bi videolara bakayım
  • cpu yada gpu isinmadan dolayi frekans dusuruyordur bu da stutter yapiyordur, sicakliklari anlik kontrol et afterburner yukleyip osd acarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    cpu 60 gpu 70 dereceyi geçmiyor. Sıcaklıkla alakalı olacagını sanmıyorum
  • Güncel. Not : stutterler genelde büyük yapıların yanına yaklaşınca oluyor
  • Hangi oyunda sorun yaşıyorsun? Sorunu yaşadığında cpu kullanım oranın ve sıcakların ne durumda?
    En akıcı oyun deneyimini VSynch+Gsynch açıkken yaşarsın. Single oyunlarda Vsynch+Gsynch açNvida ayarlardan ölçeklmeyi kapat. Gsynch açıksa tazleem oranını ekran ayarlasın sadece vsynch açıksa Monitör ayarlasın. online fps oyunlarda scanliensynch kullanmanı Gsynch ve vysnch kapatmanı öneririm. vsynch nvida ayarlarında değil oyun içi ayarlardan aç. Nvidanın son driverı gaet stabil 399.24 den daha iyi framrate ve fps veriyor. framrate min fps değerleri ortalma fps herzaman daha önemlidir. Stuter değin vsynch kaynaklı input lagda olabilir yada gysnch bazen bazı oyunlarda düzgün çalışmayabiliyor bundan kaynakldıda olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 10 Haziran 2019; 16:10:14 >
  • cpu kullanımı %60 ı geçmiyor ve çogu oyunda bu problem var ısılarda cpu 60 ı gpu da 70 i geçmiyor. Birçok nvidia driveri denedim ama sorun düzelmedi gerek vsync gerek gsync açıp kapadım defalarca ama sorun düzelmedi.Scanliensync i de denedim ama sorun düzelmedi zaten aylar önce denemiştim bidaha deniyeyim dedim ama sonuç aynı.
  • Clastro C kullanıcısına yanıt
    Nvidia kontrol masasindan guc yonetimini performans a alip deneyebilir misin hocam bi?

Ek olarak v-sync, tripple buffering ve turevleri hepsini denetim masasinan kapatin, oyun icinde de hepsi kapali olsun. kontrol panelinden g-sync i acik birakin.

• CCaaNN kullanıcısına yanıt
    zaten maximum performance de dostum. Çogu şeyi denedim ama hala denemedigim bişey gözden kaçırmış oldugum bişey vardır belki diye forum forum dolaşıyorum
  • Güncel.
  • güncel
  • Driver takılma sebebi pek olmaz . Darboğaz olmadığını düşünürsek Bir ram testi yapın sorun yoksa anakart bios güncelleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kanaat34

ben bu sorunu 1 yil boyunca yaşadım. şuan 1 buçuk yilimizi tamamliyoruz. şimdi dediğimi yap ve evinde ki elektrik sistemini kontrol et. yapamazsan anlamazsan bilgisayarını hemmen bilgisayarı düzgün çalışan arkadaşının evine götür dene. takılma olmadığını görünce bu hayatı sikiyim diceksin. saygılar.
    Merhaba, sorunu çözdünüz mü ? Ben de bundan şüpheleniyorum, evdeki elektirik sistemini nasıl kontrol edebilirim ?
  • moonquad kullanıcısına yanıt
    driver ya da Windows güncellemesinin takılma yaptığını gördüm malesef yaptığı durumlarda oluyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • The Reus T kullanıcısına yanıt
    elektronik cihazlar ile kontrol yapılabilir ancak ben o şekilde anlamadım. cok basittir yüksek watt isteyen bir cihaz çalıştırdığında ışık azalıyorsa elektrik hattın zayıf demektir. hele ki daha önceden buz dolabı ya da klima tarzı cihazlar bozulduysa evinde kesin problem vardır. ben elektrik sorunumu çözemedim çözmedim. ancak bilgisayarda suan da msi afterburneri kaldırdım takilma yapıyor demişlerdi. kaldırınca bf1 de takılma olmuyor ancak cs go da çok nadir takılma oluyor.

• Kanaat34 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, evde çok sık bazı odaların ampulleri bozuluyor. Bir de normal mi bilmiyorum ama evin içindeki sartelin olduğu kutudan sesler geliyor. Akim korumalı priz aldım vs ama olmadi. Pcyi arkadasimin evine de bir türlü götüremedim. Zaten denemediğim bi tek g sync lı 144hz bi monitör ve bu başka evde deneme kaldı. Onları da deneyince anlarız.3. Pcm ve hepsinde aynı problem var.

Tesisat problemli ise ups çare olabilir

Hala bir çözüm bulamadınız mı tuhaf olan ben öğrenci evinde kalırken de aynı sorunu yaşıyordum. Kendi evime geldim yine aynı. PC yi ram hariç baştan aşağı değiştim fakat yine birşey olmadı. Siz arkadaşınızın evinde hala deneyemediniz mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 ay olmuş gerçi ama yeni arkadaşlar yazmış onlar için yazayım. Şimdi oyununa bağlı. Mesela günümüz oyunlarına o işlemci yetmez. 8400 6/6 bir işlemci olduğundan çok rahat stutter yiyebilen bir işlemci(ki günümüzde 4/8 aşağısı kesinlikle kurtatmıyor 6/6 nın halini siz düşünün). Ha ama basit oyunlar veya sistemin kesinlikle yettiği oyunlar ise, fanı temizleyebilirsiniz. Oyun içi sıcaklık değerlerini kontrol edin, sıcaklık normalinden yüksek ise dediğim gibi ya fan temizliği, ya da termal macun yenilemesi yapın, aynı işlemleri ekran kartına uygulayın. Son olarak kasada yeteri kadar hava çıkışı var mı kontrol edin. Isı ve kullanım değerlerin hepsi konuyu açan arkadaş gibi normal ise ve sorunun aynısını yine konuyu açan gibi yaşıyorsanız eğer, sorun muhtemelen oyunun kurulu olduğu disktedir(büyük mekanlarda olduğunu söylediğinden böyle bir çıkarım da bulundum) başka bir diske kurulum yapıp tekrar deneyin. Hadi kolay gele

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.