Şimdi Ara

1066mhz ram 400 mhz gorunuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BiOS tan 1066 yi da sectim voltaj da verdim ancak hala ayni hicbir fark yok neden olabilir?

• anakart ve ram modelinide yazarmısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkSidesOfMe

anakart ve ram modelinide yazarmısın
    ASROCK G31DE ANAKART
    A-DATA 4GB DDR2 1066+MHz Vitesta Extreme Dual Channel Kit RAM
  • quote:

Orijinalden alıntı: myil36

ASROCK G31DE ANAKART
    A-DATA 4GB DDR2 1066+MHz Vitesta Extreme Dual Channel Kit RAM

Alıntıları Göster
    Nerede 400 mhz görünüyor?

cpu-z proğramı ile bakıyorsanız ve spd sekmesinden söylüyorsanız orada ramin künyesi yazar, memory kısmına bakıp ordaki değeri söyleyin bize, ya da ekran görüntüsü koyun buraya da bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Nerede 400 mhz görünüyor?

cpu-z proğramı ile bakıyorsanız ve spd sekmesinden söylüyorsanız orada ramin künyesi yazar, memory kısmına bakıp ordaki değeri söyleyin bize, ya da ekran görüntüsü koyun buraya da bakalım.

Alıntıları Göster
    dostum cpu-z de memory kisminda DRAM Freq degeri 400mhz
  • quote:

dostum cpu-z de memory kisminda DRAM Freq degeri 400mhz

Alıntıları Göster
    Şİmdi şöyle bir durum var, 1066 mhz bir ram standardı değildir, PC6400 dür ve o/c ile 1066 mhz sağlanır. Yani sizin bu ramleri 1066 mhz de kullanabilmek için işlemciye o/c yapıp ramlerinde 1066 mhzde çalışması için gereken zamanlama ve voltajları ayarlamanız lazım.

Mesela elinizdeki ram için 1066 mhz de 2.1 yada 2.2 v vermeniz ve zamanlamalarını 5-5-5-15 yapmanız gerekebilir.

cpu-z proğramı ile ilgili bölümlerin ekran görüntüsünü eklermisiniz buraya?

• quote:

Şİmdi şöyle bir durum var, 1066 mhz bir ram standardı değildir, PC6400 dür ve o/c ile 1066 mhz sağlanır. Yani sizin bu ramleri 1066 mhz de kullanabilmek için işlemciye o/c yapıp ramlerinde 1066 mhzde çalışması için gereken zamanlama ve voltajları ayarlamanız lazım.

Mesela elinizdeki ram için 1066 mhz de 2.1 yada 2.2 v vermeniz ve zamanlamalarını 5-5-5-15 yapmanız gerekebilir.

cpu-z proğramı ile ilgili bölümlerin ekran görüntüsünü eklermisiniz buraya?

Alıntıları Göster
    dostum su an ben evde degilim ancak aksam mutlaka ekleyecegim taki sen bakarmisin konuya bilemem. messenger uzerinden gorusebilmemiz bir sekilde mumkunmu ?

• quote:

dostum su an ben evde degilim ancak aksam mutlaka ekleyecegim taki sen bakarmisin konuya bilemem. messenger uzerinden gorusebilmemiz bir sekilde mumkunmu ?

Alıntıları Göster
    biraz ugrastiktan sonra arkadaslar cpu overclock yapmadan malesef ram inde dusuk frekansta calistigini farketmis oldum. daha dogrusu cok sacma ama, ram in 1066 mhz de calismasini istiyorsam cpu da overclock yapamiyorum, cpu overclock yaparsam eger frekans dusurmek zorunda kaliyorum. e7500 islemcim var 2.93 ten 3.75e gecis yaptim ancak ram maksimum 1022 de kaldi daha ileri gidemedim. sanirim anakart engelliyor bundan sonrasini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myil36 -- 20 Ekim 2009; 22:01:46 >

• quote:

biraz ugrastiktan sonra arkadaslar cpu overclock yapmadan malesef ram inde dusuk frekansta calistigini farketmis oldum. daha dogrusu cok sacma ama, ram in 1066 mhz de calismasini istiyorsam cpu da overclock yapamiyorum, cpu overclock yaparsam eger frekans dusurmek zorunda kaliyorum. e7500 islemcim var 2.93 ten 3.75e gecis yaptim ancak ram maksimum 1022 de kaldi daha ileri gidemedim. sanirim anakart engelliyor bundan sonrasini.

Alıntıları Göster
    aynı sorunu yaşıyorum yeni konu açmak istemedim

anakart x38-DQ6 , işlemci e6850 , ramler kingston hyperx 1066 ddr2

cpuz ss;

ne yapmam lazım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: oLgan

cpuz ss;

Şu an 800mhz'de calısıyor remlerin, remleri biosdan 1066 yapacaksın bu oc degil. Direk zaten ilgili bolume girrince 533 666 800 1066 lista şeklinde yazar. Onu 1066 yaparsın olur biter.

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

quote:

cpuz ss;

Şu an 800mhz'de calısıyor remlerin, remleri biosdan 1066 yapacaksın bu oc degil. Direk zaten ilgili bolume girrince 533 666 800 1066 lista şeklinde yazar. Onu 1066 yaparsın olur biter.

Alıntıları Göster
    ramlere voltaj vermem ya da cpu ya oc çekmem gerekir mi? gerekirse ne yapmalıyım pek bilgim yok malesef donanım konusunda işlemciye oc yapmayı biliyorum sadece :d

edit:

biosta system memory multiplier (spd) yazan yerden 3.20B ye ayarladım 1066 sadece bu birimle oluyordu saveleyip çıktım şuanki cpuz ssi

başka yapmam gereken birşey var mı performans açısından cl değeri düzenleme ya da voltaj verme gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLgan -- 23 Ekim 2009; 16:33:25 >

• quote:

ramlere voltaj vermem ya da cpu ya oc çekmem gerekir mi? gerekirse ne yapmalıyım pek bilgim yok malesef donanım konusunda işlemciye oc yapmayı biliyorum sadece :d

edit:

biosta system memory multiplier (spd) yazan yerden 3.20B ye ayarladım 1066 sadece bu birimle oluyordu saveleyip çıktım şuanki cpuz ssi

başka yapmam gereken birşey var mı performans açısından cl değeri düzenleme ya da voltaj verme gibi

Alıntıları Göster
    Gecikmeleri elle girin. şuı anda 5-7-7-24 çalışıyor sanki ddr3 mübarek. Eğer yapmadı iseniz ram e 2.20v verin ve gecikmeleride autoda bırakmayın 5-5-5-15 yapın.

• quote:

Gecikmeleri elle girin. şuı anda 5-7-7-24 çalışıyor sanki ddr3 mübarek. Eğer yapmadı iseniz ram e 2.20v verin ve gecikmeleride autoda bırakmayın 5-5-5-15 yapın.

Alıntıları Göster
    sistemim asagidaki gibi GA-P35 gigabyte ds3l anakartim var bios da ramlari 533 667 800 1066 vs gibi secme imkani yok bios olarak f9 var bu anakartan olan ve intel islemcili arkadaslardan yardim bekliyorum neden ram hizlarinin secenegi yok bios da ctrl f1 vs bunlari biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreuger -- 23 Ekim 2009; 18:08:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: konsoldede

sistemim asagidaki gibi GA-P35 gigabyte ds3l anakartim var bios da ramlari 533 667 800 1066 vs gibi secme imkani yok bios olarak f9 var bu anakartan olan ve intel islemcili arkadaslardan yardim bekliyorum neden ram hizlarinin secenegi yok bios da ctrl f1 vs bunlari biliyorum

Dostum P35 DS3L de oranlar olması lazım 2.00 - 2.50 - 3.00 - 2.40 - 4.00 gibi. Oradan seçeceksin. FSB hızı ile ordan seçeceğin çarpan ram hızını verir.

Örn. fsb 333 ram çarpanı 3.00 = ram hızı 1000 mhz
    fsb 400 ram çarpanı 2.00 = ram hızı 800 mhz
    fsb 355 ram çarpanı 3.00 = ram hızı 1066 mhz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: konsoldede

Dostum P35 DS3L de oranlar olması lazım 2.00 - 2.50 - 3.00 - 2.40 - 4.00 gibi. Oradan seçeceksin. FSB hızı ile ordan seçeceğin çarpan ram hızını verir.

Örn. fsb 333 ram çarpanı 3.00 = ram hızı 1000 mhz
    fsb 400 ram çarpanı 2.00 = ram hızı 800 mhz
    fsb 355 ram çarpanı 3.00 = ram hızı 1066 mhz

Alıntıları Göster
    biosda da görüldügu gibi soldaki ram hizi 800mhz sagdaki 1066 ise cpu nun fsb hizi ram hizlarini gösteren secmeli bir yer yok yada ben beceremiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreuger -- 23 Ekim 2009; 19:08:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kreuger

biosda da görüldügu gibi soldaki ram hizi 800mhz sagdaki 1066 ise cpu nun fsb hizi ram hizlarini gösteren secmeli bir yer yok yada ben beceremiyorum

Alıntıları Göster
    @konsoldede aynı şekilde aynı yerden yaptım ben de otomatikman 1066 da çalıştı ramler yukarda resmi var DRAM yazan yeri oto dan alıp clock ayarlarını yapıcam şimdide :)

edit:

ramlerin clockları otodan alıp 5-5-5-15 yaptım default ayarları 5-5-5-18 di
    DRAM OverVoltage yazan yerden +0,25 arttırma yaptım şuan pc açık cpuz değeri şu şekilde

voltaj kısmında en fazla +1.50 vardı +0,30 dan sonrası kırmızı yanıp sönüyordu ben normal gri renkli en son olan +0,25 i seçtim umarım doğru yapmışımdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLgan -- 23 Ekim 2009; 20:28:20 >

• quote:

@konsoldede aynı şekilde aynı yerden yaptım ben de otomatikman 1066 da çalıştı ramler yukarda resmi var DRAM yazan yeri oto dan alıp clock ayarlarını yapıcam şimdide :)

edit:

ramlerin clockları otodan alıp 5-5-5-15 yaptım default ayarları 5-5-5-18 di
    DRAM OverVoltage yazan yerden +0,25 arttırma yaptım şuan pc açık cpuz değeri şu şekilde

voltaj kısmında en fazla +1.50 vardı +0,30 dan sonrası kırmızı yanıp sönüyordu ben normal gri renkli en son olan +0,25 i seçtim umarım doğru yapmışımdır ?

Alıntıları Göster
    o 1066 yazan yer ram hizi mi? yoksa benim e7500 ün 1066 mhz fsb hizimi ?

• quote:

o 1066 yazan yer ram hizi mi? yoksa benim e7500 ün 1066 mhz fsb hizimi ?

Alıntıları Göster
    800 1066 yazan yer ram hızı ben öyle ayarladım aynı şekilde çünkü
    cpu fsb yukarda 266 yazan yer
  • quote:

olgan birde 1333 mhz yaziyor sag tarafda ddr2 1333 mhz destegimi oluyor o bu hizda ddr2 var mi ?
  • quote:

quote:

olgan birde 1333 mhz yaziyor sag tarafda ddr2 1333 mhz destegimi oluyor o bu hizda ddr2 var mi ?

Alıntıları Göster
    http://xtreview.com/addcomment.php?id=664&view=OCZ-Ddr2-1333-mhz-memory

var sanırım :) oradakiler dediğim gibi ram hızı ben öyle ayarladım şuan çalışıyor.. fsb de yukarda olan yer ikisinden de eminim yani ama yanılıyor da olabilirim fakat yanılsam pratikte çalışmazdı :/

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.