Şimdi Ara

1070 i5 2400+ Asus P8P67-M Darboğaz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İ5 2400 işlemcim ve Asus P8P67-M anakartım var. Fakat ekran kartım olan 560 ti'yi 1070 ile değiştirmek gibi bir planım mevcut. Sizce darboğaz gibi bir problemle karşılaşabilir miyim? Genel olarak sorun olmaz yazılmış fakat sizlerin de fikrini de almak isterim.

Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

• Oyun performansı olarak g4560 a yakın bir performansı var i5 2400' ün güncel olarak. O işlemcinin haddi en fazla 1050ti. 1060 takılabilir ama işlemci yoran oyunlarda darboğaz olacaktır. Fakat 1070 almanızın hiçbir mantığı yok. Ha işlemciyi 2600k ya yükseltip üzerine güzel bir overclock da yaparsanız 1070 o zaman güzel gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 12 Şubat 2018; 22:33:37 >
  • Evet problem olmaz yani kartı kullanırsınız ancak ayar ve oyununa göre o karttan bir gtx 1070 performansı değil de gtx 1060 veya biraz daha altı performans alırsınız. Yani darboğaz olur. Aynı platforma 3770k alıp oc yaparsanız bu durumu bu platform için minimuma indirebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajımız saniyesi saniyesine aynı anda atılmış vay be

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Mesajımız saniyesi saniyesine aynı anda atılmış vay be

İşte donanımhaber farkı bu
    Hem de aynı ana fikir. Hızlı ve güzel cevaplarınız için çok teşekkürler. Birlikte işlemci masrafı çıkardınız ama ne yapalım

• shl_61 S kullanıcısına yanıt
    Evet gtx 1070 alacaksanız mecburen işlemci de almanız lazım ve oc da yapmanız gerekebilir gpu kullanımını maksimize etmek için. Cpu olarak i7 2600k ve 2700k daha az ısınıp daha yüksek frekansa çıkabilir. İ7 3770k ise mimari olarak biraz daha iyi, tek çekirdek performansı biraz daha iyi ama cpu üst plakası ile çekirdekler arasındaki iletimi sağlayan kısımda macun kullandığı için intel, daha çok ısınan bir işlemci.

• HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    İlginiz için tekrar teşekkürler. Asılda aklımda bir kaç fikir canlandırdınız, uzun süredir donanım piyasasını incelememiştim. Güzel yönlendiriniz. Aklımda iki plan var ya dediğiniz işlemcileri tercih edeceğim yada fark ettim ki anakart+işlemci ikilisinin yaşlanmış, onları değiştirsem mi derken fiyatlar buna engel oluyor. O yüzden bulabilirsem dediğiniz işlemcilerle takviye yapacağım. Isınma sorununu halledebilirim o yüzden sanki 3770k'e doğru yönleneceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Yeni soğutucu almadan nasil halledeceksiniz merak ettim. Pc yi buzdolabına mı kuracaksınız doğru şekilde yapacaksanız 3770k yı delidleyerek sicaklik sorununu çözebilirsiniz ama riskli bir işlem. Bilinçsiz ve yanlış yapılırsa riskli yani. Yapıldığında kazanci +300 mhz oluyor genelde. Her ihtimalde bir i7K işlemciye overclock yapacaksıniz her türlü iyi bir soğutucu lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 13 Şubat 2018; 10:1:55 >
  • Buzdolabı enteresan fikirmişArkadaştan alacağım i7 sistemde kullandığı eski bir soğutucu sözü var ona güveniyorumDiğer bahsettiğiniz işlemi nasıl yaparım bilmediğimden hiç bulaşmam, hele ki riskli ise o iş bana göre değil. Ama sizin yorumlarınızdan çıkardığım en mantıklı sonuç, 5-6 ay sonra anakart+işlemci revizyonu. Anlaşıldı para biriktirmek lazım

Anakart overclock desteklemiyorsa direk 3770 alın. Anakart masrafina girmeseniz daha iyi gibi. Monitör 60 hz ise zaten ne 3770 ne 1070 60 fps in altina dusurur. Anakarti da değiştikten sonra geriye zaten bir tek ram kaliyor eski. Anakarti illa değişeceğim diyorsaniz ddr3 ram destekleyen son nesil olan z87/97 ile 4790k ile değişin bari bir anlamı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 13 Şubat 2018; 12:19:39 >
  • Anakartı oc destekliyor. İşlemci +soğutucu 500tl ye halledilir. Gtx 1070 yüksek bir fiyata sahip. Eğer erteleyecekseniz yeni nesil ekran kartları cıkacak 4 ay içinde.

• 4.8GHz 2600K bile ara sıra frenliyordu 1070'i. 2400 ile 1070 hiç gitmez. Fazla darboğaz yapar o zaman da 1070 almanın bir anlamı kalmıyor. işlemciyi 2600K ile değiştirip 4.7-4.8GHz'e çekerseniz 1070 ile gayet keyifli olur. adam gibi kullanmak istiyorum derseniz de 8.nesil intel lazım, onun da maliyeti yüksek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.