Şimdi Ara

1070 takınca pc boot olmuyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Rx 590 kullanıyordum ve onu satıp evga gtx 1070 kart aldım. Sistemime taktım ve çalışıyordu. Kendimce furmak ile yarım saat test ettim ve sorun da olmadı. Ardından YouTube üzerinden yaklaşık 1 buçuk saat falan video izledim ve bir anda pc dondu. Herhangi bir tepki vermedi. Reset tuşu da tepki vermediği için mecburen açma kapama tuşuna 3 4 saniye basılı tutup kapattım. Ardından pc açılmadı. Kartın fanları dönüyor ledleri yanıyor ama boot olmuyor, bios a dahi giremiyorum yani, ekran gelmiyor.

Sistemim, r5 1600 işlemci, 8 gb corsair vengeance 3000 ram, 250 gb samsung ssd, vs550 80+ psu, b450 tuf pro gaming anakart.

Uyguladığım işlemler,
    Elimde güç girişi olmayan gt 420 ekran kartı var. Onu takınca sistem sorunsuz açılıyor. Ancak pin girişi olan ve kesinlikle çalışan rx 570 ve rx 580 taktım sisteme ve sonuç aynı, bios ekranı dahi gelmiyor ama fanlar dönüp ledler yanıyor.
    Ekran kartımı yani evga 1070 i başka sisteme takıyorum ve çalışıyor.
    Çalışan sistemde kendi psu mu ve 1070 imi takıyorum açılıyor, yani psu yetiyor ve sorun yok gibi.
    Kendi sistemime seasonic 850 watt psu takıyorum yine 1070 ve rx 580 açılmıyor. (Rx 570 i denemedim, arkadaşıma geri verdim çünkü).
    Kendi sistemimde 1070 e 8+8 pin girişini bağlamadan sistemi çalıştırıyorum ve takmam ile takmamam arasında fark yok yani yine fanlar dönüyor ve ledler yanıyor ama bios bile gelmiyor.
    Bios pilini çıkarttım yarım saat bekledim taktım olmadı. 1070 i ve pili çıkarttım ardından tekrar önce pil sonra kart olarak taktım yine olmadı. Pili çıkarınca açma kapama tuşuna 10 15 saniye de basılı tuttum yine olmadı.
    Ekran kartlarını alttaki diğer slota taktım denedim hepsinde sonuç aynı oldu.
    Uzay montaj denedim belki kasadandır diye yine olmadı.
    Sisteme format attım kartı taktım yine olmadı.
    Bios update yaptım olmadı, 1 sürüm eskisini yükledim olmadı, default yaptım olmadı.
    Tüm işlemleri mecbur gt420 ile yaptım.
    Anakarttan olabileceğini düşünüp vatan bilgisayara götürdüm cuma günü. Onlarda dün aradılar tüm mağazaları kapatılacakmış o nedenle kartı servise gönderemiyorlar. Ben de gittim aldım bari gt420 ile kullanırım diye. Yerli ve yabancı forumlarda baktım ama çözüm bulamadım. Bir tek kendi tüm sistemimi başka bir anakartta deneyemedim. Şeytan diyor git al bir kart. Bir el atın da kalkalım şu işin altından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperÇorapçıgil -- 22 Mart 2020; 14:24:36 >

• Çözüldü, sorun işlemcideymiş. Kendi sistemimi olduğu gibi arkadaşın anakartına geçirdim ve sistem açılmadı ancak sonra arkadaşımın sistemindeki 1600 af yi kendi sistemime taktım ve sistem sorunsuz açıldı. Ama işin garip tarafı benim işlemciyi onun sisteme taktım ve onun sistem de açıldı. Tekrar kendi sistemime taktım sorun devam etti ve bunun üzerine işlemcileri değiştik şimdilik. Sorun yaşarsa geri vereceğim işlemcisini. Bu duruma anlam veremedim. Ne gibi bişey benim sistemin açılmasını engelliyor olabilir ki acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperÇorapçıgil -- 22 Mart 2020; 22:32:18 >
  • Yalnız güç kaynağı bana yetersiz geldi. 750'lik bir güç kaynağı alın kendinize.

Fanlar dönüyor, ledler vs. yanıyorsa boot olması lazım. Bunun olup olmadığı anlamak için anakarta bir tane speaker takın.

BIOS'a genelde Display port kablo takılı ise giremiyorsanız, yani ekran gelmiyor. Ekran kartına HDMI porttun da bağlı olması lazım.
  • Şu an sistem sorunsuz çalışıyor. Eski işlemcide ne hdmi ne de display portta hiçbir şekilde görüntü gelmiyordu. Ama şimdiki yeni işlemcide hiç sorun yok. İçin ilginç yanı bendeki işlemci arkadaşta sorunsuz çalışıyor, ondaki de bende. Biz de değiştik şimdilik. Ne de olsa ikisi de r5 1600 af. Psu hem aida64 hem de furmak açık şekilde 1 saat testtin altından kalktı. Yeterli gibi şuanlık. İleride en az 700 lğk alacağım a a önce para lazım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlperÇorapçıgil

Şu an sistem sorunsuz çalışıyor. Eski işlemcide ne hdmi ne de display portta hiçbir şekilde görüntü gelmiyordu. Ama şimdiki yeni işlemcide hiç sorun yok. İçin ilginç yanı bendeki işlemci arkadaşta sorunsuz çalışıyor, ondaki de bende. Biz de değiştik şimdilik. Ne de olsa ikisi de r5 1600 af. Psu hem aida64 hem de furmak açık şekilde 1 saat testtin altından kalktı. Yeterli gibi şuanlık. İleride en az 700 lğk alacağım a a önce para lazım :)
    İlginç. İlk defa bozuk işlemciye rastgeldim.

İşlemci en son bozulan parça oluyor genelde, RAM ile beraber. Bugün de yeni bir şey öğrendik.
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    İyi de işlemci bozuksa arkadaşımda nasıl çalıştı ki? Anakart seçiyor galiba, canı sıkıldı benim sokette demek ki :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlperÇorapçıgil

İyi de işlemci bozuksa arkadaşımda nasıl çalıştı ki? Anakart seçiyor galiba, canı sıkıldı benim sokette demek ki :D
    Sorun işlemci diye yorum yazmışsınız o yüzden yazdım.

Arkadaşınız bilgisayarında ki güç kaynağının kapasite ne? 750 Watt mı?
  • Yok 400 olması lazım. İşlemciyi değişince sistem açıldığı için işlemcide diye düşündüm. Yoksa benim sisteme 850 watt da taktım, başka ekran kartları da taktım, Ram de taktım. Hatta anakartta da değiştim diğer parçalar sabit kalacak şekilde ama hiç açılmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.