Şimdi Ara

1080p-144Hz-Ekran Kartı Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemcim 4670k, 290 Tri-x ekran kartım var bir kaç ay içinde 1080p'de 144hz oyunculuğa geçiş yapmayı düşünüyorum.
    İkinci el 1xxx serisi bir ekran kartı düşünüyorum, bütçem 1750-2000TL arası.Araştırdığım kadarıyla 1080p'de darboğaz yaşamadan kullanabileceğim ekran kartı 1070.Böyle bir haraket mantıklı olur mu ?
    1070 144hz oyun için yeterli mi 1080p'de sizce ?
    Farklı tavsiyeleriniz var mı ?

• 4670k sağlam oc yaparsan bf1 bf5 gibi oyunlar dışında darboğaz yaşamazsın 1070 ile. Bende zamanında stok hızda i3 8100 ve 1070 vardı bf1 64luk mapte sorun yaşıyordum.
  • gtx 1060 /Rx 580 1080p 60 fps için seviyelaırsak %33 daha güçlü 1070 işini görmeyecektir. Biraz ayar kııssan high seviyede seni götürecek en az gtx 1080,vega 64, rtx 2070dir.
  • Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    Online rekabetçi olarak CS:GO, Destiny 2 ve R6 oynuyorum diyebilirim.bu oyunlarda 144hz monitörden faydalanmak için 144fps üstü almak benim için önemli. Sıvı soğutma kullanıyorum iyi bir o.c ile dediğiniz gibi bf1 ve bf5 için sorunları aşabilirim gibi geliyor.
  • Hocam genelde rekabetçi oyunlar oynadığım için grafikten kısarak yüksek fps almaya çalışırım. Dediğiniz kartlar hem bütçemi hem işlemcimi zorlar gibi geliyor.
  • Sizin işlemciye ne kadar oc yaparsanız yapın işlemci zorlayan oyunlarda 1070 biraz fazla gelecektir. 4.6 ghz 6600k ile 1070 kullandım oradan biliyorum. Sizin ekran kartınız zaten o işlemciye gidecek ideal seviyedeki ekran kartlarından ve 290 ile 1070 arasında çok da geçmeye değecek kadar performans farkı yok.
    Bence işlemciyi değişmeden ekran kartını değişmeyin. Bu arada işlemcinin ekran kartının kralını da taksanız her oyunda 144+ fps alamazsınız. Özellikle büyük oyunlarda işlemciler oralara çıkamadan tıkanırlar. Zaten 144hz monitörde 90 fps almak bile 60hz monitörden çok daha akıcı oluyor. 144hz monitörün hakkını vermek için 144+ fps almak lazım gibi bir kural yok. Yeni ryzen işlemcileri bekleyip geçmenizi öneririm. Veya hazır ddr4 ün son zamanlarındayken ddr5 li sistemlerin çıkışına kadar idare edin. Satın aldığınız ram uzun ömürlü olmuş olur. 3. nesil ryzenlar çok etkili gelecek gibi görünüyor. Sonrasında da bir gün düzgün bir ekran kartı alırsınız. Şimdilik sadece 144hz monitör alın bence. En azından r6 ve cs go da iş görür diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 21 Ocak 2019; 16:27:52 >

• Öncelikle 144Hz için "ekran kartı" tarafında minimum 1070-vega 56 alman lazım bu ikisinden aşağısı çok verimli olmuyor ayar kıstırtmak gerekiyor.

İşlemci tarafında ise çok zayıf kalmış sistemin, en azından 4790K olsa bir nebze götürürdü ama +110/120 FPS stabil değerler için 4670K'yı 5Ghz de yapsan BF1 ve BF5 gibi cpu intensive oyunlardan verim alamazsın.

Son olarak monitör alırken VA panel olmasına dikkat et. TN önermiyorum görüntü kalitesinden dolayı, IPS'de GTG süreleri kötü. VA candır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 21 Ocak 2019; 16:48:13 >
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    144hz monitör hiç deneyimlemediğim için 144 fps ve üzeri almak gerekir diye biliyordum eğer dediğiniz gibiyse monitör alıp bir süre daha böyle idare edebilirim.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Monitör olarak önerdiğiniz spesifik bir model var mı ? Çok klasik model olan BenQ XL2411 düşünüyorum.
  • Uzun süre 4670k yı 4.8ghz de gtx 1070 ile kullandım 144hz de sorun yasamadım ama şimdiki oyunlarda ne olur bilemem belki bi kac ayar kıstıgınızda yine 144fps i gorursunuz ama arkadaslarında dedigi gibi bazı oyunlar cpu ya cok yuklenıyor ve 144 u goremeyebiliyorsunuz bi süre i5 le idare edip yetmedigi durumda ikinci el bi i7 alırsınız.

Ben 4790k ya gecmistim cunku bf1 de cpu %100 e dayanıyordu ama fps drop cok olmuyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByRambo54

Monitör olarak önerdiğiniz spesifik bir model var mı ? Çok klasik model olan BenQ XL2411 düşünüyorum.
    XL2411 mi

Samsung 24" QDot.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyperchondriac

Uzun süre 4670k yı 4.8ghz de gtx 1070 ile kullandım 144hz de sorun yasamadım ama şimdiki oyunlarda ne olur bilemem belki bi kac ayar kıstıgınızda yine 144fps i gorursunuz ama arkadaslarında dedigi gibi bazı oyunlar cpu ya cok yuklenıyor ve 144 u goremeyebiliyorsunuz bi süre i5 le idare edip yetmedigi durumda ikinci el bi i7 alırsınız.

Ben 4790k ya gecmistim cunku bf1 de cpu %100 e dayanıyordu ama fps drop cok olmuyordu.
    Yanıtınız için çok teşekkürler hocam.İçime bi nebze su serptiniz.Bf benim için çok kritik olmazsa olmaz bir oyun değil.Dediğiniz gibi gelecekte bi i7 uprage ile yola daha sağlam devam edebilirim.
    Ayrıca işlemcide çok güzel o.c olmuş.Bizim 4670k'lar o kadar iyi o.c performansı yok diye biliyorum.Voltaj değerlerini isteyebilirim o.c yapacağım zaman

• Hocam voltaji pek hatirlamiyorum ama sirf oc yapmak icin 240mm radyatorlu sogutucu almistim
  • 1070ti zorlasan daha iyi olur, dediğin paralara bulabilirsin.
  • ByRambo54 kullanıcısına yanıt
    Oynadığınız oyunlarda msi afterburner açın. Oyun esnasında işlemci ve ekran kartı kullanımlarını takip edin. Ekran kartı kullanımı %99 un çok altlarında kalıyorsa oyuna göre değişir ama genelde darboğaz var demektir. Bunu mesela cs go da göreceksiniz çünkü oyunun işlemciye olan yükü ekran kartından daha yüksek. Çoğu sistem darboğazda çalışır. İşlemci kullanımını da %100 veya buna yakın görüyorsanız muhtemelen o oyunda daha iyi ekran kartı taksanız pek bir kazanım elde edemezsiniz işlemci tıkanacaktır demektir. Ama bu da oyuna göre değişir. Bazı oyunlarda işlemci %50 bile yazsa aslında tıkanmış oluyor çünkü oyun 4 izlekten fazlasını kullanmazken sizin işlemcinizde 12 izlek oluyor mesela. Bazı oyunlarda da (bf1 en bariz örneği) işlemci kullanımını olduğundan daha yüksek gösterir %100 yazar ama daha fazlasını da kaldırır. Sonuçta bu değerleri takip ederek fikir edinebilirsiniz.

cs go için hiçbir şey değiştirmenize gerek yok bu halde 144+ fps çok rahat alırsınız. r6 da işlemciyi çok zorlamıyor diye hatırlıyorum. OC sonrası işlemci tarafında 144 olmasa bile çok tatminkar fps ler alırsınız muhtemelen. Ekran kartı için ise yüksek fps için biraz ayar kısmak isteyebilirsiniz belki emin değilim.

Şimdi baktım bu teste göre siege de high ayarlarda gayet güzel fps alınıyor 144 hz monitör için ideal.

https://youtu.be/1rdKPSPRduQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 21 Ocak 2019; 18:59:54 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.