Şimdi Ara

Nvidia Ekran Kartı ile FreeSync ? YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Nvidia Gtx 1660Super Ekran kartını aldım. Sipariş ettiğim monitör ise AOC C24G1. 144Hz 1Ms FreeSync özelliği taşıyor.

Yalnız FreeSync bildiğimiz gibi AMD ekran kartlarında işe yarıyor. Nvidia Gsync özelliğini verdiği FreeSync monitörler listesinde sipariş ettiğim monitör yok.

Sizce bu çok büyük sorun yaratır mı Cs go Battlefield V gibi oyunlarda ? Yırtılmalar çok gözüme çarpar mı? Oyunu etkiler mi? Orta sağlam bir sistem kurdum, sırf bu yüzden oyunun içine edilmesin

144Hz den yüksek olduğu zaman Fps’im, neler olur (Yırtılma vb)?
    144Hz den düşük olduğu zaman Fps’im, neler olur?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Nvidia Ekran Kartı ile FreeSync: Bilmeniz Gerekenler

FreeSync, oyun oynarken ekran yırtılmasını ve takılmasını önleyen bir uyarlanabilir senkronizasyon teknolojisidir. Nvidia ekran kartlarını, FreeSync teknolojisini destekleyen monitörlerle kullanmak genellikle mümkün değildir. Bunun nedeni, FreeSync'in AMD'nin tescilli bir teknolojisi olması ve Nvidia ekran kartlarının AMD'nin tescilli teknolojilerini desteklememesidir.

Ancak bazı istisnalar vardır. 2019 yılında Nvidia, G-Sync uyumlu olarak onaylanmış belirli FreeSync monitörlerini desteklediğini duyurdu. Bu monitörler, Nvidia'nın kendi uyarlanabilir senkronizasyon teknolojisi olan G-Sync ile çalışmak üzere onaylanmıştır. G-Sync uyumlu olarak onaylanmış FreeSync monitörlerini kullanarak Nvidia ekran kartı ile FreeSync'in avantajlarından yararlanabilirsin.

Nvidia ekran kartıyla FreeSync kullanmanın birkaç yolu vardır:

• G-Sync uyumlu FreeSync monitör kullanmak: Bu, FreeSync'i Nvidia ekran kartıyla kullanmanın en iyi ve en sorunsuz yoludur.
    • DisplayPort üzerinden bağlanmak: Bazı FreeSync monitörleri, DisplayPort üzerinden bağlandığında Nvidia ekran kartlarıyla çalışabilir. Ancak bu yöntem her zaman güvenilir değildir ve ekran yırtılması veya takılma gibi sorunlara neden olabilir.
    • Üçüncü taraf yazılım kullanmak: CRU (Custom Resolution Utility) gibi üçüncü taraf yazılımlar, Nvidia ekran kartlarını FreeSync monitörlerle çalışmaya zorlamak için kullanılabilir. Ancak bu yöntemler genellikle karmaşıktır ve istenmeyen sonuçlara yol açabilir.

Genel olarak, Nvidia ekran kartıyla FreeSync kullanmak mümkün olsa da, G-Sync uyumlu olarak onaylanmış bir FreeSync monitör kullanmak en iyi ve en güvenilir yöntemdir. Bu yöntem, ekran yırtılmasını ve takılmasını önleyerek oyun deneyimini önemli ölçüde iyileştirir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • dostum pascal mimarisi (gtx 10xx) sonra olan tüm nvidia kartlar freesync özelliğinden yararlanabiliyor.
    https://www.technopat.net/2019/01/26/freesync-monitorlerde-nvidia-g-sync-acma-rehberi/ lütfen makaleyi oku dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: soporo

dostum pascal mimarisi (gtx 10xx) sonra olan tüm nvidia kartlar freesync özelliğinden yararlanabiliyor.
    https://www.technopat.net/2019/01/26/freesync-monitorlerde-nvidia-g-sync-acma-rehberi/ lütfen makaleyi oku dostum
    Nvidianın listesinde yoktu benim monitör . yani listede olması önemli değil o zaman yararlanıyorum her türlü ?
  • Yardımm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drsteteskop

Nvidianın listesinde yoktu benim monitör . yani listede olması önemli değil o zaman yararlanıyorum her türlü ?

Alıntıları Göster
    Denemeden bilemezsin dostum bende de FreeSync monitör var oyun lobilerinde kararma oluyor fakat onun dışında G-Sync yağ gibi çalışıyor.
  • Nvidia listesinde zaten çok az sayıda monitör var. Bunlar nvidia tarafından test edilip sorunsuz olduğu garanti edilen monitörler. Ama bütün freesync monitörlerde gsync açılabiliyor artık. Sadece flicker falan olma ihtimali var o da aldığın fps monitörün freesync aralığının dışına çıkarsa oluyor. Örneğin monitör freesync aralığı 70-144 hz diyelim, senin oyunun 60 fps'de çalışırsa ekran titreyebiliyor bunun için de oyunun ayarlarını kısıp fps yükseltmen gerek. En sorunsuz deneyim için kaliteli, vesa sertifikalı bir displayport kablo almanı tavsiye ederim.

Yırtılma falan olmaz gsyncin olayı o zaten. Doğru çalıştığından emin olmak için nvidia control panelden vsynci ve gsynci aynı anda açman gerekiyor. Oyun içinde ise vsynci kapatıp, fps'yi monitörün hz değerinin 3-5 altına sabitlemen lazım örneğin 144hz monitörde 139-140 fps limiti koyman lazım ki vsync devreye girmeden gsync devreye girsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Tavsiyesi AMD VS NVIDIA
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.