Arkadaşlar merhaba, Yakın zamanda 65 inç bir OLED TV almayı düşünüyorum. Forumda yazılanlardan anladığım kadarıyla QLED, QNED vs. aralarında en kalitelisi OLED ekranlar. Bu sebeple de indirim gününü bekleyip, hangi model en çok düşerse, en makulü hangisi ise onu almayı planlıyorum. Bir de şunu belirtmek isterim, benim için televizyonun akıllı özellikleri, işlemcisi vs. hiç önemli değil, çünkü Apple TV kullanıyorum. Dolayısı ile hoparlör ve ekran kalitesi ve uzun ömürlülük haricinde dikkate alacağım bir durum yok (işlemci, ram, depolama, kumanda vs.) Marka ise, Samsung ve Sony düşünüyorum, ama önyargılı değilim, makul-mantıklı bir öneri gelirse, gerçekten fiyat performans olursa, onlar da olur, neden olmasın. Bu doğrultuda listeye alıp, beklememi önerdiğiniz model var mıdır? Şunları listeye ekle, en çok hangisi düşerse onu al dediğiniz. Şimdiden teşekkür ediyorum önerileriniz için. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interestedintech33 -- 5 Kasım 2022; 17:30:6 > |
11.11. İçin OLED Televizyon Önerisi 65 İnç
-
-
Bende aynı durumdayım oled kesinlikle almayın diyorlar ama -
SAMSUNG 65S95
SAMSUNG 65QN90B
LG 65QNED866
LG OLED65C2
SONY 65X90K
SONY OLED65A80K
Bu modellere bakın hocam -
quote:
Orijinalden alıntı: barisx3
Bende aynı durumdayım oled kesinlikle almayın diyorlar amaKullanım amacına bağlı olarak seçim yapmak gerekli. Ne kadar yeni nesillerde yanma riski daha azaltılsa da sabahtan akşama kadar
uydu yayını izlenen bir TV'yi OLED almak mantıklı bir seçim değil bence. Bu durumda Miniled aydınlatmalı LCD modelleri tercih etmelisiniz, Samsung QN90 iyi bir örnek.
OLED kusursuza yakın görüntü kalitesi arayıp, gün içinde fazla izleme süresi bulunmayanlar, platformlardan 4k/hdr film-dizi tüketecekler için ideal.
Oyunlarda da OLED'in yapısı gereği LCD'lere göre tepkime süreleri çok düşük olur ve daha akıcı ve net bir görüntü elde edersiniz, ama yine de oturup çok
uzun saatler sabit arayüzlü içerikler tüketmezdim ben olsam. Şahsen günlük maksimum 2-3 saat kullanma ihtimalim olduğu için ben OLED almayı düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 8 Kasım 2022; 18:59:23 >
-
Bende de aynı durum geçerli hocam. Herhangi logolu bir kanal izlemiyorum zaten, tamamen Apple TV üzerinden film, dizi, YouTube vs. Bu sebeple OLED modellerde karar kıldım. Model varsa öneriniz listeye ekleyeyim, hangisi düşerse onu alayım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interestedintech33 -- 8 Kasım 2022; 20:33:0 > -
Teşekkür ederim hocam, inceleyeceğim.
-
Hocam çok araştırdım şu an piyasadaki en gelişmiş 2 oled bana ve birçok kişiye göre Sony A95K ve LG G2. A95K fiyatı beni epey aşıyor o yüzden G2'ye karar kılacağım gibi.
A95K QD-Oled, G2 ise OLED EX. İkisi de soğutucu plaka (heatsink) kullanıyor, HDR'da OLED'ler içinde tepe seviyede parlaklığa sahip ve birçok teknolojiyi destekliyor.
Özellikle G2'nin gaming desteği daha da geniş, Nvidia G-Sync, Dolby Vision'da da precision denen daha ileri DV teknolojisini destekliyor.
Ben şahsen bazen PC'yi de monitör yerine TV'ye bağlayıp 120hz/4k oyun oynamayı düşündüğümden tam destek verebilen modelleri tercih ettim.
Bütçenizi bilmiyorum ancak bunlar en tepe modeller. Biraz daha uyguna yine OLED.EX panelli(heatsinkli) Philips OLED 907 alınabilir. Ama sanırım AVForumsda okuduklarıma göre Philips'in
yazılım kısmı biraz bug'lı. Onlarda da Ambilight olayı çok şık oluyor ve özelliklerine baktığınızda desteklemediği standart yok ne varsa koymuşlar.
Şahsen G2 için indirimleri bekliyorum bakalım fiyatlar ne olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 8 Kasım 2022; 22:50:6 >
-
Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, bahsettiğiniz LG modelini ben de gördüm, gerçekten güzele benziyor. Bununla birlikte, bu modele benzer Samsung 65S95B modeli var, onu araştırma şansınız oldu mu, o nasıl?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interestedintech33 -- 8 Kasım 2022; 23:5:54 > -
Aslında ben de fiyatı sebebiyle ilk bu modeli düşündüm, normalde Sony A95K ile aynı ekranı kullanıyor fakat bu modelde gördüğüm kadarıyla kasasında incelik yüzünden
yamulma problemi var ve heatsink yok. Kullanıcıların mesajlarından gördüğüm kadarıyla heatsink olmadığı için etkili soğuyamıyor ve çok baskın şekilde parlaklık düşürüyor.
Yani biraz malzemeden çalınmış hissi verdi bana eşdeğeri A95K'ya göre. Tabi A95K'nın da bunun 2 katı fiyata satılıyor olmasını da gerektirmiyor bu.
Bir de Dolby Vision desteklemiyor ki bu şu an sanırım en yaygın HDR formatı. AV Forums'daki mesajlara bakılırsa gamingde de son firmware versiyonlarında daha kötü olmuş.
O yüzden benim açımdan gözü kapalı alabileceğim bir model değil, 2023deki S95C modelinde bu hatalar fixlenecektir diye düşünüyorum. Tabi bu sorunları görmezden gelir de güzel indirim yakalarsanız
yine düşünülebilir. Ben 40k civarına çıktıktan sonra 3-5k'yı çok dert etmeyip tek seferde sorunsuz (ya da en azından minimal oranda sorunlu) bir cihaz alma taraftarıyım, sonuçta bunlar sürekli
değiştirilebilen cihazlar değil ve fiyatlar da yüksek. Tek seferinde hedefi bulmamız lazım.
-
Evet hocam oled gerçekten farklı dün gidip birebir 1 saat kadaar izledim lg c2 65 diğerlerine nazaran daha gerçekçi görüntü veriyor samsung sanki çok parlak yapay gibi
velhasıl amazonda 41 bin liraya düşünce c2 65 inçi aldım
-
bu arada g2 c3 yanyanaydı ikisinide incelemedim hocam g2 nin handikapı sadece duvara monte oluyor stand yok bu eksi bence
aralarında sadece g2%10 daha parlık ve wifi 6 var geri kalan aynı bence g2 ye gerek yok
şu yazdığının aynısını düşünerek bende c2 tercih ettim
Nvidia G-Sync, Dolby Vision'da da precision denen daha ileri DV teknolojisini destekliyor.
Ben şahsen bazen PC'yi de monitör yerine TV'ye bağlayıp 120hz/4k oyun oynamayı düşündüğümden tam destek verebilen modelleri tercih ettim.
pc ye bağlayıp kullanacağım nvidea ekran kartım var ve tek bunda g sync var almışken bunu almak daha mantıklı kesinlikle
-
Standını ayrıyetten satıyorlarmış ama ben zaten duvara asmayı planlıyorum, yoksa ayak o şekilde ortada olunca soundbar ayak kısmına geliyor sıkıntı oluyor.
Veya çok derin bir sehpa vs. almak lazım. Tek fark parlaklık değil, parlaklık oled.ex panelin sonucu. Oled ex panellerde heatsink var ve ısınmaya, yanmaya karşı daha dirençli.
C2'lerde sanırım 77" ve üstünde şansa oled.ex panel denk gelebiliyor ama benim baktığım 65" tarafında G2 garanti seçenek gibi. Akakçe fiyatları arasında fiyat olarak
çok fark yok bilmiyorum, yeni nesil panel varken bir öncekini almak mantıklı gelmedi.
-
sonu yok hocam vallahi 1 haftadır araştırmadığım yer kalmadı yeter artık dedım verdım sıparısı :D
-
Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın. G2 kutudan çıktığı şekilde evet, duvara monte, ama ekstra ücretle ayağı satılıyor. Ben duvara monte edeceğim için sorun değil.
Bu ay içinde 11.11 veya black friday indirimi bekliyorum işte, G2'ye henüz gelmedi. C2'yi güzel yakalamışsınız zaten ondan fazla da düşmez diye tahmin ediyorum.
Bu tarihlerden önce de 3-4k indirim yakalarsam sipariş geçerim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X