Şimdi Ara

11 Eylül - Bu kez terörist rolünü ABD oynuyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hakanto

bence çok yanlış diyorsunuz. biz eğer natoya girmeseydik. stalin bize girmişti bile belki sscb yılıkana kadar bizi de uydusu yapmıştı. bildiğin gibi stalin bize göz koydu abd bize destek verip natoya alarak sscb den kurtardı. menderes bu ülkeye bir çok vatanseverden daha çok hizmet etmiş biridir.
    şu org. eşref bitlis'e gelince bu ülkede , onun bulunduğu makama kim çıkarsa çıksın onun kadar milliyetçi ve onun kadar yeteneklidir. bence bir kazaya kurban gitmesi komplo teorisi arıyanlara iyi fırsat yarattı.

Üstat daha önce de konuştuğumuz için fikirlerinizi az çok biliyorum. Ama ne olur, bir an olsun, SSCB'den kurtardı derken iki kere düşünün. Neden SSCB öcü, ABD kurtarıcı? Sakın böyle aşılandığı için olmasın? Sovyet uydusu olmaktan son anda yırtan Türkiye, kimin uydusu oldu?

• quote:

bence çok yanlış diyorsunuz. biz eğer natoya girmeseydik. stalin bize girmişti bile belki sscb yılıkana kadar bizi de uydusu yapmıştı. bildiğin gibi stalin bize göz koydu abd bize destek verip natoya alarak sscb den kurtardı. menderes bu ülkeye bir çok vatanseverden daha çok hizmet etmiş biridir.
    şu org. eşref bitlis'e gelince bu ülkede , onun bulunduğu makama kim çıkarsa çıksın onun kadar milliyetçi ve onun kadar yeteneklidir. bence bir kazaya kurban gitmesi komplo teorisi arıyanlara iyi fırsat yarattı.

objekif yaklaşım lütfen.

bir komunist tehlikesi yaratan adam menderes peki nede 0 faizli kredi veren sovyetlere avuç açtı ?

menderesi tahtından eden sebeplerden biride budur

dediklerimde yalnış nerede ? ayrıca ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluedevil86 -- 6 Ekim 2010; 6:15:35 >

• stalin ve stalin sscb sini bir gözünüzün önüne getirin ve öyle değerlendirin. insanları açlık, kıtlık, ölüm ve işkenlelerle terbiye eden bir despot adam ve despotik bir yönetim sizden toprak-üs isteyecek , istanbula göz koyacak ve biz buna hay hay mı diyeceğiz. niye?? onlar komünist. onlar paylaşımcı onlar eşitliğe inanıyor. bu nasıl eşitlik? rusların egemen olduğu bir eşitlik olur mu? bugün bile dağılan topluluklar rusyanın güdümünde siyayet yaparken. rusyanın dediğinden çıkamazken. .. ben stalin denen kasabın yerine abd nin seçilmesini doğru buluyorum.

menderes bu halkın özgür iradesiyle seçilmiş ilk lideriydi. ve oligarşk elitler onun başını yedi. koltuk yani iktidar tatlı şey, ellerinden kaymasına seyirci kalamazlardı. demokrasi falan kimsenin umrunda değil o subayların tek derdi iktidardı ve iktidar için darbe yaptılar, chp onları destekledi darbe için zemin hazırladı. onlarca yıllık koltukları halk tarafından ellerinden alınmıştı. il başkanların vali olduğu dönemden bitmişti artık iktidar başkasıydı. menderes bu ülkeye çok emek verdi bir çok emeği vardır. bu halk ona 3 kez iktidarı boşuna vermedi çalıştı hakkını yemeyin. bir gurup cuntacı iktidar için bunu yaptılar, modelleri askerlein iktidarı bırakmaması üzerineydi. yani oligarşik bir yönetimi layık görmüşlerdi bize çok şükür başaramadılar. şimdi bu darbeyi bile abd ye yamamak bence gerçeği görmek istememektir. iktidarı halk mı seçecek yoksa bir avuç elit mi? bugün bile bu sorunları yaşıyoruz. hala darbeciler plan yapmaya devam ediyor. çünkü biz hala soruna karar veremedik, şuçluları başka yerde aramyı bir bıraksak bence bir adım atabileceğiz.

faşistler 6-7 eylülde rum-yahudi-ermenilerin evini,malını hatta namusunu yaraladı biz yunanistanı suçladık.
    sivasta 35 sol görüşlü alevi yaklıdı biz yahudileri suçladık.
    maraşta yüzlerce alevi öldürüldü, sünnetsizleri suçladık( neymiş efendim, yahudiler karıştırmış orayı gözü varmış((,meşhur büyük israil palavası))
    darbe yaparız demokrasinin içine ederiz, abd yi suçlarız
    olay olur insanlıktan çıkarız yahudiyi suçlarız
    dersim katliamını fransiz ve ingilizlere yamamaya çalışanlar var. (biri de bayan tarihçi iğrenç bir sesi var her tv de onu görüyorum( eski kız arkadaşıma benziyor,ondan dolayı ayrıca soğuğun kendine).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-058B8D3E6 -- 7 Ekim 2010; 0:33:07 >

• quote:

(...)ben stalin denen kasabın yerine abd nin seçilmesini doğru buluyorum.(...)

ABD,
    Vietnam Savaşı sırasında "My Lai Katliamı" gibi 347 sivilin katledildiği bir insanlık suçunun altına imzasını atan sorumlu er ve erbaşları başkan Richard Nixon tarafından affedilen, bunun üzerine ne bir belgesel ne de bir döküman hazırlayan ve üstüne üstlük Vietnam Savaşı'nı kazanmışçasına Hollywood filmleri çekerek dünya kamuoyundaki gerçek değerini gösteren bir ülke.

ABD,
    yine aynı savaşta 4 milyon sivili katleden, Napalm Bombası kullanarak onlarca köyde hayatı felce uğratan bir ülke.

ABD,
    II.Dünya Savaşı'nı bitirebilmek adına "Japonların en çok dışarıda bulundukları saati" saptayan ve o saatlerde binlerce sivilin üzerine, Hiroşima kentine atom bombası atarak yaklaşık 140.000 insanına ölümüne neden olan bir ülke.

ABD,
    Hiroşima Katliamı'ndan sadece üç gün sonra Japonya'nın Nagazaki kentine de atom bombası atarak 70.000'den fazla insanı katleden bir ülke.

ABD,
    nükleer silah barındırmakla suçladığı Irak'ın, Felluce kentinde nükleer silah kullanarak lösemiyi 38 kat, göğüs kanserini 10 kat arttıran ve bu artışların Hiroşima'da yaşananlardan daha fazla olduğunu kabul etmek istemeyen bir ülke.

ABD,
    Kızılderilileri silah zoruyla asimile etmek suretiyle yurtlarından ederek özgürlükler ülkesi olduğunu bir kez daha kanıtlayan bir ülke.

ABD,
    Afrika topraklarından köle olarak kullanılmak üzere zor kullanımı ile getirdiği siyahilere karşı ırkçı faaliyetler yürüten Ku Klux Klan'a hiçbir caydırıcı yaptırımda bulunmayan bir ülke.

ABD,
    1950 yılında Güney Kore'nin Daejeon kenti yakınında 7.000 siyasi mahkumun kendi himayesindeki Güney Kore askeri yetkililerince katledilişine göz yuman bir ülke.

ABD,
    Nikaragua'da yükselen sol akıma alternatif oluşturması amacıyla ülke topraklarında gerilla savaşı yürüten sağcı Contra'lara her alanda yüce desteklerini esirgemeyen bir ülke.

ABD,
    Berlin'deki bir gece kulübünde yaşanan bir bombalı saldırı sonucu iki kişinin ölümünden sorumlu tuttuğu Muammer Kaddafi'nin ülkesi Libya'ya hava saldırısı düzenleyerek, yüzlerce Libyalının ölümüne sebep olan bir ülke.

Bahsi geçenler, geçmeyenlerin yanında devede kulak kalacak düzeyde. Evet, ne mutlu ki ABD gibi "özgürlükçü", "hümanist", "savaş karşıtı", "dünya polisi" bir müttefikimiz var ve bizi Stalin gibi katil bir despottan korudu. Yaşasın ABD, yaşasın emperyalizm.

11 Eylül - Bu kez terörist rolünü ABD oynuyor.

(Carlos Latuff imzalı bu karikatürde Sam Amca(Uncle Sam) görünümündeki Adolf Hitler okuyucuya hitaben "Sam Amca seni ölü istiyor" demektedir. Karikatür, ABD ordusunun II. Dünya Savaşı sırasında asker alımı için propoganda amacıyla kullandığı "I want you for US Army"-Birleşik Devletler Ordusu için seni istiyorum- yazılı Sam Amca'lı afişin değiştirilmiş bir versiyonudur. Değiştirilmiştir, çünkü bahsi geçen afiş de I.Dünya Savaşı sırasında Birleşik Krallık'ın kullandığı Lord Kitchener'li afişin ABD'ye uyarlanmış hali olarak bilinmektedir.)

• ne amerika nede rusya türkiye veya türklerle can kan değildi ve asla olmayacaktır !

insanların birbirini amerika ve rsuya diye yemesi ilginç.

bize hayrı dokunan tek avrupa milleti Almanlar ve isveçliler he bide polaklardır. amerikanın bugün topraklarımıda yaptığı , komünist eşitlik diyen rusyanın asyadaki türklere neler yaptığını tarihtne okuduk
  • ben buraya stalin denen kasabın yaptıklarını yazmaya çalışsam parmaklarıma ağrılar girer. hele hele türklere düşman sitalinin.
    abd güney amerikada komünist devletler kurulmaması için bir çok iş yaptı kimi doğru kimi yanlış bir çok iş. bildiğim kadarıyla onlarca defa fidel kastro'ya(benim için bir despottur) suikast denemesi olmuş hepsi başarısız olmuş. abd güney amerkiada komünist bir sistemle yönetilen devlet istemiyodu. kendilerinin rejmini tehdit edeceği için istemiyodu. hatta abd içinde bile cadı avı benzeri komünist avı vardı. bütün bunlar kantarın topuzunu kaçımamızı gerektirmez. 2. dünya savaşına abd girmek istemedi. hatırlarsanız japonya gizlice saldırıp limanlarını tahrip etti. ve böylece arkadan onları vurmuş oldu. dürsütçe bir savaş ilanı bile yapamadılar. peki atom bombası attı diye eleştirmenize gelince.. almanlar da japonlar da atom bombası üzerine çalışıyordu. abd 2 yıl daha savaş uzarsa her iki ülkenin de bomba yapacaığnı biliyordu. siz elinizde böyle bir slah olsa bunu kullanmayack bir ordu gösterin. abd eğer japonyaya o bombaları atmamış olsaydı japonya içerine nasıl girecekti. japonlar deniz savaşını kaybettiler fakat japonyada abd yi korkunç bir savaş bekliyordu. abd tahmini 2 milyon kayıpla ancak tüm japonyayı teslim alacağını hesapladı. siz şimdi abd yerinde olsanız 2 milyon kayıp vermeyi mi istersiniz yoksa 2 tane bomba ile japonları teslim almayı mı? istersiniz. benxce kantarın topuzunu çok kaçırıyorsunuz. abd vietnamde savaştı eğer dedğini kadar aşşağılık bir topluluk olsa 2 tane de oraya sallarladı. vietnamde korkunç çarpışmalar yaşandı. göğüs göğüse muharebler ve abd piyadesi ağır kayıplar verdirmesine rağmen. iç muhalefete dayanamayan başkan orduyu geri çekti. abd 60 bin kayıp vermesine rağmen 2 milyon vietkong öldürdü ama başkan daha fazla protetolara dayamamadı ve orduyu geri çekti. kendisine oy verenlerin oğulları başka topraklarda ölmesi onlara eksi oy olarak döndüğü için tabii basında destek vermedi. 68 harketi de etkili oldu sonuç çekilmeyle bitti.

libya meselesinde ben lisedeydim. hatırlıyorum. sorun olan körfezi haritada görmüştüm ve o dönem bile kadafi despotunu haksız bulmuştum. kadafi uluslararası suları ülkesinin iç suları saymak istiyor buna hakkı yok. ülkesini yönettiği şekilde dünyaya ait sulara hükmedemez o despot. etmeye kalkarsa tepesine vurup oturturlar. keşke abd tüm dünyadaki despot yöneticileri yok etse. sadama yaptıkları gibi. dünyaya yapklacak en büyük iylik sadam,kadafi ve diğer tüm despotları bir bahane bulup indirmek.
    g.koreyi eleştiriyorsun. hele bir kuzeyin yaptıklarınıda biraz eleştirsene. neden babadan oğula geçiyor yönetim. bu nasıl komünist sistem. 3. nesil k.korede yönetime geçecek ve biz buna komün sistem diyeceğiz. k.korede insanlar açlıktan ilaçsızlıktan ölecek kim amaca atom bombası yapacak. yazıklar olsun kim sun amcaya. keşke abd ordada bir bahane bulca orayıda özgürleştirse. tabii biz göre kolay burda klavyada yazmak . bu despotların yönettiği ülkelerde yaşamıyoruz. demokrasinin kıymetini bilelim beyler.

ırak halkı biraz akıllı olsa k. kore ,libya ve daha ne despotik yönetimde kurtulup mutlu ve huzrlu yaşıyacak ama bırakmaz demokrasi düşmanları. bir bahanesin bulup ülkeyi karıştırıyorlar. kimi dini kimi ırçılığı kimi de abd düşmanlığını alet ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-058B8D3E6 -- 7 Ekim 2010; 20:40:43 >

• 1-) Burada kimse kimseyi kayırmıyor, ne ise o. Eğer Stalin katliam yapmış ise ve bu belgelerle kanıtlanmış ise Stalin hümanist çerçevede değerlendirildiğinde bir suçludur. Aynı şekilde ABD'li yetkililer çeşitli zamanlarda
    katliam yapmış iseler ve bu yapılanlar belgelerle kanıtlanmış ise o yetkililer de hümanist çerçevede değerlendirildiğinde suçludurlar. Bu hususta anlaşılamayacak bir nokta olduğunu zannetmiyorum. Ben ABD imzalı insalık suçlarını yazdım, siz de "ben buraya stalin denen kasabın yaptıklarını yazmaya çalışsam parmaklarıma ağrılar girer" şeklinde türeyen oyalama cümleler ile hümanist takılacağınıza olaylar neyse bir bir yazın ki biz okuyucular konu hakkında bilgilenelim.

2-) Ben orada Vietnam'da siviller üzerinde uygulanan "My Lai Katliamı"ndan söz ederken, sizin "abd vietnamde savaştı eğer dedğini kadar aşşağılık bir topluluk olsa 2 tane de oraya sallarladı" demeniz ya yazdıklarımı okumamanız, ya okuduklarınızı anlamamanız, yada anladıklarınızı inkar etmeniz anlamına geliyor.

3-) Bir anti-komünist olmanız, hatta "ABD emperyalizmi sevdalısı" olmanız kendi hür iradeniz göz önüne alındığında gayet anlaşılır. Yalnız burada anlaşılamayan birşey var; benim maddelediğim on adet insanlık suçundan sadece ikisi sol akımı ilgilendirebilecek niteliktedir. Fakat siz o maddelerin tümünü, içerisinde sol siyasi değerler barındırıyormuşcasına komünizme yormuşsunuz. Bu da algıda seçicilik kavramı ile açıklanamayacak kadar ciddi bir algılama sorunu yaşadığınızı gösterir.

4-) Ben, Hiroşima'da onbinlerce sivil insanın katledilişini savaş hukuku ile açıklamanızı istiyorum, siz ise çıkıp bu hareketin gerekliliğinden dem vuruyorsunuz. Nasıl bir insani aklak ilkesi ile açıklayabileceğinizi çok merak ederken şu soru da kafama takılmıyor değil; şeytanın avukatlığını yapmak size ne kazandırıyor?

5-) Siz ister Vietnam Savaşı'nda ABD halkının protestosunu bahane edin, ister ABD'nin sözde haklılığından dem vurun tüm dünya kabul etmek istemediğiniz o olayı "Vietnam'ın zaferi" olarak yorumladı. Çünkü 1967'de mevcudu 500.000'e ulaşan Birleşik Devletler Ordusu savaşı ABD lehine sonlandıracak hiçbir askeri başarıya imza atamadı. Vietnamlı yurtseverler de kendi vatanlarını emperyalistlere ve onların Güney Vietnamlı işbirlikçilerine karşı korudular. 1975'de Ho Chi Minh'in kuvvetlerinin işbirlikçi Güney Vietnam'ın başkenti Saygon'a girişi de bu tezi doğrular niteliktedir. Ayrıca, eğer siz Güney Vietnam'ı işbirlikçi olarak görmezseniz sizden bir de işbirlikçiliğin tanımını yapmanızı isteyeceğim.

6-) Kaddafi'nin uluslararası suları tehdit ettiği iddiası tamamen bir ABD çarpıtmasıdır. Libya zaten bahsettiğiniz Sidra Körfezi'nin sahibidir ve tüm sıcak çatışmaların başlangıcı kabul edilen olay 1981 yılında ABD savaş uçaklarının Sidra Körfezi üzerinde iki Libya savaş uçağını düşürdüğü olaydır. Tarihi çarpıtmak elinize ne geçiriyor anlamış değilim.

7-) Kuzey Kore mevzuuna gelince, seçimle başkanın oğlu işbaşına geldi, bahsettiğiniz gibi saltanat gereği değil!

8-) Evet, aslında doğru söylüyorsunuz. Bahsettiğiniz ülkelerde yaşamadan onlardan dem vuruyorsunuz. O ülke halklarının yaşamları hakkında sadece CNN yada NTV'nin yaptığı haberler kadar bilgi sahibisiniz.

9-) Keşke ABD sizi kendine başkan yapsa, çünkü en az bir ABD başkanı kadar ABD çıkarlarını gözetiyorsunuz.

• bu bahsettiğniz körfez libyanın iç denizi değildir. açıp haritaya bakan herkes görebilir. libya despotu kaddafi sitre körfezininde 12 mil olan karasuları sınırını tanımamıştır. bunlara ek terör örgütlerini desteklemesi üstüne çıktı. melsele de bu zaten uluslararası antlaşmaları hiçe sayıp oraları iç denizi olarak ilan ettiği için sonunlar çıktı ve sorunlar 1986 da zirveye çıktı ve abd kaddafinin yaşadığı evleri ve çadırları vurulmasıyla bitti. kaddafi sustu fakat kaddafi despotu rahat durmadı, batıdan intikam almak için gitti yolcu uçaklarına bomba koydurdu vs vs ....... bu tip despotların tipik haraketleri yani nede olosa otokontrol zayıf admalarda, her dediklerinin yapılmasına alışık tipler. bu böyle devam eder. ben o günleri yaşamış biri olarak yazıyorum bir yerden okuyarak değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-058B8D3E6 -- 30 Ekim 2010; 16:26:05 >
  • Bu konunun bu sitede ne işi var ? Yasak yasak !
  • quote:

Orijinalden alıntı: YarımAda

Yazat,

Yaz-at

nikde hayır yok yazıyor atıyor bu adamı ciddiye almayınız, ancak atar,

arkadan ama

• quote:

Orijinalden alıntı: Fetih

Nedense darbe nedenleri ve darbe sonrası birbirine benzer.

özala niye suikast yapsın gladyo anlamıyorum özal ziyaretleri sırasında çok yemekten öldü
    özal abdye en çok giden siyasetçilerden biriydi
    federasyon konuşulabilir diyen adamdı
    şu ermeni soykırımını tanısak da bu iş bitse diyen adamdı
    ekonomiyi yerle bir eden adamdı
    banu avarın yasaklı belgeselini izleyin orada var

• Sakin olun gençler.ABD nin ne mal olduğunu bilmeyen mi var.
  • sadece usa mı ? güney amerika yerlilerinin anasını belleyen portekizliler, ispanyollar, ingilizler
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.