Şimdi Ara

11 günlük Belçika-Amsterdam-Almanya-Paris turu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Bende 11 gün süreyle eşimle birlikte Belçika Amsterdam almanya ve Paris turu yapmayı düşünüyoruz. Gideceğimiz yerlerde konaklama ile ilgili bi masraf yapmayacağız. Çünkü eş dost ve akrabalarımız var. Bu insanları işlerinden alıkoymadan şehir şehir kasaba kasaba gezmeyi düşünüyoruz. Mesela Gent Brüksel Brugge Amsterdam Köln Dortmund Paris vs. bu şehirleri görmek gezmek istiyoruz. Sizce gelişmiş olan tren yollarını tercih etmemiz mi daha doğru ve masrafsız olur yoksa bir araç kiralayıp gezmemizmi daha doğru ve masrafsız olur. İkisi arasında gidip geliyoruz. Avrupada araç kiralamak için türk ehliyetinin geçerli olmadığını ve uluslararası ehliyete sahip olmamız gerekiyor diye birşey söylüyorlar. buda yaklaşık 400 lira gibi bir masraf. Sizce trenle seyahat edip otopark, otoyol geçiş ücretleri kaza riski vs. gibi şeylerden uzak kalmakmı daha avantajlı yoksa araç kiralayıp istediğin yere bas git dilediğin sürece kal, sırt çantası taşımadan seyahat etme kolaylığı.Tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.

• kendi fikrim. tahminimce 11günde 5-6 şehir gezeceksinizdir hiç uğraşmayın binin oradaki trenlere otobüslere
  • 12-13 şehir gezmeyi düşünüyoruz. Sonuçta 11 gün oradayız. 4-5 şehir ile bu süre geçmez
  • Amsterdam'da arabaya ihtiyacınız olacağını sanmıyorum.Amsterdam Belçika arası hem hızlı tren mevcut(Paris'e kadar gidiyor) hem de daha ekonomik yavaş tren mevcut.Biz ekonomik olanı tercih etmiştik arada baya bir fiyat farkı var.Tren direk brüksel hava alanından geçiyor.Oradan da otobüsle Gent Brügge e geçiş sağlayıp geri dönerek yine trenle Paris yapabilirsiniz.

Bence burada kritik nokta yanınıza ne kadar ağırlıkta eşya alacaksınız.Sürekli otobüsten in trene bin yürü falan bu eşyalar sizi ne kadar etkileyecek.Aracınız olursa maliyetiniz artar ama beğendiğiniz bir yerde durup eşya kaygısı olmadan araç içerisinde bırakarak dolaşabilirsiniz(Fransa da pek tavsiye etmem hırsılık olaylarından ötürü).Diğer türlüde maliyetiniz az olur araç kullanma yorgunluğunuz olmaz kaybolduk ettik dersiniz olmaz vs. Bu tamamen sizin tercihlerinize kalmış bir durum.
  • Merhaba,

Oncelikle arabayi Turk ehliyetiniz ile kiralayabilirsiniz. Almanya haric saydiginiz ulkelerin hepsinde Turk ehliyeti ile kiraladim, sorun yasamdim.
    Araba ile sehirlerarasi yolculuk yapmak mantiki fakat Paris, Amsterdam, Bruksel gibi sehirlere arabayla girmek buyuk macera. Amsterdam icin net bilgi verebilirim, sehir icinde gunluk 20 eurodan az degil otopark ucreti, sehir disinda istasyona parkedip trene binerseniz 1-8 euro arasinda degisiyor gunluk ( giris saatinize gore ). Bruksel, Paris icin de durum buna cok benzer. Koln ve Dortmund biraz daha iyi olsa da park ucretleri bunlarin yarisindan az degil.
    Kisaca, eger sehir merkezine degil de civar kasaba/koyleri gezecekseniz Avrupa'da araba mantikli.

Bununla beraber 11 gun icerisinde cok fazla sehri hakkini vererek gormeniz zor. Paris ve Amsterdam min. 3 gun alacak sehirler. Bruksel, Koln gibi sehirleri de 1 gunden az zamanda gormek pek mumkun degil. Bununla beraber gideceginiz mevsim de onemli. Ekimden sonra Fransa'nin kuzeyine cikarsaniz sehir turu yapmak iskenceye donebiliyor.

• 11 gunde 6 sehir. Gezmek degil de tatil fragmani gibi bir sey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3-4 Günlük ABD gezisi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.