Şimdi Ara

[11 Şubat- Güncel]Toshiba L505-110 Ekran kapatıp açarken görüntü bozulması sorunu hakkında (Videolu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: K.MARX

Bir teknosa çalışanı olarak konuyu okudum takip ediyorum.

30 işgünü 45 güne denk geliyor bu arada.
    telefonunuza gelen son mesajda ürün teknosa şubeye teslim edilmiş ve süre sonlanmış oluyor.
    bilginize.

Evet hocam maalesef 45 gün dolmadan ürün bana geri getirildi

TNB, asıl sorunu halletmiş. DVD sürücüden gelen ses de DVDlerin kalitesinden galiba.
    Batarya sorununu da anlayabilmiş değilim onlar da bakmamışlar.

Hangi TeknoSadasınız hocam?

• pm attım :)

alırken bu gibi durumlar için teknogaranti almanızı öneririm.
    kullanıma dair aşınmaları dahi teknogarantinin garanti kapsamı içine girdiginden 2 yıldan sonra ücretsiz batarya değişimi yapabilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64

quote:

telefonunuza gelen son mesajda ürün teknosa şubeye teslim edilmiş ve süre sonlanmış oluyor.
    bilginize.

TNB, asıl sorunu halletmiş. DVD sürücüden gelen ses de DVDlerin kalitesinden galiba.

• quote:

pm attım :)

alırken bu gibi durumlar için teknogaranti almanızı öneririm.
    kullanıma dair aşınmaları dahi teknogarantinin garanti kapsamı içine girdiginden 2 yıldan sonra ücretsiz batarya değişimi yapabilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64

quote:

bilginize.

pm cevapladım
    bunu bilmiyordum teşekkür ederim hocam Bir dahaki Laptop alışverişimde bunu değerlendireceğim.
    Aslında benim bataryam ölmedi hocam hala daha 2 saat yetiyor. Bataryayı zorda kalmadıkça kullanmıyorum çünkü. Ayda bir kez tam boşaltıp tam dolduruyorum. Kritik Pil düzeyini %1e getirdim. %1de bilgisayar hazırda beklete geçip kapanıyor. Ondan sonra şarja başlıyorum ve tek seferde full şarj ediyorum.

Eğer şarj olmasına sebebiyet verecek kadar bataryada kullanmışsam tam boşaltıp tam doldurup öyle saklıyorum. Laptopun üzerinde de takılı durmuyor. Çünkü. Asıl sorun burda.

Eğer batarya tam dolu iken ve takılıyken bilgisayarı her gün kullansam da gece kapatıp yatıyorum. İlk gün fişe takıp açtığımda şarj ışığı yeşil yanıyor, ikinci gün de yeşil yanıyor.

üçüncü gün fişe taktığım zaman şarj ışığı kırmızı yanıyor. Bilgisayarı açıp Windows açıldığında da %91(doluyor) yazıyor.

Bu sebeple 3 günde bir bataryanın ömründen yememek için çıkarttım bir kenarda duruyor
    Bu sebeptendir ki aldığımda 2 saat 20 dakika giden bataryam hala daha 2 saat gidebiliyor. Yüksek performans açıkken tabi.
    Güç tasarrufunda denemedim daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaCKeRBoY64 -- 16 Şubat 2011; 0:42:34 >

• Açıkcası sizin kadar bilincli bir müşteriye daha önce görmedim.
    Şu ana kadar ürününü teslim aldığım hiçbir müşterinin forma itiraz ettiğine rastlamadım.

Müşteri ürünü getirir,ürüne bakarım,en ufak bir cizik dahi görsem düzenledigimiz forma "kullanıma bağlı cizikler mevcut" notunu düşerim.

Geçen şöyle bir durum oldu kısaca anlatıyım.Bilginizde olsun.

Bir hanımefendi geldi.Cihaz toshiba arızalarını saydı.Neyse aldım ürünü.
    Aradan bir kaç gün geçmedi ürün geri geldi.
    Servis ürünü üzerinde bulunan çatlağı not etmedigim için geri göndermiş.

Ürünün köşesindeki çatlağı inceledikten sonra müşteriyi aradım.Geldi.Tabiki kendisine ait olmadıgını iddaa etti.Benim yeni form doldurma istediğimi kabul etmedi ve cihazı mağazaya bırakarak mahkemeye başvuracağını söyledi.

Tutanak doldurdum.Cihazı alırken bu çatlağın olmadıgından bahsettim.
    Dolayısıyla gözümden kaçan bir durum yoktu.
    Muhtemelen kargoda meydana geldi bu bahsi geçen hasar.

Fakat müşteri ürünü kutusuyla degil sadece elden teslim ettiği için cihaz konusunda hiçbir işlem yapılmayarak ürün müşteriye iade edilecek.

İadeler için, birebir değişimler için, servise gönderimler için, mutlaka cihazın kutusunu saklayın.

• quote:

Açıkcası sizin kadar bilincli bir müşteriye daha önce görmedim.
    Şu ana kadar ürününü teslim aldığım hiçbir müşterinin forma itiraz ettiğine rastlamadım.

Müşteri ürünü getirir,ürüne bakarım,en ufak bir cizik dahi görsem düzenledigimiz forma "kullanıma bağlı cizikler mevcut" notunu düşerim.

Geçen şöyle bir durum oldu kısaca anlatıyım.Bilginizde olsun.

Bir hanımefendi geldi.Cihaz toshiba arızalarını saydı.Neyse aldım ürünü.
    Aradan bir kaç gün geçmedi ürün geri geldi.
    Servis ürünü üzerinde bulunan çatlağı not etmedigim için geri göndermiş.

Ürünün köşesindeki çatlağı inceledikten sonra müşteriyi aradım.Geldi.Tabiki kendisine ait olmadıgını iddaa etti.Benim yeni form doldurma istediğimi kabul etmedi ve cihazı mağazaya bırakarak mahkemeye başvuracağını söyledi.

Tutanak doldurdum.Cihazı alırken bu çatlağın olmadıgından bahsettim.
    Dolayısıyla gözümden kaçan bir durum yoktu.
    Muhtemelen kargoda meydana geldi bu bahsi geçen hasar.

Fakat müşteri ürünü kutusuyla degil sadece elden teslim ettiği için cihaz konusunda hiçbir işlem yapılmayarak ürün müşteriye iade edilecek.

İadeler için, birebir değişimler için, servise gönderimler için, mutlaka cihazın kutusunu saklayın.

Teşekkür ederim güzel düşünceniz için hocam

Mahkemede güvenlik kamerası kaydında ürünü incelediğiniz görünüyorsa sorun çıkmaz zaten. Kadın da kendi hatasının kurbanı olmuş büyük ihtimalle ürünün ekranı çatlamış kargoda

ben göndermeden önce bilgisayarın her açıdan makro modda fotoğraflarını çektim. Ekranın kapalıyken ve açıkken de resimlerini çektim sakladım Çok mu abarttım bilmiyorum ama bunu yapmak daha doğru geldi bana

Hocam bazen ürünü kutulayıp göndersem bile kırık şekilde geri geliyor.
    Anlatayım hemen.

Tunçmatik 700Va marka güç kaynağım var masaüstü bilgisayarım için. Bir ara sürekli elektrikler gidip geldiği için 2 yıllık garanti süresi dolmadan bataryası öldü.
    Tunçmatik servisi ile görüştüm ürünü bize gönderiniz garanti dahilinde bataryasını değiştirelim dediler. Ben de kutusunu atmadığım için ürünü güzelce kargolayıp "Yurtiçi Kargo" ile gönderdim.
    Ürün ellerine sorunsuz ulaştı, düzeltildi ve tarafıma "UPS kargo" ile gönderildi. Kutu sağlam, dışına baktım ve ürünü teslim aldım.
    Ama kutuyu açtım, o da ne. Ürünün ön kapağını tutan damaklar kırılmış. Hadi neyse önemli değil bantlarım kullanırım. Ama güç kaynağı da açılmıyor.

Hemen Tunçmatik'i aradım böyle böyle durum var diye. Kırık önemli değil ama ürün çalışmıyor dedim. Siz bize tekrar UPS ile gönderin dediler. Gönderdim. Düzeltildi ve tekrar gönderildi. Kırıklara müdehale etmemişler. Ben de söylememiştim zaten değiştirilmesini. Neyse ürünü acelem olduğu için şubeden teslim aldım, yine dıştan kontrolle.
    Eve geldim, alet çok daha kötü bir biçimde kırık ve yine açılmıyor. Neyse dedim bir daha gönderirsem hepten kırık gelecek.

Akü değiştiği için ve garanti süresinin dolmasına az kaldığı için ürünü açtım, içindeki bağlantı soketleri yerinden çıkmış artık nasıl yükledilerse kargoya. Taktım, canavar gibi çalışıyor.

Bilgisayarımı da aynı şekilde gönderdim hocam, bataryayı klavuzların çıktığı kutuya koydum, bilgisayarı da poşetine koydum köpüklerini taktım ve kutuya yerleştirdim.
    Teknosa'da kontrol edilirken üründe çizikler mevcut ibaresi yazdı eleman. Dedim ki ekranda çizik yok açtı, baktı. Ürünün kasasında çizikler mevcut olarak değiştirdi. Ben de memnun oldum. Teknosa'ya verdikten sonra içim rahattı ama internette söylenen durumlar tabi biraz insanı tedirgin ediyor. Nitekim ben 45 günün geçmesini isterken ürün tam 2.5 hafta sonra tekrar elime geçti. Sevinmiştim

Ama hocam bir keresinde Apple ile mahkemelik oldum iPodumdaki ölü pixeller yüzünden.
    Özet: 3. Nesil 4GB iPodumda ölü pixeller buldum, İzmir Hilton Otelinin altındaki servise elden teslim ettim. 30 iş günü doldu, aradım 2 haftası var gümrükte sorun çıktı filan diye.
    Dedim ben tüketici hakem heyetine gidiyorum diye. Dilekçeyi verdim. Bir kaç gün sonra aradılar. Ürününüzü 4. nesil 4GB ile değiştireceğiz diye.
    Olmaz dedim. Ya bana 4. nesil 8GB siyah göndereceksiniz ya da ben fatura bedelim olan 370TL'yi alacağım dedim.
    İki gün sonra aradılar. Ürününüzü 4. nesil 8GB ile değiştirdik onaylıyor musunuz diye. Onayladım ve o zaman 500TL olan aleti teslim almıştım

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.