Şimdi Ara

[11 Şubat- Güncel]Toshiba L505-110 Ekran kapatıp açarken görüntü bozulması sorunu hakkında (Videolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 22 Kasım 2009 tarihinde İzmir Agora2 TeknoSA'dan satın almış olduğum
    Toshiba L505-110 marka ve model diz üstü bilgisayarımın ekranını kapatırken görüntüde bozulma, gidip gelme, ekran kararması,
    renklerin birbirine girmesi sorunu mevcut.

Konu ile ilgili TeknoSA Asist ile yaptığım görüşmede ürünü herhangi bir TeknoSA mağazasına ya da TNB bilgisayara gönderebileceğim
    ve bilgisayarın incelenip gerekli işlemlerin yapılacağı söylendi.

Monitörü kapatıp açarken meydana gelen görüntü bozulması neden kaynaklanır ve üretim hatası mıdır? Garantiden düzeltilir mi?

İkinci olarak TeknoSA'ya mı versem ürün daha geç gelir yoksa direk TNB bilgisayara mı göndersem daha geç gelir?
    TeknoSA dedi ki biz ürünün garanti durumundaki takibini yapıyoruz tarzı birşeyler söyledi.

Söz konusu durumun videosu:

23.01.2011 itibarı ile TeknoSA'ya teslim ettim. Bugün teknosa servise göndermiş mesaj attı. 30 iş günü de yasal olarak başladı.
    TNB'nin tutumunu ve çözüm şekilini merak ediyorum artık.
    Tutanakta üründe çizikler var yazdılar değiştirttim. ekranda çizik yoktu kasada çizikler var yazdırttım. Şarj aletini filan göndermedim. Batarya, bilgisayar ve fatura.

Tutanağa arızaları yazdırttım bakalım ne yapacaklar. Yukardaki malum arıza dışında Optik sürücü titreşim sesi yapıyor cırıltı şeklinde. Bir de, eğer batarya full şekilde bilgisayar 2 3 gün kapalı kalırsa fişe takıp açtığımda bataryanın %10a yakını tükenmiş oluyor bataryayı çıkarmazsam iki üç günde bir şarj demek bu. Tabi doğal olarak bataryanın erken ölmesi demek.

Bataryayı düzgün kullandığım için hala daha 2 saate yakın götürüyor bilgisayarımı.

Ayrıca bataryam iyi durumda olduğu için bataryamın seri numarasını yazdırttım.

Ürünün ayrıntılı fotoğraflarını çektim saklıyorum. Arızaya ait iki tane de video var saklıyorum. Geri gönderirlerse video ile birlikte göndereceğim.

30 iş günü muhabbetini Teknosaya sordum 30 iş günü sonunda sana fatura tutarında çek vereceğiz dediler. Ben de paramı isterim çatır çatır dedim sesini çıkartmadı eleman. Bakalım neler olacak

26 Ocak 2011 tarihinde kargodan ellerine ulaşan bilgisayarım için bugün mesaj attılar telefonuma.
    Mesajda da bilgisayarımın 9 iş günü içerisinde kargo ile elimde olacağı yazıyordu.

Çarşambayı perşembeye bağlayan gece Toshibatr.com'dan ürünün gönderildiğini öğrendim.
    Bugün akşamüstü itibarı ile ürün Uşak Teknosa mağazasına gelmiş ve mesaj geldi bana. Ben de belgelmi alıp gittim. imzamı atmadan kontrol edip cihazı sorunsuz teslim aldım. 11.02.2011

Belirttiğim en önemli hata olan görüntü hatası giderilmiş.
    Dvd sürücüden gelen sese dair sorun görülmedi denmiş
    Batarya sorunsalına değinilmemiş.
    Cihazın tüm testleri yapılmış vs yazıyordu. Ücret talep edilmedi.

Fakat eve geldim o da ne, monitörün alt tırnakları geçmemiş, ekranın alt çizgisinde 2 3 mm açıklık var bayağı da esniyor.
    Kendi çabalarımla yerine oturtamayınca baktım vidaların boyaları çıkmış aldım elime bir tornavida, açtım kapağı sapasağlam oturttum eskisi gibi oldu.

An itibarı ile formatımı attım ve tamir edilen bilgisayardan sorunsuz şekilde yazıyorum. Selamlar

Tüm hayallerim suya düştü ben fatura bedelimi geri alacaktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaCKeRBoY64 -- 12 Şubat 2011; 0:27:35 >

• soru cevaplarını bilen bir tane insan evladı yok demek ki
  • Merhaba benim bildiğim artık teknosa toshıbanın ürünlerini şubesinden göndermiyor siz arayıp tnb yi kayıt açtırıp o şekilde gönderiyprsunuz benim durumum farklı suçlu bulunan firma teknosa olduğu için onlar ilgilendi ama teknosadan gönderirseniz daha iyi olur kanaatındayım.Ayrıca bu arızayıda adamlar görmezden gelip pas geçecek değiller sorun olursa hakem heyetine ve mahkemeye başvurursunuz ki sanırım buna gerek kalmaz bariz belli çünkü hallolur işiniz
  • konunuzu takip ediyorum hocam ilginiz için teşekkür ederim
    TeknoSa kim oluyormuş da göndermiyormuş? Sattıysa eli mecbur seve seve gönderecek hocam bunun için bile mahkemeye giderim :) Tek dileğim 30 iş gününün geçmesi ve Teknosa'dan para iadesi almam. Zamanında Apple firması ile iPodum yüzünden 30 iş günü geçmesi sebebiyle 3. nesil 4GB olan iPodumu 4. nesil 8 GB'a değiştirtmiştim

konunuzda bahsi geçen maddeleri önlerine sunmayı düşünüyorum. 30 iş günü geçerse para iadesinden Satıcı "da" sorumludur tarzı birşey vardı.
    bilgisayarımdaki sorunu iki farklı videoya aldım hocam ikincisinde renkler birbirine giriyor daha yüklemedim onu.
    bir defa göndereceğim bilgisayarı, onardık derlerse bu sefer görüntülü ve fotoğraflı CD de göndereceğim onlara.

Serviste batarya değiştirme gibi sorunları olanları duydum. Teknosa onaylı tutanak tarzı birşey yapıp şu şu seri numaralı laptopumun yanında şu şu numaralı batarya gönderiyorum dış kasasında tahribat yok tarzı bir yazı yapabilirsem kendimi sağlama alırım gibime geliyor ama bu da baya baya yanaşacakları bir durum değil :(

Peki Tüketici Hakem Heyeti'nin, fatura bedeli 1674TL olan bilgisayarım için verdiği karar bağlayıcı olur mu? Belli bir sınır varmış diye birşeyler okumuştum nette.

• TOSHIBA artık teknosanın göndermesini istemiyormuş teknosa müdürü bu şekilde birşey söyledi bana artık bilmiyorum ne kadar doğru.
    Hakem heyeti kararı 900 küsür tl ye kadar bağlayıcı dolayısı ile sizin ve benim durumumda bağlayıcı değil ancak mahkemede en büyük delil mesela boluda hakem heyetinin arızalı dediği ürünlerin hepsi mahkemedede aynı raporu alıyor.ayrıca 30 iş günü teknsaya verdiğiniz günden başlıyormuş ilk başta bana çok saçma geldi servise girdiği andan itibaren başlar diye düşündüm ama öyle değil teknosaya verince 30 iş günü başlıyor.
    Raporu teknosada tutturursanız iyi olur keza ben sıfır kullanılmamış laptop gönderdim kasada ekranda çizik var diye rapora yazmışlar oysaki çizik felan yok halada yok .
  • 23.01.2011 itibarı ile TeknoSA'ya teslim ettim. Bugün teknosa servise göndermiş mesaj attı. 30 iş günü de yasal olarak başladı.
    TNB'nin tutumunu ve çözüm şekilini merak ediyorum artık.
    Tutanakta üründe çizikler var yazdılar değiştirttim. ekranda çizik yoktu kasada çizikler var yazdırttım. Şarj aletini filan göndermedim. Batarya, bilgisayar ve fatura.

Tutanağa arızaları yazdırttım bakalım ne yapacaklar. Yukardaki malum arıza dışında Optik sürücü titreşim sesi yapıyor cırıltı şeklinde. Bir de, eğer batarya full şekilde bilgisayar 2 3 gün kapalı kalırsa fişe takıp açtığımda bataryanın %10a yakını tükenmiş oluyor bataryayı çıkarmazsam iki üç günde bir şarj demek bu. Tabi doğal olarak bataryanın erken ölmesi demek.

Bataryayı düzgün kullandığım için hala daha 2 saate yakın götürüyor bilgisayarımı.

Ayrıca bataryam iyi durumda olduğu için bataryamın seri numarasını yazdırttım.

Ürünün ayrıntılı fotoğraflarını çektim saklıyorum. Arızaya ait iki tane de video var saklıyorum. Geri gönderirlerse video ile birlikte göndereceğim.

30 iş günü muhabbetini Teknosaya sordum 30 iş günü sonunda sana fatura tutarında çek vereceğiz dediler. Ben de paramı isterim çatır çatır dedim sesini çıkartmadı eleman. Bakalım neler olacak

• 26 Ocak 2011 tarihinde kargodan ellerine ulaşan bilgisayarım için bugün mesaj attılar telefonuma.
    Mesajda da bilgisayarımın 9 iş günü içerisinde kargo ile elimde olacağı yazıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaCKeRBoY64 -- 27 Ocak 2011; 19:31:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam , benim bildiğim kadarıyla TSHH'nin 938 küsür TL'ye kadar olan kararları bağlayıcı.Bu meblağın üstü bağlayıcı değil.Yani TSHH'den lehinize karar çıktığında 938 TL'nin altında miktar varsa icra yolu ile tahsil edebiliyorsunuz , daha üst miktarlar ise firmanın insafına kalmış.Her iki durumda da Tüketici Mahkemesine gidebilirler.
    Sizin durumunuzda firma güçlük çıkarırsa önce TSHH sonra Tüketici Mahkemesi yolu görünüyor.Umarım bunların hiçbirine gerek kalmaz.Ayrıca aksi bir durumda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na dilekçe gönderin.
    Geçmiş olsun.Korktuğunuz şeylerin başınıza gelmeden ,sorununuzun çözülmesini dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre4232 -- 27 Ocak 2011; 22:45:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre4232

Hocam , benim bildiğim kadarıyla TSHH'nin 938 küsür TL'ye kadar olan kararları bağlayıcı.Bu meblağın üstü bağlayıcı değil.Yani TSHH'den lehinize karar çıktığında 938 TL'nin altında miktar varsa icra yolu ile tahsil edebiliyorsunuz , daha üst miktarlar ise firmanın insafına kalmış.Her iki durumda da Tüketici Mahkemesine gidebilirler.
    Sizin durumunuzda firma güçlük çıkarırsa önce TSHH sonra Tüketici Mahkemesi yolu görünüyor.Umarım bunların hiçbirine gerek kalmaz.Ayrıca aksi bir durumda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na dilekçe gönderin.
    Geçmiş olsun.Korktuğunuz şeylerin başınıza gelmeden ,sorununuzun çözülmesini dilerim.

Teşekkür ederim hocam mesajınızdan sonra araştırdım evet 938.75TL'ye kadar Tüketici Hakem Heyeti'nin kararları bağlayıcıymış.
    Şu anda mahkemeye gerek kalmadan sorun çözülecek gibi duruyor. İlginiz için teşekkür ederim

26'sında bilgisayar onlara ulaştı. Ulaştığına dair mesaj attılar
    bugün (27'sinde) mesaj geldi bana ürününüz 9 iş günü içinde elinizde olacak şekilde kargo ile gönderilecektir diye.
    Bu ne hızdır dedim hazır bekliyorlarmış galiba beni

• TNB bilgisayar Hakem heyeti kararı belirli meblağın üzerindeyse ürünü bana hiç gönderme incelemem bile diyor direk mahkemeye verin beni diyor ben birebir yakın zamanda yaşadım bunu.Birde şu sanayi bakanlığı muhabbeti var arkadaşlar boşuna şikayet felan etmeyin oraya ben elimdeki bütün belgeleri mail attım hakem heyeti kararımda para iadesi olan bir ürüne benden habersiiz bir şekilde tamir yapıldığına dair belgeleri gönderdim sadece muhatabınız biz değiliz mahkemeye başvurun denildi.
    TNB işleri biraz hızlandırmış gibi görünüyor anlaşılan benim LCD Bile gönderdikten 4 gün sonra değişmiş bir şekilde elimdeydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: super67

TNB bilgisayar Hakem heyeti kararı belirli meblağın üzerindeyse ürünü bana hiç gönderme incelemem bile diyor direk mahkemeye verin beni diyor ben birebir yakın zamanda yaşadım bunu.Birde şu sanayi bakanlığı muhabbeti var arkadaşlar boşuna şikayet felan etmeyin oraya ben elimdeki bütün belgeleri mail attım hakem heyeti kararımda para iadesi olan bir ürüne benden habersiiz bir şekilde tamir yapıldığına dair belgeleri gönderdim sadece muhatabınız biz değiliz mahkemeye başvurun denildi.
    TNB işleri biraz hızlandırmış gibi görünüyor anlaşılan benim LCD Bile gönderdikten 4 gün sonra değişmiş bir şekilde elimdeydi.

Sizin konunuzu takip ediyorum hocam güncel bir gelişme yok galiba.
    Ben de emsal olsun diye hakem heyetine giderim sonra da mahkemeye giderim diye düşünüyorum ama dediğiniz gibi TNB işleri hızlandırmış.

Çünkü ben 23 Ocakta Teknosa'ya verdim. Pazar günüydü. 24ü akşamına kargoladılar. 26sında TNB bana mesaj attı ürününüz elimize geçti diye.
    27 ocak'ta yani dün yine mesaj attılar ürününüz 9 iş günü içinde elinizde olacak şekilde gönderilecektir diye.
    Bugün TNB'yi aradım. Ordaki bayan arkadaş ürünün parça beklediğini ve 2 Şubat'ta geleceğini söyledi. Flex'i değişecekmiş bilgisayarın.

Beklemedeyim. Hayallerim suya düşecek :( 1674TL'yi alıp Lenovo Y560A almayı düşünüyordum

• Benim konu sonuçlandı ürünü ilk başta almadılar direk mahkemeye verin bizi dediler bizde teknosa ve ben baya bi baskı yaptık telefon mail felan sonra hakem heyeti kararınıda içine koyun bi inceleyelim dendi.Gitti ürün hopppp bir baktık ekran değişmiş gönderdiler eee kardeşim size kim dedi ekranı değiştirin bu ürün alındı ve 30 iş günü içinde kusurlu olduğu anlaşıldı yasal haklarım var benim ee beyefendi hakem heyeti kararınız bağlayıcı değil bizde değiştirdik arayıp sormakta yok herneyse geldi ürün 3 gün sonra bi arakdaşım dedi bana bunu sat aldığım fiyata sattım birtek çanta verdim yanında o zararım oldu yoksa mahkeme felan baya bi uğraşacaktım.Şimdi hepsiburada.com dan birtane dell aldım uzun araştırmalarım sonucunda malum servisten çektiğimiz yeter adamlar eve kadar geliyor düşüncesi ile bakalım ürün pazartesi elimde olacak.Sizin bilgisayar da umarım en kısa sürede sonuçlanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi super67 -- 29 Ocak 2011; 14:54:57 >

• quote:

Benim konu sonuçlandı ürünü ilk başta almadılar direk mahkemeye verin bizi dediler bizde teknosa ve ben baya bi baskı yaptık telefon mail felan sonra hakem heyeti kararınıda içine koyun bi inceleyelim dendi.Gitti ürün hopppp bir baktık ekran değişmiş gönderdiler eee kardeşim size kim dedi ekranı değiştirin bu ürün alındı ve 30 iş günü içinde kusurlu olduğu anlaşıldı yasal haklarım var benim ee beyefendi hakem heyeti kararınız bağlayıcı değil bizde değiştirdik arayıp sormakta yok herneyse geldi ürün 3 gün sonra bi arakdaşım dedi bana bunu sat aldığım fiyata sattım birtek çanta verdim yanında o zararım oldu yoksa mahkeme felan baya bi uğraşacaktım.Şimdi hepsiburada.com dan birtane dell aldım uzun araştırmalarım sonucunda malum servisten çektiğimiz yeter adamlar eve kadar geliyor düşüncesi ile bakalım ürün pazartesi elimde olacak.Sizin bilgisayar da umarım en kısa sürede sonuçlanır

inşallah sonuçlanır hocam.
    Hayırlı uğurlu olsun Dell güzel markadır hangi modelini aldınız? Eski bilgisayarınızı satarken de fazla zarar etmemişsinizdir inşallah...
    Arkadaş inspiron 5010 almış i5 520M di galiba böyle bir işlemciye 5145 ya da 54v serisi kart koymuşlar, benim bilgisayardaki 4570 ile aynı performansı veriyor

• http://www.hepsiburada.com/Liste/dell-inspiron-5010-intel-core-i3-370m-24ghz-4gb-320gb-156-tasinabilir-bilgisayar-b37f43/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd760257

bunu aldım i3 işlemci 4gb ram 1gb ekran kartı ( 64 bit ) ekran kartı biraz vasat bana yeter kampanya ile 1.100 e geldi.diğerinide 1.438 e aldmıştım 1.430 a sattım yanında 30 liralık çanta verdim yani zararım 38 tl.zaten soğumuştum makinadan

• hocam ne zararı kullandığınıza sayın o 40 lirayı bence çok güzel fiyata vermişsiniz.

Benim arkadaş da bu makinanın i5lisini almıştı geçen gün Win7 Ultimate yükledim iki gün bende durmuştu çok güzel makina bu. Ama dikkatimi çeken şey oldu açma kapama düğmesinin altında kalan bölge çok fazla ısınıyor makinaya yüklenildiğinde, soğutucu konulursa daha iyi olur gibime geliyor. benim soğutucu etki etmedi fanı ortada olduğu için.

Hayırlı olsun gerçekten güzel bir alet satın almışsınız ekran kartı anakarta çakılı değilse ilerde değiştirirsin
  • @super67
    Bence de sattığınız fiyat gayet uygun.

@HaCKeRBoY64
    Umarım sizin probleminizde kısa sürede çözülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre4232 -- 30 Ocak 2011; 16:30:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre4232

@super67
    Bence de sattığınız fiyat gayet uygun.

@HaCKeRBoY64
    Umarım sizin probleminizde kısa sürede çözülür.

İnşallah hocam, beklemedeyim 2 Şubat'ta parça gelecekmiş. Flexi değiştireceklermiş
  • ürün ile ilgili bir gelişme varmı ?
  • quote:

ürün ile ilgili bir gelişme varmı ?

Cezalıydım hocam son gelişmeleri yazacağım hemen.

Çarşambayı perşembeye bağlayan gece Toshibatr.com'dan ürünün gönderildiğini öğrendim.
    Bugün akşamüstü itibarı ile ürün Uşak Teknosa mağazasına gelmiş ve mesaj geldi bana. Ben de belgelmi alıp gittim. imzamı atmadan kontrol edip cihazı sorunsuz teslim aldım.

Belirttiğim en önemli hata olan görüntü hatası giderilmiş.
    Dvd sürücüden gelen sese dair sorun görülmedi denmiş
    Batarya sorunsalına değinilmemiş.
    Cihazın tüm testleri yapılmış vs yazıyordu. Ücret talep edilmedi.

Fakat eve geldim o da ne, monitörün alt tırnakları geçmemiş, ekranın alt çizgisinde 2 3 mm açıklık var bayağı da esniyor.
    Kendi çabalarımla yerine oturtamayınca baktım vidaların boyaları çıkmış aldım elime bir tornavida, açtım kapağı sapasağlam oturttum eskisi gibi oldu.

An itibarı ile formatımı attım ve tamir edilen bilgisayardan sorunsuz şekilde yazıyorum. Selamlar

Tüm hayallerim suya düştü ben fatura bedelimi geri alacaktım

• Bir teknosa çalışanı olarak konuyu okudum takip ediyorum.

30 işgünü 45 güne denk geliyor bu arada.
    telefonunuza gelen son mesajda ürün teknosa şubeye teslim edilmiş ve süre sonlanmış oluyor.
    bilginize.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.