Şimdi Ara

LG TV 2013 LA SERİSİ 'YETERSİZ BELLEK' ÇÖZÜMÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık iki senedir LG TV kullanıyorum. (42LA640S) Herkesin yaşamış olduğu film seyrederken yetersiz bellek sorunundan dolayı sayfadan atılma durumunu ben de yaşadım. Forumda da zaten ilgili bir konu var fakat yaklaşık 10 sayfalık bir konu içeriği olmasına rağmen "16gb flash takın, 1. Slot'a hdd takın" gibi hep kafa karıştırıcı çözümler önerilmekte. Bunların hepsi hurafedir, hepsini denedim. Aslında çözüm çok basit.

Flash destekli sitelerden film seyredildiğinde bir süre sonra RAM şişiyor vs dolayısıyla yetersiz bellek hatası alıyoruz. Tek yapmamız gereken HTML formatlı sitelerden film izlemek. Hiçbir şekilde problem yaşamayacağınıza garanti veririm. İsteyene pm olarak site adı verebilirim.

Film izlerken html formatında izliyorsanız altı tarafta durum çubuğu gidip gidip gelecektir. Bunun önüne geçmek için Telefonunuzdaki LG programıyla televizyona bağlanın ve ok işaretini filmin kaç saat ve dakika olduğunu gösteren kısmını üzerine getirin. Bir süre sonra ok işareti kaybolacak ve durum çubuğu sabit hale gelecektir. Sonra telefonunuzdan programı tamamen kapatın ve yeniden bağlantı sağlayın. Ok işareti ekranın orta kısmında çıkacaktır. Hiç müdahele edilmezse hem ok işareti hem de durum çubuğu kendiliğinden kaybolacaktır. Anlatımı uzun gibi gelebilir ama uygulaması 30 saniye sürmez.

Herkese iyi seyirler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam dediklerine katılıyorum evet haklısın, ben genelde sorunu flash destekli reklamlı sitelerden alıyordum, reklamlar kaldırıldıktan sonra filmi tekrar bellek hatası almadan izleyebiliyorum. İzlediğin websitelerinden bir kaç tane örnek atabilir misiniz acaba pm'den şimdiden teşekkür ediyorum.
  • Arkadaslar internetten filim izlerken alttaki barın yanıp sönmesine kesin cozum buldum..film basladıgında 3D yi acıp kapatıyoruz ama kumada faresi hic oynamıcak ! bar yok oluyor deneyip burdan yazarsanız sevinirim kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: hrf

Arkadaşlar merhaba;

Yaklaşık iki senedir LG TV kullanıyorum. (42LA640S) Herkesin yaşamış olduğu film seyrederken yetersiz bellek sorunundan dolayı sayfadan atılma durumunu ben de yaşadım. Forumda da zaten ilgili bir konu var fakat yaklaşık 10 sayfalık bir konu içeriği olmasına rağmen "16gb flash takın, 1. Slot'a hdd takın" gibi hep kafa karıştırıcı çözümler önerilmekte. Bunların hepsi hurafedir, hepsini denedim. Aslında çözüm çok basit.

Flash destekli sitelerden film seyredildiğinde bir süre sonra RAM şişiyor vs dolayısıyla yetersiz bellek hatası alıyoruz. Tek yapmamız gereken HTML formatlı sitelerden film izlemek. Hiçbir şekilde problem yaşamayacağınıza garanti veririm. İsteyene pm olarak site adı verebilirim.

Film izlerken html formatında izliyorsanız altı tarafta durum çubuğu gidip gidip gelecektir. Bunun önüne geçmek için Telefonunuzdaki LG programıyla televizyona bağlanın ve ok işaretini filmin kaç saat ve dakika olduğunu gösteren kısmını üzerine getirin. Bir süre sonra ok işareti kaybolacak ve durum çubuğu sabit hale gelecektir. Sonra telefonunuzdan programı tamamen kapatın ve yeniden bağlantı sağlayın. Ok işareti ekranın orta kısmında çıkacaktır. Hiç müdahele edilmezse hem ok işareti hem de durum çubuğu kendiliğinden kaybolacaktır. Anlatımı uzun gibi gelebilir ama uygulaması 30 saniye sürmez.

Herkese iyi seyirler...

hocam cok faydali bilgiler vermissin allah razi olsun o siteleri bana da yollar misin rica etsem...

• Bende alabilirmiyim o siteleri.

• O siteleri suraya yazarsanız herkes memnun olur ne gerek var pm ye

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Sadece şu siteden izliyorum dediğim bir film izleme sitesi yok. Tek yaptığım şey filmin adını yazdıktan sonra html izle yazmak google'a.

Aşağıdaki linkte bulunan herhangi bir siteden izleyebilirsiniz.

https://www.google.com.tr/search?q=html+film+izle&oq=html+film+izle&aqs=chrome..69i57j0l2j69i60l3.4863j0j1&sourceid=chrome&es_sm=0&ie=UTF-8

İyi seyirler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada yazıyı ilk yazarken ben belirli sitelerden izliyordum ve reklam olmasın diye pm olarak atayım dedim. Yukarıdaki mesajda verdiğim linklerin herhangi birinden izlenebilir. En az 40-50 tane film izlemişimdir çünkü bu zamana kadar.

Bazı sitelerde 720p izlerken sitenin upload hızından mıdır neydense tam bilmiyorum bazen donma yapıyor. 420 de izlemek zorunda kalıyorum. sinemapol.org'da böyle bir sorun yaşamadım, bilginiz olsun.
  • sinemapol.org san film izlemek istedim ama gölgelerim film tam ekran olmuyor. Sitedeki tam ekran butonu işe yaramıyor.

Hizliizlefilm vb. Sitelerde ise tam ekran butonu basınca ekran tam ekran oluyor ama birkaç an sonra yine küçülüyor.

Sizin bahsettiğiniz durum çubuğu Nasıl çıkıyor anlamadım.

Çözüm öneriniz nedir? Lm760s

iPad smartt tv programı kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 26 Eylül 2015; 15:55:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • La serisinde sorun çıkmıyor fakat lm serisinde tam ekran yapmak için bir çözüm bulamadım maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: hrf

La serisinde sorun çıkmıyor fakat lm serisinde tam ekran yapmak için bir çözüm bulamadım maalesef.

Evet haklısınız, tv ye işe yarar bir güncelleme gerekmiş. Sorun lg kaynaklıymış.

• Ben de bellek hatası sorunuyla karşılaştım. sorunu araştırdım ve bulduğum yöntemle sorunu çözdüm. Tv kapalı iken 32 gb lık bir Flash belleği usb 1 'é taktım. Önceden aynı siteden aynı filmi 2 dakika izleyememişken bu yöntemden sonra tamamını izledim. Deneyin. Ama Flash belleği tv kapalı iken takın.

• Sinemapol.org seyrediyorum ama 1080 yada 720 HD olmuyor hafıza sorunu yapıyor. izleme seçeneğini 240, 340 yada 420 de sorun olmuyor ama tam ekran Sinemapol sorun oluyor. tam ekran başka sitelerde fullhdfilmizle yada vipfulhdfilmize sitelerinde sorun olmuyor. Sinemapol.org hariici birkaç sitede daha olmamıştı.
  • birde flash bellleğin kullanımı konusunda bilginiz varmı. şimdi 16GB flashı 1.USB ye taktım bir kanalı kayıt etmek istedim(55LM760S te tv deki yayını kayıt etme seçeneği var) usb nin formatlanması gerekir dedi uyarı verdi bende tamam dedim flashı sildi. kayıt yap dedim neyse kaydetti. kaydı izledim, güzel olmuş. o kaydı sildim. flash boşaldı ama kullanılabilir alan 580 MB diyor. bir kaç kayıt daha yaptım. parça parça 2-3 tane oluyor ama son kayıt 580 MB a ne kadar yer kaldı ise orada kendi bitiyor. ve 580 mb dan daha fazla veri almıyor.

16 GB flashımın 15.4 GB alanımı ne olmuş olabilir. acaba.

ha bir de TV flashı formatlarken bu cihazı PC de bir daha kullanamayabilirsinşiz dedi. neden dedi anlamadım.
    kayıt yaptığım proğramı PC ye alayım dedim PC flashı görmüyor.

disk yönetiminden baktığımda 14.86 gb alan görülüyor ama açılmıyor.
    yeni donanım eklendi diyor ara çıkartılabilir disk e tıklayınca kimse yok "diski takın" uyarısı çıkıyor.

• ekran görüntüleri budur.

LG TV 2013 LA SERİSİ 'YETERSİZ BELLEK' ÇÖZÜMÜ LG TV 2013 LA SERİSİ 'YETERSİZ BELLEK' ÇÖZÜMÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maslan41 -- 1 Kasım 2015; 16:45:59 >

• maslan41 M kullanıcısına yanıt
    Maalesef konuyla ilgili bilgim yok.

• bu konuda doğru düzgün hiç bir çözüm olmadığından kendimce araya taraya bi çözüm buldum. Şöyle ki iphone 6 telefonumda filmleri açıp tv den izlemek. Ama iphone için önerilen hiç bir program doğru düzgün çalışmadığı için deneme yanılma yapa yapa video & tv cast for DLNA adlı programla başarıya ulaştım. İphone u olup wireless bağlanmak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yirmisekizz

bu konuda doğru düzgün hiç bir çözüm olmadığından kendimce araya taraya bi çözüm buldum. Şöyle ki iphone 6 telefonumda filmleri açıp tv den izlemek. Ama iphone için önerilen hiç bir program doğru düzgün çalışmadığı için deneme yanılma yapa yapa video & tv cast for DLNA adlı programla başarıya ulaştım. İphone u olup wireless bağlanmak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim.

Kolay gelsin.

Nasıl yani, iphone un ekranını yansıtıyor mu direk. Sadece kendi hafızasındakileri mi oynatıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: biuu

quote:

bu konuda doğru düzgün hiç bir çözüm olmadığından kendimce araya taraya bi çözüm buldum. Şöyle ki iphone 6 telefonumda filmleri açıp tv den izlemek. Ama iphone için önerilen hiç bir program doğru düzgün çalışmadığı için deneme yanılma yapa yapa video & tv cast for DLNA adlı programla başarıya ulaştım. İphone u olup wireless bağlanmak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim.

Kolay gelsin.

Nasıl yani, iphone un ekranını yansıtıyor mu direk. Sadece kendi hafızasındakileri mi oynatıyor.

DLNA özellikli bir tv ye, DLNA özelliği olan herhangi bir mobil aygıtın görüntüsünü TV ye kablosuz aktarabilirsiniz hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: seegoo

quote:

Orijinalden alıntı: biuu

quote:

Kolay gelsin.

DLNA özellikli bir tv ye, DLNA özelliği olan herhangi bir mobil aygıtın görüntüsünü TV ye kablosuz aktarabilirsiniz hocam.

Windows Phone, ipad, android telefon ile bir ron uygulama denedim, dlna özellikli lg lm760s tv ye cihaz ekranını yansıtamadım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.