Şimdi Ara

110 km Hızda 3000 Devir Normal mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
4.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlgili Polo'lar 5. viteste 3000 devirle 110 km/sa hız yapabilir ki bu gayet iyi bir değer o kalibrede bir araç için.
    Yalnız ben şunu merak ediyorum, her devir her hız ve her vites için ayrı ayrı konu açacak mısınız?
  • aya kullanıcısına yanıt
    Aracın hangi viteste kaç bin devirde kaç km hız yapacağı bellidir. Yolun durumu ve araçtaki yük bu hızı etkilemez sadece bu hıza ulaşma süresini etkiler
  • Kesinlikle normal değil. 3100 olmalı. Bende öyle.

Aracın vites dişlisindeki orana göre değişir bu rakamlar. Yani sizin araçtaki vites dişlisi oranı ile benim hyundai erada benzer dişli oranı var 5. vites için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

İlgili Polo'lar 5. viteste 3000 devirle 110 km/sa hız yapabilir ki bu gayet iyi bir değer o kalibrede bir araç için.
    Yalnız ben şunu merak ediyorum, her devir her hız ve her vites için ayrı ayrı konu açacak mısınız?

Teyzemin oğlunda 1.4 seat ibiza var 85 hp onun aracı denedim 110 ile giderken 4000 devire çıkıyor neden acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Froatel

quote:

İlgili Polo'lar 5. viteste 3000 devirle 110 km/sa hız yapabilir ki bu gayet iyi bir değer o kalibrede bir araç için.

Teyzemin oğlunda 1.4 seat ibiza var 85 hp onun aracı denedim 110 ile giderken 4000 devire çıkıyor neden acaba

Vites oranlarından.

• quote:

Orijinalden alıntı: rorschach_

quote:

quote:

Vites oranlarından.

Yani olması gereken hangimizin arabası

• quote:

Orijinalden alıntı: SweentLyy

Aracın hangi viteste kaç bin devirde kaç km hız yapacağı bellidir. Yolun durumu ve araçtaki yük bu hızı etkilemez sadece bu hıza ulaşma süresini etkiler

diyorsunuz...

peki, o zaman, bir rampa çıkarken bir de rapma inerken 110 km hızı hangi devirlerde yakalıyorsunuz, bi deneyin bakalım...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rorschach_

quote:

quote:

Vites oranlarından.

Yani olması gereken hangimizin arabası

At arabası.

• normal, bu durum aracın şanzıman oranıyla alakalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

quote:

diyorsunuz...

peki, o zaman, bir rampa çıkarken bir de rapma inerken 110 km hızı hangi devirlerde yakalıyorsunuz, bi deneyin bakalım...

Bir aracın dişli oranlarını ve lastik ölçülerini biliyorsanız hangi viteste kaç devirde hangi hızda olacağını hesaplayabilirsiniz. Lastik hava basıncı az da olsa sonucu değiştirebilir ama yolun düz, yokuş aşağı ya da yukarı olması sonucu değiştirmez.

Araç rampada falanca devir çeviremez, gücü yetmez derseniz katılırım ama eğer çevirebiliyorsa yokuş aşağı da olsa yukarı da olsa aynı vites ve devirdeyse aynı hızda gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 23 Haziran 2017; 22:28:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam arkadaş cevaplamış zaten . Ben çok denedim siz de deneyin bi fark olmadığnıı göreceksiniz.
    Eğer yokuş yukarı araç daha fazla devir çeviriyorsa baskı balata kaçırıyordur.
  • Eski aracım( sıfır aldığım) Seat İbiza 1,4 85hp de 5 vites 3000 devirde 110 km hız yapardı.Aracanız normal problem yok.
  • 1.2 tdi 110 km hız 2000 devir.
  • Gayet normal. 1.4 motor, benzinli. Bende de aynı değer.
  • quote:

Hocam arkadaş cevaplamış zaten . Ben çok denedim siz de deneyin bi fark olmadığnıı göreceksiniz.

e tamam, biz ne diyoruz; mesela "aktarma kaybını bilmeden bu soruya nasıl cevap vereceksiniz" diyoruz. ister düzde olsun ister rampada bitik bir debriyaj ile sağlam bir debriyaj aynı deviri mi çevirecek? kompresyon kaçıran, sıkıştırmaları düşmüş bir motorun 3000 devirde ürettiği güç ile sağlam motorun 3000 devirde ürettiği güç aynı mı ki, 110 km hızı he iki motorla da aynı devirde yapabileceksiniz? dişli oranlarınız size o viteste yapabileceğiniz maksimum hızı verir, maksimuma çıkana kadarki aralıktaki hız devir ilişkinizi ise bir sürü etken etkiler. eğer iş sadece dişli oranlarında bitiyorsa, 1.3 motorlu bir aracın maksimum 180 olan hızını 5. vites dişlisi ve son dişli de denen diferansiyel dişlisini değiştirerek 250'ye çıkarın bakalım, 250 yapabiliyor mu o motor?

Aynı şeyden bahsediyoruz. Benim demek istediğim bir arabada ne kadar yük olursa olsun yol ne kadar dik olursa olsun hangi viteste kaç bin devirde yapacağı hız aynıdır yani araba düz yolda ve sadece sürücü varken 5. vites 3000 devirde 100 yapıyorsa yokuş yukarı 5 kişi varkende 100 yaptığında devir 3000 olur.
  • Benim 2011 i20 1.4.crdi 75 hp aracimla bugün dikkat ettim 110 la gittiğimde 2100 devir civariydi. Bu değerler nasıl?

• quote:

ya bunlar nasıl sorular?

aracın motor hacmine, dişli oranlarına, yüküne, rampada ya da düzde olmasına, rampa aşağı mı yukarı mı olmasına, ağırlığına, atmosferik mi turbo mu oluşuna, yaşına yani motor yıpranmışlığına yani kompresyon durumuna, aktarma organlarının durumuna, hatta dış ortam ısısına da olmak üzere onlarca daha nedene göre değişkenblik gösterebilecek bir şeyi "normal mi" diye sorana mı laf demeli yoksa bu kriterlerin hiç birisinin bilgisine sahip olmadan "normal" ya da "normal değil" diye hüküm verenlere mi bir kaç kelam etmeli insan şaşırıyor gerçekten...

Yolun durumu, yük durumu, dış ortam ısısı, motorun yıpranmışlığı etkilemez. Bilip yazsanız bir de keşke.

Konuda bir çok komik yorum var. Balata kaçırsa mutlaka anlarsınız merak etmeyin. Araçların dişli oranları farklılık gösterebilir. Bazı markalarda uzun bazılarında daha kısa oranlar kullanılır. Hepinizin normal merak etmeyin. Hele ki 1.3 1.4 araç sahipleri. 3 bin devir 100 civarı gayet normaldir. 90 olanlar bile var. Hepsi normal. 1.6 motor 3 bin devir 110 km gayet iyi. 100 olanlar var(mondeo). 120 civarı olanlar uzun yani güzel. Motorunuz bağırmaz sessiz yol alırsınız. Yakıt tasarrufu sağlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: haki_programmer

Benim 2011 i20 1.4.crdi 75 hp aracimla bugün dikkat ettim 110 la gittiğimde 2100 devir civariydi. Bu değerler nasıl?

Beygirine göre çok güzel.

• quote:

quote:

e tamam, biz ne diyoruz; mesela "aktarma kaybını bilmeden bu soruya nasıl cevap vereceksiniz" diyoruz. ister düzde olsun ister rampada bitik bir debriyaj ile sağlam bir debriyaj aynı deviri mi çevirecek? kompresyon kaçıran, sıkıştırmaları düşmüş bir motorun 3000 devirde ürettiği güç ile sağlam motorun 3000 devirde ürettiği güç aynı mı ki, 110 km hızı he iki motorla da aynı devirde yapabileceksiniz? dişli oranlarınız size o viteste yapabileceğiniz maksimum hızı verir, maksimuma çıkana kadarki aralıktaki hız devir ilişkinizi ise bir sürü etken etkiler. eğer iş sadece dişli oranlarında bitiyorsa, 1.3 motorlu bir aracın maksimum 180 olan hızını 5. vites dişlisi ve son dişli de denen diferansiyel dişlisini değiştirerek 250'ye çıkarın bakalım, 250 yapabiliyor mu o motor?

Motor sıkıştırması düşükte olsa devir hız aynı kalır. Burda mesele aracın güçten düşmesi değil. Sıfır motorda bitmiş motorda aynı hızı aynı devirde yapar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.