Şimdi Ara

112 Web İhbar Sistemi: İnternet üzerinden ihbar dönemi başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 112 Web İhbar Sistemi: İnternet üzerinden ihbar dönemi başlıyor
    İçişleri Bakanlığı, artık telefonun yanı sıra internet üzerinden de şüpheli durum ve suç faaliyetleriyle ilgili ihbarları kabul etmeye başlıyor. "112 Web İhbar Sistemi" olarak açıklanan yeni sistem ile yeni bir döneme giriş yapılırken şüpheli durumlara karşı çok daha hızlı aksiyon alınabilecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "İçişleri Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen 112 Web İhbar Sistemi, kullanıcı dostu arayüzü ve kolay erişim imkanıyla vatandaşlarımızın hizmetinde. Bu sistem sayesinde şüpheli durumlar ve suç faaliyetleri hızlı ve güvenli bir şekilde yetkililere bildirilebiliyor." ifadelerine yer verildi.

İhbarlar, https://ihbar.ng112.gov.tr/ adresi üzerinden hızlı ve etkin bir şekilde iletilebilecek.

İhbar formu dolduruluyor

112 Web İhbar Sistemi: İnternet üzerinden ihbar dönemi başlıyor
    112 Web İhbar Sistemi kapsamında kullanıcıları yönlendiren bir ihbar formu ile işlemleri hızlı ve düzenli bir şekilde gerçekleştirme olanağı sunuluyor. İhbar formunda, olay veya vaka ile ilgili detaylı bilgiler vatandaştan talep ediliyor. İlk olarak, olayın yeri bilgilerinin doldurulması gerekiyor.

Ayrıca Bkz.Tüketici hakem heyetine başvuru sınırı yüzde 43 arttı

Formun bir diğer bölümü, vatandaşların olayın detaylarını açıklamasına olanak tanıyor. Ayrıca ihbarın hangi güvenlik birimine yönlendirileceği de (Emniyet veya Jandarma) seçilebiliyor.

Kişisel bilgiler bölümünde, vatandaşlardan ad, soyad, kimlik numarası, adres, telefon numarası ve e-posta bilgilerini eksiksiz doldurmaları isteniyor. Türk vatandaşı olmayanlar için de ilgili bir işaretleme seçeneği bulunuyor.

Kaynak:https://ihbar.ng112.gov.tr/
    Kaynak:https://www.icisleri.gov.tr/112-web-ihbar-sistemi-kullanilmaya-baslandi

• Bir kere 112'yi aradım. Ekranda garip garip yazılar çıktı. Sistem arayan kişinin konum ve numaranın kimin üzerine ait olduğuna bulup kimlik bilgilerini 112'ye yansıtmak için telefon bir şeyler yapıyor. Neyse bağlandım. Kadına polisi bağla dedim, anlat diyor. Anlattım, yazdı not aldı. Sonra polisi bağladı. Aynı şeyleri bir daha polise anlattım, poliste yazdı not aldı. Ondan sonra aradan bir kaç dakika geçti. Ekiplerden polis kendi cep telefonu ile aradı. Olayı sordu 3.kez olayı anlattım. Saçma sapan bir sistem.

• Uygulama olsaydı bir kez girdiğimiz kimlik bilgilerimizle daha çabuk işlem yapılırdı, Web sitesi işi zorlaştırır.
  • Ne kadar doğru olur bilemiyorum ama. Acil şekilde whatsapp ihbar hattı gibi bir şey olmalı. Bazı trafik, mahalle olaylarını anında ihbar edilip cezai işlem uygulamalı
  • Normalde bu işin çok hızlı olup anında sonuç vermesi gerekir. Kim nasıl buraya gidipte form dolduracak.
  • Zorlaştırmasalar millet ayakyolu yapar
  • Bir kere 112'yi aradım. Ekranda garip garip yazılar çıktı. Sistem arayan kişinin konum ve numaranın kimin üzerine ait olduğuna bulup kimlik bilgilerini 112'ye yansıtmak için telefon bir şeyler yapıyor. Neyse bağlandım. Kadına polisi bağla dedim, anlat diyor. Anlattım, yazdı not aldı. Sonra polisi bağladı. Aynı şeyleri bir daha polise anlattım, poliste yazdı not aldı. Ondan sonra aradan bir kaç dakika geçti. Ekiplerden polis kendi cep telefonu ile aradı. Olayı sordu 3.kez olayı anlattım. Saçma sapan bir sistem.

• omanner kullanıcısına yanıt
    onu da e devletten yaparlar bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Why Shy kullanıcısına yanıt

İş görüşmesinde ik ya anlatıp sonra departman yöneticisi katılıp onada tekrar anlatmam gibi bir şey o zaman ik ya niye anlattım hesabı.

• Anonim olsa iyi olurdu..şimdi kimse polis ile uğraşmak istemez..ama çok büyük suç kesin delil vs varsa başvurulabilir..
  • Görsel yükleme yok galiba, işlevsiz.

aklınızda olsun 112'yi aradığınızda genel merkeze aktarıyor..bulunduğunuz bölgenin itfaiye / polis /ambülans birimine bağlanmayı talep edin her seferinde 2 kişiye olay anlatılıyor

• AMC A kullanıcısına yanıt

Ön eleme.

• DarthWorm kullanıcısına yanıt

O birimleri isteyince tabi efenim deyip de bağlamıyorlar sıkıntı burda işte.Eşşek gibi anlattırıyorlar olayı sonra bağlıyorlar oraya da anlatıyorsun.

• KaleyDeskop kullanıcısına yanıt

Hiçbir 112 araması veya cimer başvurusu anonim değil zaten :)

Kimin aradığını biliyorlar.

• DarthWorm kullanıcısına yanıt

Aklında bulunsun kafan güzelken foruma girme.

Tabi efendim

• Panelci veletler istedikleri insanları daha rahat zora sokabilecekler diye yorumladım.
  • Hala e devlet üzerinden fotoğraf veya video ile ihbar yapmak neden mümkün değil? Telefonla mobil uygulama üzerinden ihbar acayip işe yarar.
  • Hanzo'nun teki van'da 112'yi yılda 8500 kez aramış, umarım internet kullanmasını bilmiyordur.112 Web İhbar Sistemi: İnternet üzerinden ihbar dönemi başlıyor 

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.