intelde i3 bakılıcaksa 12.nesil altı bakılmamalı sinerji.gen.tr Intel Core i3 12100F 4.30 Ghz 4 Çekirdek 17MB 1700p 10nm İşlemci https://www.sinerji.gen.tr/intel-core-i3-12100f-430-ghz-4-cekirdek-17mb-1700p-10nm-islemci-p-42611diger siteleri araştır daha uyguna bulabilirsiniz sinerji.gen.tr Gigabyte H610M H DDR4 3200mhz(OC) M.2 1700p mATX Anakart https://www.sinerji.gen.tr/gigabyte-h610m-h-ddr4-3200mhz-oc-m2-1700p-matx-anakart-p-41846gene diger siteleri araştır |
12100F mi yoksa Ryzen 5 5600'mü? (2. sayfa)
-
-
Selamlar Asko hocam, nasilsin iyi misin? Epey oldu görüsmeyeli.. arkadas i3 10100f ile anakarti 1700 liraya almis, yanina da rx6600 almis, konuyu kapatmis. Bende yukarda hayirli olsun yazdim, begendigimi yazdim. Maximalist olmak her zaman keyif vermiyor. Minimum ile maximum keyifte mümkün
Yoksa dediginde cok haklisin, bende yeni toplayacak olsam, 12100f alirdim, muazzam artis var tek cekirdekte ama dedigim gibi, uygun fiyatli olmus, satsa bile cok zarar etmeden satar ve 12. yahut 13.nesile gecebilir. Iyi günler dilerim :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sagol dostum ben konsol forumunda takılıyorum artık iyi olmaya çalısıyoruz ülkenin durumu maglum sen iyisin avrupada :)
-
Ne olsun, aynen devam... Arada burayada gel, özlüyoruz sonra keske Frank Sabotka da burda olaydi... 3lü cevirdigimiz konu ici sohbetleri özledim. Hey gidi hey! Simdi benimde yorumlarimi siliyorlar ayni Frank sabotka ya yaptiklari gibi lakin yaptiklarinin yanlis oldugunu söylüyorum, powerstorm u da etiketledim bir konuda lakin tatilde galiba hic bakmiyor. Arkadas benim yorumlarimi konu disi bulmus. 12 yillik güc kaynagini degistirmek zorunda degilsin demisler, soran kisi msi a850gf siparisi vermis bile... Bende diyorum ki, diyelim ki 1 yil daha gitti, hadi 2 yil, suan ki fiyatlari bulabilecek misin? Garantisini veriyorlarsa iptal et siparisi kullan eskiyi... Hangi ekran karti ile kullanilcak falan onuda bilmiyoruz. 12 yillik high power... Bende fiyatlarin 2017 den bu yana nasil arttigini, o zaman satin aldigim 390 lira degerindeki psu nun muadilinin suan 1200 lira oldugunu, yakin zamanda msi a750gf nin 900 liradan satildigini ve suan ki fiyatini örnek gösterdim. Dolarin yönü icinde dünkü FED faiz aciklamalarini ve amerikanin parasal daraltma olaylarina dikkat cekerek, olasi bir daraltma ile dolarin daha tehlikeli olabileceginden bahsettim. Cünkü piyasada dolar azalirsa degeri artar. Eee ne olur o zaman? Psu yu simdi almadigina pisman olursun. Bunu önceden görebilmek icin ekonomiyi takip etmesi gerektigini söyledim. Yorumumu silen kisi diyor ki, bu söylediklerinin güc kaynagi ile ilgisi yok. Yine teşekkür ederim kendisine cevap veriyor, efendi saygili düzgün bir insan... Ama biz analizimizi genis perspektiften yapiyoruz. Uzun vadeli düsünüyoruz. Konulari kendinizce daraltmayin, rahat bir sekild analiz yapalim diyoruz. Ayni sekilde ryzen 7000 anakonusunda bir arkadas, ryzen 7000 ler ile beraber rtx 4000lerin fazla güc tüketimine sahip olacagindan bahsetti. Bunda hep fikirdik, ama rtx 4090 icin 600w tdp ile geleceginde bahsetti, onun öyle olmadigini linkleri ile sebebini anlatarak yazdim, o zaman 450w civarinda beklendigini yazmistim. admin arkadas yine silmisti yorumumu. Sordum, nvidia ekrankarti, ryzen 7000 konusunun bütünlügünü bozuyormus. Eyvallah dedim, ne diyim. Ama konu ile alakali olanlari da silmeye baslayinca powerstorm dan izah istedim. Bakalim hala cevap yok.
Yani hic degismedik, aynen devam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aslında özleniyor ama artık eskisi gibi hem ekonomi çok kötü hemde bilgisayarlar astronomik fayiş millete bir ürün onersen 3 gün sonra fiyatı artıyor en güzeli oyun için oyun konsolu al 10 yıl kullan pc de ucuz bir laptop her işini görüyor
ha senin durumun biliyorum ama artık pc dünyası hem çekilmiyor hemde artık eski tadı yok parçalar çok pahalı eskiden 5000 6000 e sistem topalrdık şimdi 20 25 den başlıyor her insanın 20-25 bütçe olmuyor yani tat yok üstadım tat
-
Alavağın en düşük işlemciler i510400f, i3 12100f yada ryzen 5 5500 ve 3600 olmalıydı. Yarı fiyatına sıkıntı oöabilcek işlemci aldınız. Ryzen 5600 fiyatını takip etmiyorum meinstreem konumunda bir işlemci
guzmann06 hocam, daha almadım. Para şuanda sıkıntı. Ama yarın öbür gün alırsam 10100f alacağım kararım %90 yani kesin sayılır. İşlemci kullanımı %95'de olsa sonuçta rx6600 ile güzel grafiklerde kasma, donma yapmadan 12100f veya ryzen 5600'e baya yakın performans veriyor mu, veriyor... Zaten fiyatıda onların 2 kat aşağısında...
Yani gerçektende F/P düşünürsek ve teknolojik olarak yok 4 çekirdek, yok eski nesil, yok ömrü yok falan dersek işin içinden çıkamayız. :) Velhasıl amaç fiyata göre en iyi performans. :)
-
Bu zamanda 4 çekirdekli işlemci alınmaz.He ileride yükseltirim dersen o başka.
Ben olsam minimum Intel 10400f-11400 veya 5600 alırdım
hiçbiri degil !
intel i7 12700F ve de B660 gün itibari ile en ucuz 10.618 TL yapmakta.
ama su an günümüz dolar kuru vede intelin işlemci ve anakartlara zam yapmasından ötürü bu bile alınabilir değil malesef.
parası az kısıtlı olanlar daha alt sıstemlere ölü yatırım yapabılırler.
su an ama kullanılması gereken ıslemcı ve anakart budur bana gore.
ben o.c la ugrasmıcam dıyenlere.
bununda bir handikabı var;
cpu sogutucu; uygun fıyata bu sokette bulmak zor.
bu aşağıdaki konuda tavsiyemi yazdım; bakınız isterseniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 30 Temmuz 2022; 10:58:37 >
-
şu geçen 1 ayda olanların kimse farkında değil. demek resmen koyun sürüsü lafına boşuna söylememişler.
-
Varsa o kadar paran alırsın kendine
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Umarım daha iyilerini de alabilirsin.quote:
Orijinalden alıntı: SaLVaToRe_V
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim sağol güzel temennilerin için. fakat bu işlemci anakar ve ddr4 ramler bana yetmekte. bir ekran kartı olayı var onuda ti yaparsam guzel olucak.
-
Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar. :)
-
10100F = 4100
12100F = 5500
12400F = 5600
-
10400F, bence alınır.Anakrtı da 2. el bi şey bakabilirsiniz.
-
F/P 12100 Mukemmel İslemci
-
12100 + anakart, r5 5600 + anakart'a göre 2.el temiz arasında ne kadar fark vardır hocalarım? Hatta ikisininde 2.el temiz olanlarının piyasalarını yazabilirseniz çok sevinirim. Ben baktım ama pek bir şey anlayamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C4B7BC5E6 -- 16 Ağustos 2022; 19:53:6 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X