Şimdi Ara

1156 pin i3 550 cpu soğutucu tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler cpu sogutucu almam gerekiyor overlock yapıcam 1156 pin cpu i3 550 150 mm yüksekliği geçmicek bir sogutucu vatan'dan alabileceğim modeller nelerdir ? Sessiz ve performansli bir sogutucu olsun tavsiyeleriiniz nelerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -10uR- -- 28 Şubat 2013; 6:55:22 >

• Konu günceldir arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum
  • aynı benim soracağım soru bir farkla
    işlemci i52500 k
    1 yıldır stok fanla kullanıyorum yeter artık.
    ucuz bir soğutucu arıyorum
  • Merhaba! Bana da işlemci soğutucusu lazım. Şu anda AMD Athlon II x3 460 3.4 Ghz işlemcim var. Stok fanıyla voltaj vermeden 3.75 Ghz overclocklu kullanıyorum sorunsuz. Ama 4. çekirdeği açtığımda yani AMD Phenom II x4 B60 yaptığımda işlemci ısınmaya başlıyor. Tam yükte 75-80 derece + Fan çok ses çıkartıyor doğal olarak. Eskiden tek ekran kartı kullanıyordum sorun yoktu. Şimdi ise Crossfire olarak kullanıyorum doğal olarak kasanın içinde ısı fazlalaştı. Bana 4 ghz de stabil çalıştırabilecek, sessiz, fazla pahalı olmayan soğutucu lazım. Çok abartı soğutucuya ihtiyacım yok. Tam yük altında 60 derecede çalıştırsa bile yeter. Çok mu şey istedim acaba?

• Akasa x4 olmazmı arkadaşlar?
  • Performans olarak yukarda yazdığım 3 soğutucudan geride
    +
    Amd sistemde sadece fanı yukarıya bakacak şekilde takılabiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • XIGMATEK GAIA SD1283 almaya karar verdim. Elime para geçtiğinde alırım artık. Gigabyte 990xa-ud3 ile sıkıntısız kullanırım değilmi hocam? Bide 4.çekirdeği açıp 4 Ghz görürmü benim işlemci bu soğutucuyla?
  • Kasanıza sığıyorsa Xigmatek Gaia almanız tabii ki daha iyi.
    Anakartınızla sorun çıkarmaz.
    4. çekirdeğin açılması iyi olmuş ancak bütün çekirdeklerin 4 Ghz de stabil çalışacağı garantisi yok.
    4 Ghz olmaz da 3,8-3,9 olur.
    Örneğin benim eski Phenom II X4 965 işlemcimde bir çekirdek 3,9 da kalırken, diğer 3 çekirdek 4,2 Ghz i görüyordu.
    Siz oyun ve test programları ile deneyerek işlemcinin stabil olduğu ideal değeri bulursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

Kasanıza sığıyorsa Xigmatek Gaia almanız tabii ki daha iyi.
    Anakartınızla sorun çıkarmaz.
    4. çekirdeğin açılması iyi olmuş ancak bütün çekirdeklerin 4 Ghz de stabil çalışacağı garantisi yok.
    4 Ghz olmaz da 3,8-3,9 olur.
    Örneğin benim eski Phenom II X4 965 işlemcimde bir çekirdek 3,9 da kalırken, diğer 3 çekirdek 4,2 Ghz i görüyordu.
    Siz oyun ve test programları ile deneyerek işlemcinin stabil olduğu ideal değeri bulursunuz.

O zaman pek anlamı kalmıyor. Şu anda zaten 3.75 Ghz le kullanıyorum stock fanla. 4. çekirdeği açıpta kullanıyorum hatta. Ama işte tam yükte biraz ısınıyor. Neyse artık yeni işlemci aldığımda yeni soğutucuda alırım. Zaten işlemcim 6850 crossfire in çok gerisinde kalıyor. 3d mark vantage da GPU 21000 alırken işlemci maks 10000 alıyor. Baya dengesiz şu anda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.