Şimdi Ara

12.000 BÜTÇE PC TOPLAMA HAZİRAN 2020 VATANBİLGİSAYAR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
3.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hazır bilgisayar toplanan sitelere bir göz atın aklınızda fikir oluşsun sonra ona göre donanımların fiyatları ucuz olan sitelerdeb alırsınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • WRRKRR kullanıcısına yanıt
    hocam çok haklsıınız ancak şöyle bir durum var, ben 2-3 hafta beklemek istemiyorum bana göre vatan'a gidilir isteğe göre pc toplanır ve eve getirilir tabii bunun ücreti oldukça pahalı oluyor ancak internet sitelerinden aldığımızda da ortalama 1 haftada kargo elime ulaşıyor, tek tek parça toplayarak 2-3 hafta uzun geldiği için bu yolu seçiyorum.
  • torturer33 T kullanıcısına yanıt
    Eğer monitörü 1500tl düşünüyorsan belli ki 2k olması çok önemli değil senin için. O zaman 2070 supere bile gerek yok hocam. Madem lol csgo dota 2 pubg oynuyorsun ve singleplayer oyunlara fazla bakmıyorsun, o zaman sana gtx 1660 super bile yeter. Hadi biraz daha çık rtx 2060. Paranı kurtarırsın. Ama illa 12.000tl vercem diyorsan rtx 2070 super ile 2k 144hz monitör bak derim.

Senin ne istediğine ve uzun vadede ne oynayacağına bağlı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Assassino! kullanıcısına yanıt
    single player oyunlar oynamıyorum , oynasamda ayda yılda 1 oynarım çok nadir yani.

bunu söylediğiniz çok iyi oldu hocam çünkü bu bilgiyi ben unutmuşum, uzun zaman önce monitör araştırması yapmıştım ve ben de bu kanıya varmıştım eğer monitör 2k ve üstü olmayacaksa çok güçlü ekran kartlarına gerek yoktu. Bu son gelişme ile ekran kartımı 2060 da sabitlemeye karar verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Assassino!

Bu bütçeyle bu sistem mi? Ne yaptın sen? Paranı çöpe mi atmak istiyorsun anlamadım. 14.000nin altına bile 2k monitörlü sistem toplarsın. 5000lik sistemde bile çok rahat oynayabileceğin oyunları oynuyormuşsun. O programları da profesyonel olarak kullandığını sanmıyorum. Ee ne gerek var bunlara?

İşlemciyi Ryzen 5 3600 ile değiştir.
    Ekran kartını 2070 super veya daha düşük fiyatlı ama aynı performansta olan rx 5700xt yap.
    32gb'a zaten hiç gerek yok.
    Ssd ile m2 arasında sürekli dosya aktarımı yapmıyorsan pek bir fark yok.
    Sıvı soğutmaya o kadar para vermene de gerek yok.
    Kasa ve güç kaynağını ayrı ayrı alıp extra para vermene gerek yok. İçinde 600-650watt olan bir kasa yeterli olur.
    Son olarak da monitörü 2k yap.

Ama yok ben uzun yıllar bu oyunları oynayacağım ve bu programlarda profesyonel değilim dersen 8binlik sistem bile yeter sana.
    Katılmadığım tek bir nokta var, o da güç kaynağı. Markadan markaya değişir ama genelde kasayla birlikte gelenler dandik. Bence kaliteli almak lazım güç kaynağını.

• quote:

Orijinalden alıntı: asko56

dostum hayeretler içinde izliyorum

bütçeniz güzel artık bu tarz bütçelerde eski demode teknoloji olan ve çok yavaş çalısan hdd ile işiniz yok burda yaptıgım sistemin üzerine koyan biri yok hepsi atraksyon

75 hz monitör e 1500 tl çok fazla 27 inç de piksel sayarsın birde strix diye 2070 süper e bukdar para verilmez yakın parasına 2080süper koyuyorum ben

işlemciyi 3600x e düşür birde montaj hizmetini ekle sipariş geç
    2080 super ile 1080P monitör kullanmak aşırı abartı geldi bana. Bütçeye uyması gerekiyor, anlıyorum, ama yine de inanılmaz israf söz konusu. Her şey açık, ultrada bile tüm oyunlar 144hz üstünde olacak, çoğu oyun için epey üstünde, halbuki 2k monitör olsa kalitede çok ciddi artış olur, fps değerleri de yine yüksek olur.

Bence 1080P monitör için 2080 super alınmaz, 2070 super bile fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: WRRKRR

Sadece tek bir yerden parça almak saçmalık ve daha fazla fiyat.
    Youtubedan kasa toplama videoları izleyin zor değil...
    Parçaları nerede ucuzsa oradan alın tek tek, bir parça daha alacak kadar kar edersiniz.
    Olay sadece tek tek almaya uğraşmak, onları beklemek ve kasayı birleştirmek de değil, hepsi tek yerden alındığında tüm parçalar birleştirilip üzerinde testler yapılıyor, anakart için gerekliyse bios update yapılıyor, üstüne amatör birinin yapabileceğinden daha iyi birleştiriliyor, kablolar güzel gözüküyor vs. Ekran kartını takıp, bilgisayarı açıp sonra da windows keyinizi girmekten başka hiçbir şey yapmanız gerekmiyor.

Ben kendim şu şekilde düşünüyorum, biri gelse, bana tüm bu ürünleri topla çevreden, onları birleştir, çalışmayan olursa iletişim kurup parçaları değiştir, her şeyi hazır hale getir ve teslim et, karşılığında sana ikisinin arasındaki fiyat farkı kadar para vereyim dese kabul etmem. Harcadığım zamana, emeğe, strese yazık. Bu aşırı subjektif bir şey, bu işleri çok daha kolay yapacak insanlar var sizin gibi, ya da bunları kafaya takmayacak, ama benim için bu üstüne para verilebilecek bir hizmet eğer güvenilir ise.

• quote:

Orijinalden alıntı: torturer33

hocam çok haklsıınız ancak şöyle bir durum var, ben 2-3 hafta beklemek istemiyorum bana göre vatan'a gidilir isteğe göre pc toplanır ve eve getirilir tabii bunun ücreti oldukça pahalı oluyor ancak internet sitelerinden aldığımızda da ortalama 1 haftada kargo elime ulaşıyor, tek tek parça toplayarak 2-3 hafta uzun geldiği için bu yolu seçiyorum.
    Hocam anakart ram , işlemci ve kasamı değiştiriyorum;
    Biri amazondan
    biri webdenal
    biri n11
    Pazartesi akşam sipariş verdim,şuan yoldalar yarın elimde olur tüm parçalar.
    Tabii sizin iliniz ,bulunduğunuz ilçe, sıkıntılı bir bölge ise bilemem haklı olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WRRKRR -- 3 Haziran 2020; 15:50:28 >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Doğru ama içinde kaliteli güç kaynağı olan Corsair veya Coolermaster kasalar da var. Bunların fiyatları 1000TL civarı. Ayrı ayrı alınca 1500TLyi buluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Olay sadece tek tek almaya uğraşmak, onları beklemek ve kasayı birleştirmek de değil, hepsi tek yerden alındığında tüm parçalar birleştirilip üzerinde testler yapılıyor, anakart için gerekliyse bios update yapılıyor, üstüne amatör birinin yapabileceğinden daha iyi birleştiriliyor, kablolar güzel gözüküyor vs. Ekran kartını takıp, bilgisayarı açıp sonra da windows keyinizi girmekten başka hiçbir şey yapmanız gerekmiyor.

Ben kendim şu şekilde düşünüyorum, biri gelse, bana tüm bu ürünleri topla çevreden, onları birleştir, çalışmayan olursa iletişim kurup parçaları değiştir, her şeyi hazır hale getir ve teslim et, karşılığında sana ikisinin arasındaki fiyat farkı kadar para vereyim dese kabul etmem. Harcadığım zamana, emeğe, strese yazık. Bu aşırı subjektif bir şey, bu işleri çok daha kolay yapacak insanlar var sizin gibi, ya da bunları kafaya takmayacak, ama benim için bu üstüne para verilebilecek bir hizmet eğer güvenilir ise.

Alıntıları Göster
    Parası olan yaptırır test ettirir bir şey diyemem ama bir bütçe varsa o bütçeye en iyi sistem kurulması gerekir, tekrardan bir kaç yıl sonra değiştirmek zorunda kalacağı parçalar ile sistem kurulmaz. Benim tavsiyem de tek bir yerden sistem alınacağına bir çok yerden ucuza almak , hem de kar ettiği parayla diğer bileşenleri daha yüksek model seçmektir.

Test+montaj+bios update+windows kurmak = 2 saat zaman alır , 2 saat harcanacak süre ile bir kaç yıl daha idare edecek sistemde toplanır. Her 100-200 lira da bir üst modele yükseltiyorsun parçaları...

Dediğim gibi parası olan hazır toplatsın getirsin ama bütçesi hem idareli olup hem de tek bir yerden alıp, sistemi toplatma hizmeti verdirmek biraz düşüncesizce olur.

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    sitede 2070s de tercih edilebilir ama dedigm gibi paramız pul oldugu için alabiliceginin en iyisini alsın istiyorum bir kere alsın tertemiz kullansın zaten belirttigim gibi artık tavsiye vermiyorum

sırf arkadaş görsün yani 14 bine çok rahat 2080 s li alet toplanıyor monitör dahil diye yaptıgım bir çalışma

arkadaş vatandan topladıgı sistem 14.800 benim topladıgım alet 14.500 ve 2x daha kaliteli ürünler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 3 Haziran 2020; 16:14:8 >
  • Adamın alacağı kasa benim bilgisayardan pahalı awk.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • torturer33 T kullanıcısına yanıt
    O zaman 12bine kadar çıkmana bile gerek yok aslında.

Ayrıca oradan buradan sipariş verme başkalarının dediği gibi. Her zaman sistemi tek bir yerden toplamak daha iyidir. Bütçen madem o kadar fazla, bulunduğun şehirde vatanbilgisayar varsa, oradan topla aynı gün kurup oynarsın(Tabi istediğin ürünler mağazadaysa). Çok uçuk fark yok vatan ile başka sitelerin arasında zaten. Ek olarak bir sorun çıkarsa da orada aynı gün çözerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Assassino! -- 3 Haziran 2020; 16:15:21 >
  • 3700x için x570 tuf al, orada paradan kaçma! Bir de soğutucu alman lazım, fsp'nin windale 6 iyidir, stok fan insanı kanser eder.

Ram cl 16 olsun.

PSU'da thermaltake önermiyorum, review incele tt psu'larda gürültü çok oluyor, ben evga g3 incelemelerine baktım da aldım tüm testlerden çok başarılı geçti.

oc yaparken işaret kaliteside önemli, osiloskop ile bakıyorlar psu'lara.
  • Thermaltake en sessiz Psu'lardan biridir. 2 kez kullandım sistemlerimde kulağımı dayasam ses yoktu. Kullananlarda öyle diyorlar. Seasonic olmasa tercih edeceğim ilk Psu olurdu yine. Kaliteli markadır TT. Ses sorununu en çok Cooler Master ve Corsair'lerde gördüm ben. Ayrıca AMD işlemciler İntel gibi yüksek Vram'e ihtiyaç duymazlar bu yüzden 3700x için kaliteli bir B450 ( Tomahawk Max-Mortar Max veya Asus b450-f rog ) yeterli olacaktır. 3700X'in içinden çıkan fanda yeterli olacaktır ayrıca masrafa gerek yok, 65TDP bir işlemciyi soğutmak basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esoterickk -- 3 Haziran 2020; 19:8:34 >
  • Ben işaret gürültüsünden bahsetmiştim. Desibel cinsinden değil.

Alacaksa x570 anakart alırsa iyi olur.

Bende 3600x cpu var, stok fandan memnun değilim.

Tt bundan yıllar önce tasarım çaldığı için bir youtuber onun mallarını inceleme yapmayı reddediyordu hala da öyle.

2010 yılından örnek bir test.
    https://www.hardwaresecrets.com/thermaltake-tr2-rx-750-w-power-supply-review/7/

Eski olduğu için resimler bile kalmamış fakat sonuç ortada. Ben tt ürünü almazdım. Psu diyince daha sofistike ve kaliteli ürün almak şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Ben işaret gürültüsünden bahsetmiştim. Desibel cinsinden değil.

Alacaksa x570 anakart alırsa iyi olur.

Bende 3600x cpu var, stok fandan memnun değilim.

Tt bundan yıllar önce tasarım çaldığı için bir youtuber onun mallarını inceleme yapmayı reddediyordu hala da öyle.

2010 yılından örnek bir test.
    https://www.hardwaresecrets.com/thermaltake-tr2-rx-750-w-power-supply-review/7/

Eski olduğu için resimler bile kalmamış fakat sonuç ortada. Ben tt ürünü almazdım. Psu diyince daha sofistike ve kaliteli ürün almak şart.
    10 yıl önceki ürünlerle bugün ki seriler bir değil. Mesela TT'nin TR2 S Serisi çok sessiz. Bende 50 sene önceki testleri ekleyerek bir sürü markayı karalarım.

X570 alması tabikide daha mantıklı PCle 4 faktöründen dolayı.

• merhaba arkadaşlar ACİLİYETİM OLDUĞU İÇİN (burayı anlayarak okuyun lütfen) VATAN bilgisayara gittim bugün elimden geldiğince optimize bir sistem toplamaya çalıştım ve aşağıdaki sisteme karar verdim.1-2 saat sonra almaya gideceğim bir de sizlere sormak istedim son kez.

cpu : ryzen 5 3600x

gpu :asus rog strix rtx 2060 super 08G-EVO

ram: crucial 2x8 baallistix siyad ddr4 3200mhz cl15 1.35v

ssd: corsair 480gb nvm m2 (3480 okuma /2000 yazma)

anakart : gigabyte x570 ud am4 4000mhz(o.c) m.2 anakart

sıvı soğutma : rampage aqua240-rgb 2x120mm

monitör : LG 24gl650-b 23.6 inç 1ms 144hz tn panel fullhd freesync

kasa: xigmatek lamıya 4x120mm fanlı x-power 650w 80plus midT atx kasa

TOPLAM FİYAT :13.278.88 TL

ARKADAŞLAR ACİL ALACAĞIMDAN DOLAYI MAĞAZADA BULUNAN STOĞA GÖRE SEÇTİM YANİ BAZI PARÇALAR DAHA İYİ DAHA KÖTÜ SEÇİLEBİLMİŞTİR SEBEBİ BU YÜZDENDİR YORUMLAR MISINIZ ?

bu paraya çöp tenekesi mi alıyorum ? eğer herkesin görüşü böyleyse bilindik sitelerden(inventus,itopya,sinerji...) bir hazır kasa alıp sipariş geçip 1 hafta beklemeye karar vericem.

eğer sistem çöp değilse bu akşam en geç yarın sabah alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torturer33 -- 3 Haziran 2020; 19:58:46 >

• Dostum sessizlikten bahsetmiyorum.
    https://www.eteknix.com/thermaltake-power-supply-700w-review/

Burada test edilen psu fena değil.

Benim bahsettiğim şey ripple sinyalleri, sinüsoidal işaretler, voltaj korumaları, güç faktörü vs vs.

Üç aşağı beş yukarı psu fan gürültüleri benzer zaten.

Ben matematiksel verilerden bahsediyorum. Stres altında tek kanaldan tam güç verebiliyor mu vs vs bunları söylüyorum!

Psu marka üzerinden şu iyidir bu iyidir diye bakmamak lazım olaya.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.