Şimdi Ara

12 2014 FORMULA 1 SHELL BELGIAN GRAND PRIX (Spa-Francorchamps) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ah Ferrari ah az düzgün araç yapsaydın şu an Rai-Alo ikilisi bu çömezleri süpürürdü ama nerde
  • Alonso-Magnussen-Button ve Vettel'in çekişmesi çok iyi oluyor. Son 2 tur bakalım ne getirecek...
  • Öncelikle tahmin ettiğim gibi bitti.Bu tip durumların adamı Ricciardo bu sezon üçüncü yarışını kazandı.Takım arkadaşı 4 kez dünya şampiyonu Vettel ise daha önde başlamasına rağmen yine hayal kırıklığı yaşadı.Hani Red Bull biraz hızlanabilse şampiyonluğu zorlayabilir gibi.Vettel için ise bahane yok.Uzun yıllardır yarıştığı otomobil ve takım.Kural değişikliği falan bahane değil takım arkadaşı için de aynısı geçerli ve takımda ilk yılı.Belki takım değişimi onun için yeni bir heyecan yaratabilir.

Mercedes için şok bir sonuç oldu.Temas ise yarış temasıydı fazlası değil.Burada ne suçlu çıkar ne de mağdur.İki pilotta ayağını gazdan çekmedi ve sonuçta bu olay meydana geldi.Rosberg ise puan farkını açmış oldu.Hamilton ise ilk stoptan sonra hep pite çekeyim şeklinde sızlandı.Takım ise uzun süre pist üstünde tutmayı tercih etti.Bundan sonra Mercedes her türlü olaya açıktır.Hamilton ise mağdur rolünü oynamayı ve fakir edebiyatı yapmayı bırakıp işine bakmalı.

Bottas bir kez daha çok iyi yarış çıkardı ve Massayı sildi diyebiliriz.Massanın f1 kariyeri bitmiş gibi görünüyor.Williams daha istikrarlı puan toplayabilecek bir pilot getirirse faydasını görür.Raikkonen ise oldukça iyi iş çıkardı.Keşke podyum olsaydı ama bu paketle çok zor.En azından toparlaması güzel.Geri kalan pilotlar ise elinden geleni yaptı.Alonsonun otomobilinde starttan önce meydana gelen olay pahalıya patladı.Yine de son turlarda güzel çekişmeler izledik.

• Sıcağı sıcağına yarışı yorumlayalım... Yarışın galibi Ricciardo'ya söyleyecek laf yok, gerçekten muhteşem sürdü, Vettel'in 1,55.3'ler ile döndüğü zamanlarda 1,53.3'ler ile dönüyordu. Açık ara Vettel'i ezip geçti bu yarışta.

Yarışın ikincisi Rosberg'e gelirsek... Öncelikle @HyperioИ adlı arkadaşın yazdıklarına harfiyen katılıyorum. Bunun yarış kazası olduğuna inanmıyorum. Önce Monako'da yaptığı hata (!) ile Hamilton'ın olası bir pole'ünü engelledi, bugün de henüz yarışın 2.turunda, Hamilton ile olan mücadelesinde bu kadar agresif bir tutum sergileyip Hamilton'ı bildiğin yarış dışı bıraktı ve oradan 2.'liği kazanıp 11 olan puan farkını 29'a yükseltti. Bundan sonra Rosberg'e olan yaklaşımım tam tersine döndü, önceden Rosberg'i severdim ancak bugünden sonra bu tamamen değişti. Sezon sonu da umarım şampiyonluk ipini Hamillton göğüsler. Hamilton ile Rosberg'in arasının da hiçbir zaman düzelmeyeceği bir an olarak tarihe geçebilir o kaza.

Bottas'a gelirsek... Bugün o da çok iyiydi, yarışın sonlarına doğru hem lastik hem de otomobilinin düzlük hızı avantajı ile Raikkonen'i zorlanmadan geçip podyumun son basamağını aldı. Bottas, Alonso'nun da zamanında yapığı gibi Massa'yı bozguna uğratmaya devam ediyor.

Raikkonen, bugün iyi bir yarış çıkardı. Bugünkü Ricciardo'ya, Mercedes pilotu Rosberg'e direnmesi imkansızdı zaten. Burası onun en sevdiği pist olsa gerek, sonuçta aracının rekabetçi olup olmaması onun için burada pek fark etmiyor, genelde burada her zaman iyi sonuçlar alıyor.

Yarışın sonlarında Vettel-Magnussen-Alonso ve Button, izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Magnussen yarış boyunca çok agresif bir savunma yaptı. Button, Magnussen ve Alonso'nun, Eau Rogue çıkışı düzlüğünde ki mücadele geçmişte Schumacher, Hakkinen mücadelesini hatırlattı. Alonso yarış öncesi, "Williams'ları ve burayı 4 kez kazanan takım arkadaşımı geçtim" diyerek Raikkonen'e gönderme yapmıştı ama Raikkoenen bugün bunu Alonso'nun elinde patlattı. Sonuçta puanlar cumartesi günü verilmiyor. Pist ile ilgili bir şeyler söylemek gerekirse, takvimin en iyi pisti olduğudur. Burada 100 tur yarışsa pilotlar sıkılmadan izlerim.

Not: Ben bunları yazarken gerçekleşen podyumu seremonisinde Rosberg'i taraftarlar feci şekilde yuhaladı, uzun zamandır böyle bir tepkiyi Formula 1'de görmemiştim.

Edit: Forumda gizli bir Rosberg hayranı var herhalde. Önce HyperioИ'un sonra da benim Rosberg'i eleştirdiğim mesajı eksilemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 24 Ağustos 2014; 17:14:03 >

• Kesinlikle yarış kazası. Temasta Ham'ın lastiği patlamayabilirdi de. Rosberg neden bilerek temas etsinki orada? Ayrıca Hamilton Rosberg'i yavaşlatmak için de viraja çok keskin bir şekilde giriyordu. Rosberg de bir yandan pist dışına çıkmamaya çalışıyordu. Rosberg'i suçlamak için Hamilton fanatiği olmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No-One -- 24 Ağustos 2014; 17:42:32 >
  • Hamilton'un salaklığından baska bişe değil.İyi olmuş sevmiyorum Hamilton'u.
  • Rosberg ve Hamilton kazasına ilişkin bir şeyler daha yazalım. Bunu bir yarış kazası olarak niteleyebilirsiniz. Ancak bir kazada, yarış kazası da olsa, "suçlu taraf" vardır. Rosberg'in, Hamilton'a çarptığı aynı yerin bir tur öncesinde Vettel aynı atağı yapmıştı. Ancak Hamilton iyi bir savunma yaptı, Vettel de Hamilton'ı geçemeyeceğini anlayınca ayağını gazdan çekti ve virajı kesmek zorunda kalıp Rosberg'in arkasında 3. olarak yarışına devam etti. Ancak Rosberg, Hamilton'a yaptığı atağında tıpkı Vettel gibi onu geçemeyeceği çok belli olmasına rağmen ayağını gazdan çekmedi ve Hamilton'ın lastiği patladı, yarıştan puan alamadı. Ne derseniz deyin, ama "bu kazadan kaçınılmasının Rosberg'in inisiyatifinde olduğunu" unutmayın.

Yarıştan sonra kazayla ilgili olarak Niki Lauda, Rosberg'in agresif tutumunu eleştirmiş. Hamilton "Rosberg, bana istese temastan kaçınabileceğini ama bilerek bunu yapmadığını söyledi" demiş. Bana göre bu kazada suçlu taraf yukarıda yazdığım gibi Rosberg'tir, bunu savunmanın Hamilton fanı olmak ile alakası yok, bu "olanları iyi yorumlamakla" alakalı bir durum.

Bu arada Magnussen'e, Alonso'yu dışarı ittiği için 20 sn ceza verdiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 24 Ağustos 2014; 20:04:56 >

• Schumacher'in bile Villeneuve'un üstüne çıkmaya çalışması daha gerçekçiymiş.
    Fernando, Ferrari'nin 2015 planlarında gözükmüyor.
    Balonso fanlarına geçmiş olsun, Ferrari fanlarına da tebrikler :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derincan -- 24 Ağustos 2014; 21:33:58 >
  • Alonso bugün batırdı. Ne yap et zorla kazayı göze al geç bişekilde. Ferrari ekibi de bişekilde o pilotun önünde çıkartması lazımdı. Magnussende yarışdışı savunma yaptı ama Alonso bu noktaya gelmeden işi bitirmeliyi fazla yumuşak ataklarla olmuyor. Gerekirse bişeyleri göze alacaksın. Zaten çok iyi olduğu bi yerde değil.

Alonsonun nekadar balonzo olduğunu gördük. Gerçek kimliği ortaya çıktı her ikisininde.

Ferrari 2010 dan beri şampiyonluk kazanamayan Balonzoyu göndermesi çok isabet olmuş. Artık şampiyonluk kazanan pilotla devam edeceklerdir.

Böylelikle Balonsonun F1 kariyeri bitmiş oldu. E hadi geçmiş olsun.

Kimi bi sağı kapattı bi solu, bi geç bi erken fren, bi içten bi dıştan. Ama araç gitmiyor yahu gitmiyor. Biraz gelişme var gibi umarız daha iyi olur. Öndekilerle fark kapanma noktasına gelmiş olur.
  • derincan kullanıcısına yanıt
    Schumacher'in yaptığı büyük terbiyesizlikti.Adam senden hızlı işte bırak efendi gibi yol ver.

Ayrıca böyle de bi adam vardı.
    4.17 ye dikkat.Agresif olucam diye bokunu çıkarmış.

https://www.youtube.com/watch?v=PbqovmFh5sw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcjackson -- 25 Ağustos 2014; 1:16:06 >
  • Yarış degerlendirmesine Pistten başlamak istiyorum.Bu pist gerçekten çok güzel.Formula1 böyle pistler ile daha güzel oluyor.Hockenheim pistinin eski halide Spaya çok benziyordu.Şimdiki hali çok sıkıcı.
    Neyse yarışın Adamı kesinlikle Ricciardo.Sürüş tarzı görünmez modda sanki çünkü kendini bir şekil ön sıralara atmayı biliyor.Takım arkadaşı Dünya şampiyonuymuş diye hiç sorun etmiyor.Eger ricciardo 2 sene önce gelseydi Redbulla muhtemelen 2 kez Dünya şampiyonu olan Ricciardo olurdu.Vettel resmen ezikleri oynuyor bu aralar.Yarıştan önce Vettel ile reportaj yapıyorlar.Verdigi 3 cevapta küsmüş bir çocugun cevabı gibiydi.Repörtajı yapan muhabir bile sizden düzgün cevap alamayacagız dedi.

Yarışın favorileri Ham ve Rosberge gelirsek Takım adına en kötü en olumsuzu yaptılar.Startta ham iyi start aldı ve viraja önde girdi.Rosberg macaristandaki takım emri olayını iyi hazmedemediginden dolayı önde olan Hamiltona Ders verme amaçlı çarptı.Rosberg bu sezon yaptıgı tüm hareketiyle yarışı ne pahasına olursa olsun,ne çirkeflik gerekirse yapabilecegini gösterdi.Formula1 taraftarları arasında baya bir Antipati topladı.Yarış sonrası yuhalanması buna güzel bir örnek oldu.Yarış sonrası degerlendirmede Niki lauda rosberge çok kızgındı.Hatanın tamamen Rosbergde oldugunu belirtti Niki.Hatta Rosbergin son anda direksiyon hamiltonun aracına kırdıgınıda söyledi.Malesef bazıları için herşey mübah oluyor.Umarım Mercedes takımı ve Fia Rosbergi bu konuda ciddi manada uyarır.

Ferrari antrenman turlarında iyi performans sergiledi ama ısınma turundan Alonsonun aracına ne yaptılarsa araç resmen süründü.Alonso yarışın hiç bir zamanında rekabetçi degildi.Raikoennen ona nazaran sorunsuz bir yarış geçirdi.Son turlarda magnussen,alonso,button ve vettelin çekişmesi ne kadar heyecanlı olsada Magnussen çok sert defans yaptı.Kaza olması an meselesiydi.Orda maldonado olsa 3-4 kez kaza olurdu:)))

Unutmadan bottası deginmeden geçmmeyeyim.Bottas çok iyi bir İş çıkardı.Bottas tarzı genç ve yetenekli sürücüler Formula1 in gelecegi için çok önemli olacak.

• rosberg bana göre çok acele etti ve takımına sıkıntı yarattı

alonsonun 5 saniye cezası (formasyon öncesi pit ekibinin çözmeye çalıştığı problem) alonsoya dezavantaj olarak döndü

raikkonen umarım her yarışta böyle olur

riccardio haketti aldı

bu arada yarış pistindeki parçalar aracıma yapıştı (massanın sözleri)

http://www.turkiyef1.com/haberler/37015/raikkonen-boyle-sorunsuz-bir-yarisa-ihtiyacim-vardi.html

Ferrari ile bu yıl sorunlu bir sezon geçiren Raikkonen, arabanın son birkaç yarıştır daha iyi olduğunu ifade ederken, Spa elde ettiği sonuçta aracın hızından çok, sorunsuz bir yarış geçirmelerinin etkili olduğunu söyledi.

"Temiz bir yarıştı ve geçmişteki gibi sorunlar yaşamadık. Geçen yarışların hemen hepsinde bir takım sorunlarla karşılaşmıştık."

"Bu muhtemelen bu sezon sorun yaşamadığımız tek yarıştı. Bunun da kendi yarışımıza odaklanmamıza ve sonuca önemli etkisi oldu."

"Son birkaç yarıştır aracın hissiyatı daha iyi. Ancak yarışlar ve sıralamalarda bir dizi talihsizlik yaşadık."

"Başka araçların temasları gibi şeyler gerçek performansımı göstermemi engelledi."

"Burada ana mesele temiz bir yarış çıkartabilmekti. Böylece zorlayabilirdik. Aracın sürüşüyle ilgili zorluklar ise sona ermiş değil."

"Elbette geliştirmemiz gereken pek çok şey var. Umuyorum buradan itibaren daha temiz yarışlar çıkartırız. Bu bizim için hem hayatı kolaylaştıracak, hem de daha iyi sonuçlar elde etmemizi sağlayacaktır."

Raikkonen ayrıca Williams'un düzlük hızının olağanüstü olduğunu ifade ederken, bugün elde edebilecekleri en iyi sonucun 4.'lük olduğunu da ifade etti.

"Williams düzlükte gerçekten bizden çok daha hızlıydı bu yüzden Bottas ile pek mücadele edebildim sayılmaz. Bir turda beni neredeyse geçiyordu ancak arkamda tutabildim. Sonraki turda ise hiç şansım yoktu. Büyük bir düzlük hızı avantajına sahipti."

"Bu biraz motor gücüne kalmış bir konu. Onların sahip olduğu beygir gücüne sahip değiliz. Ayrıca enerji dönüşüm sisteminde başardıkları da şu an için bizim en büyük sorunumuz."

"Ancak geliştik ve şu an motor noktasında da sezon başına oranla daha iyiyiz."

• Yaaaaa arkadaşlar lütfen elinizi vicdanınıza koyup yorum yapın.Bu yarışın hakemleri vs bir sürü denetçisi var.
    Eee herkes ayağını gazdan çeksin o zaman aaaaa arkadan rakibim geliyo dur ben bi yol vereyim arkadaşıma diye !

Banane yahu sen benim bestline 'ime burnunu soktuysan !

Fazla gaza gelmeyeceksin arkadaş !

Geçeceksen böyle geç.

https://www.youtube.com/watch?v=-eE3gCy5zvM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcjackson -- 26 Ağustos 2014; 12:24:27 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.