Şimdi Ara

Alder & Raptor Lake Ram Overclock Başlığı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
3.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ddr 5 ler hakkında hıc bır bılgım yok. fakat ddr 4 ler 50 yı gecmesın ama 80 ne kadar yolu var denılıyor.

• Bellek Kontrolcünüz iyi mi hocam ? 4133 ADL için biraz fazla gibi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • One Shot One Kill kullanıcısına yanıt
    Hangi IC olduğuna bağlı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fulukk kullanıcısına yanıt

sağlam sen merak ertme Alder & Raptor Lake Ram Overclock Başlığı 

Samsung

Ram overclock yapacaksanız ne kadar serinse o kadar iyi olur hocam. Piyasadaki çoğu çip ısıyla ters orantılı olarak stabil çalışıyor. Ben yük altında 35-36 dereceleri geçirmemeye çalışıyorum. Çünkü oyunda ekran kartının da ısısı kasanın içerisinde yükseliyor, o yüzden oyunlarda stres testindekinden daha sıcak oluyor ramler.

• Hocam bu biraz abartılı değil mi yav. Rekor mu kıracaksınızAlder & Raptor Lake Ram Overclock Başlığı  Benim kasamda şunu farkettim önden hava basan 3 tane 12 cm lik fan ın bastığını, üstten havayı tahliye eden 2 tanesinden ön tarafa yakın olan fan direk dışarı atıyor. Nereden anladınız derseniz oyun oynarken üstteki fanların arkaya yakın olan sıcak havayı atıyor elimle hissediyorum diğeri ise soğuk hava üflüyor dışarı doğru. Soğuk üfleyen üsttekini dışarı değilde içeri hava basar hale getirdim. Kasa içi sıcaklıklar 5 derece daha düştü. 4 tane içeri basan fan oldu. 2 tane egzoz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 2 Kasım 2022; 9:35:27 >

Volkan hocam göze hitap eden kasayı sever, rgbli falan da olduğu için böyle cafcaflı bir şey almıştır Alder & Raptor Lake Ram Overclock Başlığı 

Ben ekran kartının üstüne çift taraflı bantla şöyle 12cmlik bir fan yapıştırdım ramlerin olduğu kısımda bir hava akışı oluştursun diye, 1.5-1.55v yükte yan kapak kapalı halde iken bile 33-34 dereceyi geçmiyorlar.

Kullandığım fan zalmanın 1300rpmlik bir fanı, sessiz ve güçsüz bir fan, %80 yükte sabit çalışıyor sesi duyulmuyor bile.

Önde 3 fan üstte 3 fan genel olarak yeterli olur ama ramin olduğu kısımda bir hava akışı oluşturmak iyi olur, çünkü ekran kartının ısısı direkt ramlerin üstünden geçiyor tahliye edilecekken.

Alder & Raptor Lake Ram Overclock Başlığı

• Mr. Decent kullanıcısına yanıt

Şöyle gösteriyim Alder & Raptor Lake Ram Overclock Başlığı 

bekleme 1 min değerler

bekleme 2 min değerler

bekleme 3 min değerler

Saaatlerce int ve oyun sonrası yük. altında.

YÜK altında 1

YÜK altında 2

YÜK altında 3

• 13700kf
    Gskill 7200mhz ramler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

benım 2 ramım argb ve ısı sensoru var dıger 2 sı duz ısı sensorlerı yok. ılerde 4133 mhz denıcem 4 yol voltaja anamıp ramler ısınmasın dıye satın aldım bu hafta elımde olucak ısallah. sıyah pşanını alıcaktım fakat bızım ulkeye satısı yokmus aynı fırmanın. baska fırmadan aynı model sıyah olanını buldum 950 tl. kıyamadım almadım sırf soyah olsun dıye.

• Kingston 5200 ddr5 cl40 micron belleklerin son oluru nedir acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

Belleklerin oc den önceki değerleri neydi? Bu oc li halidir diye düşünüyorum. Kaç dereceye kadar çıkıyor? Bende 5600 var. 6000 yaptım 1.2 den 1.35 e voltajla biraz timinglerle oynadım stability testte çakıldı. 6200 deneyeceğim.

4 dimm için gayet güzel değerler hocam Alder & Raptor Lake Ram Overclock Başlığı 

Gskill 7200 hocam. 35-40 derecelerde bellekler.

• Mr. Decent kullanıcısına yanıt
    Msi z690i itx unify hocam 2 dimm. 4 dimm z690 da 7000 bile mucize.

7800 ve 8000 de de boot ediyor ama testleri bitiremiyor. Zaman bulursam ince ayar ları yapıp deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 11 Kasım 2022; 7:4:55 >
  • Alder & Raptor Lake Ram Overclock Başlığı

Anakartın modeline bakmamıştım hocam quad channel deyince 4 dimm sandım Alder & Raptor Lake Ram Overclock Başlığı Bu sistemden önce z390i phantom kullanıyordum ben de, mini itx anakartlarla overclock yapması çok zevkli oluyor ne versen yiyor resmen

• Türkiyede OEM Hynix 5600 MHz Kit bulabilen oldu mu ? Kaç gündür arıyorum bir türlü bulamadım. Diğer A-Die kitlerde çok pahalı Alder & Raptor Lake Ram Overclock Başlığı 

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.