Şimdi Ara

12.Sınıf da Devamsızlık Kullanacaklar Dayanışma Grubu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
6
Favori
4.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SatanistKesenKedi

Resmi gazete yayınlanan yönetmenliği oku.Bugün tekrardan müdure sordum kalkmış.Toplam 45 gün devamsizlik hakkin var

hocam link varmı ? veya heyet raporu yönetmeliği diyemi aratmam gerek ?
  • UPlamak
  • Bütün devamsızlığı ygs için kullanmak saçma değilmi beyler lys dururken, hem ilk dönem okula gidilmezse 12. Sınıf konuları ne olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir hafta ygsden önce kalanını da lysye yakın kullananacağım
  • heyet raporu hakkında bilgisi olan varmı peki ?
  • müdür yardımcımız bize resmi bir açıklama yaptı, heyet raporu alırsan bile 45 gün devamsızlığın raporlu kısmından devamsızlığın düşeceğini söyledi, milli eğitimden gelen yönetmelikte yazıyormuş, yani heyet raporu aldığında rapor yerine geçecek , yari SINIRSIZ DEVAMSIZLIK HAKKINIZ YOK.

yani, heyet raporu almanın bir mantığı da yok. onun yerine aile izniyle kullanılabilen izni kullanmak daha mantıklı ve daha az uğraştırıcı.

ikinci bi haber ise bu tüm okullarda geçerli değil, bizim müdür yardımcılarımız, bu veli izni için kullanılabilen raporlu sayılan izni yazılı olduğu zamanlarda kolay kolay kabul etmeyeceklerini, yani her canımız istediğinde devamsızlık yapamayacağımızı söyledi. dediğim gibi tekrardan sölüyorum, bu okuldan okula, okul yöneticilerine göre değişebilir.

devamsızlık konusunda ise bize hocalarımızın verdiği tavsiyeyi aktarayım;
    10+35 den 45 gün yani 9 hafta yapar. ygsden önce 3 hafta yani mart başından sınava kadar,
    ve lysden önce 6 hafta yani nisan sonu-mayıs başı gibi kullanmamızı önerdiler. çok da akılcı bi öneri bence. uygulamayı düşünüyorum

bir de özürsüz devamsızlık hakkında, eğer iki gün üst üste mazeretsiz özürsüz devamsızlık yaparsanız, idareye herhangi bir açıklamada bulunmazsanız, disiplin suçu sayılıyor ve disipline veriliyorsunuz, okulda verilen arkadaşlarım var, yırtma olasılığınız da var ama aklınızda bulunsun.

• 15 tatil var zaten subatta.onun bitiminde mart olur.max 10gun ygs icin harcarim.kalan 34 gun ki oda 1.5 ay demek okulda.yani ygsden sonra bi nisan da giderim sonrada yatis.

ILk mesajdaki 1 i yaziyla yaz goze batiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: pisişik.

müdür yardımcımız bize resmi bir açıklama yaptı, heyet raporu alırsan bile 45 gün devamsızlığın raporlu kısmından devamsızlığın düşeceğini söyledi, milli eğitimden gelen yönetmelikte yazıyormuş, yani heyet raporu aldığında rapor yerine geçecek , yari SINIRSIZ DEVAMSIZLIK HAKKINIZ YOK.

yani, heyet raporu almanın bir mantığı da yok. onun yerine aile izniyle kullanılabilen izni kullanmak daha mantıklı ve daha az uğraştırıcı.

ikinci bi haber ise bu tüm okullarda geçerli değil, bizim müdür yardımcılarımız, bu veli izni için kullanılabilen raporlu sayılan izni yazılı olduğu zamanlarda kolay kolay kabul etmeyeceklerini, yani her canımız istediğinde devamsızlık yapamayacağımızı söyledi. dediğim gibi tekrardan sölüyorum, bu okuldan okula, okul yöneticilerine göre değişebilir.

10+35 den 45 gün yani 9 hafta yapar. ygsden önce 3 hafta yani mart başından sınava kadar,
    ve lysden önce 6 hafta yani nisan sonu-mayıs başı gibi kullanmamızı önerdiler. çok da akılcı bi öneri bence. uygulamayı düşünüyorum

bir de özürsüz devamsızlık hakkında, eğer iki gün üst üste mazeretsiz özürsüz devamsızlık yaparsanız, idareye herhangi bir açıklamada bulunmazsanız, disiplin suçu sayılıyor ve disipline veriliyorsunuz, okulda verilen arkadaşlarım var, yırtma olasılığınız da var ama aklınızda bulunsun.

hocam bizim müdürde öyle demiyor normal devamsızlıktan sayılmıyor alabilirsin dedi. anlamadım gitti :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Elixironn

quote:

müdür yardımcımız bize resmi bir açıklama yaptı, heyet raporu alırsan bile 45 gün devamsızlığın raporlu kısmından devamsızlığın düşeceğini söyledi, milli eğitimden gelen yönetmelikte yazıyormuş, yani heyet raporu aldığında rapor yerine geçecek , yari SINIRSIZ DEVAMSIZLIK HAKKINIZ YOK.

hocam bizim müdürde öyle demiyor normal devamsızlıktan sayılmıyor alabilirsin dedi. anlamadım gitti :(

bizim de müdür yardımcısı elinde dosyalarla geldi ve yönetmelikten okudu. bizi mi kekliyorlar bilmiyorum ki

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Elixironn

quote:

bizim de müdür yardımcısı elinde dosyalarla geldi ve yönetmelikten okudu. bizi mi kekliyorlar bilmiyorum ki

yönetmeliği bende indirdim internetten ayrıca okuldakinede baktım her şey yazıyor su heyet raporu işile ilgili özel birşey yok

• arkadaş haklı, hepimizin 45 gün dilekçeyle gelmeme hakkı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vmaskesi

arkadaş haklı, hepimizin 45 gün dilekçeyle gelmeme hakkı var.

hocam oda yetmiyor ki ? Okul zaman kaybı
  • Devamsızlıkları kesinlikle YGS'den önce kullanmayın.YGS zannettiğniz kadar zor bir sınav değil.Önemli olan LYS.Bunları her ne kadar duymuş ve okumuş da olsanız ve size artık klişe gelse bile gerçek bu.YGS'den önce 1 en fazla 2 hafta kullanın yeterli.Okuldaki konuları sakın kaçırmayın.Mat-2 yani LYS de türev integral limit yaklaşık 20 soru çıkıyor.Biyoloji lys zaten neredeyse tamamı 12. sınıf.Kitaptan okur öğrenirim nasıl olsa diye düşünmeyin.Öğretmeninizin vereceği küçük bir bilgi sayfalar dolusu bilgiye eşdeğer olablir.Kimya da öyle.Organik her ne kadar ezber gibi gözükse de mantığını oturtmadan yapamazsınız ve bu da ancak okulda olur.Dersaneye çok güvenmeyin.Orada günde bir konu işleniyor.Hadi diyelim kaçırdın, ne yapacaksın?Her zaman okula gidin.Eminim ki öğretmenlerinize rica ettiğinizde eğer aşırı gaddar değillerse size izin vereceklerdir.Ayrıca okulu bir fırsata çevirin.Arkadaşlarınızın çözdüğü sorulara bakın.Onlarla soru tartışın.Öğretmenlere soru sorun.Okul her ne kadar boş bir yermiş gibi gelse de kesinlikle öyle değil.Okuldaki zamanı iyi değerlendirin.Bu test çözün demek değil her zaman.Dinlenin.Kafa dağıtın.O sürekli beyninizin bir tarafını kemirip duran YGS LYS'den uzaklaşın.Arkadaşlarınızla konuşun.Soru konuşun ama konuşun.Kitaplara gömülüp kalmayın.Göreceksiniz bir süre sonra başkalrından öğrendiğiniz bilgiler oturup çalıştığınızdan çok daha fazla.Sİzlere bu çileli ve zorlu yolda başarılar dilerim.Umarım herke istediği yeri kazanır.

• Çok gerekmedikçe devamsızlık yapmayın 12 konuları önemli.

• Zaten son senemiz birde 10 güne indirmişler devamsızlığı hadi hepsini geçtim 1. derse 5 dakika geç geldim diye 1. derse yok yazıldım. O 1. derste tüm gün yok yazıldım gibi girilmiş. Bu şekilde toplamda 3 gün devamsızlığım oldu bile. Kaldı 7 gün. Şimdi sistemi eleştirmeye kalksam 50 satır çıkartırım. Yıllar boyunca herkes eleştirdi ama bir sonuca varılmıyor. Lanet olsun deyip geçmekten başka bir şey yok. Her şeyi geçtim burada ki sağlık ocağı raporda vermiyor bana evimde oturup ders çalışayım diye. Tek umudum sınavdan 1 ay önce okula veli dilekçe gönderirse 1 aylık sınava hazırlanmak için izin alabiliyormuşuz. Bu konu hakkında bilgili olan birileri beni aydınlatabilir mi?
  • Bende raporun dibine vurmayı düşünüyorum ilk yazılılardan sonra alıcam 2.yazılılara kadar 1 2 hafta yazılı haftası var daha sonra tekrar alacam 2.dönemde heyet alacam yazılılara kadar sonrasında tekrar heyet te gerek yok zaten devlet 45 gün izin veriyor yani okulumun bitmesine az kaldı
  • ben geçen sene heyetliydim normalde önceki senelerde yönetmelik olarak 1.yazılıya girmen yeterliydi digeride aynı not geçiyordu ancak bu sene degiştirdiler en az 2 yazılın olacak bi dersten 3.süne girmesende olur

Benim düştügüm sıkıntılar> Heyet aldıgım zaman tüm hocalar sözlü notumu düşürdü ..! bu arkadaşların salakmı okula geliyorlar sen gelmiyorsun diye
    bazı hocalar korktugu için siz heyetliyken sizi yazılıya almıyor tümünü ya ilk halledeceksiniz yada heyetiniz bitince
  • Heyet raporunda devamsızlık sınırsız izinli kısmına geçiyor gitmedigin günler geçen sene arkadaşım 24 gün özürlü 19 gün özürsüz +30 gün heyet aldı bişey olmadı nete bakarsan 150 gün devamsızlk yapanlar çok var
  • Tüm yazıları okudum Heyet bence sıkıntı olmayacak gibi ? alırsam zaten vermeden soracam tekrar :)

@Kadherin Hocam haklısınız Bende öyle yapmaya çalısıyorum :) Ayrıyetten başka tavsiyeniz varmı ?

@Grimmjow Jaggerjack Sizin adınıza çok üzüldüm ayriyetten derse 15 dk geç girsenizde ilk ders için tabi yok yazamazlar yazsalar dahi Yarım gün yazabilirler yönetmelikte yazıyor çıktısını alıp verin silsinler o devamsızlığı
  • hepsini lysye kullanacağım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.