Şimdi Ara

12 v su ısıtıcı rezistans yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
10.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: livingston

quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

Orijinalden alıntı: livingston

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

quote:

ısıtıcı yaparken nikel krom tel bulamazsanız ataş kullanabilirsiniz. ataş nikeldir.

denenmiştir.

220 ile de denenmiştir ve elektrik direğindeki izolatörden kıvılcım ve patlama sesleri gelmesine sebep olunmuştur !

12 volt ile sorun olmuyor...

ataşı suya değdirdiğiniz zaman ısı elde edebilirmusunuz? yani suyun iletkenliğinide hesapladınızmı?

Açıkçası su ile hiç denemedim. o zaman büyük ihtimal kısadevre oluyordur.

ama dışarıda ataşı trafo ile kızarttım fakat trafonun gücü ataşın direncine yani geçecek akıma göre büyük olmalı yoksa ataş ile eş zamanda trafo da kızarıyor

bende birkaç deneme yapmıştım ataşla sonuç alamadığım için acaba demiştim:)

araçtaki çay kahve makinesi sorununu ise hurda bir ups yi aracın aküsüne bağlayarak kol dayamanın içinede profesyönel bir çay kahve makinesini yarleştirerek çözdüm :)

• Akrabam ile kuluçka makinesi yapmaya karar verdik.

Nem sensörü ve ısı sensörü olmasını da istiyoruz.Fakat sensör kısmını geçtim buhar oluşturacak makine bulamadık derken aklıma arabaların su ısıtıcısı geldi.Bunların iç yapısı ile oynayıp az akım çekmeye ayarlarsak eğer,kaynadığı zaman içeri buhar verir ve içerdeki nemi ayarlayabilir.

Sizce bu teori mantıklı mı,çalışır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: secollah

Akrabam ile kuluçka makinesi yapmaya karar verdik.

Nem sensörü ve ısı sensörü olmasını da istiyoruz.Fakat sensör kısmını geçtim buhar oluşturacak makine bulamadık derken aklıma arabaların su ısıtıcısı geldi.Bunların iç yapısı ile oynayıp az akım çekmeye ayarlarsak eğer,kaynadığı zaman içeri buhar verir ve içerdeki nemi ayarlayabilir.

Sizce bu teori mantıklı mı,çalışır mı?

nem üreten makinaya gelen elektriği nemlilik oranına göre kontrol altına alabiliyorsanız nem üretmek için birçok alternatif kulanabilirsiniz.
  • Zamana göre kontrol altına alacağız.

Tabiki kaynama süresini hesaplayıp ona göre elektriği keseceğiz.Çünkü kaynadığı zaman zaten içeri buhar akışı olacak ve kaynama istenilene kadar devam edecek.İstenilene geldiği zamanda ise elektrik kesilecek fakat içeri hala buhar akışı olacak.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.