Şimdi Ara

12 volt amperli lion pil yapımı lütfen yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elektronik bilgim iyi sayılır eğitimli olmadığım için pil konusunda çok fazla bilgiye sahip değilim. Oksijen makinesine bağlı bir arkadaşın yakını için dışarıda, elektirik kesintisinde oksijen makinesini 1 saat kadar çalıştırması gereken bi pil yapmam lazım.
    cihazla beraber gelen 4s kontrollü lion pil vardı 4 grup 3 sıra voltaj olarak 17 volt civarı. elimizdeki 12-200w inverteri çalıştırmıyordu.bu arada oksiyen cihazı 90w. 3s(20a) kontrollü bi devre alarak pilleri 3lü grup 4 sıra yaptım.pillerin mah değerini bilmiyorum üzerinde herhangi bir değer yazmıyor. aküyü kurduktan sonra çıkışta 12,4 volt civarı bi voltaj aldım. uzatma kablosu takılıyken invertör çalışmadı. aradaki uzatma kablosunu sökerek direk invertere bağladım. cihaz bi 10 dk kadar çalışıp tekrar teklemeye başladı. pilleri ölçünce 10 volta düştüğünü gördüm. ve 3s kontrol kartı ile pilleri birbirine bağladığım kablolarda aşırı bi ısınma oluştu. piller zayıf diye tekrar şarj ettim. cihaz ine çalışltı ama 10-15 dakika sonra piller ve kontrol kartı aşırı derecede ısınmaya başlayınca işlemi sonlandırdım.

pilleri kaliteli olduğunu düşünerek 3000 mah olarak saydım 3 grup 4 sıra 12000 mah olarak hesapladım.
    7 amper akü ile 20 dk civarı çalıştığına göre ortalama 40 dk gideceğini düşündüm.

hesaplama kesinlikle böyle değildir. ben sadece düz mantıkla bu şekilde hesapladım.

bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan en az bütçe ile bu sistemi düzgün bi şekilde nasıl çalıştırabilirim.bu ısınmanın sorunu oksijen cihazının fazla amper çekmesimi
    umarım düşüncelerimi doğru bi şekilde anlatabilmişimdir.İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
    12 volt amperli lion pil yapımı lütfen yardım..
    elimdeki 3s kart buu

• 220 den 90 watt güç çekebilmek için sizin 12 volt kısmından en az 8 amper ile beslemeniz gerekir ki bu değer %0 kayıp olduğu durumda geçerlidir. İnvertörün verimlilik değerini bilemeyeceğimiz için 15 amper olarak ele almak daha mantıklı.

Kısaca ;

12 v 15 amper giriş ------> 220 volt 90 watt çıkış

Sizin hesapta doğru , piller seri bağlandıkça gerilim artar. Paralel bağlandığı sürece akım artar. 12 volt elde edebilmek için 3 adet seri bağlamak yeterli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam cvp için tşkler. ozaman bu guruba bi adet daha paralel bağlarsam ısınma sorununu çözmüş olurmuyum. 90w tüketim + invertördeki kayılarla 1 saat kadar çalışır mı acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: red2798

hocam cvp için tşkler. ozaman bu guruba bi adet daha paralel bağlarsam ısınma sorununu çözmüş olurmuyum. 90w tüketim + invertördeki kayılarla 1 saat kadar çalışır mı acaba.
    Pillerin kapasitesini net bilmek lazım . Belki 1000 mAh belki 700 mAh belki 2500 mAh bilemiyoruz işte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.