Şimdi Ara

12 volt beslemeyi takınca bilgisayar çalışmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm millet. Sorunum şu. Geçenlerde bilgisayar kendiliğinden kapandı. Daha sonra açmayı denendim, power'a basınca fanlar 1 milim hareket edip duruyor yani sanki elektirği kesilmiş gibi ama anakart üzerindeki power led i yanıyor.Bilgisayarla uğraşırken şunu farkettim 4 pinlik 12 volt besleme kablosunu çıkartınca bilgisayar çalışıyor yani fanlar dönüyor. ama ekrana hiç bir görüntü gelmiyor. Beslemeyi takınca yine eskisi gibi hiç bir tepki yok. Sorun ne olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum.

• Anakart yada psu da sorun olabilir; işlemcide sıkıntı olabilir. (en muhtemeli psu)
  • ykt1 Y kullanıcısına yanıt
    PSU değiştirdim sonuç yine aynı. Hatta başka bir anakartı taktım oda biosa kadar açıldı sonra tekrar kapandı. Daha sonrada yeni anakrtımda da aynı şeyler olmaya başladı.
  • Sorunun çözümü işlemciyi sök. Farkli bi işlemci tak ama saglam oldugundan emin ol eger hala besleme takinca tetiklemiyorsa yapacgn tek sey işlemci yi besleyen kondastörleri direnc entegreleri ölçmen kisa devreye düşmüş parcayi bul dgstir. Ama bunlar için önce bi sicak hava tbancasi alman lazim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    usb den 12 volt güç almak
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.