Şimdi Ara

12 yıllık kredi kartını kapatmalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
4
Favori
1.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, garanti bankasından 12 yıl önce aldığım kredi kartımın limiti 1000 (bin tl).. banka kredi veriyor, 20 bin kmh var ama kart limitini kesinlikle yükseltmiyor. Aynı bankada ticari kredi kartım var onun da limiti ortak 1000 tl. Diğer bankalarda 40 bin ve 56 bin olmak üzere kartlarım mevcut. Bu kartı hiç kullanmıyorum şimdi bunu kapatırsam yıllanmış kart olduğu için Findeks notum vs düşer mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kapatmamalısınız. Kredi puanlamasında eski kredi kartları puanınızı artırıyor. Limitini ya da kullanımını azaltın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • erc44 kullanıcısına yanıt

Bazen 100-150 tl yi geçmeyecek şekilde kullanıyorum kartı. Ekstre kesilince de hepsini yatırıyorum. Kartı kapatmak zararıma olacaktır o zaman

• Bir şubeye uğrayın isterseniz limit için yardımcı olabilirler. Kartı kapatmanız kredi notunuzu aşağıya çeker kapatmanızı önermem.

• Şair-i Maderzat Ş kullanıcısına yanıt
    Kapatmak kesinlikle zararınıza olacaktır. Bende de 20 yıllık maximum var. Çok az kullanırım. Ama yine de dursun bir köşede. Aidatı da yoktur zaten

• Findeks notun düşmez yerle bir olur. Paraşütsüz aşağı inersin hocam. Banka geçmişini ve kredibiliteni belirleyen o karttır.;

Birden findeks notun çakıldığı için uzun bir süre diğer bankalardan da kredi önerisi ve kredi alamayabilirsin. Ticari ve bireysel karttın ortaklık durumunu bilemem bankayı arayıp sorman lazım. Teke düşürdüğünde bireyselde v ticaride olacak şekilde findekste duracak mı öğrenmen lazım.

Eğer bireyselde aidat ödemek istemiyorsa aidatsız alıp aidatlıyı kapatırsın. Ticaride öyle bir imkanın olmadığını biliyorum.

Ekleme yapmak istiyorum findeks notum ürünlerime göre doymuşken 9 aylık dandik kartı kapattığımda 16 puanımı aldı. Geri açtığımda 1 yılı dolunca 22 puan kazandırdığını fark ettim.

Benim kredi geçmişime göre hesaplarsak 12 yıllık kartı kapatırsak 250 - 300 arası puan düşüyor. Seninki düşünmek dahi istemiyorum.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 5 Haziran 2023; 0:49:4 >

• 9 yıllık yapı kredi kartımı kapattım ve kredi notum 1498 den 1120 ye düştü 3 ay önce. Yapı krediden tekrar kart başvurusunda bulundum, kart vermediler. Garantiyi kapatmayayım o halde. Belki de dediğiniz gibi 12 yıl olması sebebiyle, kapatırsam bankalarla ilişkimi bozabilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Hocam bir hatadır olmuş.

Yapı kredi LKS takılır. Senin yerinde olsam kartlarımın limitin düşürür 100 TL de olsa yapı kredi den kart alırım. Yapı kredi kartı tekrar açınca eski tarihiyle açıyor. Açtığında kaybettiğin bütün puanlar geri gelecektir. Puanın arttığı için diğer düşürdüğün kredi kartlarının limiti artar.

1 TL bile açsa puanını geri getirir.  

• Saiph kullanıcısına yanıt

Mesela şuan Denizbank 56k limitli kartım var, bunun limitini 6k düşürsem yapı kredi o açılan 6k limiti görüyor ve o limitle kart mı veriyor? Eğer öyleyse süpermiş. Yarın yapayım. Mutlaka puanımı yükseltecektir o kartı verirlerse

Toplam kartlar gelirX4 ve üzeriyse yapı kredi kart vermez. Cinstir

2 tane kartın kaldıysa denizbank kredi kartını indir en düşük limite gelirin kadar olsun. 1 hafta sonra başvur yapı krediye yeter ki onaylasın.

Limit tatmin etmedi mi. En düşük limite geri düşür kaldır rafa gitsin. Bir hafta sonra denizbanktan limit artışı yap. Limitin artar.

Yapıkredi kartı yeni tarihli açarsa hocam findeskten bakman lazım kapatırsın yine artabilir. Açılınca özelden yazarsın yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 5 Haziran 2023; 1:44:20 >

Hocam limit lazımsa dikkatli olun sonrasında mağdur olmayın. Yapı Kredi şu sıralar fazlaca önlem alıyor belki kart vermeyi durdurmuştur.

• metin0 kullanıcısına yanıt

Tamam da hocam ;

Gelirin 2 katını 1000 TL + Denizbanka karta bıraksa. Eşek değil ya 100 TL 'de olsa onaylar o kadar küstürmediyse. Eski tarihle açarsa findeks artacak denizbank limit artışını yine onaylayacak. Teknik olarak böyle de banka cinsliğin cinsliğini yapar mı bilemiyoruz  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 5 Haziran 2023; 1:54:36 >

Hocam valla bu banka beni günden güne şaşırtmaya devam ediyor. Seçim zamamından beridir garip garip kararlar uyguluyorlar sanki kredi kartı kullanmayın der gibi. Bende haliyle ne yapıcağından emin olamıyorum arkadaş kartı kullanıyorsa mağdur olmasın diye uyarayım dedim. Umarım kendilerine çeki düzen verirler bu şekilde benim güvenimi ciddi manada zedelediler. Kartlarını kenara koydum artık kullanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: metin0

Hocam valla bu banka beni günden güne şaşırtmaya devam ediyor. Seçim zamamından beridir garip garip kararlar uyguluyorlar sanki kredi kartı kullanmayın der gibi. Bende haliyle ne yapıcağından emin olamıyorum arkadaş kartı kullanıyorsa mağdur olmasın diye uyarayım dedim. Umarım kendilerine çeki düzen verirler bu şekilde benim güvenimi ciddi manada zedelediler. Kartlarını kenara koydum artık kullanmıyorum.

Cins banka olduğunu biliyorum. Seçim arası yaptıklarını da biliyorum. Eskisi gibi limitler olmayacak artık nakte kolay ulaşılmayacak bunun farkındadayım

Findeks ayrı saçmalık. %9 diğer etmen var. Şirketin. Findeks notu düşükse çalışanında düşük oluyor. Sanırım bu abimizin şirketi var kafadan findeks düşük 1100 e inmiş. Altı zaten ürün vermez. Bireysel notu düşük

Neyse abimiz batırmış kredi derinliğini öldürmüş. Yapı kredi den ne yapar ne eder o kartı alırdım. Yeterki onaylasın.

Yeni tarihli açarsa yine kötü.

Bende bir şekilde geri alırdım ciddi manada notu ve derinliği geri toparlar. Bunlar riski almak için yeterli bence. Bakalım sonuç ne olacak.

Edit: Yapı Kredi başvuruyu onaylayıp limit düşürmenizi isteyebiliyor o şekilde de denenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin0 -- 5 Haziran 2023; 2:22:39 >
  • Mobil uygulamadan başvurdum şöyle bir mesaj aldım;
    Maaşlı çalışan değilim 😁

Kredi Karti talebinize, aylik gelirinizin yeterli olmamasi nedeni ile olumlu yanit verilememistir. Gelirinizde degisiklik olmasi halinde guncel gelir belgelerinizle (maas geliriniz, varsa kira, mevduat vb. ek gelirlerinizi) size en yakin subemizden talebinizi tekrar iletebilirsiniz. Yapi Kredi Mobil: yukle.yapikredi.com B016

• quote:

Orijinalden alıntı: Şair-i Maderzat

Mobil uygulamadan başvurdum şöyle bir mesaj aldım;
    Maaşlı çalışan değilim 😁

Kredi Karti talebinize, aylik gelirinizin yeterli olmamasi nedeni ile olumlu yanit verilememistir. Gelirinizde degisiklik olmasi halinde guncel gelir belgelerinizle (maas geliriniz, varsa kira, mevduat vb. ek gelirlerinizi) size en yakin subemizden talebinizi tekrar iletebilirsiniz. Yapi Kredi Mobil: yukle.yapikredi.com B016
    Kart limitinlerini düşürerek şubeden başvurmayı deneyebilirsin

Hocam geliri beğenmediğinde bu şekilde yapıyor. Kart limitleri ile pek alakası yok. Verecek olduğunda şu kadar limit ile kartı onayladım ama diğer bankalardan dolayı limiti tahsis edemedim diyor. Bir miktar süre veriyor o süre içersinde limitleri ayarlarsan kartı alıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: metin0

Hocam geliri beğenmediğinde bu şekilde yapıyor. Kart limitleri ile pek alakası yok. Verecek olduğunda şu kadar limit ile kartı onayladım ama diğer bankalardan dolayı limiti tahsis edemedim diyor. Bir miktar süre veriyor o süre içersinde limitleri ayarlarsan kartı alıyorsun.

Hocam o zaman vadesiz hesap açarak bolca para koysun. Ufakta olsa gelir gibi görür mü acaba. :)
    Abi banka cins ya findekste 1100 e düşmüş

Valla zor toparlıyorum 1300 oldu 2 ay sonra. Borç limit oranım %50 yi geçmiyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.