Şimdi Ara

120 m2 civarında ev için klima önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
19.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Malum yaz sıcakları artık dayanılmaz oldu, bir de bunun üstüne kışın ısınma için de yardımcı olacağını düşünerek klima almaya karar verdim. Evin genel bilgilerini verirsem umarım bana yardımcı olabilirsiniz.

3+1 120m2 civarı, 1 oda kullanılmasa da olur kapısını sürekli kapatabiliriz. En üst kat ve cephe yalıtımı yok. Salon 30m2 civarı güney cephe. Yatak odası ise 13m2 civarı ve kuzey cepheye bakıyor. Bu iki oda arasındaki koridor yaklaşık 7-8m civarı.

Şimdi bu işi muhtemelen tek klimayla çözmek pek mümkün değil ama kısa vadede siz ne önerirsiniz. Bugün keşif için gelen klimacı arkadaş salona bir adet 18.000 lik klima ile evin hissedilir şekilde soğuyacağını söyledi, ama ilerde yatak odasına 9000 lik bir klima eklerseniz, yatarken salonu kapatıp yatak odasını çalıştırarak daha fazla tasarruf edersiniz diye de bilgi verdi. Bana mantıklı geldi.

18.000 lik klimadan daha az kapasiteli bir klimayla bu iş çözülür mü? Çözülmezse marka model önerileriniz nelerdir? Inverter özellikli klimalar aradaki fiyat farkını gerçekten hakediyor mu? Yaptığı elektrik tasarrufu bana 10 senede dönecekse o kadar fark vermenin mantıklı yanı yok çünkü :)

Bütçem 1500-1800 TL civarı.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

• Şöyle bir pratik hesap yapıyorlar herhalde,

Metrekare bölü 2 :) ondan sonrada 9000-12000-18000-24000 diyorlar :)

0-18 metrekare=9000
    19-24 metrekare=12000
    25-36 metrekare=18000
    37-48 metrekare=24000 BTU gibi :)

Isınma amaçlıda kullanacaksanız vede bu şartlar altında bukadar metrekareyi soğutup ısıtırım diyorsanız İnverterlı olanlar size 10 yıl değil belki daha kısa sürelerde kar getirebilir.
  • Evet haklısınız o hesaptan haberim var ama şimdi ev genelini serinletmek söz konusu olunca, bir de hiç anlamadığım bir konu olunca bir bilene danışayım istedim :)

Şimdi forumda yazılanları biraz okudum da çok karışık bilgiler var markalarla ilgili. Ofiste Airfel'in 9000'lik split klimasını kullanıyorum 1 senedir, her hangi bir sıkıntısı olmadı.

Söylediğim fiyat aralığında kullanıcılardan ya da ustalardan marka model tavsiyesi de alabilirsem çok faydası olacak :)
  • Hocam marka model tavsiyesi yapacak kadar bir bilgim yok bende 2 hafta önce UĞUR marka klima aldım 18000 BTu düz invertersız olan 1500 TL ye aldım 3 ay ertelemeli 12 ay taksitle World carda. bi abimde başka bayiiden 1400 TL ye aldı. pazarlık edince fiyat düşüyorlar demekki :) Ben pazarlık etmemiştim

Serinletmesi falan güzel ısınma amaçlı kullanmayacam , inşallah kullanmam, ev merkezi kalorifer sistemli çünkü. MİDEA diye çin firması esas üreticisi imiş. ben aldıktan sonra öğrendim, UĞUR olmasından dolayı almıştım ben , Nazilli benim memleket, oradan biliyorum firmayı birde sahibinin oğlu benim orta-lise arkadaşı bişi olursa ona ekşirim diye aldım

Bu arada belki bakarsınız sitesinin linkihttp://www.ugurklima.com.tr/

Buda aldıktan sonraki forumdaki yorumlarım :)http://forum.donanimhaber.com/m_63745206/mpage_1/f_/key_//tm.htm#63745206

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 8 Ağustos 2012; 2:30:31 >

• Multi alın hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Antika.

Multi alın hocam

Multi ne hocam markamı? İnverterın diğer adımı yoksa diğer inverter olmayan mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

quote:

Multi alın hocam

1 Dış ünite 3_4 İç ünite

• quote:

quote:

quote:

Multi alın hocam

1 Dış ünite 3_4 İç ünite

ben anlamadım yine :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Multi alın hocam

1 Dış ünite 3_4 İç ünite

ben anlamadım yine :)

Sizin eve chiller gibi bir şey lazım.
    Şaka bir yana 1 tane dış üniteye 1'den fazla iç ünite klima bağlayın diyor.

Şunun gibi,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 8 Ağustos 2012; 3:23:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

Hay Allah razı olsun hocam :) Bende marka falanmı ki dedim sonrada inverter olyımı ki deyip düşünmüştüm :)

Chiller konusunda epey bir bilgim var :) Çalıştığım yer dolayısı ile, gürültüyü komşulara kakalamak lazım ama :) Kanallarda cabası, Aslında en sağlıklı sistem, taze hava beslemeli süper ama bir ev için çok çok extrem :)

• Bir dış üniteye vana sayisina göre 2, 3, 4 ic ünite bağlanir
    Buna multi denir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

Hay Allah razı olsun hocam :) Bende marka falanmı ki dedim sonrada inverter olyımı ki deyip düşünmüştüm :)

Chiller konusunda epey bir bilgim var :) Çalıştığım yer dolayısı ile, gürültüyü komşulara kakalamak lazım ama :) Kanallarda cabası, Aslında en sağlıklı sistem, taze hava beslemeli süper ama bir ev için çok çok extrem :)

Merkezi sistem yaptırın diyerek saçmalamak isterdim ama demiyorum.
    Tek bildiğim 1'den fazla klima gerektiği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 8 Ağustos 2012; 3:40:06 >

• Multi sistemlerin pek stabil olmadığı çok arıza çıkardığı hem bazı servis elemanlarından hem satıcılardan hemde buradaki bazı ustalardan duydum ve okudum. Zaten modellere bakacak olursanız bütün iyi klima markalarının broşürlerinde sitelerinde multi seçeneği yoktur yada çok azdır.

Benim tavsiyem eğer varsa evin bütün odalarını görebilen ve rüzgar akımı ile ısının heryeri gezebileceği en uygun noktaya bir adet 24.000 inverter alın rahat edin yoksa hem fatura hemde servis arızası ile uğraşmak size aynı maliyete neden olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.