Şimdi Ara

1200-1500 TL pc tavsiyesi (dolara inat)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dolar an itibariyle 2,83 tl. Bu şartlarda bu bütçeyle alınabileceklerin sınırlı olduğunu biliyorum fakat doların seçime kadar da düşeceğini sanmıyorum daha fazla beklemek istemiyorum. Güncel oyunları oynayabileceğim bir sistem toplamak istiyorum. Parçaları tek bir site üzerinden almayacağım. En ucuz nerede bulabilirsem oradan sipariş vermek istiyorum. Elimde olan bazı parçalar var onları da yeni sistemde değerlendirmek istiyorum.
    Elimde olan parçalar:
    -120 GB samsung SSD
    -1,5 tb WD blue 7200 RPM 3,5" HDD
    -21,5" Asus Full HD Monitör

Ben biraz ön araştırma yaptım düşündüğüm bazı parçalar var:
    -Amd fx 6300 işlemci
    -Asus M5A78L-M LX3 Anakart
    -Kingston Hyperx 4 GB 1600mhz RAM
    -Akasa Venom Atto CPU soğutucu
    -gtx 750ti yada r7 260x (ekran kartında çok kararsızım)
    -Compusa Battleship BS08A Oyuncu Kasası
    -Codegen MX400 400W PSU

Değerli önerilerinizi bekliyorum.

• Kardeşim bu parçaları almanı tavsiye ederim.

GIGABYTE H81M-S2PV Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz DVI&VGA Anakart

COOLER MASTER CMP-350 500W MidT ATX SİYAH KASA

GSKILL 8GB RipjawsX DDR3 1600MHz CL10 Tek Modül Ram

Intel Core i3 4160 Soket 1150 3.6GHz 3MB Önbellek 22nm İşlemci

Asus GTX750 Ti STRIX GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı

http://www.vatanbilgisayar.com/

Fiyat:1.476,87 TL
  • TombalacıMemeT kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.Benim kafamda fx 6300 sistem kurup ekstra cpu soğutucu ile o.c yapmak var sanırım 4.1 ghz'e sorunsuz çıkacaktır.Fiyat olarak işlemciler arasında 44 tl gibi bir fark var anakartlar hemen hemen aynı usb 3.0 kullanan biri değilim.Ekran kartı için amd mantle desteğini duymuştum performans açısından daha iyi sanırım ekran kartını da buna göre değerlendirmeyi düşünüyorum.
  • Manwë kullanıcısına yanıt
    Al .
  • Teşekkürler hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manwë

Hocam çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.Benim kafamda fx 6300 sistem kurup ekstra cpu soğutucu ile o.c yapmak var sanırım 4.1 ghz'e sorunsuz çıkacaktır.Fiyat olarak işlemciler arasında 44 tl gibi bir fark var anakartlar hemen hemen aynı usb 3.0 kullanan biri değilim.Ekran kartı için amd mantle desteğini duymuştum performans açısından daha iyi sanırım ekran kartını da buna göre değerlendirmeyi düşünüyorum.

Bu saatten sonra amd işlemci alınmaz. fx serisi baya eskidi hem intel alırsan ekstradan soğutucu almaya gerek yok. Hemde performans olarak daha iyi
    İllede AMD dersen R7 265 ekleyebiliriz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5000 TL ye kadar sistem tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Asus laptopunmda i5 işlemci kullanıyorum çok memnunum intelden fakat masaüstü için o.c da düşünüldüğünde amd daha mantıklı gibi geliyor iyice araştıracağım intel ve amd bu işlemciler arasındaki farkları.
    Intel Core i3 4170 3.7 GHz 3 MB
    MSI B85M-E45 DDR3
    Crucial 2x4GB 1600MHz DDR3
    Asus VGA GTX750TI-PH 2 GB 128Bit GDDR5
    Zalman ZM400-LE 400W
    Deep Cool Tesseract BF Mid Kasa Siyah

1500 tl sinerji.gen.tr
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam öneri için.
  • Hocam amd alırken eğer ses olmasın istiyorsanız ek cpu fanı almanız gerekecek bi daha düşünün derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam stock soğutucusu zaten ses çıkarıyor biliyorum ekstra 45 tl gibi bir fiyata akasa venom almayı düşünüyorum fakat şuan intel işlemcilere de bakıyorum.
    @redoracle hocam şunu çözemedim oyundan oyuna r7 ve gtx farkediyor testlerde de aynı sistemi kurup bu ekran kartlarını test ediyorlar bf4 amd iyi farcry'da gtx sanırım yazılımsal destek var oyundan oyuna.Bazı oyunlarda amd mantle ile iyi performans alıyor bazılarında desteklemediği için geride kalıyor.Ayrıca fx 6300'ü soğutucu desteğiyle 4,5 ghz'e çıkarabildiklerini gördüm incelemelerde sorun çıkarmıyor ömrü ne kadar olur tabi orası tartışılır.Yorumlarınız için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TombalacıMemeT

Kardeşim bu parçaları almanı tavsiye ederim.

GIGABYTE H81M-S2PV Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz DVI&VGA Anakart

COOLER MASTER CMP-350 500W MidT ATX SİYAH KASA

GSKILL 8GB RipjawsX DDR3 1600MHz CL10 Tek Modül Ram

Intel Core i3 4160 Soket 1150 3.6GHz 3MB Önbellek 22nm İşlemci

Asus GTX750 Ti STRIX GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı

http://www.vatanbilgisayar.com/

Fiyat:1.476,87 TL

Haha. İlahi mehmet bey. Sistem güzel lafım yok lakin o kasa çok fazla ses çıkarıyor. Önerdiğin sistem ile gta,5 çok rahat oynanır. Lakin 6300 koyup 4.1e o.c(overclock yanlış anlama ) yapmak istiyorsa arkadaş tekrar bi sistem dizip ona göre öneri yapmanı rica ederim Mehmet kardeşim.

O kasa çok fazla ses çıkarıyor. Dikkate alırsan önerisi sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Pek çok oyunda nvidia desteği var,o yüzden nvidia destekli oyunlar alacaksan seçimini nvidiadan kullan,ama f/p olarak amd daha başarılı,directx ve vulcandada amd desteği daha iyi olabilir(konsollar hep amd kullanıyor).
    6 çekirdekli olduğu için direct x 12de faydasını görecen zaten

• Teşekkür ederim hocam dikkate alacağım.İçimden bir ses kasayı plastikten kendin evde yap maliyetten kaç diyor malum doların hali ortada :)
    Amd şu sıralar apu ya yükleniyor fx gölgede kaldı unutuldu gibi bakalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manwë -- 14 Ağustos 2015; 19:25:31 >
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Hocam asus M5a97 r2.0 için ne düşünüyorsunuz fiyatı biraz yüksek ama bunun da üzeride duruyorum.
    http://www.hepsiburada.com/asus-m5a97-r2-0-amd-970-2133mhz-oc-ddr3-soket-am3-atx-anakart-pm-bd302379
    Asus servisi yüzünden alma derim,hem msi daha güncel usb3.1 var,ayrıca military class gibi dayanıklılık özellikleri gayet iyi,asus zamanında isim yapmış milleti kazıklıyor özellikle tr distirübütörü msi,giga aynı fiyata çok daha üstünler dayanıklılılık standartlarıda gayet iyi üstelik.
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hoca teşekkür ederim değerli yorumların için :)
    Önemli değil forumun esas amacı bilgi aktarımı olmalı zatende,millet kavga yerine çeviriyor,he bu arada benim kişisel düşüncem bunlar tabi sana fikir versin diye paylaşıyorum gerisi size kalmış.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.