Şimdi Ara

12000 TL Oyun Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Nisan ayı sonunda elime benim için yüklü diyebileceğim bir miktarda para geçecek. Herhangi bir borcum ve acil ihtiyacım olmadığından bu paranın büyük bir kısmını beni uzun süre sıkıntıya sokmayacak bir sistem toplamak için harcamaya karar verdim.

Sistemdeki tek amacım oyun oynamak olacak. Rendering veya streaming gibi olaylara girmeyeceğim için parçaları buna göre seçmeye çalışıyorum.
    Şu an 12000 TL olan sistemin 1 ay sonra daha fazla olabileceğinin de farkındayım ama sizlerin fikirlerini almak istiyorum.
    Kasa dışında 3000 TL gibi bir tutarı da monitör için ayıracağım, ama onu başka konuda sizlerle paylaşmak istediğimden buraya dahil etmedim.
    Boş zamanımın çok büyük kısmını oyun oynayarak geçirdiğimden başına oturduğumda zevk alacağım bir sistem toplama amacındayım.

Girişi çok uzattım, geleyim kafamdaki parçalara, yanlarına amazon.com(kargo ve vergi hariç) ve amazon.com.tr'deki güncel fiyatlarını da yazdım fikir vermesi açısından.

Kasa --> Corsair Crystal 460X (Kasa şu an elimde, aşağıdaki tüm parçaları bu kasaya yerleştiriyor olacağım.)
    Güç Kaynağı --> Corsair RM750i (80+ gold sertifikalı ve 750 Watt. Yeterli olacağını ve sorunsuz çalışacağını düşünüyorum.) (150$ - 939TL)
    Anakart --> MSI MPG Z390 Gaming Plus (MSI güvendiğim bir marka, kırmızı-siyah tasarımı da çok hoşuma gitti, alternatifini çok aramadım.) (140$ - 1171TL)
    İşlemci --> i5-9600K (Amacım oyun oynamak olduğundan i7'ye çıkmam şart değil diye düşünüyorum. 4.50 GHz'e OC yaparak rahatça işimi görebileceğimi düşünüyorum.) (265$ - 2026TL)
    İşlemci Soğutucu --> Corsair Hydro H60 (Sıvı soğutma düşünüyorum. Giriş seviyesinin bir tık üstü gibi düşünüyorum H60'ı.) (60$ - 548TL)
    Ekran Kartı --> RTX 2080 (2K-144Hz veya 4K-60Hz olayına giriş yapmak istediğimden ekran kartının en önemli parça olduğunu düşünüyorum. Kafamda MSI'ın Gaming X Trio'su var.) (820$ - 6664TL)
    RAM --> Corsair Vengeance 2x8GB 3000 MHz (Biraz gaza gelirsem RGB versiyonunu da alabilirim, tam emin değilim. 2400-2666 MHz alıp OC yapmak mı yoksa direkt olarak 3000 MHz almak mı mantıklı onu da bilemiyorum açıkçası.) (125$ - 988TL)
    Sabit Disk --> Samsung 860 Evo (1 tane 250 GB, 1 tane de 500 GB almayı düşünüyorum.) (58$ + 78$ - 268TL + 608TL)

Açıkçası fikirlerinizi çok merak ediyorum.
    Bu sistem bir araya getirildiğinde sorunsuz çalışır mı?
    Oyunları yüksek ayarlarda 2K-144Hz veya 4K-60Hz rahatça oynayabilir miyim?
    RTX 2080 yerine 2070 veya 2060'a düşmeli miyim? 2080'in diğerlerinden farkı aradaki fiyat farkına değecek bir fark mıdır?
    Genel olarak parçalar için alternatif önerileriniz var mıdır?

Şimdiden çok teşekkürler herkese.

• 2 tavsiyem var güç kaynağını yeterli olarak değilde fazlasını alın genel bir tavsiye. Marka olarakda başından beri güç kaynağı işinde olan bir marka seçin.
    750w high power marka öneririm.

Diğeri işlemci, oyunlar neredeyse herşeyden çok işlemciye aç hale geldi thread sayısı çekirdekten fazla olan bir işlemci seçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 25 Mart 2019; 22:45:24 >
  • Corsair ve HighPower arasında kalite ve performansı düşündüğümüzde önemli bir fark olacak mıdır?

Corsair ve MSI’a çok güvendiğimden tüm parçaları bu iki marka ekseninde toplamayı düşünüyorum.

RM750i de 750 Watt ve 80+ gold sertifikalı. HighPower’ın yapıp Corsair’ın yapamadığı bir şey olacak mıdır?
  • Arkadasin corsairin dusuk seviyeli psu icin onyargisi olusmus olabilir ama bu corsair ayri bi corsair ;) cunku sectiginiz psu corsairin ust seviye psularindan ve baya iyidir ama bana sorarsaniz biraz pahali yani gerek var mi?

i5 seciminiz yeterli olcak i7 ye gerek olmayabilir tabi oyun icin topluyorsaniz sistemi,
    Ram konusunda mhz dusmeyin hatta cikabiliyorsaniz ram adedi icin 100 tl felan fark verip cikin ama daha fazlasinida vermeyin 200 mhz icin cikipta millet 400 tl veriyor anlamak mumkun degil

Ihtiyaclariniz dogrultusunda isterweniz rtx 2070 de secip yola devam edebilirsiniz 2080 icin 1.500-2000 tl farka deger mi acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Equal- -- 26 Mart 2019; 22:29:54 >
  • Equal- E kullanıcısına yanıt
    2080, 1080p’de 2070’ten çok fazla bir performans vermiyor ama 2K ve 4K’da bir tık üstte gibi görünüyor.
    Başta 2070 düşünüyordum ama 2K-144Hz bir monitöre de geçmeyi düşünüyorum o yüzden 2080’e çıkmak istiyorum.
    Tabi doların gidişatına göre 2070’e inmek zorunda kalabilirim.

PSU konusunda ise bir önceki kasamda PSU kaynaklı sorun yaşadığım için üst seviye bir model almak istiyorum ve bu nedenle fiyat farkını da göze almış durumdayım. Tamamen psikolojik :)

İşlemcide de i7’ye çıkmayacağım sanırım çünkü Türkiye’de fiyat gerçekten fark ediyor. Amerika’da 100-150 dolar fark eden parçalar Türkiye’de 1000-1200 liraya kadar fark edebiliyor. Ben o yüzden fiyat farkını göze alacaksam da işlemci değil ekran kartı için göze almayı planlıyorum.

Teşekkürler yorumlarınız için.
  • Üstteki arkadaşın dediği gibi corsairin orta seviye psu ları high powerın orta seviye psularından kötü üst seviyede iyi psuları olabilir ama orta seviyesi böyle olan bir markanın üst seviyesinede ben pek şans vermezdim.
  • i5 çöplerinede 12 k para dökmekde çok iyimiş hocam

daha iyisi daha uyguna

eger monitörün 1000 tl sini kasaya verisen rtx 2080ti da koyuyorum yanınada 4k monitör çekersin 2000 tl ye olur biter

buda 4k monitör üzerine rtx2080ti lı

• Model olarak baz alırsak psu nun modeli iyi yazılım üzerinden kontrol edilebiliyor biliyorum ondan fiyat biraz yüksek gibi
  • Bf5 için baktımda i5 yeterliymiş.
    4+4 ile 4+8 arasındaki fark yeni nesilde yok.

12000 TL Oyun Sistemi
  • Bu karşılaştırmaları baya izledim Youtube'da. Aralarındaki fark tam yükte i5'te CPU kullanımının %90'larda ve daha yukarda olması, i7'de %80'lere i9'da da %60-70'lere düşüyor bu kullanım.
    Hem oyun oynayıp hem streaming yapacak olanlara i7'den aşağısını önermiyor kimse, ama ben sadece oyun oynayacağımdan i5 yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Açıkçası Sharkoon, XPG gibi markaları ne gördüm ne duydum daha önce. Bu bende ciddi anlamda bir ön yargı ve tedirginlik oluşturuyor. Farklı bir gözden bakarak önerdiğiniz parçaları inceleyeceğim, önerileriniz için teşekkür ederim.

Benim görüşüm ise şöyle. Ben AMD işlemci daha önce hiç kullanmadım, bundan sonra da kullanmak istemiyorum açıkçası. Bu sadece bir tercih. Intel her türlü AMD'den iyidir diye bir görüşüm de yok ama bu yaklaşımınıza anlam veremedim. İnsanların RTX 2080Ti'ın yanına koyup deli gibi performans aldığı i5-9600K çöp mü yani? Bu konuda size katılmıyorum.
  • mikrobik_aygit M kullanıcısına yanıt
    xpg a-datanın oyuncular için ürettigi markadır yanı xpg a-datadır a -data çok eski ve saglam firmadır aynı kigston gibi düsün onlarında oyuncu markası hyper x

sharkon ise alman malı üründür türkiyeye yeni girmiş olup fiyatlarıda uygun ve ürünlerin kalitesi iyidir

intel amd den iyi degil eskiden olsa dedigine katılmamak için hiçbir sebep yok ama suanda amd çok daha başarılı ve 2 nesil daha aynı anakarta işlemci getiricek intelde alıcagın son işlemci olucagunıda unutma

evet i5 9600k 6/6 oldugu için suanda çöp çünkü güncel oyunlar anormal derecede tred istiyor ve gene güncel oyunlarda artık 6/6 işlemciler sınırda geziyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 27 Mart 2019; 8:54:21 >
  • Yahu bu ne amd aşkıymış 3 5 hadi 10 binlik sisteme amd önerilir anlarım da 12 15 binlik sisteme bile amd öneriyor arkadaş yazık yani. Ayrıca 10 15 bine sistem kurucam sharkoon xpg falan kullanıcam gülerler adama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kollektir -- 27 Mart 2019; 11:25:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikrobik_aygit

Açıkçası Sharkoon, XPG gibi markaları ne gördüm ne duydum daha önce. Bu bende ciddi anlamda bir ön yargı ve tedirginlik oluşturuyor. Farklı bir gözden bakarak önerdiğiniz parçaları inceleyeceğim, önerileriniz için teşekkür ederim.

Benim görüşüm ise şöyle. Ben AMD işlemci daha önce hiç kullanmadım, bundan sonra da kullanmak istemiyorum açıkçası. Bu sadece bir tercih. Intel her türlü AMD'den iyidir diye bir görüşüm de yok ama bu yaklaşımınıza anlam veremedim. İnsanların RTX 2080Ti'ın yanına koyup deli gibi performans aldığı i5-9600K çöp mü yani? Bu konuda size katılmıyorum.
    askonun onerdıgı ramlerın aynısının sıyah rgb lı olanını kullanıyorum hazırandan berı çokta memnunum. ben 1150 ye almıştım hazıranda su an fıyatları ınmıs baya bır ara 1500 tl ıdı.tavsıye ederım 3200 mhz olsun cl sıne takma 14 15 16 fazla farketmıyor.

işlemciyi kesinlikle i7 9700 k alın.

anakart olarakta asus onerırım. z390 olarak. f serısı guzeldır e de alabılırsın wifi ac si var e de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 27 Mart 2019; 11:44:2 >

• kollektir K kullanıcısına yanıt
    tl nin dünya üzerindeki en degersiz para olması itibari ile yutdısında 700 birime satılan bir ekran kartını 5.5k birime aldıgımızdan dolayı aslında 12 15 bin normal diyebiliriz ora üst seviyeye ki zaten açıklama yaptıgım halde sharkon xpg ye gülmenizde ayrıca komik eger bilginiz varsa sistem yapar atarsınız sallamakla olmuyor bilgin varsa konuştur

https://www.amazon.com/Gigabyte-GeForce-Windforce-Graphics-GV-N2080WF3-8GC/dp/B07J5LCQNF/ref=sr_1_6?keywords=rtx+2080&qid=1553680979&s=gateway&sr=8-6 3783,5 tl ye geliyor

ayını ürün aradaki fark: 1811 tl

www.sinerji.gen.tr
    Gigabyte GeForce RTX2080 Windforce 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kart�
    https://www.sinerji.gen.tr/gigabyte-geforce-rtx2080-windforce-8gb-gddr6-256-bit-ekran-karti-pmu416872

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 27 Mart 2019; 13:7:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asko56

tl nin dünya üzerindeki en degersiz para olması itibari ile yutdısında 700 birime satılan bir ekran kartını 5.5k birime aldıgımızdan dolayı aslında 12 15 bin normal diyebiliriz ora üst seviyeye ki zaten açıklama yaptıgım halde sharkon xpg ye gülmenizde ayrıca komik eger bilginiz varsa sistem yapar atarsınız sallamakla olmuyor bilgin varsa konuştur

https://www.amazon.com/Gigabyte-GeForce-Windforce-Graphics-GV-N2080WF3-8GC/dp/B07J5LCQNF/ref=sr_1_6?keywords=rtx+2080&qid=1553680979&s=gateway&sr=8-6 3783,5 tl ye geliyor

ayını ürün aradaki fark: 1811 tl

www.sinerji.gen.tr
    Gigabyte GeForce RTX2080 Windforce 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kart�
    https://www.sinerji.gen.tr/gigabyte-geforce-rtx2080-windforce-8gb-gddr6-256-bit-ekran-karti-pmu416872
    Benim bilgim varda sen de bilgini bir kontrol et istersen. Amazondaki kart 4600 tl ye falan mal oluyor arada nasıl 1800 tl fark var açıklar mısın ?

4600 e mal olmuyor fiyat be ise o kargo vergi dahil 700 dolar

12000 TL Oyun Sistemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

4600 e mal olmuyor fiyat be ise o kargo vergi dahil 700 dolar

12000 TL Oyun Sistemi
    Sen hiç amazon.com dan alışveriş yapmadın herhalde hala iddaa ediyor yahu

12000 TL Oyun Sistemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kollektir -- 27 Mart 2019; 15:4:47 >

amazonu bılıyoruzda sen rame neden o kadar takıldın benı onu cozemedım. ne alsın arkadaş ılla corsaırmı ; alsın sence ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.