Şimdi Ara

1200tl civarı sistem (YARDIM) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • herkese merhaba iyi akşamlar , ali haydar bey o komponentlere 200 tl fazla vermeyin nedia markta bile oyle daha ucuza bulabilirsiniz..kesinlikle

ssaint bana da öyle geliyor da benim poloda daha fazlasına girmem cunku arabanın bi yerlerinin zangırdamasını istemiyorum o yüzden
    sound magus 5 kanal anfi ile 2 takım komponent alıp birde basta planlarım arasında işi kökünden cozebilirsiniz ben biraz da arabasına kıyamayan tiplerdenim yani oralar sökülcek takılcak içim gidiyor walla.. nede olsa ilk araba alırım takarım dahada oynamam o yuzden oyle yazdım..

kicker anfiyi ise dogubank ta cok rahatlıkla bulabilirsinizz o fiyata eminönü taraflarında için ilginci geçen gün gittigidiyordan 418tl buldum ve yüzde 10 indirmle 380 tl geliyor artı kargoda onlardan satıcıda guvenilir. şeytan dedi al anfiyi koy kenara nasıl olsa diğerlerini öbür ay alırsın ama komple aynı anda yaptırıyım dedim

media markt ürün çeşidine gelince kimisinde hakikaten iyi ürünler oluyor kimisinde vasat ürünler . evet dediğiniz dogru kimsinde gercekten bu konularda bilgisiz insanlar oluyor. gezip dolasmak lazım

• bugün media mark a gidip bakıcam bende fiyatlara ve ürünlere.8350 teybim ayın 20sinde elimde olucak.yurtdışından geliyor hesaplı olucak biraz.eğer bi problem çıkmazsa hoperlorleri de oradan getirtsem mi diyorum.daha kalitelisini daha ucuza alma imkanı olabilir çünkü.ben bi 15gün daha araştırmaları devam ettireyim

aktas18 8350 için düşüncelerin nedir ? yorumlarını bizimle paylaşırsan seviniriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_haydar_tr -- 4 Mart 2011; 10:42:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_haydar_tr

bugün media mark a gidip bakıcam bende fiyatlara ve ürünlere.8350 teybim ayın 20sinde elimde olucak.yurtdışından geliyor hesaplı olucak biraz.eğer bi problem çıkmazsa hoperlorleri de oradan getirtsem mi diyorum.daha kalitelisini daha ucuza alma imkanı olabilir çünkü.ben bi 15gün daha araştırmaları devam ettireyim

aktas18 8350 için düşüncelerin nedir ? yorumlarını bizimle paylaşırsan seviniriz

bu konuda nasıl yorum yapabilirim bilmiyorum daha ilk teyibim yani herhangi başka bir teyple karşılastırma imlanım yok ama bağlattıgım tesisatcı iyi bir teyp senin işini fazlasıyla görür demişti. 3 cıkıslı olması iyi bir şey , ses kalitesi eskisne göre arttı orjinal kolanlarında baslar bas gibi tizler tiz gibi çıkmaya başladı bir de tesiisat döşedin mi çok güzel olur bu arada sizin teyibinz de hayırlı olsun :)

• teybiniz pioneer 5250 den üstün mü acaba? ben bi aralar 5250 almayı planlıyordum fiyatıda sizin teybinize yakındı. gerekirse 8350 alırım.

benim sistemde az çok belli oldu 1 takım kompenant set alıp ön kapılara. pandizotada oval düşünüyorum. bagajada kabinli bas vede amfi.
  • 8350 Tabiki 5250 den üst bir model...

ama ben kararsız kaldım yardımcı olun Golf 4 üm var ve Doble din uyuyor

Pioneer in FH 6050 Ub mi yoksa 8350 ub mi ?
  • comp. veya compenent ne anlama geliyor acaba bilginiz var mıdır ?
  • Sayfayı tamamen okuduktan sonra compenent in ne olduğunu anladım :) Aktaş18 aktardığın bilgiler için teşekkür ederim . Bende araç sahibi oldum ilk defa üniversite öğrencisiyim , 1500 TL bütçe ile aracıma ses donanım ı kurmak istiyorum ; teyp pioneer 8350 - compenent kenwoods703 olarak tavsiyeleriniz ile karar verim. Peki amfilikatör ve Subwoofer için ne almam gerekir ? Birde compenent ön kapı için sadece iki tane mi oluyor, Arka camın oraya 2 tane hoparlör takviyesi olacak mı onlar ne marka olacak merak ediyorum teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: doğanslx

Sayfayı tamamen okuduktan sonra compenent in ne olduğunu anladım :) Aktaş18 aktardığın bilgiler için teşekkür ederim . Bende araç sahibi oldum ilk defa üniversite öğrencisiyim , 1500 TL bütçe ile aracıma ses donanım ı kurmak istiyorum ; teyp pioneer 8350 - compenent kenwoods703 olarak tavsiyeleriniz ile karar verim. Peki amfilikatör ve Subwoofer için ne almam gerekir ? Birde compenent ön kapı için sadece iki tane mi oluyor, Arka camın oraya 2 tane hoparlör takviyesi olacak mı onlar ne marka olacak merak ediyorum teşekkürler..

rica ederim benim sistem yarım kaldı teybi aldığımızla kaldık . aracın da hayırlı olsun bu arada . sana tavsiyem 1500 liraya sistemi mükemmel hale getirebilirsin ilk aşamada arka pandizota hoparler koyma alacaksan ikitane takım komponent al on ve arka kapılara ve bagaja bir bas bu daha uygun olur diye düşünüyorum 350 lira iki takım kenwood komponent iyi olur ve birde ilk aşamada 5 kanal anfi al sound magus 5 kanal h500 veya jbl 5 kanal ve anfiye uygun bir bas bunalrı 1500 tl rahatca kurarsın ilk aşamada güzel bir sistemin olur . yada onlere bir takım komponent ( yani bir adet ) güçlü olacak hertz hsk165 gibi buna uygun jbl px300 yada kicker zx650 anfi ve bir bas bu sistem çok daha güçlü olacaktır bas açısından gümbürdeme açısından bu sistemi 1500 2000 arasına kurabilirsin karar senin ama alırken mutlaka gitme imkanın varsa dogubank veya tarzı yerlerden al internette yazılan fiyatlara bakma çok daha altında alabiliyorsun tesisascılardan alma git kendin al parçaları montojını iyi bir yere yaptır .

• Saygıdeğer AKTAŞ18 teşekkür ederim bilgilerin adına , istanbulda ikamet ediyorum doğubank a gitme şansım var evet , ayrıca araştırıp öğrenmeyi derinleştirdikçe Hertz esk165L ve hsk165 arasında gidip gelmeye başladım açıkçası , birde arkaya 6*9 koymazsak araç içi akustiği sağlayamayız diye düşünüyorum biraz ses delisiyim de -sesin yetersiz kalacağından endişem var :) Bana Bir anfi bir sub. söyle ne dersen onu alacağım Ayrıca ohm hakkında bilgim yok 2 ohm 4 ohm oluyo bazı midler , anfinin nasıl olması gerekli bu durumda aydınlatırsan çok memnun olurum çok teşekkkürler , iyi çalışmalar ...
  • Ayrıca arka kapılarda hoparlör yeri yok , o yüzden arka camda ısrarcıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktas18

eskisinden bayagı güzel oldu

1200tl civarı sistem (YARDIM)

hocam nedense wv arabaları çok seviyorum iç dizaynını ya alakasız ama
  • Arkadaşlar kolay gelsin.

Sanırım sizi biraz aydınlatabileceğim. Yaklaşık 2 sene önce aracıma ses tesisatı yaptırdım. Aracım Astra H 1.3cdti enjoy

Uzun araştırmalarım sonucu tüm alacağım tesisatın genellikle aynı marka olmasına özen göstermem gerektiğini öğrenmiştim. Şimdi ise bunu tecrübe etmiş birisi olarak kesinlikle aynı markada yoğunlaşmanın doğru olduğunu anlıyorum.

Ön kapılarda 16cm orjinalleri çıkartıp yerlerine Hertz ESK-165 taktırdım. Peak 200w (100w contionus)
    Arka kapılardaki hoparlörler 13cm olduğu için onları iptal ettirip pandizota 16cm'lik Hertz DCX 690 kovaksiyel diye geçen halk ağzında oval olarak bilinen hoparlörleri taktırdım.

Amplifikatör olarak Hertz EP 5 aldım (2ohm'da 95w x 4 + 2502 x 1) 5 kanal aldım.

Subwoofer da Hertz ES 300D 30cm aldım.

Aracımın orjinal teybi ile kullanıyorum.

Gelelim artılara eksilere;

Ses kalitesi ve seviyesi yaklaşık olarak 1.5kat iyileşti.
    Amplifikatörden gücü 4ohm'dan almak zorunda olduğum için (maddi olarak gücüm yetmedi 2 amplifikatör almaya dolayısıyla 5 kanaldan 4ohm'dan çekmek zorunda kaldım) biraz fazla yükleniyorum ancak EP 5'in çok yüklendiğinde aşırı ısınma ve yanma riskine karşı koruması var. Çok ısınırsa zarar göreceğini anladığında kendisini kapatıyor soğuyana kadar ses alamıyorsunuz.

Ben bu tesisatı işçilik dahil 1100tl'ye yaptırdım.

Şimdi yeni çıkan Pioneer DEH-8450bt almaya çalışıyorum henüz TR piyasasına düşmedi. Ancak bluetooth benim için önemli ve maddi durumumu ancak toparlayabildim.

Teybi aldıktan sonra ses kalitemin ve gücümün şu ankinden 1.5 kat daha artacağını biliyorum. Yani orjinal aracımın başlangıçtaki ses kalitesinden ve gücünden teyp geldikten sonraki hali yaklaşık 2-2.5 kat aralığında artmış olacak.

Edison, magnat gibi markalara yanaşmanızı önermem. Çok kaliteli ürünler değiller size ilerde tweeterın yanması, amplifikatörün tadilatı gibi masraflar çıkarabilir. Audison, Hertz, JBL (orjinal) veya Pioneer(orjinal) amplifikatör tercihlerinde bulunabilirsiniz.

Bu şekilde teyp de geldikten sonra yaklaşık olarak 1700TL civarı bir masraf edilmiş oluyor ama tabi ben teybi son model olarak ve pahalıya alıyorum. (yaklaşık 400$)

Sedan arabaya subwoofer düşünen varsa şimdiden geçmiş olsun büyük ses kaybı yaşanır.

Bu arada sadece ön kapılara component taktırmak arka kapılara veya pandizota dokunmamak aracın içerisindeki ses akustiğini bozar. Sağdan soldan ses geliyormuş gibi dağınık bir ses yelpazesi oluşur. Mümkünse, maddi gücünüz yetiyorsa mutlaka ya arka kapılara ya da pandizota destek olacak kovaksiyel hoparlör düşünün.

Araca aldığınız tesisatın ürünleri mutlaka faturalı olsun. Onları aldıktan sonra faturalarla birlikte aldığınız tesisatı sigortalatın. Ben 1500tl'den sigortalattım. Çalınma durumları olabiliyor.

Ben Ankara'dan yazıyorum şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Yardımım dokunduysa ne mutlu bana.

Saygılarımla,

Esen
    çük

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.