Şimdi Ara

120Hz LCD Ekranızı 480Hz TÜP Ekran gibi yapın - SIFIR Motion Blur LCD (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
28
Favori
12.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    orhan hocam nvidia panelinden 120hze sabitlenmiyorum sorun büyük ihtimalle burda. 2 programda herşeyi harfiyen yaptım ama olmadı.
  • bf4te 3dyi actı neyi yanlış yaptım alla alla :S
  •  120Hz LCD Ekranızı 480Hz TÜP Ekran gibi yapın - SIFIR Motion Blur LCD

durum bu. tekrar 144hz ye alsam düzelir mi? ya da oyundan kapatmanın bir yolu yokmudur?

edit: nvidia ayarlarından kapattım düzeldi..yapılan işlemler gecerli sanırım hala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Rusher- -- 6 Nisan 2014; 23:51:13 >
  • Nvidia denetim masası ile işimiz yok keşke ayarları kurcalamasaydınız, strobelight programı ile lightboost u açıp kapatıyoruz bu kadar. Program açılınca kendisi 120hz yapıyor kapanınca tekrar 144hz oluyor.
  • orhan kullanıcısına yanıt
    hocam fazla kurcalamadım..sorun yok şuan yani tek sorunum şu monitörün menüsünden lightboost kapalı görünüyor..onada yarın bi bakarım artık 3d yi açmamızın bi faydası yok gözlüksüz akıcılıgı fena ama
  • rezes kullanıcısına yanıt
    Konu biraz eski ama ben genede yazmak istedim.
    144 hz den surround almak için 2 monitor girşini DVI'dan girip 3.yü DP den mi girdin ?.
    DP'den DVI a mı dönüştürerek girdin yani ?.
    Merak ettim de. :)
  • Mckhan kullanıcısına yanıt
    Neden 480 hz kullanasın ki.
    Ekran kartın BF4 de 480fps veriyor mu ?. Birde asıl soru bunu gözün algılar mı :).
    144hz Bf4 için 144 fps alacağın bir ekran kartı kombinasyonun var ise çok çok yeterli.
    Bende VG278HR var. Oradan söylüyorum. Bizzat denenmiştir...
  • 144 hz de griden griye 1ms siyah beyaz siyah da 6.9ms çıkıyor

120hz e alıp lightboost uygularsanız siyah beyaz siyah da 2 ms den biraz daha düşük alırsınız

her insan gözü algılamaz dese de herkes pilot olamıyor nedense
  • Arkadaşlar ben bu olayı sanırım beceremedim strobelight programından herşeyi yapıyorum mönütörün hızı 120 hz düşüyor ilk sayfada verilen teste giriyorum orda 120 hz çıkıyor 480 çıkması gerekmiyormu bide benimde mönütörün menüsünde lightboost kapalı görünüyor.
  • @rezes hocam elinize sağlık çok güzel bir konu olmuş. Ben de yeni bir monitör alma arefesindeyim ve bu konuyu görmem iyi oldu. Lighboost strobe mod olayı hoşuma gitti gerçekten.
    İlk başta Asus VG278HR alacaktım ama 3d den vazgeçip diğer modellere yönelmiştim. Şimdi bu konuyu görünce tekrar düşünmeye başladım.
    Verdiğiniz linklerin hepsini inceledim, testlere ve kullanıcı yorumlarına baktım.
    Motion blurda mükemmel bir düzelme varken, gördüğüm kadarıyla dezavantajları da parlaklık azalması ve renklerin kaymasıymış. Input laga etkisi ile bir bilgi veya test yok henüz.
    Bunlar kafama takıldı şimdi. Parlaklık hadi neyse de, input lagda çok yükselme var mı? Renk kayması ne düzeyde ve ince ayarla düzeltilebilir mi? Bunun dışında Benq larda double-image effect yaşayanlar olmuş, Asus'ta da var mı bu durum?

Mümkünse birkaç fotoğraf yada video ile de destekleyerek bilgilendirirseniz çok sevinirim.

• Sen gözünün 120hz ile 144hz arasında belirttiğin 4.9ms lik farkı algıladığını zannededur.
    Ben bir sigara içip geliyorum

Ayrıca bunun pilot olmakla bir alakası yok.
    Buda bizzat denenmiştir. Mesleğim pilotluk
  • .edit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oem -- 13 Mayıs 2014; 16:37:00 >
  • Beyler yeni bir yazi buldum subat 2014 de yayinlanmis , eger yanlis anlamadiysam 60hz ips leri 120hz yapmaktan bahsediyorlar , icinizde 60hz si olupda bunu deneyenler varmi?

http://www.blurbusters.com/overclock/120hz-1440p-ips-monitors/
  • rezes kullanıcısına yanıt
    konuyu yeni farkettim ama sonunda edebildim işte :D
    emeğine sağlık değerli paylaşımın için ayrıca teşekkürler.
    S27A950D da denedim ekran parlaklığı çok fena düştüğü için de vazgeçtim Asus VG278HR ta daha mı iyi uygulanıyor bu olay acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: schneeman

Sen gözünün 120hz ile 144hz arasında belirttiğin 4.9ms lik farkı algıladığını zannededur.
    Ben bir sigara içip geliyorum

Ayrıca bunun pilot olmakla bir alakası yok.
    Buda bizzat denenmiştir. Mesleğim pilotluk

hocam geniş bir bilgiye sahip değilim bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın,
    insan gözü 120 ve 144 mhz arasında ki farkı algılamıyor pilotlar algılıyorsa sadece bu monitörleri neden "for pilot only" ibaresiyle satmıyor üretici. veya neden 120 üretmemiş te zahmet edip 144 üretmiş. Ben de sizin yazınızı görmeden kafayı buna takmıştım, 150, 120 hatta 140 değil de neden 144 rakamını seçmişler acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: cemir7

quote:

Orijinalden alıntı: zaq999

response time normal,
    frame sequential on,
    group view on;
    brightness 100
    contrast 36

red 100
    green 100
    blue 100

hocam bunu konunun üstüne sabitleyin valla mükemmel tam oturdu lightboost falan yalan gül gibi s27a950d

Teşekkürler zaq999

bunu yapınca sa27950d kararıyor da kararıyor görüntü nasıl kullanıyorsunuz ki böyle

• quote:

Orijinalden alıntı: Technics

quote:

Orijinalden alıntı: cemir7

quote:

Orijinalden alıntı: zaq999

response time normal,
    frame sequential on,
    group view on;
    brightness 100
    contrast 36

red 100
    green 100
    blue 100

hocam bunu konunun üstüne sabitleyin valla mükemmel tam oturdu lightboost falan yalan gül gibi s27a950d

Teşekkürler zaq999

bunu yapınca sa27950d kararıyor da kararıyor görüntü nasıl kullanıyorsunuz ki böyle

bende vg248qe kullanıyorum. ekran kararıyor ama alışıyorsun. bence cok parlak zaten göze zararlı. bence sende alış zaten oyunlarda grafik kalitesini inanılmaz etkiliyor

• hknups kullanıcısına yanıt
    hocam aralarında çok ciddi bir brightness farkı var iki monitörün, neyse zaten bende de şuan sizdekinden var öyle deneriz artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

Beyler yeni bir yazi buldum subat 2014 de yayinlanmis , eger yanlis anlamadiysam 60hz ips leri 120hz yapmaktan bahsediyorlar , icinizde 60hz si olupda bunu deneyenler varmi?

Beyler bu konuyla ilgili bilgisi olan var mi , veya deneyen?
  • quote:

quote:

Beyler yeni bir yazi buldum subat 2014 de yayinlanmis , eger yanlis anlamadiysam 60hz ips leri 120hz yapmaktan bahsediyorlar , icinizde 60hz si olupda bunu deneyenler varmi?

Beyler bu konuyla ilgili bilgisi olan var mi , veya deneyen?

Bende Asus mx299q ips monitör var. Çözünürlük değeri de 2560x1080p ve evet ben 120hz yapabiliyorum. Sorunsuz kullanıyorum. Oyunlarda da 120hz seçeneğini seçebiliyorum. Görüntü 60hz e göre daha akıcı oluyor ama bi lightboost gibi olmuyor tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@r@K@L3M -- 1 Eylül 2014; 10:27:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.