Düzgün bir arsa al. Kat karşılığı sat. 500'e kira olsa 2 dairen olsa 1000 lira saf gelir.
125'i faize koysa daha fazla para alır.
Hangi bankaymış o 125.000'e 1000 liradan fazla para verecek olan.
745 TL alır daha fazla veren YOK.
faiz % 8.5
quote:
Orijinalden alıntı: ogameci
quote:
Orijinalden alıntı: Saahin
quote:
Orijinalden alıntı: Einstein
Düzgün bir arsa al. Kat karşılığı sat. 500'e kira olsa 2 dairen olsa 1000 lira saf gelir.
faiz % 8.5
Şuan faizler %9-9.5 civarında hatta finansbank bu ay %10 verdi.araştırabilirsin. Yanlız 125bin'e net nasıl aldın 745 aylık anlayamadım.. Daha fazla eder.
quote:
Orijinalden alıntı: snsnc
quote:
quote:
quote:
faiz % 8.5
Şuan faizler %9-9.5 civarında hatta finansbank bu ay %10 verdi.araştırabilirsin. Yanlız 125bin'e net nasıl aldın 745 aylık anlayamadım.. Daha fazla eder.
ayrıca 20 30 yıl boyunca bu yolla mı geçinecek bu arkadaş hiç bir hayali hiç bir düşüncesi yok mu makineye bağlı gibi yaşamak ?
nasıl bir hayat bu emek yok herhangi bir heyecan yok bir iş yeteneğin yok
bu mu istediğiniz anlamıyorum
125.000 lira değil 12.500.000 lira olsa elimde yine böyle bir şekilde yaşamayı istemem ben arkadaş
hadi ülkene yakınlarına vs faydan olmayacak hepsini geçtim
kendine ne faydan olacak bu yaşam tarzında
@Zaman Ötesi; Şubeye gidilip pazarlıkla alınacak oranlardan bahsettim ben. Bankalar en az faizle en çok parayı bağlamayı çalışırlar.
quote:
Orijinalden alıntı: Zaman Ötesi
eğer sattığın ev müstakilse bahçesi varsa ve düzgün bir yerdeyse o mütahit parayı kırar :) 300.000 liraya bina diker oraya 8 katlı her kat tek daire yapar daire başına 150.000 liradan satar
ha onu geçtim
sen böyle bir konu açabilecek mentalitedeysen o 125.000 lira 3 seneye kalmaz biter sende dımdızlak ortada kalırsın
500.000 lira yapıp ömrün boyu rahat geçireceksin yani
he canım he gülüm bu kadar milletin aklına gelmiyor bu iş eşşekler sen bir zekisin millet boşa çalışıyor çabalıyor sabahtan akşama kadar debeleniyor iş güç içinde
yazık diyorum sadece
dedenin o kadar uğraşıp evladına torununa andıç diye bıraktığı o eve o kadar emeğe acıyorum
yazık
300.000 Lira'ya 8 katlı bina nasıl dikiliyor hocam
Bankayı unutun. Arkadaş sürekli yaşamak için istiyor. Bugün yatırsanız aylık 1000 lira gelse 20 yıl sonrada 1000 lira gelir ama o zaman 1000 lira çerez parası olur. Para durağan bir şey değil. Çoğaltmak istiyorsa ya iş kurmalı ya da borsa. Ya da git arsa al çık 3 kat ver kiraya.
quote:
Dostum, eğer iyi bildiğin bir iş yoksa riske girme, dedeninde emeğine yazık olmasın.
Aslında yeri gelir 2 günde Forex ile parayı katlarsın ama 2 günde kaybedebilirsin bile
BUNUN İÇİN
Bankaya yatır parayı sana her ay 745 TL gelir sağlar.
Bu oranda HATIRI SAYILIR bir para.
Kar sağlamaz, net zararı azaltır sadece. İnsanların paralarını niye bankaya yatırdığını anlamıyorum gerçekten.
quote:
Orijinalden alıntı: ahmet//
quote:
Dostum, eğer iyi bildiğin bir iş yoksa riske girme, dedeninde emeğine yazık olmasın.
Aslında yeri gelir 2 günde Forex ile parayı katlarsın ama 2 günde kaybedebilirsin bile
BUNUN İÇİN
Bankaya yatır parayı sana her ay 745 TL gelir sağlar.
Bu oranda HATIRI SAYILIR bir para.
Kar sağlamaz, net zararı azaltır sadece. İnsanların paralarını niye bankaya yatırdığını anlamıyorum gerçekten.
Ne yapsın o zaman insanlar, sence ?
quote:
Orijinalden alıntı: b437
quote:
eğer sattığın ev müstakilse bahçesi varsa ve düzgün bir yerdeyse o mütahit parayı kırar :) 300.000 liraya bina diker oraya 8 katlı her kat tek daire yapar daire başına 150.000 liradan satar
ha onu geçtim
sen böyle bir konu açabilecek mentalitedeysen o 125.000 lira 3 seneye kalmaz biter sende dımdızlak ortada kalırsın
500.000 lira yapıp ömrün boyu rahat geçireceksin yani
he canım he gülüm bu kadar milletin aklına gelmiyor bu iş eşşekler sen bir zekisin millet boşa çalışıyor çabalıyor sabahtan akşama kadar debeleniyor iş güç içinde
yazık diyorum sadece
dedenin o kadar uğraşıp evladına torununa andıç diye bıraktığı o eve o kadar emeğe acıyorum
yazık
300.000 Lira'ya 8 katlı bina nasıl dikiliyor hocam
300.000 lirayı rastgele hesap yapmadan yazdım Müteahhitler her işlerinde %120 + kar ile yaparlar eğer bir işten kar oranları %70den az ise hiç uğraşmazlar genelde 120 metrekare ortalamadan yüksek kalitede bir evin maliyeti 75.000 lira civarındadır ki müteahhit o evin maliyetini 50 60.000 liraya kadar düşürür en azından (malzeme kalitesini yüksek tutup 100.000 liraya mal etmekte mümkündür tabi) yerine göre o evi 150.000 ~ 250.000 lira aralığından satar
bir bankanın yıllık faizi %9 olsa her ay %0.75 veriyor nasıl oldu da her ay 7-8 veriyor bankalar benim mi yanlşım var ?
ayrıca bankadan misal 500.000 tl alsak kredi senelik %10 faiz işliyor 550.000 tl olarak geri ödeniyor. bankadan biz bu 500.000 i çeksek sonra aylık %10 dan faiz alsak zaten 1 ayda 1 senelik bankanın faizini kapatmış oluyorsunuz nasıl oluyor bu iş ?
hemen bankaya yatır aylık 745tl girsin cebine,bekletirsen erir o para
konuyu açan arkadaş uzaklaştırılmış. boş verin taş kuyunun dibinde kalsın, çıkmaz ordan.
quote:
Orijinalden alıntı: dix1
ayrıca bankadan misal 500.000 tl alsak kredi senelik %10 faiz işliyor 550.000 tl olarak geri ödeniyor. bankadan biz bu 500.000 i çeksek sonra aylık %10 dan faiz alsak zaten 1 ayda 1 senelik bankanın faizini kapatmış oluyorsunuz nasıl oluyor bu iş ?
faiz yıllık toplamda 7,5 veriyor, kredi ise yüzde 10 alıyor, normal işte
quote:
Orijinalden alıntı: dix1
Bankaya yatırılan paradan işleyen faiz brütdür yani %10 brütdür. Bunun vergileriyle,cartu curtu çıkarılınca net faiz elde edilir. Senin dediğin gibi olsa ooo Hem senelik alınan kredi de hesaplamalar ayrıdır.
arsa alıp satmayla işini bilenler ciddi para kazanıyor diye duydum ör: 1 hafta da 60000 lira kazanç ama bu yılda 1 olur orası ayrı
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: snsnc
quote:
quote:
quote:
faiz % 8.5
ayrıca 20 30 yıl boyunca bu yolla mı geçinecek bu arkadaş hiç bir hayali hiç bir düşüncesi yok mu makineye bağlı gibi yaşamak ?
nasıl bir hayat bu emek yok herhangi bir heyecan yok bir iş yeteneğin yok
bu mu istediğiniz anlamıyorum
125.000 lira değil 12.500.000 lira olsa elimde yine böyle bir şekilde yaşamayı istemem ben arkadaş
hadi ülkene yakınlarına vs faydan olmayacak hepsini geçtim
kendine ne faydan olacak bu yaşam tarzında
Bir ailenin ömür boyu orta seviye bir yaşam sürmesi için 1m $ yeter diyor yapılan araştırmalar. Benim böyle bir param olsa gidip birinin emri altında kendimi paralamam üç kuruş para kazanacağım- başkasını zengin edeceğim diye. Hayatımı hobilerime spora adarım. Evet, istediğim tam olarak bu. Ülkeye yük olmam hiçbir şekilde ülke de benden birşey beklememesi gerekir bu şekilde.
Eline bir hesap makinesi al ve
500.000 i 125.000 e böl çıkan sonucu da 125.000 ile çarp paran değerlenir panpa
Milletvekili ol.
Dolar düştüğü zaman dolara çevir bankaya koy faizli