Şimdi Ara

126 Bis/Fsm#Tamir-Yedek Parça# (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
979
Cevap
18
Favori
175.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabandaki lastk sorunu ufak jant ve ınce lastik yüzünden kaynaklanıyo bu araç cukurlara her girdiginde lastiklere zararverir süspansiyon sistemini yenile yada elden gecir 135 70 13 takabilirsin fakat 13 jant için arka kampanaya flanş yaptırman gerekecek ,,,arabaya ne kadar masraf yaptın ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jessecem

Arabandaki lastk sorunu ufak jant ve ınce lastik yüzünden kaynaklanıyo bu araç cukurlara her girdiginde lastiklere zararverir süspansiyon sistemini yenile yada elden gecir 135 70 13 takabilirsin fakat 13 jant için arka kampanaya flanş yaptırman gerekecek ,,,arabaya ne kadar masraf yaptın ??

Aracın üzerinde 135/70/13 var şuan ama sanırım siz 14" için örnek vermek istediniz? bu arada teknik açıdan jant ve lastik konusunu araştırdım lastik genişledikçe yol tutuşu artıyor fakat daha geniş bir yüzey yere temas ettiğinden yakıt sarfiyatı artıyor büyüklükte aynı etkide yoksa renault kangoo jant lastik buldum 14" 4 bijon onları takmak isterdim ama usta uzak dur dedi bir bildiği vardır elbet diye düşünüyorum... süspansiyon konusunda size bir sorum olacak bugün arka koltuğu kaldırdığımda farkettim sağ arka çok sıkı olmasına rağmen sol arka takoz ve üst kısmı boşta duruyo resmen arasında 2-3 mm boşluk var bu yüzden bozuk yolda tak tak vuruyo sıkmaya çalıştım 17-18 anahtarla ama dönüyo da dönüyo ama sıkmıyo boşa dönüyo teker sacından dolayıda söküp bakamadım süspansiyonlar çok pahalı diye duymuştum bu aletin siz sanırım yurtdışından aldınız ebay.de ve ebay.pl den araştırdım ama tuzlu geldi biraz...

masraf konusunada gelirsek ;

1500 TL motor kısmı için yağ vs işçilik herşeyiyle (rektefe yapıldı komple)

250 TL dünde vites kısmından şanzuman kulağına ve şanzuman takozuna kadar yaptırdım önceki sahibi türk işçiliği konuşturarak kendi çabalarıyla tamir etmiş vitesi ama viteste boşluk vardı tornacıya götürüp kaynattırdığı saçmalıkları düzelttirip sonrada fiber çaktırttık tornacının işçiliğine hayran kaldım adam milimetrik çalıştı orjinaliyle birebir oldu :)

Onun dışında kendi yaptığım işler var onları paraya dökmek biraz zor tabi;

-Kaloriferi komple temizleyip içerisindeki suyu yenildedim daha sonra ufak bir sızıntı vardı onun için tüm hortumları sıfırladım

-Fanın müşürünün uçlarını avometre yardımı ile tespit ederek öne kablo çekip tuş bağladım bu sayede hem otomatik hemde manuel oldu otomatiğide iptal etmemiş oldum

-km telini söküp attım yenisi için bakınıyorum...

-konsol döşemesini kaldırıp altlarını krom bant ile izole ettim bu sayede kışın sağdan soldan soğuk hava yemiyecek :)

-usb li teyp bağladım kapı döşemelerine oval delik delip 10cm lik creative 10w hoparlör bağladım orjinal hoparlör deliğine pioneer mit bağladım

-sürücü kelebek camını zor açıldığından yumrukladığım için ortadan kırdım hala camın orjinalini arıyorum :)

-Şanzuman yağını yeniledim

-10-40 motor yağı aldım ekleme yaptım fakat ince almışım alttan ustanın tabiri ile işeme benim tabirimle terleme yaparak atıyor bundan sonra 20-50 castrol den başka yağ koymam :)

daha aklıma gelmeyen bi okadar şey var :)

Şimdi bu araba kaça mal oldu diyecekler var toplamda... 3500 TL ye mal oldu.... neden tık parayla renault - şahin vs almadın diyenler olacak... ben bu araçtan önce 3 kez sıfır araç aldım ve biri hala duruyor fakat maddi durumlar ticarette belli olmuyor en kötü durumumda bile kapının önünde bir arabam olsun hemde hobi aracım olsun istedim amaç bu...

yeni alacak olanlara tavsiyem peşin parası cebinde olanlar toplu araba alsınlar bu devirde ölücülük moda bunu yapacağınıza eminim ama 3500 fiyat çeken adama 2500 yemlerseniz ve tmm derse kaçın gidin alacağınız arabanın motoru nezaman rektefe olmuş bunu çok iyi öğrenin ve gidip rektefeci ve motor ustasıyla konuşun bazen üstün körü motor toplayanlar olabiliyor ben tanıdık olmasına rağmen 1500 e mal ettim kimisi çıkma motor alıyor 700 - 800 e sonra iki gün geçmeden conta yakıp krank kırıyor bu tür olaylardan uzak durun 800 e alınan motora 1000 tl masraf ederseniz bu size 1800 e gelir yağmurdan kaçıp doluya yakalanmayın... sıcak yerde yaşamıyorsanız hava soğutmalısından alın hem motoru basittir hemde son üretimi dahi hava soğutmalıdır tamiri basittir...

En büyük tavsiyem de hurda olan bi aracı 1000 TL ye alıp toplarım diye uğraşmayın sanayiden çıkamazsınız 1000 TL ye satılan araç en az 3 kasabın elinden geçmiştir üzerindeki tüm aksam malzeme pek amatör türk kullanıcıları tarafından mıncıklanıp gerek tamir gerek modifiye edilmiştir en basitinden bi örnek gaz teli çelik inşaat teliyle devir davim sistemi bahçe hortumuyla çekilmiştir bunlar sadece benim servisinde gördüklerimin bir kaçı...

• quote:

Orijinalden alıntı: .:Power:.

quote:

Orijinalden alıntı: UmutCetin

konu neden cosladı acababilmiyorum ama ben arabaya iyice alıştım :)

kalorifer borularını tesisatını motorunu komple elden geçirdim... km telinin dış hortumu aracın alt kısmından çıkmış ama birtürlü takamadım hem el çok zor giriyor hemde dıştaki somun diş sıyırmış oturmuyor karşıya...

bu arada komik bir olay geçti başımdan :) merkeze giderken şanzumanın vitese bağlandığı pim yolda düştü hemde tam yokuş önünde araba 3 viteste kaldı vites boşa düştü hemen çektim sağa ve eğilip altına baktım tam aklıma gelen parça düşmüş :) sonrası bütün yolu ara sokaklardan gittim 40 km kadar tek vites ile sanayiye ulaştım tam servise girdim ve motoru açtım ki egzostan alevler çıkıyor birde baktık benzin hortumu karbüratörden çıkmış ve egzosun üstüne akmış yol boyunca benzin usta iyi gene patlamamışsın yolda dedi bu arabadan önce geçtim yağ eklemeyi su eklememiş insanım arabaya ömrüm boyunca şimdi prof oldum markete bile gitcek olsam suyunu yağını lastiklerini hortumlarını teker teker kontrol ediyorum :) ha birde şanzumanın kulağı yalamaymış ve vida düşmüş tornacıya 100 - 150 bayılıcaz Allah kimseyi sanayiye düşürmesin ya iliğim kurudu masraf masraf şimdi anlıyorum insanların araçlarına neden 4 - 5 bin tl istediğini zaten 2 bine aldığınızdada yine size 6 bine mal oluyor en iyisimi az temizini almak 5-6 bine oda tercih meselesi o fiyatlara başka araçlar da alınabilir ama bu araç cidden hastalık haline geliyor kırmızı ışıklarda durduğunda herkez laf atıyo yoldan geçerken kızlar gülüyo bide benim gibi şanzuman kulağı olmadan yolculuk yapıyorsanız bu v6 sesi nerden geliyor diye sağına soluna bakıyorlar ama kimse sizden şüphelenmiyor polis bile ses var diye bana bakmayıp başka aracı durdurdu slx den geldiğini düşünerek

Abi ben üniversiteye başladığım için çok aktif olamıyorum, yazabildiğim ve bakabildiğim kadar yorum yapmaya çalışacağım yine de Ufak tefek parçaların yarattığı büyük problemler konusu bilinen bir şey ama her gün her gün olması acayip can sıkıcı Yoldaki ilgi alaka bunu karşılamaya yetiyorsa ne güzel Bu arada sesi çok merak ettim, güzelse dursun derim ama Doğan'lara ceza verdirmeden

He bir de kalorifer çok etkili değil demiştiniz, onu naptınız?

Ses olayını dün yaptırdım artık arka kapı harcince ses yok onuda başka bir aracın kilidini uydurdukları için titreme yapıyor sıfır değiştireceğim biraz doğrultunca durumu :) bu arada sallarken arka cam düşecek diye korkuyorum bazen :P

Kalorifer tmmdır Çorumlu biri olarak Çorum kaloriferi dengine getirdim performansı araba küçük olduğundan çabucak ısıtıyor az daha büyük bi radyatör olsaymış içeride don atlet oturacak kadar ısıtırmış

• Bu arada lastiklerden dolayı komik bir olay geçti başımdan U dönüşü yapılan bir yoldan dönecektim yağmur çilediğinden dolayı iyi ki yavaş dönmüşüm öyle bir döndüki tokyo drift gibi kaldırımla tampon arası bi karış arabadan bi indim herkez bana bakıyo
  • herkese merhaba bi şey sormak istiyorum şu 126 nın swap projeleriyle ilgili internette araştırırken sürekli görüyorum fiat 126 1.2 mpi, nedir bu 1.2 mpi? hangi aracın motoru dur? hani hazır aracın motoruda sökükken bizdemi bi bis swaplasak ne diyorum kendi kendime :D sizce hangi aracın motoru bise daha uygundur ? yamahalar hayabusalar bizi aşar, acaba bi uno motoru falanmı taksak :D gerçi şimdilik pek maddi imkan yok ama ilerisi için düşünmüyorum değil hani, eğlenceli bişey olur en azından
  • quote:

Orijinalden alıntı: BİS-ci

herkese merhaba bi şey sormak istiyorum şu 126 nın swap projeleriyle ilgili internette araştırırken sürekli görüyorum fiat 126 1.2 mpi, nedir bu 1.2 mpi? hangi aracın motoru dur? hani hazır aracın motoruda sökükken bizdemi bi bis swaplasak ne diyorum kendi kendime :D sizce hangi aracın motoru bise daha uygundur ? yamahalar hayabusalar bizi aşar, acaba bi uno motoru falanmı taksak :D gerçi şimdilik pek maddi imkan yok ama ilerisi için düşünmüyorum değil hani, eğlenceli bişey olur en azından

Motor değiştirmeyle kurtarmak çok zor hatta çok büyük hata... Fren sistemi? Şase? O hızı kaldıracak lastik vs? O hızda viraja girecek yol tututuşu?..

Bence şahin doğan alıp yapmak daha mantıklı sende demişsin zaten maddi durumun iyi değil boşa uğraş bunlar 800 lük motor varken hayabusa yamaha vs... iki gün sonra araba ortadan ikiye bölünebilir ;)

• Bu arada arkadaşlar dün yağmur yağdıktan sonra gece bi baktım benim farlar yanıyo aşağı indim kontağın orda bi şase var sanırım kontağa elini dokununca direk arabanın kontak açılıyo
  • Masraflar artıyo desene

• Umut abi doğan şahin ve özellikle toroslardan sonra ilk defa bir araca çorum kalorifer uygulandığını duyuyorum tebrikler Kapı kilidine de ayrı bi severler diye düşünüyorum allah kolaylık versin.

Beleşe drift keyfi

Çok masraf çıkartıyorsa dış görünüşe çalış ve daha temiz, mümkünse 2003 çıkışlı havalı bir model al

@Bis-ci, 1.2 motoru hiç duymadım ama marutinin ve ya vivio'nun motorlarıyla bir proje arabası yapmak var aklımda, aracın içini çelik saçlarla, barlarla kaplayıp profesyonel koltuklar alacaksan, göğüsü komple değiştireceksen daha büyük bir motor düşünebilirsin ama bu masrafı yapacak adamın zengin olması gerektiğinden beklemesini tavsiye ederim

• Merhabalar,
    Konuya yeniden dahil olmam epey gecikti ama gördüğüm kadarıyla aktifliğini yitirmemiş konumuz

İstanbul'dan Yunus ben..

Bende 5 ay önce Manisa'dan aldığım Bis'imi sizlerle paylaşmak istiyorum..

Sahibinden'e koydum bu aralar ama satmak içimden gelmiyor alışkanlık ne de olsa, her an kaldırabilirim ilanı

126 Bis/Fsm#Tamir-Yedek Parça#

Bu arada @jessecem artık yapalım şu buluşmayı, dediğin gibi kullanıcılar artmış.. Kış gelmeden en kısa zamanda bir pazar gününe tertipleyelim ne dersin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7EFB79CCF -- 4 Ekim 2012; 10:52:19 >

• quote:

Masraflar artıyo desene

Sorunu çözdüm teybe kontaktan çıkış aldıktan sonra olmuştu bu sorun biraz inceledim ve gördüm ki kontak kabloları ile oynayınca araç açık konuma geliyor hatta bazende marş yiyor
  • quote:

Umut abi doğan şahin ve özellikle toroslardan sonra ilk defa bir araca çorum kalorifer uygulandığını duyuyorum tebrikler Kapı kilidine de ayrı bi severler diye düşünüyorum allah kolaylık versin.

Beleşe drift keyfi

Çok masraf çıkartıyorsa dış görünüşe çalış ve daha temiz, mümkünse 2003 çıkışlı havalı bir model al

@Bis-ci, 1.2 motoru hiç duymadım ama marutinin ve ya vivio'nun motorlarıyla bir proje arabası yapmak var aklımda, aracın içini çelik saçlarla, barlarla kaplayıp profesyonel koltuklar alacaksan, göğüsü komple değiştireceksen daha büyük bir motor düşünebilirsin ama bu masrafı yapacak adamın zengin olması gerektiğinden beklemesini tavsiye ederim

Çok doğru konuştun zaten 1.2 lik motor takacak olan bu kasayla uğraşmaz ha uğraşan çok hastası vardır o başka ama onlarında cebinde parası var... peki ya değer mi? bu konu tartışılır...

• Arkadaşlar şu ilanı ben şikayet ettim sizlerde edin adam resmen hakaret etmiş arabayla uzaktan yakından alakası olmadığı bi kesin motor önde vs yazmış;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-yamuklumu-satiyorum-101312014/detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: UmutCetin

quote:

Masraflar artıyo desene

Sorunu çözdüm teybe kontaktan çıkış aldıktan sonra olmuştu bu sorun biraz inceledim ve gördüm ki kontak kabloları ile oynayınca araç açık konuma geliyor hatta bazende marş yiyor

Aman abi dikkat et, sakat bir durum olmuş o

Bu arada italyada bir ailenin bir bisi vardı, içini dediğim gibi full değiştirmişlerdi ve acayip de hoş bi araçtı

• quote:

Orijinalden alıntı: popularr

Merhabalar,
    Konuya yeniden dahil olmam epey gecikti ama gördüğüm kadarıyla aktifliğini yitirmemiş konumuz

İstanbul'dan Yunus ben..

Sahibinden'e koydum bu aralar ama satmak içimden gelmiyor alışkanlık ne de olsa, her an kaldırabilirim ilanı

Bu arada @jessecem artık yapalım şu buluşmayı, dediğin gibi kullanıcılar artmış.. Kış gelmeden en kısa zamanda bir pazar gününe tertipleyelim ne dersin?

Abi o zaman bu veya gelecek haftasonu yapalım buluşmayıİstanbulda bildiğim kadarıyla başka arkadaş yok bisi olan, ben, sen bir de Cem abi var

Cem abi'nin mekanı uygun olursa orada buluşup bir yerlere gidebiliriz belki

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: popularr

Merhabalar,

İstanbul'dan Yunus ben..

Abi o zaman bu veya gelecek haftasonu yapalım buluşmayıİstanbulda bildiğim kadarıyla başka arkadaş yok bisi olan, ben, sen bir de Cem abi var

Cem abi'nin mekanı uygun olursa orada buluşup bir yerlere gidebiliriz belki

Tamamdır üstad

PM attım numaramı, Cem abiyle de görüştükten sonra netleştirelim tarihimizi
    Devamı gelir bakarsın, yaşatırız efsaneyi

• arkadaşlar merhaba benim size bir kaç sorum olucak ben benim bisin motorunu söktüm gömlek kırıktı yeni gömlek takıcaktık rektefiyeye gönderdim motoru, daha sonra bir sürü parça aldık gömlek, kol yatağı vs. daha sonra rektefiyeciden motoru almaya gittiğimde motorun bloğunun komple çatlak olduğunu öğrendim adam çatlağın içerden, saplamaların olduğu yerde olduğunu söyledi bunu yaptıramazsın dedi. kaynakçıda bana aynı şeyi söyledi. birsürüde masraf ettim araca acaba bunun bi çözüm yolu yokmuduk çok kötü durumdayım. çıkma blok alsak muayenede ruhsata işletmesi 750 tl cizarı tutuyormuş bununda altından kalkamam ben. bunu yapabilecek usta yokmu acaba nerde yaptırabalirim.
  • Cok zor bi durum bu kaynagı yaptırmana imkan yok değiştırmek xorundasin yada numaraları caktiracaksin

• değiştirmeye kalksam bana maliyeti ne olur, bildiğim kadarıyla proje falan çiziliyomuş. bu da çok masraflı olur gibi gelioyo ortalama maliyet hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: BİS-ci

değiştirmeye kalksam bana maliyeti ne olur, bildiğim kadarıyla proje falan çiziliyomuş. bu da çok masraflı olur gibi gelioyo ortalama maliyet hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim

Soner abi şu aşağıdaki linklere biraz göz at istersen. İlk verdiğim link yine forumdan aracın motor değişimi durumunda yapılması ve uyulması gerekn yasal işlemler hakkında. Fiyat konusunda bir şey yazmıyor sanırım ama Taner abinin mesajı müthiş

http://forum.donanimhaber.com/m_30745451/tm.htm

Bu link de opel forumundan alınmış ve sadece yasal işlemlere verilen paranın 500 küsür tl olduğu yazıyor. Onun dışında ustaya verilecek paranın kaç olacağı da ayrı bir muamma ki ikisinin toplamı 1000'i geçer gibime geliyor.

http://www.opelim.net/forums/archive/index.php/t-89544.html

Aracın şu anki durumunu(motor dışında) yazarsan satış için de uygun bir fiyat belirleyebiliriz, belki yaptırdıktan sonra daha iyi bir fiyata elden çıkarabilirsin. Umarım bir yol bulunur.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.